Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jeden článeček speciálně pro @caramilla jak se dělají uzená povidla http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/10/uzena-pov...
@petkasv @veronik77 nakonec jsem se rozhodla, že ušiju ten kapsář na zeď vedle dětské postele a potřebuju podkladovou látku. Ale momentálně jsem ve fázi vybírání barvy, ze kterých zbytků látek ušiju ty kapsy, tak aby to nějak ladilo. Ale kašlu na vietnamce, před dvěma lety jsem ulovila super prostěradlo v sekáči, krásná bavlna, bez žmoků...mám z něj zavinovačky a kapsáře na postýlku. Hromada látek za málo peněz. Anebo se na to vy...a koupím normálně metráž. Já ho chtěla šít teď o víkendu, ale neprodal se mi stůl, takže nebude postel, protože ji nemám kam dát...no není to jednoduché 🙂
@caramilla nemám slov (softbunda), nádhera. A je sranda, jak ty píšeš, že Jasmí bude holt mít tři. Já si zrovna říkala, že FM střih využiju až příští rok, protože teď už J. JEDNU má 😀 😀 Ale ona to nosí jen na podzim, na zimu má koupenou zimní plus kombinézu. Já to mám v tomto jak Sufik, jsem zimomřivá a soft je pro mě ideální oblečení do +10 stupňů, tak dítě oblíkám podle sebe 🙂. Já v zimě bydlím nejraději v péřovce 🙂
@kuna V ikea by na to měli fajn látku, tuto, mám jí ve všech odstínech, je parádní:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1012...
Mají béžovou, bílou a červenou a je to taková silnější bavlna, pocitově jako lněná látka, ale nemuchlá se to tolik.
baby SK, dnes som bola v Jysku, a zdá sa mi, že majú dobré ceny... napr. veľké modré sovy - 5m stojí 7 eur, malé zvieratká 10..... ktoré ako, aj zelená látka s hrošíkmi, či čo to bolo ma nenechá spať...
Slevy na látky: http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...
@palosek ja uz RD mam, hec 😀 😀 😀
Na bunde jasminka vsechny ty kamarady uz ale prece od lonska ma! 😀
@kuna hele, já právě taky nechtěla vůbec softku šít, že jedna stačí, ale je pravda, že loni na horách jsem měla dvě soupravy a bylo to tak akorát, když je hodně morký sníh a chci jít ven dopo i odpo, tak je třeba mít dvě, takže jsem si říkala, že ušiju druhou, hlavně teda s kšiltem. Ale nemůžu se rozhodnout, jestli smaragdovou nebo tu t-mobilovou 😀 😀 😀
@ucitelka70 to uz tak dole isli s cenou? min. tyzden mali sovy za 10 🙂
@aduskalac latku som kupila v jysku, ako pisala ucitelka v prispevku pred tym, maju teraz vyborne zlavy na latky 😉 treba ist pozriet

@kuna tak to vůbec netuším, ale myslim, si že spíš ne než jo, na ty klasický prostěradla bych zkusila nějakou vesnu, nebo něco takovýho :-?