icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
26. sep 2012

@animal fajn, pokud bude, beru ho 🙂

crawler
26. sep 2012

@eriqe ách...tak já nevím...tak to asi ušmiknu a kluk to bude mít jen na letošní zimu a jaro...dole to dám do gumy na brzdičku, tak se to snese o nějaký cm delší...a víc si to komplikovat nebudu...

animal
26. sep 2012

@schnek no doufám, že na tebe nezapomenu 🙂

schnek
26. sep 2012

@animal tak můžu to tam dopsat s poznámkou?

daisyr
26. sep 2012

@crawler tou gumkou dole by to řešit šlo, tím se to trochu zkrátí, když je to moc dlouhé a po povolení se to dá nosit později

ngvadi
26. sep 2012

já bych byla pro, kdyby ten štítek pro větší byl bez té mámy, ono většina puberťáků se nechce na plnou hubu chlubit tím, že mají něco, co jim ušila doma maminka. i kdyby to oni považovali za pozitivum, určitě by se našel někdo, kdo by se tomu vysmíval... nicméně tím, že mají handmade originál, se určitě chlubit můžou🙂 a HLAVNĚ, šlo by to použít i na dospělácký oblečení...

schnek
26. sep 2012

@crawler a nesneslo by to v týhle dýlce gumičku? nohavice teď bude nařasená a postupně poroste 😉

crawler
26. sep 2012

@daisyr právě říkala jsem si, že po stažení by nemělo hrozit courání nohavic po zemi...vidím to tak max. delší o 5 cenťáků, tak pak už jen záleží, jak hoch poroste 😀

crawler
26. sep 2012

@schnek když to je delší tak o 15cm a to mi přijde, že by bylo dole už moc nadrchaný...nevím no...párat se mi nechce, tak to nechci zkoušet...jedině, že už by to měl někdo prublý? 😕 😀

schnek
26. sep 2012

o minutku Cimrman 😀

schnek
26. sep 2012

@crawler a dodělat tam takovej ten pásek, co by podržel ohrnutí nohavice?

crawler
26. sep 2012

@schnek soft je těžkej - to by ten pásek musel být na obou stranách nohavice...což o to šlo by to...jen nevím, zda by to nebylo "nepříjemné" při chůzi, jak by se o sebe třely ty vnitřní druky?...no fakt nevím...na jednu stranu by bylo super, kdyby je kluk unosil víc sezon, ale co do praktičnosti asi budou lepší jednovelikostní.... 😕

ngvadi
26. sep 2012

@crawler nevím, jestli ti to už někdo radil, ale dobře to dělá @caramilla u svjech softek, taky jsem to tak udělala a osvědčilo se to 🙂

crawler
26. sep 2012

@ngvadi tak jdu očumákovat její fotoblog 😀 díky 😉

animal
26. sep 2012

@schnek a ty jsi v tabulce??? ti to převeksluju

schnek
26. sep 2012

@animal v našeptávači mi vyskočí link a dostanu se tam. To nemá?

daisyr
26. sep 2012

Pár novinek za poslední týdny 😉
Podložka a svrchňáky, poludupky, slintáčky ze zbytků a aby to nebylo staršímu líto, tak pro něho čepička dle střihu jeho staré oblíbené 🙂

jieff
26. sep 2012

@karchinka mám odborný dotaz🙂střihám si tu nosítko podle:http://www.stilllearninglife.com/2008/01/diy-hood-to-h..., už jsem to střihla bez přídavků na švy, tak to mi prosím nepiš že mám blbě, jen jsem se chtěla zeptat jestli si do hlavního panelu dávala výstuhu, nebo šila jen ze dvou látek. Mám tu pevnou ikeackou a tuším, že @terezita psala, že stačí jen dvě vrstvy... A ještě dotaz k popruhům, měla jsi 2,5metru dlouhý vcelku nebo si látku sešívala, já tak dlouhej pruh vcelku nevystřihnu, tak se jen bojim aby to drželo....

maly_prcek
26. sep 2012

@crawler Hele já šiju rostoucí stylem ušiju dvakrát založený širší tunýlek (s gumičkou nebo bez) a pak další sezónu vypářu a zahnu míň nebo našiju dolů lemovací gumku 😉 Trošku primitivismus, ale funkční 😀
Hned jak jsem viděla slony (čtu odspodu...), tak jsem věděla, že jsi to ty 🙂

maly_prcek
26. sep 2012

Kdyby byly nějaké fajné uni štítky, taky bych se přidala... Mně se teda líbí přesmyčky z angličtiny... Takové jak to vypadá těsně americky a "cool" a přitom je to nějaká krásná česká hříčka... Musím říct mojemu, on je na thle věci šikovný... 🙂

crawler
26. sep 2012

@maly_prcek 😀 no jo...milujem slony a asi to přenáším i na kamarádky😀 jinak jasně ...když já párání nenávidím....mě asi není rady ani pomoci...jsem hrozná 😀 ale díky moc!

michamicha
26. sep 2012

já jdu na trika z climayarnu s bambusem 🙂

lolelole
26. sep 2012

Taaak - střihla jsem pár rychlovek - na slogan Cool by mother ..mrknete na to zda se Vám z toho něco líbi a můžeme to případně vypiplat dál 🙂 jinak nevím jaké jsou výrobní možnosti, jak musí být silné linky, překrývaní barev atd..ale to by jsme se jistě dopídili..přeložení štítku je naznačeno šedivou linkou a tam kde je barevný okraj jsem myslela že by bylo fajn nechat to takhle vyšít i na štítku ( nevím zda je to technicky možné, ale třeba jo..) Dejte vedět 😉

lolelole
26. sep 2012

@jemi zkusím to zítra a dám vedět 😉

rebelie
26. sep 2012

Holky prosím, co si myslíte o této bundě http://www.fler.cz/zbozi/softshellova-bunda-na-... (ve smyslu kvality ušití, rozumnosti střihu a tak)? Něco sháním, vzhledem ke své širokorozchodnosti budu muset mít něco na míru a tahle mě zaujala... @caramilla Díky za body, už se na něj těším.

schnek
26. sep 2012

@lolelole ty poslední dva jsou super 😵

maly_prcek
26. sep 2012

@schnek @karchinka Taky jsem studovaný speciální pedagog... Těch možností je opravdu moc, co za tím může být... Hlavně bych řekla, že je potřeba se s tím naučit "žít" a pracovat, protože ADHD je porucha pozornosti (s hyperaktivitou) a to je pak ve škole problém, nabalují se hodně i poruchy učení, takže je potřeba to fakt začít vychytávat ve školce a učit dítko relaxovat a soustředit se. Jinak teda tu diagnózu má kde kdo, znám i lidi, kteří ji mají a rozhodně ADHD nemají, jsou to prostě živější špatně vedené děcka (a rodiče si myslí, že tahle diagnéza všecko vysvětlila a tudíž není potřeba nic dělat a jen vydyndávají na učitelích výhody a ústupky) a pak znám i lidi, co evidentně problém mají a diagnóza žádná, rodiče se snaží, ale ve škole jim nevyjdou vstříc úrakticky v niičem... Prostě nevychované děcko a neschopný rodič.
Můj brácha má třeba taky ADHD diagnostikované a vůbec jsem to nevěděla a přečetla jsem si to až v kartě na VŠ.Je fakt, že některé jeho názory a postoje ve škole mi často připadaly naprosto "mimo" a nepochopitelé a pak mi to docvaklo, až jsem si přečetla diagnózu a studovala specku, že za to vlastně nemoh a bylo to ADHD. Je mu 22r, normálně s tím žije, udělal gympl, přijímačky na VŠ (z tama odešel a teď brigádničí v Anglii). Mysoím, že 99% lidí a učitelů by mu ADHD nehádalo, i když já ho v něm teď už teda vidím 🙂

stassy
26. sep 2012

@rebelie Lucku (Tlapky) znám, ta šije fakt pěkně, takže bych se toho rozhodně nebála. 😉

maly_prcek
26. sep 2012

@crawler Hele já to párání taky nesnáším a hodně váhám, jestli párat nebo se to tak snese (se zavřenýma očima)... Ale jak začne být kosa a není co oblíct, ještě ráda předělám nohavice a nemusím šít celé gatě 🙂 A softky stejně potřebujem dvoje, takže jedny předělám (=lítačkové) a s druhýma se můžu drbat 🙂

maly_prcek
26. sep 2012

A NĚJAKÝ TIP NA ORIGINÁLNÍ RAZÍTKA (dle vlastního návrhu)??? To se mi taky líbí, tento nápad... Co @terezita a další? Dííík. 🙂