icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
28. sep 2012

@beky52 myslíš tu se špičatou kapucou a kopretinou? Tak to bohužel, to byla jedna z mých náhlých inspirací, kdy hodím střih od oka rovnou na látku a pak tluču hlavou do zdi, že ho nemám... lemovala jsem gumičkou

alinn
28. sep 2012

@sinala díky 🙂 a jaké mají prosím tě rozpětí?

sinala
28. sep 2012

@alinn tak na to se podívám až zítra a napíšu 🙂

caramilla
28. sep 2012

@bordino 😀 😀 😀 😀 hele, já jsem šila dopo jako drak, pak jsem byla na terapii a teď tu skuhrám.

Fakt zajímavý postřeh - když vám fyzioterapeut uvolní svaly v oblasti krční páteře, které vedou do hlavy, tak se najednou zapojí 3 nejhornější obratle, které před tím nepracovaly (u mě tak 10 let) a hrozně to bolí. Nebo nebolí, ale je to taková "dunivá" tlumená blest nebo tlak nebo jako když ta hlava najednou je strašně těžká a ty obratle nemůžou vůbec tu tíhu unést. Je to permanentní a je z toho na zvracení, furt si hlavu vytahuju dlaněma a držím ji nahoře, abych ulevila obratlům, Fakt hrozně divné, zvedá to žaludek a je to děsně nepříjemné, když bolí obratle... ale prý tje tak správně, že to jde dobrou cestou, jen vydržet...
takže teď tu skuhrám a těším se do postele, je mi fakt mizerně, zaplať 1000 kč a umři 😀

petkasv
28. sep 2012

@caramilla fuj to znám ☹ moje matka je fyzioterapeut a občas se mnou něco udělá a já probliju celý odpoledne, běž spát, vůbec tu neseď, teď by si měla odpočívat !!!!!!!!!!!!!

beky52
28. sep 2012

@bordino ..tu som myslela...je nádherná...skusim napodobniť ak možem? 😀 ..a tá lem.gumka drží dobre lamu?

caramilla
28. sep 2012

@petkasv j, prej - hlavně, nešijte, neseďte u PC, ale sedněte si třeba s knihou nebo si pusťte film, Odpočívat a hlavně RELAXUJTE! 😀
Ale zase je hezký, že vím, že to funguje. Fakt nevím, z čeho se mi teď chce víc blejt 😀
Jinak se ukazuje, že ta metoda je fakt zázrak, normálně se postavím na jednu nohu, přitáhnu špičku, cítím svaly na té noze, že tam zase jsou, ach 😵 😵 😵

alinn
28. sep 2012

@sinala děkuji 🙂

bordino
28. sep 2012

@beky52 klidně můžeš. Než budeš našívat gumu, doporučuju obšít OL nebo aspoň entlem.

beky52
28. sep 2012

@bordino oki..díky za radu...ešte som nešila lamu..ale mám nakupenu bledoružovu..len som nemala námet..ale teraz vďaka tebe mám..dakujem 🙂

raskonka
28. sep 2012

Prosím poraďte, tato patka http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s... půjde mi do stroje Veronica 100? Nemám tam žádný speciální pružný šev, jenom cikcak...

petkasv
29. sep 2012

@caramilla funguje to dobře 🙂 já na zaáčátku těhu trpěla děsnýma migrénama a mamka mi pravidelně kroutila tou hlavou a obrtlema, děsně to bolelo, fakt jsem u toho brečela, doma problila celý odpoledne, ale pomohlo to 🙂 čas od času je prostě dobrý nechat si zrasit celé tělo 🙂

mahafi
29. sep 2012

Vy to všechno mrskáte jak na běžícím pásu, všechno je moc pěkné (dočítám pár dní za pár dní zpět) 😀. Stihla jsem akorát udělat čepičku.. původně měla být moje, ale potřebovala bych tak o půl cenťáku větší, tak tím snad potěším ségru (pokud jí teda dá madla z ruky, zatím to moc nevypadá 😀).
Měla jsem střihnuto na tepláčky (první věc podle střihu) a po chvíli trápení jsem to hodila do koše 😅 , střih mezitím našla Madla, takže ho můžu obkreslovat znova 😀).. No dneska se chystám na pokus č. 2.

Jak tu někdo psal o té veselé popletě na for babies ( @rebelie tuším?) tak to byl fakt príma stánek, jen škoda (pro peněženku štěstí, že tam měli jen větší velikosti), ale moc mě pobavilo prodávat 3 ponožky na dvě nohy a každou jinou 😀. Okukovala jsem i softshelky u nohavice (krásná, jen mi tam vadí ta kombinace s černou ☹ ) a u little angel, ta u nohavice má krásný tvar kapuci (do špičky 🙂, to tu myslím psala @sufik1 ).

@petkasv @caramilla Taky vděčím fyzioteraputlům za to, že mi úplně neodešla záda během těhotenství.. a teď mi docela dali dohromady nohu po tom úraze.. ale manžel si pořád myslí, že je to šamanismus a nevysvětlím mu to (ale jeho problém, on chodí jak paragraf 😀)

caramilla
29. sep 2012

@mahafi jj. můj manžel by to taky potřeboval, včera jsme mu ukazovaly takový jeden "cvik", dát palec a malíček k sobě a druhý se to snaží oddělit. Z nás to nikdo neudělal a já po 3. terapii jsem udržela na obou rukou, až jsem čuměla. A tak jsme to zkusili s manželem a on nemohl ani ty prsty dát k sobě 😀 Ale nepůjde tam. Ale dost jsme včera argumentovaly - my 3, co jsme tam chodily proti dvěma, co tam nechodí a sice námnevěří, že dělají zázraky, ale alespoň snad nebudou prudit. Mou švagrovou fakt zbavil všech potíží, včera zářila štěstím, jak jí bylo blaze. Ona byla taky dost pesimistická a včera i něm už taky básnila. Já to samé, vůbec jsem mu nevěřila, ale prostě to vidím, nemůžu to nevidět, co to dělá s mým tělem a problémy...

caramilla
29. sep 2012

@petkasv to jsem se ho právě taky chtěla zeptat, jestli to může řešit i migrény. Já je nemám, ale kamarádka tím hodně trpí...

petkasv
29. sep 2012

@caramilla já na ně čas od času trpím a je to masakr ☹ tohle fakt pomáhá, jasný kdybych cvičila pravidelně tak se jich určitě zbavím, ale tím že to dělá mamka tak to neřeším a hřeším na to, že když je mi špatně ona mi pomůže 🙂 já díky sportu mám šílený problémy s krčí páteří a tohle jediný prostě pomůže 🙂

jancasoch
29. sep 2012

@caramilla to by mě docela zajímalo, zda by to fungovalo i na migrény, mám poúrazovou a docela tím trpím. Taky bych s tím měla něco udělat.

Jinak jsem ráda, že se můk návrh MAMAFAKURA docela ujal, ale ještě, kdyby tak někdo zvládl udělat grafický návrh.

caramilla
29. sep 2012

@petkasv a ta příčina jsou teda strnulé svaly u krční páteře? Myslím to, co pomůže - když se uvolní ty svaly?

petkasv
29. sep 2012

@caramilla já jsem do 18 -ti dělala JUDO a tam se moc krčí páteř neposiluje, nebo měla by, ale já to nikdy neuměla a svaly ochabovaly ☹ a jediný co mi pomáhalo na uvolnění bylo tzv prokřupání - nevim jestli to znáš, ale spousta lidí si prokřupává klouby na rukou - prsty a já to dělám s krční páteří - samozřejmě je to špatně, jaký koliv pohyb násilím je špatný ☹ takže když se dlouho neprokřupávám a neuvolňuji a mám hodně námahy tak ta krční páteř trpí a jediný co mi pak pomůže je jak sti tu psala to vytahování páteře - mám vždycky pocit, že mi máma urve hlavu, ale fakt to zabírá a paradoxně to není tak zátěžový pro tu páteř jako moje prokřupání, protože ta fyziterapie vychází z přirozeného pohybu, jenže když to pak proběhně po dlouhý době a všechno najednou, nahromadí se stres a málo pohybu, tak to je hned a bliju a bliju, takže když bych cvičila pravidelně určitě bych se migrén zbavila 🙂

petkasv
29. sep 2012

@jancasoch taky by se mi líbíl nějaký grafický návrh, mě se Handmade kámo nelíbí ☹
na pourazový stavy netuším, ale třeba jo 🙂 @caramilla se ti určitě zeptá 🙂 já teď s mamkou nejsem moc v kontatku, ale až jí uvidím, tak se jí taky můžu zeptat 🙂

schnek
29. sep 2012

jak moc se srazí forte z Wendy? mám ho předeprat, nebo stačí pořádně přežehlit? chci s tím podšít kalhoty. A když už píšu o podšívání používáte ještě nějakou výplň (vatelín, termolín...) mezi vnější a vnitřní látku?

palosek
29. sep 2012

@caramilla k těm zádům...když mi PPl-ák dovezl ty balíky...ptal se, jestli jsem švadlena??? 😀 😀 😀 A jestli mě už bolí záda 😅 😅 😅 😅 Jeho teta prý je velmi profi švadlena s obrovským množstvím zakázek, ale doplatila na to zdravím, velmi brzy skončila s páteří na inval. důchodě.... ☹ ☹ ☹ A proč nás ta záda tak bolí, že???? 😀 😀 😀

ivuska.h
29. sep 2012

@schnek Rozhodě per, úplety se ani tak nesráží, jako spíš kroutí a rozhodně se vyplatí předeprat.

sinala
29. sep 2012

@alinn je to stretchová 80 a rozpětí 4 mm

lenasss
29. sep 2012

holky vy tu víte vše a já jsem ted odst vystrašená ze všech informací na netu ☹ našla jsem si znaménko které vyrostlo dost rychle když jsem šal rodit Mikuláše ještě jsem ho neměla a ted když na něj šáhnu tak bolí a mám ho dost okolo zarudlé co s tím?Samozdřejmě se hned v pondělí objednám na kožní ale co to je takhle ho necítím jen když na něj zmáčknu a veliké je tak 4mm omlouvám se za OT ☹

petkasv
29. sep 2012

@lenasss taky mi vyrostla hrozně jedna piha, vím že před narozením B. jsem jí neměla takhle velkou a teď je děsně vidět, ale nebolí to, tak jsem to neřešila, taky záleží jak je ohraničené 😖 ale určitě je dobře že se objednáš 🙂

lenasss
29. sep 2012

@petkasv je to dost tmavé ale stejnoměrně ale vystouplé jako by byl pod tím nějaký zánět 😒 fakt nevím ale strach mám a velký 😒

terezita
29. sep 2012

@animal jsem si na tebe dneska vzpomnela, kdyz jsem na todle natrefila.. 😀

animal
29. sep 2012

@terezita krásnej děda 🙂 jsme si jako podobní? 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
29. sep 2012

@animal no za par let treba budete.. 😀 😀 uvidime 😉