icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
1. okt 2012

@keziah u nás to mávajú kovové.... aj na strime

sinala
1. okt 2012

@ucitelka70 takové krásné video a já nabízím rozmazané fotky 😀 😀 😀

aideen
1. okt 2012

@caramilla krásná fotka 🙂 prcek je kouzelný!
A capáčky vypadají super. Skusím to s mamkou ještě promyslet. Ono je sice fakt, že budu mít Mam ochrannou kapsu, ale nemyslím si, že by pod ní byla pokojová teplota, takže cokoliv hodně teplého se hodí. Díky za tip 🙂

keziah
1. okt 2012

@ucitelka70 aha a je to vyrabac sikmeho pasiku, taketo nieco http://www.vtc.cz/sk/vyrobek/39439/pripravek-pr... alebo je to nejaky iny vynalez? (teda ak kupim to v linku, bude to robit to, co sa dialo v tvojom videjku? ja som bola v tom, ze pripravek na sikmy pruzok vyraba z pasika latky sikmy pruzok a toto vyzera, ze to sluzi na prisivanie hotoveho sikmeho pruzku a treba k tomu kracajucu patku?). prepac, ze sa asi hlupo pytam, ale vsetky tieto vychytavky su pre mna uplne nove.

terezita
1. okt 2012

@aideen ja mela taky mam kapsu a na nohy jsem davala puncosky, pres ne katata a na nohy takove medvidkove backurky z tesca. ta kapsa dost hrala 😉 takze zima male rozhodne nebyla..

lolelole
1. okt 2012

Takže dámy - posílam snad poslední varianty barevnosti na Handmade/homemade - tak vybírejte 😵

ucitelka70
1. okt 2012

@keziah aaj ja len teoreticky ovládam, nemám tieto pomôcky doma, ale veľmi po tom tužim.... presne, najprv musíš mať urobený šikmý pružok. a potom tou patkou našívať, len neviem, ako to funguje s úpletmi

a možno netreba ani tu pomôcku na výrobu šikmého pásiku, s patkou asi pozahýna aj bez toho... @beky52 dobre hovorím?

ucitelka70
1. okt 2012

@lolelole mne vyhovujú všetky tri variácie.... pekne si sa pohrala...

lolelole
1. okt 2012

a protože mám strááášně moc volného času a nemám co po večerch dělat nedalo mi to a střihla jsem si ještě zvenku našívací variantu mamafactory...slibuji slibuji že již nic dělat nebudu nebo se uzavírky nedočkáme 😀 chjoo

ucitelka70
1. okt 2012

čo poviete na takýto nápad?
http://sewlikemymom.com/bean-bag-tutorial/

lolelole
1. okt 2012

teď mi ještě oznámil můj drahý muž, že se mu hrozně líbi slogan mamafaktory a jde něco tvořit...uff...tak to bude úlet 😅 😝

ucitelka70
1. okt 2012

@lolelole to prvé je bombové, fakt univerzálne

miracle
1. okt 2012

@ucitelka70
Ahoj, ten binder foot v druhom videu je pomocka na prisivanie sikmuch pruzkov. Kupila som si ju, lebo som mala prisivat sikme pruzky okolo 3 chranicov na matrace. Bohuzial, na dve vrstvu latky alebo hrubsiu latku to nefunguje. Preto by ta nastavitelna mala byt lepsia, ale nepoznam

boudova
1. okt 2012

já chci ty štítky všechny 😀 😀 😀 😀 😀

beky52
1. okt 2012

@ucitelka70 ..nastrihám pásky cca36-38mm..záleží od hruby látky..vložím do páskovačky..a ono to samé zahýna...zajtra ak nebudem chorá..odfotím..nie je to originál na tento moj stroj..ale je super..manžel mi to tak spravil..aby som vedela páskovať..a je užasná vecička ..hlavne na uplet..

beky52
1. okt 2012

@lolelole užasné..hlavne tá trojfarebná kombinácia:-P

ucitelka70
1. okt 2012

@beky52 aj ja xcceeeem

beky52
1. okt 2012

@lolelole a z týchto by som brala všetky druhy..ale nech mi niekto pošle link na etikety..lebo neviem nájsť 😒

mikulka45
1. okt 2012

@lolelole prosim ta, aky rozmer maju nasivacie stitky? najprv som nechcela ziadne, ale ked tu vidim vsetky navrhy...uz mi vrta cervik v hlave😀

beky52
1. okt 2012

@ucitelka70 zajtra hodím fotky..ak ti to manžel vie upevniť požičiam ti..ked budeš potrebovať..sem-tam týždeň vydržím bez.. 😉

kamishek
1. okt 2012

@lolelole uáááááá, já už chci být těhotná, abych si mohla koupit štítky mama factory 😀 😀 😀 ta šedo žlutá kombinace ja naprosto luxusní 😵 😵 😵 😵 😵

beky52
1. okt 2012

@ucitelka70 ..a ja chcem buttonky na výrobu gombíkov..kto vie na Sk kde objednať,,???? 😀

lolelole
1. okt 2012

ženy tak ještě návrh od mého muže 😅 mě se ze všech líbi nejvíc 😵 i když je to tedy fakt úlet - jako nášivka na rukávu nebo tak by to bylo skvelé..rozměr bych vidělala tak 1,5 x 5 nebo tak nějak..

lolelole
1. okt 2012

@mikulka45
tak 3x5 cm ale to asi ještě pak upřesní caramilla

caramilla
1. okt 2012

@aideen synovec bydlí v Jizerkách, chodili lyžovat třeba na 3 nebo i na 8 hodin, takže fakt potřeboval něco teplého. Byl tělo na tělo, třeba i zpocený od tepla lyžaře, ale měl neustále úplně promrzlé nožičky. Já když ho převlékala právě po běžkách jednou, tak jsem se rozbrečela, když jsem viděla ty až modré nožičky, takže jsem okamžitě doma ušila a poslala mu ty bačkorky a od té doby měl nožičky fakt teploučké🙂 A jezdil i v mrazech🙂 \Takže ověřeno.

@lolelole babo babo 😀 Ty jsi talent. Já chci, abys ještě tvořila, mě baví ta tvoje různorodost. Víš, co jsem teď koukala do tabulky, že absolutně nejdokonalejší je ten štítek, co tam nemá snad nikoho - klobou a mašlička. To je absolutní bomba. Jsem se asi zamiloavala. Měli jsme takové podobné svatební oznámení, to by se líbilo manželovi, ale ta matka, ta ne, no, tu by nenosil 😀
Jinak z těch Hommade se mi nejvíc líbí ta první varianta zelno-modrá. Ale nesnáším tmavě modrou barvu, takže radši třeba tu šedou za mě 😎
A mama faktory určitě ta tmavě šedá stylem, ty dva knoflíky na protirozích jsou super. Font taky. Přemýšlím nad tou žlutou, jestli to není moc agrasivní k tém tmavě šedé, ale v celku se mi to asi líbí 😎 Je to hezky kontrastní. Fakt pěkné. Moc se mi tvoje tvorba líbí, fakt vše má nápad 😉

caramilla
1. okt 2012

@lolelole hm, tak to je bomba, ten fakt chci. To má nápad. Vy jste teda talenti 😲
Jednoduché, s nápadem, vtipné, jen těch barev 😀 😀 😀 to bude drahé... a taky je hrozně dlouhý...

Hele včera jsem ti chtěla gratulovat k těhu, ale nevím, jestli jsem to psala, páč pak jsem komentovala tvou tvorbu a možná zapomněla, takže kdyžtak gratulace 😉 A hlavně, ať ti je dobře!!!

caramilla
1. okt 2012

a ta verze tvého muže ta nahoře, to na černém pozadí se mi moc nezdá, takové moc krema... 😀

caramilla
1. okt 2012

ty jo, tam je 6 barev, bože, to bude cena 😀

boudova
1. okt 2012

taky mi baví koukat na ty návrhy! a je vidět, jak pracuje jinak ženská a jak chlap! ten manželův návrh je tak geniálně jednoduchej!!! líbilo by se mi to jako výšivka na černém softu 🙂