icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
15. okt 2012

@jemi tyjo, já nevím, jestli to není šitý na COL...

zikie
15. okt 2012

Chjo, chjo, mám dilema... Ale když já bych OL tak brala...

sinala
15. okt 2012

@zikie co si pamatuju tak @luciajn psala, že brother je o hodně lepší

karchinka
15. okt 2012

@zikie taky nad tím overlockem uvažuju...

animal
15. okt 2012

@zikie měla jsem v ruce 2 rovnostehy singer a nejraději bych je hodila z okna ven, šílenost a od lucijan si pamatuju, že mi potvrdila, že ani OL není nic moc - ten jsem v ruce neměla, ale na tu značku jsem zanevřela dávno.

lucijan
15. okt 2012

@laela @zikie nebrat! já byla ráda, že jsem ho prodala, s brotherem jsem o tolik spokojenější!!!

jsem zpátky z dovolený, koukla jsem jen pár stránek zpátky, pochopila jsem správně, že probíhá hromádka MTX?😀 Aby mi něco neuteklo 😎 Prosím prosím, odkaz na tabulku...

zikie
15. okt 2012

@lucijan A v čem je lepší ten brother?

piecee
15. okt 2012

ty jo taky jsem uvažovala o tom OL ale teda koukám jestli není lepší si připlatit na brothera 😕

lucijan
15. okt 2012

@piecee určitě je!

@zikie napíšu IP, během dne...snad 😉

zikie
15. okt 2012

@lucijan Děkuju!!!!

piecee
15. okt 2012

holky jdu spamovat🙂) ....nevím možná jsem už kalhoty z pracího kordu dávala kdyžtak se omluvuju,super materiál jen nevím co mě to napadlo brát takle světlý pro ty naše čuňátka 🤐 😀 😀

karchinka
15. okt 2012

@lucijan já chci taky, prosím, vědět, v čem se liší brother od singera... jsem docela nalomená

katka82
15. okt 2012

@piecee kráááásný 😵
taky to tu trochu zaplevelím výtvorama 😀 mikča pro Honzíka a kabátek pto Vendu 😉 a pak čapky na prodej,jsem v sobotu byla u kamarádky co dělala bazárek a myslela jsem ža tam něco udám jak po klukach tak novýho,ale bylo tam víc prodávajících než kupujících 😀 😀 a čapky chtěli všechny už zimný fleecové 😝 tak jsem si pak doma říkala Tak a teď bude krásné babí léto až do konce listopadu a budete litovat že jste si ty čapky nekoupili 😀 😀
jinak omluvte kvalitu fotek 😅 hlavně ten mladší byl těsně před spaním a příjemnej jako osina v pr....... 😀

jancasoch
15. okt 2012

Mám takový dotaz, přišla mi mladší ze skauta, že budou hrát divadlo (by mě zajímalo kdo to vymyslel, 😀 , asi já, protože ten oddíl vedu)...
No to je jedno, a ona dostala roli Mikuláše (v tom už prsty nemám) no a já si lámu hlavu nad kostýmem. Dostane bílou dlouhou noční košili a přes to potřebuje nějaku tu "pelerínu" jenomže manžel mi říká, že má být červená, a mě to tam pořád nějak neštymuje, pořád mi to s tou červenou evokuje santu. Tak jsem koukala na vánoční látky a tam bych i něco našla, ale nevím nevím, co vy na to? Třeba dobíla, domodra...zelena

sinala
15. okt 2012

@jancasoch udělej ho buď do bílo zlata nebo "pelerinu" ( správně je to ornát 🙂 ) udělej červený ( jako je barva mučedníků - i když nevím, zda sv. Mikuláš byl mučedník). Určitě ne modrou ani zelenou.... 😉

mahafi
15. okt 2012

@jancasoch Mikuláš byl biskup, takže tam by ta červená docela ladila (navíc on je předobrazem santy, takže to není nic proti ničemu 😀) . Ale jde i bílá.. a jak píše @sinala tak ne zelenou ani modrou 🙂 (teď jsem koukala do encyklopedie o svatých a mučedník nebyl 🙂 ).

lenasss
15. okt 2012

@jancasoch u nás byl takový je to špatně vidět ale je to červená taková spíš bordo a fialová a zlaté okraje tak třeba ti to trošku pomůže,jinak ten anděl je můj muž 😀 😀 😀 😀 😀

timkoemkamatko
15. okt 2012

...tak po dlhsej dobe aj ja pridam zopar vytvorov- tricka a rifle pre najstarsieho do skoly, tricko pre dceru- z jednolicu od animal, a tunika Amelia- velmi sa mi strih paci, musim ich usit viac- @monr vdaka

jancasoch
15. okt 2012

@sinala @mahafi všechny tyhle "teoretický" věci o Mikuláši vím. Ta bílo-zlatá by docela šla, bordo rozhodně lepší než červená, ta mě prostě nesedí. Ještě zapátrám na netu. V BS mají docela pěkné vánoční tak asi tam něco vyberu.

lucijan
15. okt 2012

@karchinka napíšu! koukala jsem do mtx tabulky, že jsi chtěla piké šedý, ale nenasbíralo se, já si ho objednala 3kg, dám ti od sebe, když budeš chtít

stassy
15. okt 2012

Holky, kamarádka má dotaz, prosím poradíte? Já ani s jedním zkušenost nemám..
"koukám na to mtx a máte tušení jaké je to jejich froté - jestli elastické jako na prostěradlo nebo ne. trochu se bojím, že to bude to elastické, když prodávají i prostěradla a já bych radši normální
a pak co děláte z toho beránka? je to spíš na zateplení nebo z toho jde i třeba mikina?
a vůbec - nějaké reference a zkušenosti - co od nich vzít a co naopak radši ne?"

karchinka
15. okt 2012

@lucijan metr nebo dva bych brala, podle toho, kolik ti zbylo 🙂 moc díky

terezita
15. okt 2012

nazdarek damy! FARBENMIX je na poste, zitra vyzvedavam a do patku to rozposlu 😉

ucitelka70
15. okt 2012

@terezita DáMA, všetko naj... k meninám

animal
15. okt 2012

@terezita ha taky přeji vše nej 😀

bordino
15. okt 2012

Nechcete někdo kilo světle modré lamy z MTX?

caramilla
15. okt 2012

nejtěžší počin, co jsem snad kdy šila! Hrůza, ale nakonec jsem nadšená 😀 Je teploučkej a moc příjemnej.
Kočárkovina od Gábinky + termolín + vatelín + lama od Animal (moc příjemná!), nánožník podšit ještě nějakou podšívkou, co jsem měla od tchýně na půdu. Spotřeba přesně 2,5 m, nezbylo fakt nic 😀 😀 😀
Pro mě výrobní cena tak 15 tisíc 😀 😀 😀 😀 😀 😀

aha, fotky... budou v dalším příspěvku🙂

caramilla
15. okt 2012

je to Cybex Callisto

zikie
15. okt 2012

@caramilla Tak to je teda fakt super!!!!!

mahafi
15. okt 2012

@caramilla to je promakaný.., nádhera 🙂