icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
27. sep 2012

@olcab papier na pecenie to spravi 😉
a cool sa aj mne paci :D cool by mother je fajn 😉

vianne
27. sep 2012

@olcab pokial strih obkreslujes z ineho (burda a ine) je idealny strihovy papier, da sa zohnat v papiernictve, alebo aj na baliaci paier, alebo na zlepene obycajne A4... 🙂

olcab
27. sep 2012

@zojec dobrý nápad,to mě nenapadlo,díky 😀
@vianne díky 😀

caramilla
27. sep 2012

@lolelole no, já spíš navrhuju udělat dvě verze. Jednu s tou mámou a jednu obecnější, pro ty, co šijí na zakázku nebo pod stromek. Podle mě vás je dost. Já si nějaké kdyžtak na sebe taky vezmu, ze mě si všichni dělají srandu, když mám tričko s Caramillkou, takže bych si tam našila to cool, to by třeba zmlkli, by si mysleli, že jsem tak bohatá, že jsem si to mohla koupit na fleru 😀

ucitelka70
27. sep 2012

baby SK

zapojíme sa štítkov?

lolelole
27. sep 2012

@caramilla jj klidně více verzí - kde se to bude vyrábět ? Mají nějaké minima ? Vím, že etikety dělá firma Kříž nebo tak nějak...

ucitelka70
27. sep 2012

handmade ... with LOVE

je podľa mna univerzálne...

crawler
27. sep 2012

@stassy já ten rezavý měla § v albu mám kompletek opičák - patent jsem dala normoš mylly hnědý a nášivka žlutá na tyrkysovém podkladu...někdo nesnáší kombinace hnědých s modrou a já to mám zase ráda - teda záleží na odstínu...

maly_prcek
27. sep 2012

@stassy Já znám velur od Mylly a od Wendy, odkud bere Batani nevím... A pak tu mám v balíku pro kámošku teď ten od Animal... Nejtenší mi přijde ten od Animal, pak Wendy a netlustší je Mylly. Barevně a tvarově drží po praní dobře Wendy i Mylly, šilo se mi líp s Wendy, Mylly mělo trochu tendence se stáčet a ujíždět při šití, Wendy spolupracovalo líp 🙂 S čistým svědomím můžu doporučit oboje - Mylly kvůli barvičkám a Wendy se mi materiálově líbí asi o fos víc...

zojec
27. sep 2012

cool by mum 🙂 to sa rymuje 😀 😀

maly_prcek
27. sep 2012

A u Handmade tu ručičku se spirálou 😉 Jinak s láskou určitě lepší angl. verze "with love"

Jinak mně zatím napadlo ještě "MamaArt" ,"HomeMade", mojeho "MamaWork" ...

crawler
27. sep 2012

mě se líbí kdejaký návrh, ale " s láskou" - to si představím pouťové srdce z perníku, tož to ne...univerzální považuji nějakou verzi s "kámo" - to je pro mimina, puboše i manžílky 😉

kuna
27. sep 2012

@maly_prcek Moc se mi libi to MamaArt anebo Handmade...with Love, ale zatim hlasuju pro MamaArt, prijde mi to vystizne a i pro pubose

komisakpd
27. sep 2012

ja by som sa tiez pripojila k stitkom ale skor v SK verzii

jancasoch
27. sep 2012

ještě mě napadlo jak tady někdo psal MANUFAKTURA tak mě napadla MAMAFAKTURA 🙂

komisakpd
27. sep 2012

ahojte baby...asi som zaspala dobu a bola hromadka na teplakoviny vsak...juj a ja ich teraz tak potrebujem...a u nas v obchooch akoze uplne nic...@season...nebude zase nieco?

aerin
27. sep 2012

tak ja se taky pridam, ja jsem pro to Cool.... asi prvni bublinovy pro vlastni deti kazdeho veku a pro neco neutralniho pro ostatni
jo a to handmade...kamo , to je taky super 😀

lolelole
27. sep 2012

@jancasoch MAMAFAKTURA je supeeeer 😵

zojec
27. sep 2012

@ucitelka70 ja urcite 🙂 ak budu uni 😉

zojec
27. sep 2012

@komisakpd teraz je aktualna mtx 😉 najdes u season vo fotoblogu

ucitelka70
27. sep 2012

@komisakpd a veru teplákoviny sú za super ceny - medový výplnek, aj mozaika.... istotne si vyberieš...

stassy
27. sep 2012

@maly_prcek mě ten z Mylly neskutečně vytáčel, pořád se mi to kroutilo a docela blbě se mi s ním pracovalo, ale výsledek je pak super a ta rezavá barvička je úžasná. 😵 Batani bere tam, kde teď Animal, pokud jsem zachytila správné info. 😉
A měla bych tedy dva dotazy:
1) nemáte některá k prodeji rezavý velur z Mylly?
nebo 2) kdy bude hromadka na Mylly, bych si mohla objednat? 😀 😀 😀
Ušila jsem Báře mikinu, ale vzala jsem špatnou velikost a má to tak akorát teď na podzim a to ještě tipťop.. 😒

macin73
27. sep 2012

@stassy Mám ten oranžový.

argo1
27. sep 2012

@jancasoch MAMAFAKTURA je úžasný, napsala jsem to s dovolením do tabulky k diskusi. 😎

daisyr
27. sep 2012

@stassy mylly se plánuje, toho rezavého veluru se tuším předtím bralo jen málo, ale třeba se někdo ozve 🙂

caramilla
27. sep 2012

@maly_prcek mamaArt je taky dobry!
Vy jste streva dobry! 😀

jak to tak vidim, tak budeme mit nakonec 10 verzi, pac to jsou tak super napady, ze skoda pohrbit🙂

Me se teda z tech mam nejvice libi mamafaktura a mamaArt. S laskou mi prijde tak pro miminka, v AJ to pro me zni lip, ale i tak je to moc romantarna 😀 Jako papirova cedulka, co se sunda, dobry, ale manzel by mi v tom fakt nechodil:D

Ja bych byla pro jednu verzi s mama neco a druhou cool nebo kámo a univerzální. Handmade Kámo je dobrý, to se mi líbí a nebo cool. ... handmade nebo tak něco, super 😎

caramilla
27. sep 2012

@lolelole minimum je 1000 ks/ artikl. Zatím v tabulce jsme nasbíraly už 2000 ks! (zatím rozděleno na do švu a nahoru) Ale zhruba, kdyz se pak nějak rozdělíme, tak by to na dva typy padnout mělo určitě 😉

komisakpd
27. sep 2012

@ucitelka70 v MTX som teplakoviny nevidela

maly_prcek
27. sep 2012

@stassy Jj, mně to taky přišlo, že se ten Mylly těsně točí a mám to křivé, ale gatě vypadají dobře... Klame tělem 🙂

monr
27. sep 2012

@komisakpd teplakoviny v mtx su pod názvom vyplnek.