icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
26. sep 2012

@rebelie jj, souhlas, mě ty rebeky věci přijdou moc "jako doma šité". Prostě je to na nich bohužel vidět. Je úžasná, má super nápady a šije jak drak, ale chyby bych našla. Jako asi teda na každym:D
A je zajímavé, že s tím otvorem jí to tam lidi psaly a ona si nedala říct...

caramilla
26. sep 2012

@maly_prcek ja jsem se fakt snazila, ale mina znakovku totalne nedavala, koukala na me jak na debila. Ja delala od 6m "ham ham" a ukazovala jsem znak pro jidlo a ona misto toho, aby se naucila ten znak, tak driv zacala rika to "ham ham" a takhle to bylo uplne, ale uplne se vsema nasima znakama 😀 😀 😀 Tak jsem knizku hodila do skladiste a zacala ji ucit mluvit normalne... ona je proste ten typ, co se nauci hrozne brzo perfektne mluvit, takze znakovka je dimenze, kterou nechape 😀

stassy
26. sep 2012

@rebelie Já mám od Rebeky bundu, která je teda už asi tři roky stará, možná i víc, kupovala jsem ji z druhé ruky tehdá na Kačku.. manžestrová, podšitá flísem... je teda jen pro nošení na břiše, ale je fakt super, parádní střih, krásně sedí i bez dítěte, člověk v tom nevypadá jak v pytli.. Mám pocit, že jak Rebeka začala švihat jeden kousek za druhým, tak už to nemá tak pěkné, asi na některé věci docela peče.. Třeba vloni jsem u nás na hřišti zahlídla maminu, která měla její šedou bundu s nějakou aplikací a přišlo mi to fakt pytlovité.. rukávý šíleně dlouhé, ke zbytku bundy nevhodně široké.. Nechtěla bych ji moc kritizovat (i když to jsem asi právě udělala 😀 ), ale myslím, že od Bordino to bude mnohem lepší. 😉

stassy
26. sep 2012

@caramilla S Bárou a znakováním jsem to měla stejně. Ta začala dřív mluvit než znakovat. Jediný, co dělá občas ještě teď, je právě to zmiňované světlo. 😀 😀 😀

caramilla
26. sep 2012

@stassy jj, taky mi to přijde. A co jí vůbec nejde je ten soft... Neprošívá stehy, je to prostě divné... Takové odfláklé. Ale něco má hezké, třeba ty aplikace na těch nosících bundách jsou krásné, alespoň na fotce. Její dětský softka mě teda taky nezaujala, na to, jaká je to osobnost a vyšitá švadlena, bych čekala víc. Ale jinak si já hluboce, ale fakt hluboce vážím a nosící bundu od ní mám, komunikace s ní na jedničku, přešila mi jí zadarmo, i když já jsem blbě zvolila velikost. Když si vezmu dneska sebe na jejím místě, tak bych sebe kopla do pr... Ona je fakt zlatá... A má super nápady.

rebelie
26. sep 2012

@caramilla Já mám RebekuQ taky ráda, a třeba ty kruhový aplikace na nových bundách se mi fakt líběj, ale asi holt vyhraje bordi - pokud bude mít čas a nepošle mě to pr, že nestíhá...

caramilla
26. sep 2012

@rebelie 😀 😀 😀 podle toho, co dneska psala, ha ha ha, ať se těší, mám škodolibou radost, že někdo nestíhá tak jako já 😀 😀 😀 😀

stassy
26. sep 2012

Tak jsem tu mojí bundu dohledala v prodaných, je to tahle http://www.fler.cz/zbozi/snehovy-na-prianie-124457 Ona Rebeka dřív dělala úplně úžasné výšivky, které ty bundy tak jako pozvedly.. ty dnešní aplikace mě moc neberou..

terezita
26. sep 2012

@stassy aaa, tu znam! 😉 ta je fakt krasna! 😵

maly_prcek
26. sep 2012

@stassy @caramilla Hele je to výzkum, já neříkám že vám to musí jít a nemáte mít výhrady 🙂 (Ale pár desítek znaků by to chtělo... I když co je "znak" že... Pápá, paci, veliká...) Davídek třeba taky hodně dobře mluvil/mluví (v roce a půl v souvětích se spojkama protože, dneska nadává učitelkám v rýmovačkách "tetino Zitino" 🙂 ), dodneška nás zastavujou na ulici cizí lidi, že naše děcko dobře mluví 🙂 Prostě nadané dítě, ale znakoval, né dlouho, ale uměl toho dost... Elinka je proti němu taková, hrrr, hned je se vším hotová, znakování jí zdržuje... Znakuje jen když má jó dobrou náladu.

caramilla
26. sep 2012

@maly_prcek jj, ja znakovku podporuju a doporucuju, jen nam to vubec, ale vubec neslo. Mozna chyba ve me, nam nejde nic "alternativniho", BKM total debakl, znakovani des a hruza, v satku v klebce jecela, pri kojeni se kroutila... 😀
Ja jen, ze ja ti nic do vyzkumu jako se svyma zkusenostma neprispeju, ale rada si pak prectu vysledky a kdybych narazila na nejakou supermatku, tak ji za tebou poslu 😉

caramilla
26. sep 2012

@stassy to je fakt krasa, i ten strih je moc hezkej!

kuna
27. sep 2012

Holky, koukám na ty vaše výtvory, to je fakt krása! Softshell souprava, přebalovačka a věci k tomu, fusak "lodger"...jste šikovné!

@maly_prcek ten fusak je super, uvažuju o podobném, myslíš, že bys mi ho mohla zhruba přeměřit? Byla bych ti moc vděčná 🙂

karchinka
27. sep 2012

@jieff já jsem na švy asi taky nepřidávala, jsem si nakreslila podle toho na netu střih a ten pak obkreslila křídou, sranda byla, že tam mají vše v inčích a já půl dne koumala, jak to budu přepočítávat, až mi docvaklo, že na metru z druhé strany ty inče mám :D jinak jsem to teda vystužila, použila jsem starý závěs, je to docela hrubá látka, ale budem teď nosit v zimě, tak jsem tam šoupla starou hrubou deku - jsem si to taky prostě jenom chtěla zkusit, jestli to budu umět vystužit, jsem to brala jako provizorní nosítko na zkoušku, že si pak na čisto ušiju ještě jedno z látky z Ikey - ta mi teď leží ve skříni :D ale dovedu si představit, že se to nevyztuží (plánuju nevyztuženou jarní verzi z té Ikeácké látky), určitě to bude fungovat taky dobře, mi je v tom mém horko, ale možná ta ramena bych trošku vyztužila, i ten pás dole, aby byly pevnější... jinak jsem pásy šila v celku, ale když to dobře přešiješ, tak to bude ok... já bych si klidně dovedla představit i trošku kratší pásy, nezavazuju pod dupkou vpředu, ale protahuju ještě dozadu, mám ty pásy dlouhé

karchinka
27. sep 2012

@maly_prcek jsem nad tím v noci přemýšlela a asi jsem šílená matka - uč. se zmíní a já už šílím a objednávám k dětským psychiatrům... ale zajdem tam 🙂 nechci to právě podcenit a je lepší zajít a být hysterická matka než nezajít a pak si to vyčítat... však se manžel přiznal, že měnili školku a ve škole prý dostával pochvaly i nepochvaly za přehnanou aktivitu... a oni se fakt oba někdy chovají stejně, prostě nevnímají, když na ně někdy mluvím, neslyší mě, jsou mimo (což jsem zatím nebrala jako diagnózu :D) a jestli nemáme ADHD, ale máme jenom nevychované dítě, tak jdem s taťkou k psychologovi, ať nám poradí, co děláme blbě a co máme dělat, protože to fakt někdy s tím naším malým pokladem nedáváme, prostě mi někdy přijde nevychovatelný... trošku mě ještě děsí ty autistické rysy, co na něm uč. vidí, já to taky už dlouho pozoruju, ale snad je jenom malý... ale to má možná po mně - já taky nedávám, když mi někde něco trčí z řady nebo když mám nerovnoměrně namazaný chleba :D

karchinka
27. sep 2012

@lolelole ty návrhy jsou nádherné!!!! ta opičkovská je super!!!
a razítka by byly taky super, ještě to tu musím dočíst 🙂

veronik77
27. sep 2012

@rebelie tu nosící bundu od Tlapek jsem viděla v praxi a vypadala moooc pěkně 🙂

zojec
27. sep 2012

ja som zas mrtva :( vcera som dokoncila konecne tu kapsu, ale skoro ma slak trafil, prplem sa s nou 2 dni a ked som nabijala priechodky, tak som (asi od unavy) klepla vedla a urobila malu dierku vedla 😠 nastastie to az tak nevidno, je to nariasnene gumickou, ale popravde ma skoro j... lo 😠 😠 23.00 a mala som sto chuti ju vyhodit do kosa.. kebyze je pre mna, tak ma to az tak nestve, lebo na funkcnosti jej to neubera.. ale tuto som fakt chcela prepracovat...

hodite mi link na visackovu tabulku, nech si ju dam medzi oblubene 😉 cool by mother je fajn.. mozno by sa dali urobit aj dve 🙂 jedna by bola len pre nase rodne deti a druha pre ostatne 😀 😀

petkasv
27. sep 2012

@macin73 výborná poznámka, mě to došlo někde v půlnoci, když mě mrně tlouklo do žeber a Bětka se přišla do postele tulit 🙂 je jasný, že když budu šít třeba pro svýho bráchu tak štítek Cool by mother je hloupý a ještě mi něco došlo, že když budou dva štítky do švu - jako teda výrobek od nás a druhý štítek česká ruční výroba, jestli to není trochu moc 😖 vím že někde můžu použít jeden a někde druhý, jako třeba u toho svýho chlapa, nebo bráchy, ale když to budu chtít dát Bětce na oblečení, tak aby tam toho zase nebylo moc 🙂
@caramilla a ještě mě napadlo do vánoc se to asi nestihne, že?

caramilla
27. sep 2012

@petkasv já doufám, že do vánoc se to teda stihne! Chci dělat uzávěrku na začátku října - na minima to min. někde vypadá dobře, zbytek třeba v další vlně? S tím, že od objednání to ta firma dodá tak cca za 3 týdny - 4 týdny. Já to pak mám zpracované za týden, doufám. Takže fakt by se to stihnout mělo.

A dva štítky do švu nevadí, já šiju "caramillky" ven a prací symboly dovnitř.

petkasv
27. sep 2012

@caramilla tak já když tak to co ušiju na vánočky, tak pak místa porozpářu a vrzu tam štítek 🙂 teda doufám, že pak na to budu mít čas 🙂

stassy
27. sep 2012

Holky, prosím radu - jaká barva se hodí k rezavému veluru z Mylly? limetková? žlutá? fakt nevím..

mahafi
27. sep 2012

@karchinka Taky jsem si teda lámala hlavu, jak s těma inčema, odradilo mě to.. a teď koukám na metr.. a ouha.. jsou tam 😀 😀 😀. Tak to vezmu na milost a o víkendu se na to podívám 😀.

stassy
27. sep 2012

případně ještě nemáte některá srovnání veluru Mylly versus Batani? tuším @caramilla tu kdysi něco psala?

petkasv
27. sep 2012

Holky nemáte některá doma žužu bublinky z wendy - ty růžové 🙂 mám tu cca metr autíček a klidně bych vyměnila 🙂

stassy
27. sep 2012

@petkasv Myslíš tyhle? Ty tu mám, chtěla jsem z nich holkám ušít šaty, ale nakonec jsem zvládla jen jedny legíny pro Báru.. 😀

animal
27. sep 2012

tak jsem včera něco ušila a šoupla tam vzorky nažehlovaček 🙂 triko pro Marečka, čepec dle caramilla, zikie tričko na cvíčo a 3/4 smaragďáky na cvíčo

piecee
27. sep 2012

@jemi tu něco

jancasoch
27. sep 2012

@piecee jsou moc povedené 🙂

lenasss
27. sep 2012

@piecee tak to je moc pěkné jen ta máma mi tam nejde líbilo by se mi kdyby tam bylo s láskou a na druhé třeba handmade nebo něco neutrálního já to totiž těm mým roubířům moc nedávám spíš to všívám jiným 😅