Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
také gratuluji ,je to nádherné miminko a má originální jméno. 😵 😵
@caramilla Náš mladý má zas jednu nohu o půl cenťáku delší než druhou 🙂 Dycky nevim, která to je a kterou měřit...
@daisyr Taky se přidávám ke gratulantům a přeju vám oběma hodně zdraví a společné radosti.
Já hlásím konečně došitou softshellku podle Farbenmixu. Ufff, první bunda v mém životě a teda babrala jsem s ní dlouho (moje chyba). Střih mě trochu zklamal v tom, že nemá žádné nic moc vychytávky. Já jsem si prodloužila kryt na zip na celou délku bundy, aby bránil protékání u zipu, ale na nějaké další úpravy jsem neměla sílu. A už jsem psala, že mi nesedí to jejich prošívání švů do obou stran. Ale sedí nádherně, kapuce je jak ulitá, takže ani nebude vadit, že nemá nějaké stahování nebo kšiltík (myslím). A fotonávod je k nezaplacení 😀 Zítra zkusím udělat foto na modelce.
@caramilla Hele mít holčičku, tak bych asi taky měla jedny pohory a druhé parádní městské, ale u těch chlapů netřeba tohle řešit 🙂 S promáčením jsem fakt neměla problém, úplně durch je nezmáčíš a pokud by byly trochu navlhlé, tak mezi dopoledním a odpoledním venčením strčíš k topení a není problém.
S tou pistolí a růžičkama... Prvně jsem si myslela, že tou pistolí budeš na ty růže připínat umělé, aby nebylo pozat, že umrzly... Já už radši budu dnes jen odpočívat, jsem mimo... 😝 😅
@alinn mě se podělal wifi přijímač, když jsem zrovna dělala hromadku MTX v lednu 😀 tak si to živě vybavuju, jak jste mi musely psát smsky, co chcete za přebytky, apod 😉 Na druhou stranu nehrozilo kysání na netu (rozuměj koníkovi), takže jsem měla těch 100kilo látek nastříhaných asi za 4 dny 😀
@michamicha no, nekecej! a jak to děláš? já to fakt nechápu, jak tam tu nit v tom bordelu najdeš? Myslím šití rovnostehem! Já na OL lamu vůbec nešiju...
@jancasoch no, mě tuto zimu zmrzlo úplně všechno. Měla jsem tu historicky hodnotnej skalník, co vysazoval náš pradědeček před 80 lety, velkej krásnej starej keř, 80 let přežil a letos vzal za své 😢 😢 😢 o bylinkách ani nemluvě, ty na jaře koupím nové. Tchýni růže přežily ale OK, ona ale má asi nějaku zvláštní auru nebo co, jí jde všechno, teda kytky, zelenina nic moc 😀
@maly_prcek 😀 😀 😀
ad boty - ale já nemám dvoje, já mám asi šestery 😀 😀 😀 (ale na podzim, na zimu zatím jen právě jedny ty superfity)
holky nemáte některá slevové kupony na sicistroje-shop.cz, nebo raj-siti.cz 🙂 odměna bude určitě slaďoučká 🙂
@caramilla na OL jí taky nešiju, ale na rovnostehu, když začínám s páráním, tak to první "stříhnutí" je docela na dlouho než tu nit najdu a pak už jen od sebe roztahuju ty dva kusy látky a šmikám a povytahuju nitě uprostřed ve švu 🙂
@caramilla jo kytky, muškáty přemýšlím, že asi odvezu zazimovat k našim do garáže, páč u nás v panelákovym sklepě by chcíply a příští rok nechci kupovat nový, tak se je pokusim nějak ostříhat a třeba přežijou... jinak jsem si každej rok kupovala nový a pak je někdy v listopadu suchý sundala z balkonu a vyhodila do popelnice 😅 😔 no a potřebuju nějak ochránit před zimou buxus, co jsem si pořídila do takovýho velkýho hliněnýho květníku na balkon, ale nevim jestli bude stačit jen obalit nějakou tou juttou nebo čím se to přikryje na zimu... u toho by mě totiž mrzelo, kdyby zmrznul, protože je fakt pěknej 😖
hm, tak to fakt nezní děsivě... díky za popis 🙂 snad se k tomu jednou odhodlám (jsem na tohle děsná, všechno mi hrozně trvá, než se odhodlám něco poprvé vyzkoušet) 😀

@daisyr Gratuluji k modelu, je roztomilý 🙂 a hodně zdravíčka přeji.