icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zdeann
1. okt 2012

Tak ohledně těch návrhů, teď se mi to nechce dohledávat, ale mamafaktura s knoflíkama má jiný font ne? To se mi líbí víc ten u toho čtyřlístku. Ten čtyřlístek je na překládání nešikovný podle mě, nevynikne ten čtyřlístek, asi by to mělo být našívací.

kamishek
1. okt 2012

@daisyr tak jako já mám doma už víc jak rok soft na kalhoty a bundu pro mě i manžela a pořád jsem do toho ještě nestřihla, bo se do toho bojím střihnout, že ano 🙄 ale manžel by aspoň ty kalhoty už celkem chtěl 😀

caramilla
1. okt 2012

tak za celou 1,5 hodiny, co Mína spala, jsem ten ******* zip do té ******* softky nenašila 😝 😝 😝 😝

caramilla
1. okt 2012

@terezita a ten zámek byl taky růžovej s kittynou? 😀 😀 😀

caramilla
1. okt 2012

hele, teď přemýšlím, až si tu založí účet Hello Kitty, tak se máme na co těšit 😀 😀 😀

maly_prcek
1. okt 2012

Ad šítek...

HANDMADE-HOMEMADE se mi moc líbí ta ručička a domek v písmenku, to je prostě super a skvěle to k tomu pasuje a vystihuje to 🙂 Ty poházené písmenka mi neva. Akorát ty barvy mi už taky přijdou moc divoké, kombinovala bych 2 barvy (nějaké neutrální radši) a tm. šedou nebo černou. Ona i ta černá se nejlíp čte... Bude vidět i z dálky, z toho důvodu mi moc nejede třeba žlutá, protože mi přijde, že ji vidíš až když jsi u ní.

MAMAFAKTURA se mi taky líbí, akorát ten přepůlený čtyřlístek mi taky přijde, že to nevynikne, jak se to přehne a trčí na té půlce jenom šťopka a kousíček čtyřlístku. Font se mi víc líbí z "čtyřlístového", baretvně tyrkys-šedá já upřímně žeru 🙂 Jen bych trošku dala výraznější barvy (tmavší šedá, o fous sytější tyrkys).

Jinak já bych tajy vzala i nějaké NAHORU VŠÍVACÍ, můj muž nikdy nemůže najít zadek oblečení, tak by se mu to tam hodilo... 🙂 Vzala bych si 100ks mamafaktury do boku a 100ks homemade-handmade a cca 50ks a 50ks nahoru všívací... 😉

Mmch. já taky nic nenašila, páč si dycky řeknu "Proletím koňa a valim na to...", jenže dočíst 10-15stránek denně, to není jen tak! 😨 😀

maly_prcek
1. okt 2012

@caramilla Jj, to si založí Anonym místo Mráze 🙂 Už ví jak na tebe 😉

piecee
1. okt 2012

upraveno....btw:chytit tu barvu bude asi horší pže každá to na pc vidíme jinak🙂)

terezita
1. okt 2012

@caramilla retez nastesti kittynu nema. je nudne sedy. ale mohla jsem koupit silikonovy ruzovy, ktery by prepajcla do minuty snad i ma dcerunka 😉 😀

daisyr
1. okt 2012

@kamishek však já ho už měla doma také někde od zimy a kdybych to měla šít na sebe, tak by tam asi ještě pěkně dlouho zůstal nepovšimnut 😀

kamishek
1. okt 2012

@daisyr tomu rozumím 😀

lolelole
1. okt 2012

@daisyr 😵 úžasná bunda..slintám..tohle mě se nepovede ani za 100 lel 😠

jieff
1. okt 2012

@daisyr ta bunda je fakt krásná! Moc se mi líbí střih, ten máš odkud? Já ušila Tondovi den před porodem, jestli máš chuť tak šij co to de, pak to bude horší 😉. A koukám, že si prošívala švy zvrchu, já jsem se toho bála kvůli protýkání, ale @caramilla tu myslim taky remcala, že je kdosi neprošívá a jaká je to fušařina 😉 Jak to je, protýká to? nebo drží, já se bála každý další díry do softu....

ucitelka70
1. okt 2012

@alinn tak som zvedavá, ako zvládneš lemovanie, ešte si neskúšala na nejakej látke?

caramilla
1. okt 2012

@piecee radši za mě tu šedou. Ty knoflíky se mi tam furt nějak nezdají na 100%,ale co s tím nevím. Je to v celku dobré, asi by mohlo být, ale všimnu si jich hned na poprvé a přemýšlím "co s nima, klukama" 😀

Tak můj asi týdenní počin, s váma tady... 😀

Soft je to smaragdovej a fakt se nedá nafotit ta barva, fakt šílím. Ale je pravda, že jsem to fotila v půl sedmé, kdy už jaksi sluníčko dávno dělalo hají 😀

caramilla
1. okt 2012

@jieff u softu by se to prošívat mělo, jinak to vypadá hrozně ta bunda. Jako neopren nebo nevím, no... mě švy nikdy neprotekly.Ono tam máš sice aspekt prošití, ale druhý aspekt je ten, že tam máš zase v tom místě najednou 4 vrstvy softu. Podle mě to stejně tak může protýct přece tou škvírkou mezi vrstvama látek, ne?

bordino
1. okt 2012

@caramilla ta žížala mě dostala :D Tohle Jola nesmí vidět, jinak mám o zábavu postaráno 😀
Prozradíš, jak všíváš ty manžety do rukávů? Taky se na to chystám, tak to nechci zbytečně zmršit 😉

petkasv
1. okt 2012

@caramilla ty si cvok, fakt, tohle není normální, je krásná, vymazlená 😝

daisyr
1. okt 2012

@caramilla krásné barvičky i motiv 😉

mahafi
1. okt 2012

@caramilla to je nádhernýý.. nakonec budu litovat, že jsem na poslední chvíli smaragdovou změnila na světle zelenou ☹.
A teda ten žralok v kapse.. to nemá chybu.., nádhera.

daisyr
1. okt 2012

@jieff střih je upravený z ottobre 2010/4 - 14 (je to teda na mikču, ale líbila se mi ta kapuce a rukávy jsem prodloužila o náplety a dole to samé, resp. tam jsem to prodloužila více, kvůli zipu, ale asi by to stačilo i dle střihu). JInak jsem tam dodala tu "manžetu" pod zipem a rukávy mám dle @caramilla - patent uvnitř.

piecee
1. okt 2012

@caramilla hmm taky se mi tam ty knofliky nelíbí ...:-/ale nevím co s tím...to se mi víc líbí ten čtyřlístek,...já se zblázním ten žralok v kapse nemá chybu 😀 😀

crawler
1. okt 2012

@caramilla tak ta je naprosto dokonalá!!! řadím ji hned na druhé místo za tu krtečkovou soft. soupravu 😵 😵 😵 jinak přesně souhlas ohledně těch knoflíků 😀 pořád na to čučím a nevím - nějak to není to pravý ořechový, ale kam jinam je šoupnout...co teda ještě zkusit @piecee tu varinatu s jehlou a nití? zkusila bys to prosím? jehla nezabere tolik místa, tak by to třeba bylo na štítku efektnější...? ale promiň, že prudím ☹
@lolelole johohohou!!! gratulace k dvojce!!! ať jste zdraví a pěkně rostete!😉 jinak Jani sorry, že Ti ještě nepřišel střih - obálku mám připravenou,ale od středy marodíme, tak jsme nevytáhli paty...zítra jedu na utz do Pardubic, tak už to pošlu, protože půjdu kolem...Jinak ted už zase nevím, zda jsem Ti psala svou adresu nebo ne...asi jo...ale kdyžtak písni 😅

terezita
1. okt 2012

@caramilla teda opet uzasne!! jen jak koukam na fotky, tak jsem si zrovna vzpomnela, jak mi v sobotu kamaradka, co dela ve spitale vypravela, jak s tema spagatkama na kapucach byvaj jedny z nejhorsich detskych urazu z hriste.. ☹ a prosila me, at je nikdy do kapuc nedavam..
a ty knofliky mi taky nejak nesedi..

caramilla
1. okt 2012

@bordino mam to popsane ve fotonavodu na blogu 😉 Nasit naplet a pak zastrcit dovnitr a prosit...
@piecee jehlu a nit, jo, to by mohlo byt fakt pekny... 4lístek se nelíbí moc mě. Je takovej moc romantickej a nevystihuje to homemade, podle mě... a navíc ho má každý na všem, pro mě je přečtyřlístkováno 😀
@terezita fakt? Nestras ☹ ☹ ☹ ☹ Proto nejsou v zadnejch kupovanejch bundach, jo... Jasmi je mela v krteckovy a nikdy nic, ale na hriste v zime nechodime... Kdyz me se hrozne nelibi to lemovat gumickou a rasit gumickou...
A kdyby ta snurka byla pevna (jako ze nevystreli voko, kdyz je to guma), pomuze to?

caramilla
1. okt 2012

a jinak ten zralok v kapse - tak to je totalni ujetina, ne? Ze nekdo nasiva pul hodiny aplikaci do kapsy, kde neni videt???????????????????????????????????? 😝

ucitelka70
1. okt 2012

@caramilla jéééminééé, tá súprava je čarokrásna, a ten detail vrecka zvnútra je fakt bodka na i

lolelole
1. okt 2012

@crawler díky 😉 se střihem si nedělej starosti, až bude tak bude, stejně musím počkat na soft 😉 Ja jsem ti ještě taky ten tvůj nepřekreslila - mám teď nějak víc kšeftů a začína mi škola, tak nevím kam dřív skočit. Dokonce jsem se asi před týdnem donutila uklidit látky a stroj, protože jinak bych se asi nedonutila po večerech sedět u PC a pracovat 😠 ale pokusím se to do konce týdne poslat, protože pak jedu na 2 týdny pryč..tak mi pak písni adresu do IP

ucitelka70
1. okt 2012

@caramilla ale je vidieť

a je to fakt krásny detail

ucitelka70
1. okt 2012

baby, čo keby sme dali miesto knoflíkov - gombíkov po našom - nožnice?