Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino 😀 😀 😀 😀 hele, já jsem šila dopo jako drak, pak jsem byla na terapii a teď tu skuhrám.
Fakt zajímavý postřeh - když vám fyzioterapeut uvolní svaly v oblasti krční páteře, které vedou do hlavy, tak se najednou zapojí 3 nejhornější obratle, které před tím nepracovaly (u mě tak 10 let) a hrozně to bolí. Nebo nebolí, ale je to taková "dunivá" tlumená blest nebo tlak nebo jako když ta hlava najednou je strašně těžká a ty obratle nemůžou vůbec tu tíhu unést. Je to permanentní a je z toho na zvracení, furt si hlavu vytahuju dlaněma a držím ji nahoře, abych ulevila obratlům, Fakt hrozně divné, zvedá to žaludek a je to děsně nepříjemné, když bolí obratle... ale prý tje tak správně, že to jde dobrou cestou, jen vydržet...
takže teď tu skuhrám a těším se do postele, je mi fakt mizerně, zaplať 1000 kč a umři 😀
@petkasv j, prej - hlavně, nešijte, neseďte u PC, ale sedněte si třeba s knihou nebo si pusťte film, Odpočívat a hlavně RELAXUJTE! 😀
Ale zase je hezký, že vím, že to funguje. Fakt nevím, z čeho se mi teď chce víc blejt 😀
Jinak se ukazuje, že ta metoda je fakt zázrak, normálně se postavím na jednu nohu, přitáhnu špičku, cítím svaly na té noze, že tam zase jsou, ach 😵 😵 😵
Prosím poraďte, tato patka http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s... půjde mi do stroje Veronica 100? Nemám tam žádný speciální pružný šev, jenom cikcak...
Vy to všechno mrskáte jak na běžícím pásu, všechno je moc pěkné (dočítám pár dní za pár dní zpět) 😀. Stihla jsem akorát udělat čepičku.. původně měla být moje, ale potřebovala bych tak o půl cenťáku větší, tak tím snad potěším ségru (pokud jí teda dá madla z ruky, zatím to moc nevypadá 😀).
Měla jsem střihnuto na tepláčky (první věc podle střihu) a po chvíli trápení jsem to hodila do koše 😅 , střih mezitím našla Madla, takže ho můžu obkreslovat znova 😀).. No dneska se chystám na pokus č. 2.
Jak tu někdo psal o té veselé popletě na for babies ( @rebelie tuším?) tak to byl fakt príma stánek, jen škoda (pro peněženku štěstí, že tam měli jen větší velikosti), ale moc mě pobavilo prodávat 3 ponožky na dvě nohy a každou jinou 😀. Okukovala jsem i softshelky u nohavice (krásná, jen mi tam vadí ta kombinace s černou ☹ ) a u little angel, ta u nohavice má krásný tvar kapuci (do špičky 🙂, to tu myslím psala @sufik1 ).
@petkasv @caramilla Taky vděčím fyzioteraputlům za to, že mi úplně neodešla záda během těhotenství.. a teď mi docela dali dohromady nohu po tom úraze.. ale manžel si pořád myslí, že je to šamanismus a nevysvětlím mu to (ale jeho problém, on chodí jak paragraf 😀)
@mahafi jj. můj manžel by to taky potřeboval, včera jsme mu ukazovaly takový jeden "cvik", dát palec a malíček k sobě a druhý se to snaží oddělit. Z nás to nikdo neudělal a já po 3. terapii jsem udržela na obou rukou, až jsem čuměla. A tak jsme to zkusili s manželem a on nemohl ani ty prsty dát k sobě 😀 Ale nepůjde tam. Ale dost jsme včera argumentovaly - my 3, co jsme tam chodily proti dvěma, co tam nechodí a sice námnevěří, že dělají zázraky, ale alespoň snad nebudou prudit. Mou švagrovou fakt zbavil všech potíží, včera zářila štěstím, jak jí bylo blaze. Ona byla taky dost pesimistická a včera i něm už taky básnila. Já to samé, vůbec jsem mu nevěřila, ale prostě to vidím, nemůžu to nevidět, co to dělá s mým tělem a problémy...
@caramilla já na ně čas od času trpím a je to masakr ☹ tohle fakt pomáhá, jasný kdybych cvičila pravidelně tak se jich určitě zbavím, ale tím že to dělá mamka tak to neřeším a hřeším na to, že když je mi špatně ona mi pomůže 🙂 já díky sportu mám šílený problémy s krčí páteří a tohle jediný prostě pomůže 🙂
@caramilla já jsem do 18 -ti dělala JUDO a tam se moc krčí páteř neposiluje, nebo měla by, ale já to nikdy neuměla a svaly ochabovaly ☹ a jediný co mi pomáhalo na uvolnění bylo tzv prokřupání - nevim jestli to znáš, ale spousta lidí si prokřupává klouby na rukou - prsty a já to dělám s krční páteří - samozřejmě je to špatně, jaký koliv pohyb násilím je špatný ☹ takže když se dlouho neprokřupávám a neuvolňuji a mám hodně námahy tak ta krční páteř trpí a jediný co mi pak pomůže je jak sti tu psala to vytahování páteře - mám vždycky pocit, že mi máma urve hlavu, ale fakt to zabírá a paradoxně to není tak zátěžový pro tu páteř jako moje prokřupání, protože ta fyziterapie vychází z přirozeného pohybu, jenže když to pak proběhně po dlouhý době a všechno najednou, nahromadí se stres a málo pohybu, tak to je hned a bliju a bliju, takže když bych cvičila pravidelně určitě bych se migrén zbavila 🙂
jak moc se srazí forte z Wendy? mám ho předeprat, nebo stačí pořádně přežehlit? chci s tím podšít kalhoty. A když už píšu o podšívání používáte ještě nějakou výplň (vatelín, termolín...) mezi vnější a vnitřní látku?
@caramilla k těm zádům...když mi PPl-ák dovezl ty balíky...ptal se, jestli jsem švadlena??? 😀 😀 😀 A jestli mě už bolí záda 😅 😅 😅 😅 Jeho teta prý je velmi profi švadlena s obrovským množstvím zakázek, ale doplatila na to zdravím, velmi brzy skončila s páteří na inval. důchodě.... ☹ ☹ ☹ A proč nás ta záda tak bolí, že???? 😀 😀 😀
holky vy tu víte vše a já jsem ted odst vystrašená ze všech informací na netu ☹ našla jsem si znaménko které vyrostlo dost rychle když jsem šal rodit Mikuláše ještě jsem ho neměla a ted když na něj šáhnu tak bolí a mám ho dost okolo zarudlé co s tím?Samozdřejmě se hned v pondělí objednám na kožní ale co to je takhle ho necítím jen když na něj zmáčknu a veliké je tak 4mm omlouvám se za OT ☹

@beky52 myslíš tu se špičatou kapucou a kopretinou? Tak to bohužel, to byla jedna z mých náhlých inspirací, kdy hodím střih od oka rovnou na látku a pak tluču hlavou do zdi, že ho nemám... lemovala jsem gumičkou