Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ženy, mam dotaz, rolák z tohoto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... dělaly byste ten "rolák" z té rubové strany jako dotykovou stranu na krku? tím, že ten bambus je natur, tak mi to přijde takový divný, že rolák bude z rubu bambus natur a z líce černý s tečkama a to kolem krku by bylo i z líce bambus natur 😖 nebo tam mam dát spíš nějakej patent?
@schnek používám tyto http://obchod.brydova.cz/index.php?news=&menu=i...
@maly_prcek hele na fleru je holcin hromada, urcite ti tam nejaka razitko udela.. prolustruj to tam.. a vetsinou stoji kolem 80-90kacek myslim.. ja se uz vecnost chystam, ze si tam objednam nejake s napisy dekuji za nakup a jeste par dalsich, ale jeste jsem se k tomu nedostala.. zatim stale tisknu na tiskarne, ale uz me to neba.. 😀
OT: neznakujete s miminkem některá? My to zatím jen zkoušíme (první znaky-kachna, papat, pít, koupat), ale teď mi začala svírat pěstičku docela často, ví, že to dělá a dělá to schválně. Vypadá to trochu jako ta kachnička (nebo taky svírá ručičku stejně jako když si zpíváme jednu písničku). Nevím co teď dělat- dělá to často- kachničku nevidí ani ji nechce...
@jieff k nositku - dve vrstvy te pevne ikeacke urco stacit budou. jezis ja uz netusim, jak dlouhe byly ty cancoury, ale 2,5 metru urcite ne.. strihala jsem je kratsi.. mam nositko ted ale u kamaradky, takze bohuzel nepomerim.. zkus si to sama na sobe zmerit, kolik bys potrebovala, tipuju, tak 1,5metru.. a jeste jsem ty pruhy strihala po kraji latky, ze jsem mela uz jednu stranu zacistenou a nemusela jsem zahybat.. to bylo taky prakticke.. a ten panel jsem pak smikla uprostred..
@stassy mě spíš jde o to, že my ten znak ještě neděláme (ani světlo ani kojení), tak nevím zda si něco vymyslela nebo jen poutá pozornost, nebo je to ta kachna, jen ji ještě neumí správně....Takže nevím, zda jí když to ukáže přinést kachnu? nebo zazpívat Každá ručka má prstíčky, sevřeme je do pěstičky....
@jemi my jsme s prcekm znakovali - docela nás to bavilo - byli jsme na kurzu pro rodiče od Babysign (což z dnešního pohledu vím že bylo zbytečné - stačí si porídit knihu a zkoušt to) Doporučuje se začít kolem 8 měsíce se 2-3 znaky a ty procvičovat než to dítě pochopí. Kvido nejdříve znakoval světlo, pejsek a ještě..teď už "mluví" tak znakování sám opustil 😵
holky, taková nejapná poznámka... co když budu šít něco pro neteře... cool... by mother je super, ale v tom případku nepoužitelné 😨
@jemi Ona je taky otázka, v jaké situaci to dělá. Při hře, při jídle, při prohlížení knížek, ve vaně? 😀 Třeba by se to dalo vypozorovat z toho.. 😉 A "správně" znaky určitě ze začátku dělat nebude, ony ty malé děti svoje ruce až tak úplně neovládají, jsou rády, že vládnou aspoň vzdáleně zopakovat co dělala máma.. 😀 😀 😀
@michamicha černým dolů, tečky navrch. Vyzkoušeno. Chlap má triko, dítě celý kompletek. Vyzkoušeno i +30 stupních a na dlouhé cesty autem.
@macin73 dobrá poznámka!!!!!
Navrhuju, kdo máte básnické střevo, vymyslete něco vtipného s rýmem, mě by se líbilo třeba cool a k tomu nějaký rým 😀 😀 😀 Nebo handmade a k tomu taky rým, třeba půl AJ a půl ČJ... beru si to na noc do postele, třeba mě něco děsně originálně vtipného napadne ... 😝
@rebelie řekni Bordi, že jsem tě za ní poslala 😀 😀 😀 😀 Jako upřímně řečeno na dobrou nosící bundu buď Rebeka Q a nebo Bordi. Já bych jí ušila, ale nemám na to fakt nervy... Je to šílená piplačka, ble... Rebeka mi přijde, že to trochu fláká, Bordi mi přijde, že to má promakanější a i ten otvor na zádech má umístěnej dobře, Rebeka ho podle mě má moc dole...
Jo, jinak jak se tu před nějakou dobou řešily sušičky, tak mi bylo doporučeno, aby měla tepelné čerpadlo se samočistícím kondenzátorem - díky němu je spotřeba energie po celou dobu životnosti spotřebiče stejná a nedochází k jejímu nárůstu. Jedna z doporučených byla tato: Siemens WT46W563BY. Třeba to někomu pomůže v rozhodování.
@jemi Já jsem instruktorka znakování 😀 a píšu o tom i tu svou slavnou diplomku (jak mě vyhodili, že ji furt nemám odevzdanou...) Takže se klidně ptej 😉 Myslím si, že tak poutá pozornost, Elinka to taky tak dělávala/dělá. Vidí, že já gesta používám a jako by chtěla taky, ale neví jak na to, tak prostě plácne nějaké gesto a "znakuje"...ale nic konkrétního to neznamenalo...
Mimochodem, když jsme to nakousli... KDYBYSTE SE NĚKDO PROSÍM CHTĚL ZÚČASTNIT VÝZKUMU O ZNAKOVÁNÍ S DĚTMI k té mé diplomce (obsáhlejší rozhovor-asi mejlem... Proti plkání tady rozsah absolutně nudááá a nic 😀 ), tak sháním. Nějakou maminku, co znakuje už dlouho, ideálně s více dětma, potřebuju, aby dítko už i používalo i mluvenou řeč...ODMĚNA JISTÁ, pro vás pochopitelně vhodná k šití 😉
@caramilla Souhlas - Rebeka má otvor pro nošení na zádech moc dole (dobré s Manducou, šátkem nevyhovující) a naživo ta bunda vypadá trochu "ušmudlaně", prostě to není ono... částečně je to tím, že kamarádka jí chtěla z kalhotoviny bez podšití, což nepůsobí dobře, ale i ty detaily prostě nejsou ono... tož bude od Bordi...

@stassy Díky, to jsem potřebovala slyšet... Jsem koukala, že je i z Prahy, což je výhoda... Já bych se do toho nejraději pustila sama, ale vzhledem k tomu, že jsem si zatím neušila ani sukni, tak si moc nefandím a bundu potřebuju.