icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
26. sep 2012

@wzorcek moja adresa ti došla však? ja by som radšej priplatila za väčšie poistenie, predsa tam mám za vyše stovku 😉

a vrelé díííky

piecee
26. sep 2012

@ucitelka70 ahaa to mě nenapadlo děkuji moc🙂

sinala
26. sep 2012

@katkaela já mám takové maličké určené na textil a není to dobré, lepší jsou tyto http://obchod.brydova.cz/index.php?news=&menu=i...

jemi
26. sep 2012

@jancasoch o textu, velikosti a typu štítku diskutujeme ted na novém listu v tabulce 🙂

sinala
26. sep 2012

@pajoslava česká ruční výroba jsou řádky 4 , 5, 6 a z druhé strany jsou prací loga a těch můžeš vzít méně a pokud bys chtěla štítek s logem, které si vymyslíš, tak musíš vzít 1000 ks 🙂

sufik1
26. sep 2012

@katkaela zkoušela. Normální razítka ta gumová a silikonová a pak ještě dřevěná z Indie. na tričko a teda ne barvou, ale konturkou na hedvábí. Chystám se na další várku. Tohle byla cvičná verze už asi před půl rokem a nějak jsem se k tomu nedostala.

ad štítky taky jsem pro verzi do švu.

michamicha
26. sep 2012

holky, potřebuju poradit 😖 vloni jsem malýmu koupila na mmb bundu za pár šupů, ale chybí u ní kapuca, paní psala, že jí někde ztratili, je totiž přicvakávací na druky... no a já k ní chci ušít novou kapucu a potřebuju se zbavit těch původních druků, abych tam mohla dát jiný, který budou pasovat a hlavně je už mám doma... jak se dají odstranit ty starý? jsem to vyfotila.. zkoušela jsem je "vypáčit" šroubovákem, ale vůbec to nejde, navíc jsou vypodložený nějakou plastovoou podložkou nebo co to je 😝

evaon
26. sep 2012

@michamicha Ja by som ich tam nechala spolu s novymi. Vyzera, ze ja tam dost miesta - neviem ako na kraji.

michamicha
26. sep 2012

@evaon no on ten krajní, je cca 1cm od kraje, ale asi je tam teda necham a vedle nich dám nový, stejně se ta kapuca pak bude zapínat ještě na sucháč přes bradu 🙂 a nebo se naštvu a přišiju jí napevno 😝 😀

katkaela
26. sep 2012

@sinala supeeeer, ďakujem za odkaz 🙂

katkaela
26. sep 2012

@sufik1 A dopadlo to teda dobre ta cvičná verzia? nemáš nejaké foto🙂?

terezita
26. sep 2012

@katkaela zkousela presne tyhle. orazeli jsme loni v lete vsechno mozne.. textilni barvou. a parada! ale nerazila jsem primo, ale na zbytky a ty jsem pak nasivala, kdyby se nahodou razitko nepodarilo. ted mam jeste ty s pismenky a razim je em. zevnitr na obleceni. libi se mi to vic nez ty cedulky se jmenem.. kvuli skolce.. 😝

katkaela
26. sep 2012

@terezita toš, dobrá správa, ďakujem🙂 Ešte ma totiž napadlo že by som si dala vyrobiť vlastné razítko s vlastným logom, orazila na odstrižky a potom mohla našívať na oblečko. Príde mi to jednoduchšie ako si dávať robiť tie nášivky v 1000ks, to by som asi nevyužila pre moje domašitie pre Elišku, prípadne pre kamošky.

terezita
26. sep 2012

@katkaela jednodussi to je a levnejsi taky 😉 v nemecku to takhle dost zenskych taky dela.. 🙂
natirala jsem to opatrne stetcem a nebyl fakt zadny problem.. jestli se mi nepodarilo tak 5 obrazku z padesati, tak to bylo moc.. 😀

veronik77
26. sep 2012

@sinala já bych také raději všívací 🙂
neuděláme si kdyžtak ještě nějaké "cool" pro velké děti? Hanička je ještě v pohodě, ale mám to za pár...

schnek
26. sep 2012

@sinala wau, to šnekový razítko 😵 😀

medvi11
26. sep 2012

@sinala
@veronik77 taky jsem i pro něco cool 😀 ovšem pro co, to mě nenapadá...možná by to sneslo i tu angličtinu...

veronik77
26. sep 2012

@medvi11 @sinala jedině zkusit udělat cedulky dvě - maminku a pak něco pro větší. Až mi bude fungovat hlava i na něco jiného než na rýmu, tak dám třeba něco dohromady... a angličtinu já ráda, dají se tam dělat krásné přesmyčky 🙂

lenasss
26. sep 2012

holky já bych klidně byla taky pro angličtinu líbí se mi ale zatím mě taky nic moc nenapadá 😒

alinn
26. sep 2012

@caramilla nevím jestli už ti někdo odepsal..ale kdyby ne, tak koukni v té liště nahoře jak vede od "FÓRUM" tak tam jsou "soukromé diskuze". já myslím, že tě animal přidala..tak tam bys měla najít odkaz 😉

sinala
26. sep 2012

@veronik77 @medvi11 @lenasss jo, pro ty větší bude lepší angličtina jen něco vymyslete 😉 a malým necháme českou maminku 😀 😀 😀

jemi
26. sep 2012

taky jsem pro Od maminky pro mrňata a něco pro puberťáky a dospělé (asi by mi manžel za merino triko s nápisem od maminky nejásal nadšením, ale kdo ví 🙂 )

schnek
26. sep 2012

co nějaký handmade with love nebo handmade by mum?

petkasv
26. sep 2012

@schnek tak jako nechtěla jsem AJ ale handmade by mum je dobrý 🙂

schnek
26. sep 2012

@petkasv taky ty anglický moc nemusím, ale česky mi to přijde takový divný. Navíc by to možná snesli i starší 😉

karchinka
26. sep 2012

jejku, chvilku tu nejsem a takové zajímavé věci se tu řeší... jsem si tam pár štítků taky připsala, je to super nápad... anglické mě napadá jenom MOMMYmade ... ale mi se líbí to "vyrobeno s láskou", je to neutrální, jednoduché a hezké... určitě jsem pro češtinu (nebo teda něco neutral i pro SK 🙂

karchinka
26. sep 2012

holky, vy tu toho hodně víte... dneska nám ve školce p. uč. jenom tak naznačila, že náš miláček asi bude mít nějakou poruchu typu ADHD... máte s tím někdo zkušenost? jsem dokopala muže, ať nás objedná k dětskému psychiatrovi, je doktor, tak si to hned obvolal, ale nadšený nebyl a spíš reagoval, že je náš kluk ještě malý a tak... ale já sama už nějakou dobu vidím, že je mezi dětma jiný a na x věcí vůbec nereaguje :( tak jsem z toho celý den taková špatná

schnek
26. sep 2012

šoupla jsem to do tabulky

@karchinka my akorát začínáme rozjíždět psycho a spol. vyšetření s Matoušem. Zakázala jsem si na to myslet, pže když to na mě padne, tak jsem z toho opravdu zničená. Dokud nemá nějakou diagnozu, tak se tím nechci zabývat.

karchinka
26. sep 2012

@schnek je to šílené, jdeme v listopadu, ale raději teď, než si říkat, že je všechno ok a pak by to mohlo být horší... snažím se být co nejstatečnější, ale už jsem to ráno celkem ofňukala... a bojím, že to u toho psychiatra nedám

schnek
26. sep 2012

@karchinka my teda chodíme k psycholožce. Byli jsme jednou (poprve) tady u nás, te´d jsem dostala od sisstin tip do Prahy, už jsme tam objednaní, čeká nás foniatrie a pak se uvidí. Jenom se modlím za opožděnej vývoj řeči, jinak nevím, Matouš není spolupracující typ, vůbec si nedovedu představit, že bych s ním měla doma nějak pracovat 😖