icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
29. sep 2012

moc bych se přimlouvala, kdyby některá šikulka @lolelole ? mohla navrhnout štítek na slogan handmade ... with love - zdá se mi to takové universální a použitelné, i když bych šila pro někoho jiného než moje děti
předem moc díky 🙂

ivuska.h
29. sep 2012

@lenasss Stejnoměrná, ostře ohraničená a vystouplá jsou většinou bez rizika.

lenasss
29. sep 2012

@ivuska.h jj tak to mám já ale stejně se na to kožní objednám,ale děkuji za informaci 🙂

mirunda
29. sep 2012

ahojte šikulíny maminy, poradí mi některá, kde kupujete látku na kalhotkové plínky? Chtěla bych zkusit nějakou vyrobit 😵 Díky moc

petkasv
29. sep 2012

@lenasss jestli tě to bolí, může to být nějaký vřídek, něco zduřelého, takže kožní určitě poradí 🙂

stassy
29. sep 2012

Nechystáte se ještě někdo z pražských na For babies? Jsem tam úplně přehlídla tu Malou popletu a jak teď koukám na jejich web, líbily by se tam punčochy pro K. 🙂

veronik77
29. sep 2012

@stassy ty mají tak krásné ponožky! teď na to koukám 🙂 škoda, že Haničku paní uč. je spíše konzervativní, pak by mi posílala domů H., ať si vezme stejné ponožky.... 😀

bordino
29. sep 2012

@ Stassy já to taky minula a mrzí mě to

anastazieb
29. sep 2012

Ahoj holky, taky jsem byla a Malou popletu jsem neminula (po doporučení zde z diskuze) a mám ty krásné autíčkové návleky na nožičky 😉 Veletrh byl fajn, moc jsme si to s kamarádkou užily, a zdravím @bordino (byla jsem s Ivčou) 😉

kalman
29. sep 2012

Ahojte, nebola som tu Tri dni a zase samá hromadka 😀 tuším miniem polku prvého platu 😀 😀 😀
Chválim všetky výrobky , nestíham si všetko prezrieť a nieto ešte čítať

petkasv
29. sep 2012

@anastazieb jaké jsou ty návleky? To jsem se chtěla zeptat? Nekloužou dolů a neškrtí?

bordino
29. sep 2012

@ anastazieb mě bylo jasné, že tě odtud musím znát, ale bylo mi blbé se ptát :D Takže ahoj 😀 😀
P.S. Nechaly jsem tam nakonec skoro 6 tisíc, je to skoro stejnej mor, jako látky 😀

schnek
29. sep 2012

ještě jednou, přísahám, že naposledy, prudím, že prodávám stroj Janome 607 TXL, zde fotky

ucitelka70
29. sep 2012

@alinn @sinala to som zvedavá, aká je celoková dvojihla, aj ja mám veritasku, neviem si ani predstaviť, a pošlite mi link, ktorú kráčajúcu patku máte, ktorá tam pasuje.... díkes...

katkaela
29. sep 2012

Ahoj holky, dnes sme boli celý deň na stavbe. Takto pózovala moja modelka. A ešte do toho kýbla kričala bububu! Keď sa jej nepodarilo nasúkať do kýbla, skúsila to s nejakou tvárnicou 😀

katkaela
29. sep 2012

@vevercam "handmade...with love" by sa mi tiež páčilo, prípadne aj samotné "handmade"

ucitelka70
29. sep 2012

obzerám si troška fler, hľadám motiváciu na tepláky - a takéto kapsy ma zaujali http://www.fler.cz/zbozi/teplaky-sede-s-jasne-r...

O.I. - táto baba má krásny album, a peknú prácu podľa mna...

keziah
29. sep 2012

Mam otazocku, mate niektora pristrojcek na vyrobu sikmeho pruzku? Co do toho moze ist? Keby som si kupila povedzme ten, co vyraba 18mm sikmy pruzok, tak je nejake rozpatie na sirku latky, co ide dnu alebo to musi mat 35-36 mm? Pozeram totiz, ci k tomu nekupit rovno nejake pekne stuhy, ale na tuto sirku mi tam ziadna nepasuje.

alinn
29. sep 2012

@ucitelka70 já nemám kráčející patku, nejsem si jistá, že bych ji upotřebila (mám OL), ale teď jsem si nakoupila lemovací patky (jednu co okraj zahne ale o větší kus než co zahne ta patka co byla v základní výbavě a jednu co lemuje proužkem jiné látky) a látací patku ..a prý by to mělo na veritasku fungovat..tak až to přijde a vyzkouším dám odkaz co to mám i s referencí 😉

ucitelka70
29. sep 2012

@alinn aj ja mám tú základnú, tá sa mi nepáči.... ale to druhé, čo inou látkou lemuje, tú by som brala, ale mi v predajni povedali, že to zrejme na veritasku nepôjde... aj ja mám OL, ale ked podhýnam napr. finerib, zišla by sa patka, aby sa nevlnil kraj

anastazieb
29. sep 2012

@petkasv ještě jsem je nezkoušela.
@bordino já chodím i na ND s nickem Kacous 😉 Tam jsme se určitě taky setkaly 😉

ucitelka70
29. sep 2012

@sinala paráda, no takú dvojihlu som fakt nevidela, ja kupujem tie s tými farebnými umelými hmotami.... dobre vedieť.... mám ich teda do zásoby 6 ks, ale ak sa minú, tak tieto stoprocent vyskúšam.... a patka ti hrkoce? ja som si jednu objednávala, ale mi to ani veľmi nehcelo na tyči držať, vysúvalo sa a hrozne hrkotalo a nemôžem povedať, že by bol efekt až tak dobrý, tak som rýchlo predala...

ucitelka70
29. sep 2012

@sinala túto mi poradila zojec, risknem to? ale ona nemá veritasku, a predajca mi len toľko povedal, že treba vyskúšať http://www.sijaciestroje-tenex.sk/?314%2Cpatka-...

alinn
29. sep 2012

@ucitelka70 No já jsem zvědavá, pán říkal, že to zkoušel a funguje to..tak uvidíme 😉 v pondělí by to mělo přijít..tak to hned jak budu moct vyzkouším. Už se těším a doufám, že nebudu zklamaná a budu moct podat dobré zprávy 🙂
Jo a s tím vlněním kraje. Jakou délkou stehu to prošíváš? Nepomohl by delší steh?

sinala
29. sep 2012

@ucitelka70 já tu patku mám, sedí mi dobře a šití s ní je paráda. Koupila jsem ji na základě doporučení a i pan v tom eshopu mi říkal, že sedí a fakt sedí 😀

boudova
29. sep 2012

ke štítkům:

teď mi napadlo takový heslo handmade.....homemade , česká verze šito doma....šito ručně, to hold nezní no

raskonka
29. sep 2012

@boudova Týjo, tys na to kápla! To bych brala 🙂

schnek
29. sep 2012

@boudova dobrý, jen bych to otočila homemade - handmade 😉