icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
1. okt 2012

holky nádherně šijete, nestíhám Vás dočítat tak aspoň prolítávám fotky a házím líbiky 😀
jsem taky drobet něco pošila, mám dilema s týpím 😀 konečně jsem sehnala tyčky, ale týpí mělo původně stát tam co mám teď šicí koutek, jenže tam mám ten šicí koutek - věc velmi důležitá že 😀 tak nám týpí asi bude strašit v prostředku obýváku 😀

zikie
1. okt 2012

@caramilla Souprava jako vždy dokonalá!!!! Žralok v kapse mě dostal...

lolelole
1. okt 2012

@boudova jj to je vždy vidět když pracujeme s mužem na společném projektu jak funguje mužská a ženská tvořivost jinak..ale stejně to do sebe nakonec hezky zapadá 😉 přesně jak minimalistická výšivka by to bylo super !

zikie
1. okt 2012

@lolelole Ten manželův návrh s bílým pozadím je dokonalej!!! Ted jsem se zase zamilovala já!!! A gratuluju k pupíku, at jde všechno hladce...

animal
1. okt 2012

@lolelole jen bych řekla, že neznalec nepochopí, že je to nápis mama, chtělo by to linečy u A

caramilla
1. okt 2012

@boudova 100% pravda, přesně, je tam vidět chlapská ruka (v pozitivním smyslu k oběma pohlavím 😉 )

caramilla
1. okt 2012

@animal jj, to mas pravdu, ja jsem o tom taky dlouho premyslela "proc je tam toho cikcaku tolik" 😀 😀 😀 😀 😀
@zikie jau, jestli te dostal, au au... chudak ta oranzova rybicka, ta to ma taky spocitany... no, trochu morbidni jsem ted, no... 😀

lolelole
1. okt 2012

@caramilla děkuji - zatím jsem v pohodě - ale já jsem díkybohu měla bezblicí těhu i s Kvidem 😝
zkusím ještě na té Ladiho verzi popracovat zda by nešlo nějak snížit počet barev ale až zítra.
No a klobouček a mašlička se mi taky pořád líbí. Jsem fakt zvědavá které nášivky se nakonec budu realizovat...

zikie
1. okt 2012

@caramilla No jo... chudák malá.Popravdě,když o tom tak přemýšlím, mě vůbec udivuje,že nemáš celou kapsu jako žraločí tlamu, do které by se daly dávat rybičky k bundě přichycené sucháčem... 😀

caramilla
1. okt 2012

@zikie no, takovej nápad už tu taky byl - moje švagrová nechápala, že ty rybičky nešiju sundavací 😀 Ale já jsem jí řekla "seš šáhlá?" 😀 😀 😀 Ono to je hlavně o tom, že zákaznice měla svůj finanční limit, do kterého by se tohle fakt už nevešlo 😀

jemi
1. okt 2012

@lolelole tak první manželův návrh je suuuper (jen bych přidala nenápadné linky u A, protože i mě dlouho trvalo najít tam to mama 🙂

kuna
2. okt 2012

@caramilla finanční limit 10.000,- do kterého už by se nevešel sucháč, ne? 😀 😀 😀 😀 Je fakt super, já bych nad tím strávila asi tak milion hodin 🙂

kuna
2. okt 2012

a k logům - knoflíky mi trochu připomínají koláče, šoupla bych tam třeba nit, jak je u toho ...kámo...
manželův návrh hezký, taky se přimlouvám za linky v A

katkaela
2. okt 2012

@aideen Ja som na pletenie našla dobré návody na http://www.garnstudio.com/lang/cz/category.php?.... Treba to prelúskať.

katkaela
2. okt 2012

@caramilla Akože sundavací rybičky....že budú na suché zipy a si ich dieťa može v prípade nudy loviť na nejkú udicu, ktorú tiež nájde na oblečku a bude sundavací? 🙂 To by bolo už interaktívne oblečenie a to chce extra zvláštny príplatok 😀

lillyzelvicka
2. okt 2012

Ahojky jen fotečka sladěné rodinky 🙂 rychlovka z minulého týdne- halenka, šatičky kalhoty a vesta a kravaty pro chlapy 🙂

katkaela
2. okt 2012

@lolelole mne sa páči tá vrianta HH dvojfarebná zeleno-modrá, kedy je polovica textu jednou farbou a druhá inou. Je to také usporiadané, dobre čitateľné a pekne farebné. Može sa prípadne skúsiť aj iná kombinácia farieb. Napr. tá červeno-zelená...ale to už asi moc vymýšlam...sorry 😀

katkaela
2. okt 2012

@lillyzelvicka jééé, výborný nápad 🙂

lenasss
2. okt 2012

paní hrošice 😀 😀 😀

piecee
2. okt 2012

@lenasss ty blaho ta je krasnaaa🙂)

lenasss
2. okt 2012

@piecee jé děkuji taky mi dala zabrat 😀

aideen
2. okt 2012

@katkaela moc děkuju, jsou tam úžasné věci a našla jsem i to, co bych ráda 🙂
Děkuji všem 🙂

lenasss
2. okt 2012

@ucitelka70 děkuji za odkaz na hrocha je vážně super a ani není tak těžký jak se na první pohled zdálo 🙂

zikie
2. okt 2012

@caramilla Chápu, tak u mě by na tohle fakt zákaznice musela mít jak píše kuna limit milion při tom množství času, co bych nad tím strávila...
@lenasss ty jsi neskutečná... Hrošice je boží

lenasss
2. okt 2012

@zikie ještě jsem ti neposlala ten časopis ale už je nachystaný v obálce tak doufám že už dnes hodím do schránky omlouvám se ale jak dělaly ty okna vše je zhůru nohama a teprve včera jsem ho našla a vzpoměla si že ti ho mám poslat ☹

lenasss
2. okt 2012

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
2. okt 2012

@katkaela jj, přesně, že si bude lovit rybky a nebo budou putovat po ryblíčku. Už jsem měla sklízení hroznů 😎 Ono je to super, zabaví to, když se třeba čeká fronta nebo u doktora, ale podle mě nevýhoda, že se to může poztrácet... za ty prachy 😀
Šila jsem bundu s traktorem a ten chlapeček si s ním fakt hrozně vyhrál...
@zikie 😀

caramilla
2. okt 2012

@lenasss 😀 😀 😀 ale to jim neřek, že jsou látkový, co? 😀

lenasss
2. okt 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀

zikie
2. okt 2012

@lenasss Ty jsi zlatá!!! Já na to vážně nespěchám. Jsem ted navíc nějaká nemocná, tak jsem ráda, že zvládám chod domácnosti a žasnutí u MK 🙂
@caramilla tvoje nápady a HLAVNĚ trpělivost fakt nechápu...