Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 ahaa to mě nenapadlo děkuji moc🙂
@katkaela já mám takové maličké určené na textil a není to dobré, lepší jsou tyto http://obchod.brydova.cz/index.php?news=&menu=i...
@katkaela zkoušela. Normální razítka ta gumová a silikonová a pak ještě dřevěná z Indie. na tričko a teda ne barvou, ale konturkou na hedvábí. Chystám se na další várku. Tohle byla cvičná verze už asi před půl rokem a nějak jsem se k tomu nedostala.
ad štítky taky jsem pro verzi do švu.
holky, potřebuju poradit 😖 vloni jsem malýmu koupila na mmb bundu za pár šupů, ale chybí u ní kapuca, paní psala, že jí někde ztratili, je totiž přicvakávací na druky... no a já k ní chci ušít novou kapucu a potřebuju se zbavit těch původních druků, abych tam mohla dát jiný, který budou pasovat a hlavně je už mám doma... jak se dají odstranit ty starý? jsem to vyfotila.. zkoušela jsem je "vypáčit" šroubovákem, ale vůbec to nejde, navíc jsou vypodložený nějakou plastovoou podložkou nebo co to je 😝
@michamicha Ja by som ich tam nechala spolu s novymi. Vyzera, ze ja tam dost miesta - neviem ako na kraji.
@evaon no on ten krajní, je cca 1cm od kraje, ale asi je tam teda necham a vedle nich dám nový, stejně se ta kapuca pak bude zapínat ještě na sucháč přes bradu 🙂 a nebo se naštvu a přišiju jí napevno 😝 😀
@katkaela zkousela presne tyhle. orazeli jsme loni v lete vsechno mozne.. textilni barvou. a parada! ale nerazila jsem primo, ale na zbytky a ty jsem pak nasivala, kdyby se nahodou razitko nepodarilo. ted mam jeste ty s pismenky a razim je em. zevnitr na obleceni. libi se mi to vic nez ty cedulky se jmenem.. kvuli skolce.. 😝
@terezita toš, dobrá správa, ďakujem🙂 Ešte ma totiž napadlo že by som si dala vyrobiť vlastné razítko s vlastným logom, orazila na odstrižky a potom mohla našívať na oblečko. Príde mi to jednoduchšie ako si dávať robiť tie nášivky v 1000ks, to by som asi nevyužila pre moje domašitie pre Elišku, prípadne pre kamošky.
holky já bych klidně byla taky pro angličtinu líbí se mi ale zatím mě taky nic moc nenapadá 😒
taky jsem pro Od maminky pro mrňata a něco pro puberťáky a dospělé (asi by mi manžel za merino triko s nápisem od maminky nejásal nadšením, ale kdo ví 🙂 )
co nějaký handmade with love nebo handmade by mum?
jejku, chvilku tu nejsem a takové zajímavé věci se tu řeší... jsem si tam pár štítků taky připsala, je to super nápad... anglické mě napadá jenom MOMMYmade ... ale mi se líbí to "vyrobeno s láskou", je to neutrální, jednoduché a hezké... určitě jsem pro češtinu (nebo teda něco neutral i pro SK 🙂
holky, vy tu toho hodně víte... dneska nám ve školce p. uč. jenom tak naznačila, že náš miláček asi bude mít nějakou poruchu typu ADHD... máte s tím někdo zkušenost? jsem dokopala muže, ať nás objedná k dětskému psychiatrovi, je doktor, tak si to hned obvolal, ale nadšený nebyl a spíš reagoval, že je náš kluk ještě malý a tak... ale já sama už nějakou dobu vidím, že je mezi dětma jiný a na x věcí vůbec nereaguje :( tak jsem z toho celý den taková špatná
@karchinka my teda chodíme k psycholožce. Byli jsme jednou (poprve) tady u nás, te´d jsem dostala od sisstin tip do Prahy, už jsme tam objednaní, čeká nás foniatrie a pak se uvidí. Jenom se modlím za opožděnej vývoj řeči, jinak nevím, Matouš není spolupracující typ, vůbec si nedovedu představit, že bych s ním měla doma nějak pracovat 😖

@wzorcek moja adresa ti došla však? ja by som radšej priplatila za väčšie poistenie, predsa tam mám za vyše stovku 😉
a vrelé díííky