icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
9. okt 2012

@kuna tak to vůbec netuším, ale myslim, si že spíš ne než jo, na ty klasický prostěradla bych zkusila nějakou vesnu, nebo něco takovýho :-?

veronik77
9. okt 2012

@kuna a na co to prostěradlo potřebuješ?

animal
9. okt 2012

@anielkha holčičí barvu softu??? mám myslím přebytek fuchsiové

terezita
9. okt 2012

@schnek no ze se nestydis reklamovat u nich cizi latky! 😀 😀 😀

petkasv
9. okt 2012

@terezita jak to vypadá s FM?

katkaela
9. okt 2012

@caramilla no ty brdo!, ta bunda...Jasmí ju má tak frajersky krátku 🙂

terezita
9. okt 2012

@petkasv doufam, ze do konce tohohle tydne dorazi!

palosek
9. okt 2012

@petkasv čepička dnes dorazila....je parádní, líbí se všem 😵 😵 😵 čekám na rodičák a hned posílám 😉 😀 😀

palosek
9. okt 2012

@caramilla ...myslíš, že dvě nové bude dost ??? 😝 😀 😀 😀 Já na ty piplačky moc nejsem 😅 Ale ke krtkovi bys mohla udělat i kamarády...myšku, ježka....a tááák... 😀

anielkha
9. okt 2012

@animal neee, softshellku od od Car... tohle ja bych nikdy neusila 🙂

sufik1
9. okt 2012

jeden článeček speciálně pro @caramilla jak se dělají uzená povidla http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/10/uzena-pov...

petkasv
9. okt 2012

@palosek jé zrovna jsem se tě chtěla zeptat, tak to byla super rychlost, jsem ráda 🙂 peníze v pohodě 🙂

kuna
9. okt 2012

@petkasv @veronik77 nakonec jsem se rozhodla, že ušiju ten kapsář na zeď vedle dětské postele a potřebuju podkladovou látku. Ale momentálně jsem ve fázi vybírání barvy, ze kterých zbytků látek ušiju ty kapsy, tak aby to nějak ladilo. Ale kašlu na vietnamce, před dvěma lety jsem ulovila super prostěradlo v sekáči, krásná bavlna, bez žmoků...mám z něj zavinovačky a kapsáře na postýlku. Hromada látek za málo peněz. Anebo se na to vy...a koupím normálně metráž. Já ho chtěla šít teď o víkendu, ale neprodal se mi stůl, takže nebude postel, protože ji nemám kam dát...no není to jednoduché 🙂

@caramilla nemám slov (softbunda), nádhera. A je sranda, jak ty píšeš, že Jasmí bude holt mít tři. Já si zrovna říkala, že FM střih využiju až příští rok, protože teď už J. JEDNU má 😀 😀 Ale ona to nosí jen na podzim, na zimu má koupenou zimní plus kombinézu. Já to mám v tomto jak Sufik, jsem zimomřivá a soft je pro mě ideální oblečení do +10 stupňů, tak dítě oblíkám podle sebe 🙂. Já v zimě bydlím nejraději v péřovce 🙂

laeela
9. okt 2012

@kuna V ikea by na to měli fajn látku, tuto, mám jí ve všech odstínech, je parádní:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1012...

Mají béžovou, bílou a červenou a je to taková silnější bavlna, pocitově jako lněná látka, ale nemuchlá se to tolik.

ucitelka70
9. okt 2012

baby SK, dnes som bola v Jysku, a zdá sa mi, že majú dobré ceny... napr. veľké modré sovy - 5m stojí 7 eur, malé zvieratká 10..... ktoré ako, aj zelená látka s hrošíkmi, či čo to bolo ma nenechá spať...

aduskalac
9. okt 2012

@zojec mate krásně potahy smiem sa opytat kde stě kupovala látku?Lebo neviem nic podobně najst'dakujem 😉

monr
9. okt 2012

@sufik1 presne takto sme kedysi robili slivkový lekvár, miešalo sa to hodiny a hodiny, mňamka. 😉

caramilla
9. okt 2012

@ivuska.h 😀 to zní hrozně romatnicky, něco jako "krasomila", to nevystihuje ten masakr u stroje 😀

caramilla
9. okt 2012

@palosek ja uz RD mam, hec 😀 😀 😀
Na bunde jasminka vsechny ty kamarady uz ale prece od lonska ma! 😀
@kuna hele, já právě taky nechtěla vůbec softku šít, že jedna stačí, ale je pravda, že loni na horách jsem měla dvě soupravy a bylo to tak akorát, když je hodně morký sníh a chci jít ven dopo i odpo, tak je třeba mít dvě, takže jsem si říkala, že ušiju druhou, hlavně teda s kšiltem. Ale nemůžu se rozhodnout, jestli smaragdovou nebo tu t-mobilovou 😀 😀 😀

zikie
9. okt 2012

@caramilla Ty jsi fakt neskutečná...

caramilla
9. okt 2012

@zikie jj. jsem napůl duch 😀 😀 😀

bordino
9. okt 2012

@caramilla Jojo, jedna softka, žádná softka. Jolí jich taky potřebuje několik :D
a máme podobné nápady, já předloni šila Jolče tenhle kabátek a je to stále její nejoblíbenější. Ale uznávám, máš to promakanější 😀

jieff
9. okt 2012

@daisyr krásnej skřítek!

zojec
9. okt 2012

@ucitelka70 to uz tak dole isli s cenou? min. tyzden mali sovy za 10 🙂

@aduskalac latku som kupila v jysku, ako pisala ucitelka v prispevku pred tym, maju teraz vyborne zlavy na latky 😉 treba ist pozriet

kuna
9. okt 2012

@laeela díky, jj, lenda je super látka, už jsem z ní kdeco šila, jen se mi nechce do ikey, ale asi budu muset 🙂

@bordino krásný kabátek, líbí se mi ta kombinace džínoviny a beránka!

mikulka45
9. okt 2012

@katkaela čapicu lindexku už mám skoro ušitú, len ju musím olemovať, ďakujem za strih 🙂 prosím ťa, ty si ju lemovala gumičkou? aj si ju trocha naťahovala?

tygrova
9. okt 2012

@kuna klasické prostěradlo jde koupit i v Tescu, občas i ve slušné slevě.

tygrova
9. okt 2012

@argo1 Starší taky na ouška trpěl, teď už je to daleko lepší. Já mám vždycky ušní kapky doma v záloze, abysme mohli kapat hned, když bolest zahlásí. Asi jsme měli štěstí, ale minimálně dvakrát mu to pomohlo hodně.

argo1
9. okt 2012

@tygrova A jak se ty kapky jmenujou? My jsme dneska dostali Otobacid, ale ty jsou asi jen na předpis....