icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
8. okt 2012

@barcav moooc pekné 🙂

katkaela
8. okt 2012

inak vás tu holky vobec nestíham ☹

ifka17
8. okt 2012

Maminky, kde nakupujete materiál na šitie plienočiek? OKREM detivbavlnke.sk ! 🙂 Dakujeeeeem

jitu22
8. okt 2012

ufff, tak jsem konečně dočetla/ prolítla diskusi za poslední dobu. Jste hrozně ukecané 😀 A vůbec se mi nechce dávat sem fotky svých výtvorů - teprve začínám a není to nic moc světoborného. A vy jste tady strašně šikovné. Ale zase mraky inspirace...

piecee
8. okt 2012

@jitu22 jíťo myslím že by jsi pro začátek mohla začít s tím úžasným muchláčkem co jsi šila🙂)

caramilla
8. okt 2012

@alinn to už se fakt nenaplní. Je tam varianta "mamaFactory" ta šedivá shora našívací s knoflíkama a žlutým nápisem. Ta má skoro 1000 ks. Pak je tam toto s cikcakem, to má 1200 ks cca. Takže pokud to rozdělím na 2 verze, tak se objedná buď jedna nebo druhá a nebo taky žádná. Leda byste vzaly 2x tolik štítků, pak můžou být obě🙂 A pak je ještě verze do švu, tak nevím, zda vůbec něco má...

Jinak HOMEMADE ... má už před 2 tisíce štítků. Je třeba vybrat barevnou variantu, byla bych pro udělat dvě verze, ale které dvě??? Návrh 1 a 3???

jitu22
8. okt 2012

@piecee myslíš tyhle? To nebylo nic složitého. Dýl mi trvalo vymyslet to 🙂
(btw. který nick jsi na emi.? Zatím se tu moc neorientuju - kdo je kdo)

caramilla
8. okt 2012

Holky, budu dávat na blog "inzerát" na prodej overlocku a coverlocku, kdybyste někdo chtěl... pošlu více info
Prodává agnesfei, stroje jsou používané rok a nikam moc extrémě🙂

Overlock Brother M 3034 D kupován dne 19. 9. 2011 na www.sicistroje-shop.cz za cenu 6900 Kč, NYNÍ -25 % 5175 Kč.
Coverlock Janome 1000 CPX kupován dne 15. 2. 2012 na www.sici-centrum.cz za cenu 9390 Kč, NYNÍ -20 % 7512 Kč plus jako bonus v hodnotě 2200 Kč patka se středovým vodítkem, lemovací vodítko velké a patka na gumu široká, které jsem si pořídila.
Při koupi obou jako celku cena 11.800 Kč.

argo1
8. okt 2012

zdravím, sice se budu stydět, ale dávám můj první počin s lamou. vestička podšitá fleecem. musím přiznat, že jsem u toho nadávala jako špaček. a párat se fakt nedá🙂
ad štítky: Handmade -Homemade - jsem pro návrh č.2 a 3.
mamafactory - šedý a do švu(ale to se asi nenaplní, většina chce našívací...)

ivca79
8. okt 2012

Ahoj holky. Můžu se k vám přidat? Abych jen nenakukovala jako nezvaný host 😉 ... jinak chodím i do šicího klubu na emiminu

caramilla
8. okt 2012

@ivca79 koukám, že jsme se chtěly původně my přestěhovat na mimino a najednou je velké stěhování sem 😀 😀 😀 Vítej 😉

jitu22
8. okt 2012

@ivca79 se nakonec slezeme všechny na jedno místo 😀

caramilla
8. okt 2012

@jitu22 jako já myslím, že by to chtělo, akorát teda je to pak masakr to dočítat... ale zase všichní víme, kdo je kdo a kde je kdo a co zásadního se děje...

sinala
8. okt 2012

@caramilla návrh č.3 🙂

lenasss
8. okt 2012

@caramilla taky jsem pro č.3

jitu22
8. okt 2012

@caramilla společný nepřítel utužuje mužstvo 😀

ivca79
8. okt 2012

@caramilla
@jitu22 jo jo ... vypadá to tak, přece jenom tady je vás víc, tím pádem více inspirace, nápadů, více lidí, kteří poradí 😉

jitu22
8. okt 2012

@ivca79 a taky se při tom víc nakecá 😀 jen teda nechápu, kdy holky stíhají šít...

lenasss
8. okt 2012

jsem se dneska těšila jak půjde Maty po 14 dnech do školky a já ušiju všechny resty aten malej sčák se rozhodl,že mě zničí ještě vůbec neusnul a ted tu zíve jak blázen a to máme zachvíli jet zase pro Matyho tak ho už nemůžu dát spát to bude den 😖 😀 😀 😀

lenasss
8. okt 2012

jinak připomínám,že je otevřená hromádka na MTX-Wendy a odkaz pošlu do IP

sufik1
8. okt 2012

@jitu22
@ivca79 vítejte.
@caramilla a na čem budeš šít????? Už máš vyhlídnutou nějakou novinku? A nebo srkz skříplý nerv jdeš do sebe a dáváš pauzu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jsem ráda, že už ti je líp 😵

animal
8. okt 2012

@sufik1 píše, že prodává Agnesfei 😀 😀 😀

caramilla
8. okt 2012

@lenasss ty vo... tak já tu skoro brečím zoufalstvím a ono je zase něco ve vzduchu!? Jasmína už hodinu se tluče v kočárku, pláče a nemůže usnout. Chodím se jí ptát, zda chce spinkat nebo si hrát a ona furt vytrvale, že chce spinkat a furt nic. Takže jsem udělala velký .... víme co...
jsem už zoufalá, furt nějaký akce, návštěvy, výlety a já potřebuju pracovat, páč potřebuju platit léčení zádíček 😀

@sufik1 ; @animal Díky náčelníku, že ses mě zastal 😀 😀 😀 Neprodávám já!

lenasss
8. okt 2012

@caramilla u nás jsou ve vzduchu spíš zuby už měl dva dny průjem a ted má nateklé dásně tak s eprořezáváme ale spát by mohl 😖

maly_prcek
8. okt 2012

@piecee a kolik toho vlisofixu potřebuješ? Mám doma nějaké železné zásoby, tak můžu kdyštak nějaký menší kousek šmiknout, ať tě to nelimituje v tvorbě 😀 Kdyžtak písni IP...

caramilla
8. okt 2012

Tak OL je prodanej, takže kdo chce ten COL? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
8. okt 2012

@caramilla chudínek malá ...snad usne a vyspí se z toho!!! Obdivuju a smekám před všema maminkama, které mají často nemocná dítka - je to na bednu - Fanoušek měl zatím jen 2x chřipku, kdy fakt nemocný byl jen 2 dny. Léky ještě nebral žádné nikdy...a já ty jeho "nemoci" zrovna moc dobře nezvládám - jsem z toho naměkko, takže fakt klobouk dolů před těma, co řeší nemoci svých dětí často...

ad. štítky: handmade-homemade se mi líbí varianta č.3, ale líbila by se mi i č.4. Pokud se udělají dvě barevné verze tohoto štítku - ráda si vezmu od obou barev.
mama - factory - cikcak se mi líbí nejvíc, jak ho upravila @alinn, ale ještě bych prudila - áčka nechat s čárkou, ale "m" v klučičích barvách a "a" v holčičích 😀

laeela
8. okt 2012

@caramilla Hi hi, zrovna jsem chtěla napsat, že OL koupím. 🙂

palosek
8. okt 2012

@piecee @sinala to je blbé :( ...tak to je smůla...leda až budu mít zprovozněný skener... tak to znovu nascenuji a vložím....
@sinala ...tobě můžu hodit překreslený střih..není problém.... 😉

maly_prcek
8. okt 2012

@kveta007 Ad botky. Na zimu máme taky Superfit, D. má hodně vysoký nárt, i hodně Fare (obecně širokých botek) dost typů neobul. Superfity dáváme docela dobře i v sibiřce. Na zimu taky o jiné značce ani neuvažuju. Doteď jsme měly jen jedny zimní boty. Mokré je neměl a i kdyby, tak u topení uschnou rychle... Taky kupuju botky přes net s nadměrkem 1,5-2cm a zatím mi to teda vyšlo, že je měl celou zimu (ťuk ťuk, superfity bych 2x kupovat nechtěla 🙂 )

HOLKY HODILY BYSTE PROSÍM ODKAZ NA TU UZAVŘENOU DISKUZI? DÍK...

@lenasss Prosím IPnout taky tu hromadu MTX, potřebuju berana 🙂