Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek napiš IP animal, ta povoluje přístup. Teda jestli už tě tam nenapsala, hodím ti link do IP.
Ad štítky
Mama-factory
Mně se teda nejvíc líbí taky ten původní návrh, ty přídavky mi to taky ruší... A za mně určitě berevný... Takže mně by se líbilo to buď nechat jako "tajemství" nebo nechat barevný cikcak a místo factory napsat MamaFactory...
@maly_prcek včera jsem ulovila nádherné superfitky na MMB pro Mínu (máme málo bot 😀) Napůl kozačky, napůl sněhule, napůl pohorky, prostě jsem z nich totál odvařená
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59204946
Tak myslíš, že jedny stačí? Já si přávě říkala, že ještě vezmu do foroty jedny sněhule, kdyby něco. Ale je pravda, že my měly loni boty s membránou od bati a druhé záložní jsem dávala vždycky jen z důvodu, že jsem od těch, co jsme měly č. 1 jednu ztratily a než jsem ji našla, dávala jsem záložní 😀
Ale jako kozaček nezateplených na podzim mám 3 pr... jsem fakt magor, vám pak zase nafotítm sbírku 😝
@crawler handmade budou určitě 2 verze, jedna ta č. 3 a druhá nejvíc lidí v tabulce hlasovalo pro 1. Mě se taky ta 1 líbí ze všech po té 3 nejvíc, ale tady vás zase hodně chce 4, tak fakt nevím, jak to mám jako zjistit 😠
@maly_prcek to s tím napsat dolů ještě jednou mama factory taky není marný nápad...
já se z těch vašich nápadů picnu! 😀 😀 😀 😀
@crawler 😀 je málo návrhů z čeho vybírat? 😀 No mě se pro jistotu porouchal počítač..tak neposloužím... 😒 Ale snad se ještě vzpamatuje..on se vždycky v tu "správnou" chvíli rozhodne, že už dodělal...ale zatím ho brácha vždy přemluvil k další činnosti.....tak snad mu zítra domluví 😎 Jinak teda nevím co budu dělat 😅
podařilo se mi omylem objednat navíc splintovací pistoli, splintovací jehly a dvoje knoflíky
tyhle http://www.stoklasa.cz/knoflik-detsky-kokosovy-...
a stejné s květinkou - břečťanem. Nechcete je? Prosííííím, mám jich 100 kusů, to nepotřebuju http://www.stoklasa.cz/splintovaci-pistole-mpio...
tak jdu taky něco přidat holky🙂 chlupatění (čepice - aplikace se vůbec nepovedla ale jak všechny víte lama nejde párat takže jsem to tam musela nějak zaonačit 😅 a vesta střih od Car) ,kombineza (no tam jsem se se silnicí trochu netrefila 😅 ale na to že jsem šila něcotakovýho poprvé a vůbec poprvé dávala paspulku to dopadlo docela dobře), a tričko podle zikie (chtěla jsem ho trochu rozšířit ale ne tolik zase 😀 ale padne dobře.)
Rozeslala jsem infomejl ohledně tučňáků, tak kdo ho měl dostat a nedostal, tak pište 😉

@stassy díky, to mě nenapadlo, přidávat přídavky do střihu před vystřihnutím, to je bezva tip. Já na OL žádnou rysku asi nemám (mám Singer), ale možná bude stačit, když budu zarovnávat k té hraně, co je u nože...
A ještě mě napadá, jak je u střihů např. u kalhot taková značka na koleni (kde mají švy přijít k sobě), pasujete to nějak k sobě, anebo předpokládáte, že to tak nějak vyjde. Já vždycky když se snažím to napasovat, tak jedna strana mi vyjde, a druhá ne, tak to musím nějak došmudlit...