Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@raskonka já měla tohle http://www.nej-sici-stroje.cz/rezaci-kolecko-28... teda 45mm a vcelku rychle jsem vyměnila za KAI 🙂 maximálně doporučuji ještě Olfu
Za mne když už upravit áčka..tak bych šla do toho s těma krátkýma "přepážkama" to už si myslím, že je čitelné a zas tak moc to neruší ten původní návrh a jeho jednoduchost...a určitě bych zachovala barevnost 🙂
@kuna ja myslím že se ten nápis nemuže prehnout v půlce - musí to být spolu - bud jako našívací etiketa nebo na jedné straně stitku do švu..
@caramilla souhlasím s tebou - mně se nejvíc líbi ta původní verze i na úkor nepochopení 😉 tu čárku v A jsem od začátku tak nějak necítila, asi i proto ty návrhy nebyli vončo...ja mám ráda nápady, které se na první pohled zdají obyčejné a pak najednou se v určité situaci koukneš jinak a dojde ti ten vtip...třeba si umím představit maminku, která tu mikču dáva do pračky již po dvacáte a najednou koukne na štítek a konečně jí to docvakne 🙂
@alinn přesně tu první variantu jsem o pár stránek nazpět navrhovala, ale nikdo na to nereágoval, akorát bych ten nápis dala dvoubarevně, aby ty A vynikly. Pod ten cikcak by se mi i líbilo manufaktura a obrázek ruky(ruku zavináč co už tu byl u nejakého návrhu). Bylo by to pěkné i do boku, ale i tak jak to máš je to podařené 😵
Ahojte,
pridávam posledný počin. Šila som, párala, nadávala a prerábala a skoro ma trafilo kôli zlému strihu, ( strih je z Ottobre a je úzky - bundička najmä na hrudníčku a okolo krku a kapucňa je malá a krátka. ) ale nejako som to dobojovala 😀 😀 😀 . Kombinézu som nechcela, kôli nočníkovaniu a niečo na nohy nám trebalo. Strih vaku som si vymyslela a odskúšaný sedí dobre a pohodlne. Nabíjanie tých spevňovačov otvorov bol des, tak som si kúpila kliešte na kovové nity, otvory a všetky tie drobné somarinky za nejakých 12eur. 😀 😀 😀 ( čo výrazne skrátilo dobu snaženia sa o nacapkanie tých kovových minikoliesok.). Prvý krát som nažehľovala reflexné nažehľovačky a bola som prekvapená ako to šlo ľahko. Inak som šila z letného softshellu, lebo u nás aj zima nie je zima doslovne, občas máme celú zimu najnižšie teploty +5°C a zelenú trávičku 😅
Odfotila som aj na modelke. ( ale najprv som ju uplatila kľúčami do auta 😀 😀 😀 )
@mima2011 aha no já myslela, že už to tu někde je..vím totiž, že se o tom psalo..ale nějak nestíhám dočítat a nepodařilo se mi to dohledat (už vím proč :D) tak jsem to udělala z těch nových návrhů (vymazala jsem ty +) a ruku zavináč jsem teda asi úplně zazdila...vůbec netuším co myslíš....jsem teď dobu nesledovala ani tu tabulku..tak fakt nevím.
Ale na tomto návrhu se mi právě líbí ta jednoduchost..Budou se objednávat i jiné a ty jsou složitější a naprosto čitelné...tak myslím, že by bylo dobrý mít víc variant 🙂 Ale zas ne tolik aby se naplnila minima 😉 😀
Tak za mně taky ten první, barevný, jednoduchý. Ručička k tomu už by bylo moc přeplácané...
@lilly2711 náááádhera!!!!!
hm, asi taky ten první 😀
@tygrova
Hrátky se zvířátky bylo to předchozí? Těch máme doma spoustu jen tak, napiš, co vám chybí a co budu mít, pošlu.
Mě bylo Mata strašně líto, hodně se sebou bojoval.
Nejvíc mě na tom štve, že prostě někde je evidentně mají a někde ti u pokladny řeknou, že sorry. Myslím, že by to měli u vstupu napsat a nebo si je mezi prodejnami přeposílat, dle mého je to hnusná klamavá reklama, kór když tam furt pouští do amplionů, jak máš sbírat kartičky a jak jsou skvělé a já nevím, co ještě.
@sufik1
Jsem se na tu gabinku koukala a nejspíš toho budu mít víc, potřebuju i nějakou levnou bavlnu na polohovátka do porodnic, tak to spíš objednám sama, bys u mé objednávky proseděla večer.
holky, kdybyste na něco takového narazily v metráži, dejte vědět 😉

@zabza40 ..neviem čo to je zač?..kupila som to vo firme..kde som pred 7 rokmi pracovala..tam sme používali na iný stroj..ale dá sa v pohode aj na mojom..