Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie a jakou používáš fixu? já si koupila tuhle a rozpíjí se 😝 ☹
@michamicha Já měla taky od pentelu-gel roller for fabric. Pracuje se s ní super, ale má málo náplně je to spíš na kontury, než na vybarvování ploch.
Jeden nápad na štítek od Agnesfei, kdyby ho chtěl někdo zpracovat profi, je to jen námět, který může někdo třeba upravit, zjednodušit. Mě se ten nápad moc líbí!
Jsem právě došila softku pro vnučku fyzioterapeuta a musím říct, že mě strašně bolí záda 😀 😀 😀 Ale to už od rána, jak mi včera bylo skvěle, tak dneska mě všechno bolí, asi mi tam prohmatal nějaké hlubší vrstvy a pracuje to... se uklidňuju...
Softka je překrásná, jsem z ní nadšená 😀 Těšte se!
@michamicha jj, to jo, jen tu první nit právě já někdy nenajdu a střihnu do lamy a je průs.... 😝
muškáty zatím nechávám na oknech, v Bene by snad ještě na oknech mrznout teď nemělo...
@zikie krása!
jak se dostanu do té soukromé? tuším, že tam asi bude ten mtx... mám sice doma zákaz nákupu látek, ale kouknout se můžu ;) :D
baby poradte prosím vás, idem robiť reorganizáciu celej obyvky, k vanilkovo-banánovej farbe sedačky a by ste dali aké farebné kombinácie? nábytok je tmavší
můžu mít ještě jeden OT dotaz?. Nemáte některá zkušenosti s opakovaným zánětem středouší a pícháním oušek? Co nejvíc pomáhá, resp jak tomu předcházet? Mám na mysli homeopatika, bylinky a nechemické přípravky, režimová opatření? My jsme se teď vrátili z 4.píchání oušek (za letošek) a nevím, jak tomu mýmu skoro dvoulerýmu drobkovi odpomoci od bolesti...
@argo1 doporučuji homeopata ,je to virové moc se předcázet nedá . Můj syn když byl malý měl od září do prosince píchané ouška 22krát . Měl jít pak i na operaci ,ale naštěstí jsem objevila homeopata ( té době je to 17let ještě skoro nebyli) Dostal se ze začarovaného kruhu a ani na operaci nemusel.
@argo1 homeopatika určitě pomáhají, ale bohužel, pokud se dostanete do stavu, že již ucho je píchané a zánět se opakuje, tak je namístě homeopatie konstituční u zkušeného homeopata. Pokud bys chtěla nějaké reference, můžu doporučit, ale znám spíš v Praze nebo v Brně, nevím odkud jsi. Ta akutní homeopatie se dá použít v začátcích a to vesměs, pokud je to jen občasná záležitost.
Jinak jen pro inspiraci píšu, že z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že nemoci u malých dětí tak cca do 3 roku věku jsou dost spojené s naladěním matky, takže já když děti marodí, pracuju spíš na sobě, na své trpělivosti, na svém vzteku, na své nepohodě.
Ouška bývají dost často spojená i s celkovou rodinnou atmosférou, pokud máte s partnerem nějaké nedorozumění, nefunguje komunikace, pak se to může takto objevit u dítěte.
Ber to prosím jen jako námět, nechci ti nic podsouvat. 😉
@palosek jenom devět? Jsi šméčko! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Já právě bych potřebovala umýt okna, ale to dělám až po vyndání muškátů, abych omyla i parapety a ty se mi nechce dávat pryč, když tak krásně kvetou 😠
Tak softka, na ramínku asi vypadá líp, Míně je zoufale malá:D Jesica z ní bude nadšená, i Mína je, hrozně jí chtěla na sebe a furt ukazovala, co tam je. Já jí chtěla ušít letos na zimu modrou, aby byla případně "dědičná", ale ona jí tahle růžová tak strašně sluší, že teda fakt nevím 😠 Jasmí zase super spolupracovala, já fakt zírám, jak je skvělá modelka, když chce 😀
@zabza40 22krát??? tý brďo, tak to je fakt maso☹ A žádný následku na sluchu to nemělo? Já se děsím toho, že bude hůř slyšet nebo vůbec.
@laeela Díky za info a píšu ti IP. A s tím nastavením matky souhlasím v plném znění, jenže já jsem nervák a vztekloun celoročně, takže prďolové to se mnou nemají lehký🙂
@argo1 se mnou taky ne, to se neboj. A nejvíc mě štve, že jsem s nima celý den a musím to vydržet, pak přijde domů DH, který je nevidí, co je den dlouhý a vytočí ho během 5 minut. To mu vždy říkám, že nemá nárok. 😀
Ale už se učím zklidnit, nadechnout se, poodejít od krizové situace, někdy i nechám děti, ať se řežou, než abych na ně řvala. Třeba včera starší chtěl malé sebrat nějakou hračku a ta aby se ubránila, tak ho s ní vždy majzla, tak jsem se sebrala, nechala otevřené dveře a šla do předsíně tak, abych na ně viděla. A ono světe div se, malý se nechal ještě třikrát majznout, malou vopici to uspokojilo a tak mu podala hračku a byl klid. 😀

@daisyr Moc gratuluji!