Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky poraďte prosím, kde v Praze koupit za rozumnou cenu vlnu? Chystáme se za taťkou, tak ať mám kromě výletu do DL kde utrácet 😀
@zabza40 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av... editaci ti musím povolit, jestli něco chceš, napiš mi do IP mejl
@anastazieb mě je to šumák, musíte se domluvit vy, dám nějaké hlasování. Je dost zájem, myslím si, že by mohly být možná i 2 verze - našívací a do švu, jako to mám já 😀
@pajoslava česká ruční výroba mají všechny prací štítky - viz tabulka. Velikostní jen čísla. Z jedné strany je ten nápis črv a z druhé ty pr. symboly.
teda holky a mám takovejch nápadů na šití pro budlinku, akorát mám strach, že to přes samý zakázky nemám kdy stihnout :(
@michamicha přesně tyto druky jsem likvidovala. nejlépe kombinačkami ucvaknout jako vyršek toho čudlíku a pak to jde rozebrat. měnila jsem zip u kombinézy a byl procvaknut drukem tak šel pryč.
Tak koukám, že se diskuze se štítky pěkně rozjela. Takový nevinný dotaz to byl... 😀 A přijde mi neuvěřitelný, že jsem na své štítky chtěla použít jednu z variant, co je v tabulce k diskuzi. 😀
Už jsem poptávku stornovala, nápadů měl můj muž víc, stejně jsem se těžko rozhodovala.
A stejně by mi to @caramilla neuvěřila 😉 a není se co divit. Ne, opravdu nejsem PrimaDvojka. 😀
@jam3 co bych ti neuvěřila? Asi nechápu? Že jsi vymyslela stejnou větičku jako někdo jiný v tabulce?🙂 Jestli tvůj muž má vtipné vymyšlené větičky, sem s nima, chlapi jsou v tomhle neocenitelní! Mě slogan taky vymyslel brácha... i se ho můžu pak v sobotu, až ho uvidím zeptat, jestli ho něco nenapadne, on dělá i profi grafické návrhy, ale dodací lhůty jsou děs běs... Takové neinfantilní dělá 😀 Ale zeptat se ho můžu...
To budou máminy narozky pěkně pracovní, s jedním bráchou budu řešit velkoformátový tisk střihů a s druhým grafiku cedulek, super 😠
@karchinka ADHD je hyperaktivita, záleží na tom co se učítelce přímo nelíbilo, dneska je hyper každý dítě a je to strašně rozšířená diagnoza, která se diagnostikuje u ráda u dětí které nemusí být zrovna vychované, těžké případy ADHD existují a dá se s nima něco dělat, nejjednodušší jak u dítěte začít je stanovit určitá pravidla, kdy jíst, kdy spát, a takový, když má dítě stanovený pravidla je to pro něho samotného lepší, tady fakt záleží na tom co se zrovna učitelce nelíbilo 🙂
@caramilla
To se nedivím, že nechápeš, píšu jak hotentot. Normálně jsem dneska usnula s Damíkem přes den a doteď jsem se z toho nevzpamatovala. A další hlášky jsou už moc osobně rodinné, takže pro ostatní nepoužitelné, tahle byla jediná neutrální, proto jsem ji původně vybrala.
Ale pro pobavení, docela jsme se nasmáli, když MM vytáhl mou oddílovou přezdívku (tajfun) se slovy, že na plínky a dětské oblečení by to bylo až tragicky pravdivé.
@veronik77 já jsem na loga fakt hroznej, ale hroznej, ale hroznej kritik, takže mě se nelíbí kombinace těch dvou fontů, nejde to k sobě. Ideálně na cedulky používat jen jeden font.... Mě třeba do běla vytáčí to s tou aviváží, co tam pán připsal jiným fontem sám od sebe, jinak si všimněte, že všechny moje cedulky mají jen jeden font, tak to má být, grafický manuál má držet jeden font... Ale ber mě jako fakt rejpavou osobu, mě je to totál šumák, jsou to vaše cedulky, tak ať se líbí vám 😉
a ještě mě napadla spíš verze cool ... a na druhé straně ... by mother (jako že ty tečky odkazují na pokračování - máš otočit), ale možná je to blbost 😀

@schnek tak to jsme na tom stejně, taky si moc nedovedu představit, že bychom spolu doma měli nějak "pracovat", nespolupracuje vůbec, když se mu to nelíbí a nebaví ho to, vůbec ho někdy nezvládám... má svůj svět a mezi dětma celkem trčí (a to i výškově) a je to šíleně živé dítě... ale teď ve školce vidím velké pokroky... ale paní učitelka má asi pravdu :( ale mluvit mluví slušně, sice ty svoje nesmysly, ale hezky... tak snad to zvládnete a bude to něco malého 🙂 já jsem chtěla rovnou k psychiatrovi, psycholog by se kouknul a řekl, že nás posílá k psychiatrovi, protože oni, co vím, nediagnostikují, ale posílají dál, když se jim to nezdá, tak jdem rovnou ke zdroji, stejně u toho psychologa pak skončíme taky