Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kocky co si myslite o tomto ol http://www.mall.sk/overlock-sijacie-stroje/aeg-760 ?
@petkasv no, paní učitelka je celkem v pohodě (je už starší, je Bc., dělá jógu pro děti a má tři syny, z toho jednoho prý podobného s hyperaktivitou), říkala to spíš jenom tak mezi řečí, ale já to už tušila delší dobu, že syn není úplně příručkové dítě, je prostě fakt divoký, máme co dělat dvě s babi, když někam jdem, abychom ho zvládly... a nemyslím si, že je to tím, že bychom se ho nesnažili vychovávat... navíc u ničeho nevydrží, nemá trpělivost na poslouchání pohádek, čtení knížek - vždycky jenom závidím maminkám, které mi říkají, jak svým dětem povídají pohádky, u nás to fakt nejde... ale jinak je to milé a hodné dítě, má dobré srdíčko, ale furt ho z něčeho sundávám a venku si fakt nelajznu nedržet ho za ruku (taky závidím maminám, co vodí děti vedle sebe a nemusí je křečovitě držet za ruku - ale v tom se v poslední době vylepšil, mimo cesty už chodí vedle mě, ale u cesty to nejde, někdy mu prostě rupne v bedně, nabere směr a letí někam pryč... a já pak za ním, naposled mi tak krásně zdrhnul na hlavní cestu, když jsem byla v 9. měsíci 🙂) a mezi dětma je takový všeználek, všechno ví, zná, je hrozně hlučný, o spaní ve školce není ani řeči... takže se na to psychiatrii i trošku těším, protože si připadám jako nejvíc neschopná matka, že ho neumím ukočírovat, chodili jsme do mini školičky - na hoďku odpoledne - všechny děti byly v kroužku a poslouchaly paní učitelku, dělaly, co jim řekla (i mladší dvouleté), jenom naše dítě se nijak nezapojovalo, běhalo okolo a rušilo ostatní, párkrát jsem to i obrečela... nás s manželem má na háku, moc nás nerespektuje, když se na něco uvezme... takže možná je jenom nevychovaný, ale já fakt potřebuju alespoň vědět, jak ho ukočírovat (navíc má skoro 20 kg, vypadá na min. 5 let, takže ho nejde ani utáhnout, když mi někde dělá scénu)
cool...by mother je boží!!! kde je tabulka? takovou stovku bych nasyslit mohla 🙂
@veronik77 hele, mě se teda nejvíc k tomu cool hodí to písmo, co jsi měla úplně prve a k tomu bych vybrala nějaké míň romantické. Ale chápu, asi jsi chtěla kontrast toho "techno cool" a romantického mama? Ale mě se ta písma k sobě prsotě nelíbí 😀 Ber to jako názor, mě se totiž nelíbí skoro žádné logo jen to moje, pak se mi líbí od Zuzky to s tou kytičkou a hezké logo má @ngvadi ... PD mě fakt neoslovuje 😝
To cool bych zachovala ten font a zkus k tomu naházet varianty toho nápisu z 2. strany a třeba něco vybereme. Kdybys to napsala tím samým fontem, tak to vypadá blbě?
nazdárek holky, pracuji jako grafička, takže až vyberete nějaký finalní slovní spojení na štítky tak mohu zkusit udělat pár grafických návrhu 🙂
hoj vespolek. Koukam, že diskuze o štítcích se rozjela. Jsem zvědavá co se vyvrbí, mě by se taky možná víc líbil český slogan, ale cool by mother je fakt super, tak jsem zvědavá jak to vyšperkujete...každopádně já mám zatim stop stav u objednávek ☹ Ale mám tu toho spoustu a šiju pomalinku
Tady je včera dokončená (měsíc rozdělaná) kombinéza pro malinkou kamarádky dcerku. Detail je na zakončení zipu, líbí se mi jak jsem to tou lemovkou schovala, nelíbí se mi jak jsem to prošila, ale párat nebudu, páč nevim jestli by se mi to povedlo líp...
@caramilla co co? co s PD? na co je to odpověď?
@sufik1 https://picasaweb.google.com/113707836840212087... , ale vůbec s ním nejsem spokojená, pořád přemejšlim, jak to udělat, aby mě to tak neštvalo... napadlo mě totiž mnohem lepší logo a určitě ho chci jednou změnit, tak nevim, jestli zatim dávat tyhle štítky s labutí než je vypotřebuju, nebo tu labuť ohejbat dovnitř, nebo se nad to nějak povznést :D anebo utratit další prachy za nový štítky :DDD (no, to asi nehrozí)
pěkný logo, teda nevím proč labuť.... ale proč ne... To moje myš funguje už od mojí střední školy a susu teda o pár roků později, takže to dát dohromady byla jasná volba....
@sufik1 protože google na slovo budla vyhodí tohle: https://www.google.cz/search?q=budla&sugexp=chr... a jak vidíte, labuť se tam opakuje... a tohle je moc hezkej obrázek, tak nějak jsem si to představovala, ale grafička se toho ujala z trochu jinýho směru, a pak už jsem na to dost chvátala :( http://a1.ec-images.myspacecdn.com/images01/38/...
Holky, jak se šijí ty rostoucí oblečky pro děti? Nikdy jsem to nedělala, ale ted jsem nohavice ušila u softek cca o 15cm delší a přemýšlím, zda by tam šly do boků (do toho tyrkys. klínu) nacvakat ty plínový patentky??? v jakých odstupech? a je to vůbec dobrý nápad? Nebude lepší to ušmiknout a kalhoty mít prostě jen na 1 rok?
Jinak našila jsem toho za léto kvanta, ale nějak se mi nechtělo fotit - stejně to byly obyč trička, kraťasy a tak. Ted teda přikládám softový kabátek a kalhoty pro kamarádčina syna ve velikosti 122- upravovala jsem ottobre střihy podle rozměrů kluka a je to fakt atyp - v pase a přes boky vel.128, délka nohavic a rukávů velikost 98 apod....takže je to takový všelijaký, ale prostě pro něj na míru 😀 😅 😀 Jo a sorry za kvalitu - foceno v šeru a malej mi tam pořád házel sandálky 😀
@schnek tú kombinézu ešte jednu ušijem, je perfektná, ja som robila z elastickej teplákoviny, a ešte aj z flízu ušijem.... báli sme sa, aké to bude pri nočníkovaní ale super..... takže vrelo odporúčam každej mamine ušiť detičkám 😉
@ucitelka70 hmm, tak mám takovej dojem, že soft na mojí bundu půjde na kombinézu a kalhoty pro kluky 😀
@animal nebude přebytek toho šedivýho č.138 10/5 + nějaký barvy pro kluky, třeba tý navy modrý č. 547? vy mě zničíte, nestíhám tak rychle vydělávat 😀
@kofinek Vypadá to takhle - dělala jsem to od oka - dívala jsem se na Emitex Cocoon a ten Lodger, když si najdeš obrázek (tu je dobře vidět http://www.google.cz/imgres?start=203&um=1&hl=c...), tak se to docela dá... Hlavně jsem ho prodlužovala. Kdyžtak ho můžu poměřit 😉
@crawler ja som tak urobila softove nohavice minuly rok, dala som na obe strany k svu patentky a vydrapili sa mi, teraz ich radsej presivam a potom vyparam, ako ked mi tam ostali diery po tych patentkach 😖
tie kombinezy su super, ja tu uz hadam tyzden po veceroch sijem zimnu vybavu. Detvaky si nemaju co obliect, ale uz je to lepsie a hory latok sa zmensuju 😀
jinak vložila jsem do štítků návrh MANUFAKTURA

Jezis, to je prispevku 🙂. Mne se libi to cool s otocenim, libilo by se mi "cool.....(otoceno)...by mom". Mne mother prijde moc tvrde. Ale nesmela bych doma vybalit nic, co obsahuje slova "mum, mummy" . Manzel si utahuje z anglanu, jestli je vsechny porodily mumie, nebo co 😀 . Ale jestli se to libi vsem, tak nic proti nicemu, ja jsem ve fazi, kdy vecne zapominam do svu vsivat fm stuhy 🙂