icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
9. okt 2012

@argo1 ten je dobrý

tygrova
9. okt 2012

@argo1 přesně ten! Nechej si ho napsat dopředu, pak když použiješ, tak znovu nový. Rozumný MUDr. to pochopí, že ulevíš dítěti jak nejdřív můžeš.

argo1
9. okt 2012

@zabza40 @tygrova Díky, poprosím ho o něj.

argo1
9. okt 2012

jo a abych tu neplkala jen o uších, děkuji @palosek za balík! Patenty jsou supr, teď už jen něco ušít🙂

komisakpd
9. okt 2012

baby av akom programe ste robili tie navrhy stitkov?? please..diky

aduskalac
9. okt 2012

@zojec dakujem skusim sta pozriet len neviem Ci aj v Nitre meju ☹

mooncaa
9. okt 2012

My jsme taky zimomřivý a softku máme jen na podzim a chladné léto, ale Eli je čuňě a prát tak, aby to uschlo, než půjdeme ven bylo hodně komplikovaný. Tak má 2 a jsem ráda. A T-mobilová je moje nejoblíbenější.

jancasoch
10. okt 2012

@bordino ten kabátek je naprosto dokonalý. Nádherný, ten by se holkám taky líbil, ale kdo by jim ho ušil 😝

bordino
10. okt 2012

@jancasoch je to strašně jednoduchý střih, šila jsem z džínoviny podlepené beránkem 😉

jancasoch
10. okt 2012

@bordino a střih máš z Ottobre?

katkaela
10. okt 2012

@mikulka45 lemovala som obyčajným bavlneným úpletom a moc som to nenaťahovala, teda len trochu nad čelom, ale fakt mierne

palosek
10. okt 2012

@caramilla ...no vlastně... když tys toho už tolik ušila...kdo si to má všechno pamatovat.... 😀 😀 😀 Ale jsou krásní...krtek i všichni jeho kamarádi 😵 😵 😵

bordino
10. okt 2012

@jancasoch z nějaké prastaré Burdy, klidně pošlu

jancasoch
10. okt 2012

@bordino a do jakéto tam je velikosti? Já bych potřebovala tak velikost 134 a 122, ale to bude asi už moc velké

bordino
10. okt 2012

@jancasoch Ona je to oficiálně velikost asi 92 , ale Jolí jí nosí pořád (vel.104) a podařilo se mi podle toho střihu omylem ušít i velikost 122 :D je jednoduchý, stačí prodloužit, prodloužit rukávy.

jancasoch
10. okt 2012

@bordino tak to pokud bych tě mohla poprosit o poslání byla bych ráda, tak ještě, abych si šla naházet toho beránka do MTX

esteruska
10. okt 2012

@argo1 z vlastní skušenosti sama se sebou radím namočit vatový tamponek do slivovice a na noc do ouška, v začátku to pomůže

zojec
10. okt 2012

tak moj stroj uz odpociva v servise 😖 dva vecery a nervy v cudu 😠 som zvedava na diagnozu 🙂 uz som aj poskulovala po novom :D akurat ze nan nemam, kupila som fotak 🙂
a este stary ale dobry :D
Zobudila som sa, rychlo som sa umyla, podojila som kravu, zakurila, dala zrat sliepkam a kralikom, vyviedla kozy a kravu na pasu, zobudila deti, urobila ranajky, skontrolovala veci do skoly, odviezla deti do skoly, naklepala kosu, nakosila travu, isla do prace, pohadala sa s nadriadenym, vyhodila podriadeneho, zarabala peniazky, zarobila peniazky, prisla domov, narubala drevo, pripravila jedlo, zbehla po deti, nakrmila ich, spravila danove priznanie, isla na pole a okopavala zeleninu az do tmy, stihla este zajst ku kozmeticke, objednala novy balzam, vratila sa domov, isla po kravu a kozy, pripravila veceru, vymenila poistku, nakrmila deti, vykupala ich, ulozila spat, dala prat, isla na internet, cez banking poplatila ucty, pozrela si postu, dala susit pradlo, schmatla zo stola krajec chleba, zahryzla a uz-uz idem spokojna spat, ked tu mi zrazu -HROZA! - prislo na rozum: muz moj - cely den lezi na gauci nepomilovany!

ucitelka70
10. okt 2012

@zojec to sú tie modré veľké sovy, cca 15x15 cm? nemerala som

barcav
10. okt 2012

mám dotaz 😀 chtěla bych střihnout do lamy, jen by mě zajímalo čím si na ty chlupy značíte střih ? já mám jen křídu 😕

zabza40
10. okt 2012

@barcav jen ho tam položím a střihnu okolo, když třeba chci střed rukávové hlavice, tak si tam dávám špendlík 😉

caramilla
10. okt 2012

@bordino ty brďo, maso! Já jsem ti říkala, že jsme snad fakt dvojčata 😀 😀 😀

barcav
10. okt 2012

@zabza40 díky 🙂

bordino
10. okt 2012

@caramilla zjevně. Co dělá Jasmí? Jolča si venku chudák opuštěná hraje s kamarádkou, matka se jí vůbec nevěnuje 😀

sinala
10. okt 2012

tak jsem se stala majitelkou S karty. Jen mám zákaz cokoliv s ní dělat ( platit, vybírat z bankomatu), pokud nechchi přijít o přeposílání penez z S karty na můj vlastní účet 😀 😀 😀

bordino
10. okt 2012

Chodí z produktservisu faktura? Nebo si jí musím vyžádat?

palosek
10. okt 2012

@sinala gratulace 😉

argo1
10. okt 2012

@esteruska A myslíš, že by se to mohlo dát i malýmu dítěti? Každopádně díky za radu🙂

terezita
10. okt 2012

@argo1 mno ja jsem puvodem z valasska a tam nas takto lecili od mala.. na zanet stredniho ucha, kdyz nam rostly kosti, kdyz jsme byli nachlazeni a taaak. ale ne vnitrne (aby na nas nekdo nepohnal socialku.. 😀)!

petkasv
10. okt 2012

Holky co štítky 🙂 prosím, prosím odkaz, jsem na jiném PC, můj odešel do věčných lovišť ☹ musí chudák na reklamaci ☹