icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
1. okt 2012

@zdeann já taky šiju 20 let 😀 😀 😀 a vidět to není 🙂 a sako jsem ještě nešila 🙂

lenasss
1. okt 2012

@caramilla tak napiš do tabulky s knoflíkem a všichni budou vědět 😅 a když ne tam se zeptají 😀

sinala
1. okt 2012

@lenasss a co říkáš na tu gumu? já jsem čekala tužší 😉

caramilla
1. okt 2012

@lenasss no, ale ony návrhy s knoflíkem jsou teď dva, jeden s tím kámo a druhý s tou mamafakturou

daisyr
1. okt 2012

@piecee za mě zase tyrkys limetka 🙂 příp. šedá limetka by také nemusela být špatná 🙂)

terezita
1. okt 2012

tak tenhle velky stitek bych taky hodila kdyztak jako nasivaci, ale ne do svu.. to uz nebude hezke.. ale na nasiti parada. jen na me zase moooc unyle barvy.. 😀 😀 😀

lenasss
1. okt 2012

@sinala popravdě mě zklamala je taková hadrová ale určitě poslouží jen už jí asi nechci 😀 😀 😀

sinala
1. okt 2012

@alinn a máš veritasku? ptám se pro ujištění, předpokládám, že jo 🙂

lenasss
1. okt 2012

@caramilla 😅 ta já viděla jen tu mamafakturu to kámo se mi nelíbí 😅

jancasoch
1. okt 2012

@caramilla tak mamafakturu jsem s knoflíkem neviděla ☹ . jdu hledat

ucitelka70
1. okt 2012

@alinn a teda aj kráčajúcu máš?

piecee
1. okt 2012

@crawler tak minimum jsem dorovnala 😀 😀 knoflík asi zavrhnutý není 🙂jehlu s nitím jsem taky měla v hlavě ale říkala jsem si že holky tu chtěly spíš zviřátka nebo tak jako obrázek

piecee
1. okt 2012

@caramilla hážu 🙂

lenasss
1. okt 2012

@piecee toto se mi líbí to jsem myslela já to je moooooc pěkné.😀 No nic jdu něco dělat 😖

jancasoch
1. okt 2012

@piecee a teď si jako mám vybrat...ufff to tedy bude fuška

crawler
1. okt 2012

@piecee supr! a co ještě pošoupnout ty knoflíky trošku dolů, aby ten jeden nebyl zaniklý tou fakturou? kdyby byl zhora našívací tak může být v polovině štítku 🙂

alinn
1. okt 2012

@sinala jojo mám veritasku 🙂

@ucitelka70 kráčející patku jsem si zatím nekoupila, protože ji asi nepotřebuju 🙂 ale sinala má myslím tuto http://www.bernina.hajiru.cz/patka-17-p140 a taky má veritasku 😉
já jsem teď kupovala jen lemovací patky a látací patku 😉 Kráčející zatím stále odolávám 😀

piecee
1. okt 2012

@alinn aa trochu se vtírnu děkuji za odkaz taky sháním kráčecí patku na veritasku🙂)
btw: @sinala je potřeba na tu kráčecí patku ještě nějaký rychloupínák nebo něco?

katka82
1. okt 2012

Holky tak už mam stroje doma 😵 😵 😵 jen teda cena děs 😝 platila jsem 1885 kč za obyč šicí stroj a za OL 😝 jsem povídala manžovi že až nebude mít práci tak může začít čistit stroje 😀 takže večer hurá na šití-už mam docela absťák 😀 😀

daisyr
1. okt 2012

Holky, tak kdo měl zájem o Mylly, tak už je odkaz na soukr. stránkách 🙂

daisyr
1. okt 2012

A tady je nová softka pro syna, mohla být krapek kratší, když já ale vždy dělám nějak spíše vše větší, než aby to bylo malé 😉 Barvy neoriginální, ale praktické. Nic světoborného, moc na ty aplikace nejsem, hlavně, aby to sloužilo 🙂 A na detaily také nekoukejte, vždy si říkám, že si tu bundu za tu spoustu práce příště raději koupím (gór, když častěji pářu, než šiju 😀 😀 )

caramilla
1. okt 2012

@crawler souhlas, štítek se mi líbí, ale ty knoflíky tam jsou na tom místě divný pod tím nápisem a stejnou barvou

caramilla
1. okt 2012

@daisyr moc hezká 😉 To jsi šila v tomto stádiu těhu, jo, blázne 😀

kofinek
1. okt 2012

@lenasss nadhera, fakt klobuk dolu, zenska, ja netusim, kde na to beres casu a sikovnosti, nadhera... 😅

caramilla
1. okt 2012

bože, hodinu zašívám do softky zip a když mám hotovo zjistím, že mi omylem v jedné radši fakt nejmenované firmě 😀 přibalili mezi dělitené jeden nedělitelný a ten jsem zrovna do té bundy zašila. Takže hodinu párání. Já se picnu! 😝

kamishek
1. okt 2012

@daisyr ta je fakt pěkná, ta by se mi líbila aji pro mě 😀

daisyr
1. okt 2012

@caramilla to víš, restík 😉 nevím, kdy bych se k tomu zase dostala, ale záda dostávají zabrat

terezita
1. okt 2012

@caramilla smeju se tomu, ale jen proto, ze se mi to taky jednou podarilo.. 😀
joo, dnes jsem si na tebe vzpomnela v krame.. ma dcerunka se tam zamilovala do techto uzasnych rukavic a ztropila tam paradni hysterak, bo jsem ji je odmitla koupit.. nastesti ji pak uchlacholil zamek na kolo.. uz si ho zamkla doma v byte, aby ji ho nejaky bubak neodnes..
http://www.snowboards.cz/rukavice-hello-kitty-k...

daisyr
1. okt 2012

@caramilla tak to by mě piclo s tím zipem ... já si zas říkala, že si skočím do galanterky pro ten vodood. zip, měli ho dostat až po té, co jsem tam byla a stejně tam přišila už tento, takže na to kašlu, přešívat to nebudu a vespod je manžeta, tak snad to bude ok

daisyr
1. okt 2012

@kamishek no, můj manžel by prý také chtěl, mám k tomu i softky, házela jsem foto někdy už před týdny, a to říkal, že ať mu ušiju taky, že to vypadá skoro jako montérky, ale že se mu to líbí 😀