Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Teda díky za slova zírání, to jsem upřímně řečeno fakt ani nečekala, mě přijde, že na tom vůbec není poznat, jak moc je to pracné šití 😀 Ale je vidět, že jste zkušené švadlenky a víte své 😀
Já to šila asi 3 nebo 4 večery. Nadávala jsem u toho, přešívala, párala a vztekala se 😀 Těch 100 vrstev podehruntých z obou stran se k sobě fakt přišívá blbě, měla jsem jeansovou jehlu a kráčející patku a i tak jsem to někde pak prošívala ještě rukou, protože to cuchalo dole už nit. Takže takt hrůza...
Tohle už fakt nikdy šít nechci 😀 😀 😀 😀 Akorát mám problém, že Míně je malej její emitex, co jsem měla od miminka a je určen do 3 let, tak naše 2letá Mína ho má nadoraz teď:( A potřebovala bych ušít větší ještě do GT3, ale to fakt už asi nedám:( Můj sen je fusak s beránkem 😖
@kuna hele, původně jsem fotonávod dělat chtěla, ale pak jsem si to rozmyslela. Jednak jeho zpracování by bylo na dýl než samotný šití, jednak jsem se nechtěla s.... s foťákem, protože těch pro focení důležitých momentů tak bylo tisíce a fakt jsem na to neměla nervy a čas a jednak mi to přijde docela složité šití na to, abych to prezentovala na blogu jako záležitost pro každého 😀 Z vás by to tu učitě spoustu zvládlo s trochou slivovičky 😀 😀 😀
Já, kdybych nepotřebovala fusak, co sedne do golfek a nepotřebovala ho hlavně delší, než se na celém světe vyrábí, tak to teda ani omylem nešiju, zlatý 2 tisíce za hotovej fusak 😀 😀 😀 😀
poradte baby, na vianoce by som rada pošila zástery ženám, ale aj chlapom na grilovačky..... nejaké vhodné látky? link?
holky hodilo by se prosím vás toto : http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58584529&tab=8 na kuklu?děkuji🙂
holky co je micro plyš 100%PES?dadka má postřihy ..to je něco jako jsou třeba ty antistat utěrky? 😅
@caramilla nádhera, vypadá to 100% profi!!! Já asi budu na zimu taky potřebovat nánožník, fusak mám, ten náš mrňousek se tam ještě vejde. I když přemýšlím, jestli vůbec ten kočár tak moc využijeme, na delší trasy MHD používám spíš nosítko... Ale možná si trochu zařádím, taky tu mám kočárkovinu (nebo něco takového) ještě z léta od V. 🙂 Tak tě třeba trochu pajcnu 😀
@animal jj, právě to by mě odradilo. A ještě myslím holky psaly, že musely být podle typu. To nesnáším, já mám radši flexibilnější věci.
BTW - teď prskám, ztratili jsme kojeneckou láhev NUK, mám koupené nástavce s ventilkem, které pasují zase jen a jen na NUK, protože to kolečko NUK je prostě o desetinu milimetru užší než rosmanovská Babydream, která je za půlku ceny.. Mají to fikaně vymyšlené, všichni jedou na svou značku 😢
@caramilla švagrová si nechala šít na Slovensku myslím, že z velbloudího kožichu a na velké dítě stál jen 3000 Kč, ale je to už pár let zpátky.
Jinak nánožník super a moje výrovní hodnota by byla tak 80 000 😀 😀 😀 a taky mě překvapuje, že ho ještě využiješ. Já měla vždy fusak jen první zimu a pak už mi děti chodily 😀
@caramilla Tý brďo, fusak nádherný a fakt profi!!! 🙂 Já se už asi měsíc chystám, že spáchám nějaký ultrajednoduchý nánožník pro staršího na sourozeneckým kočáru a furt nemůžu vymyslet tvar, uchycení, matroš na spodek, kde má malej botky... takže mu snad nakonec nohy přehodím dekou a bude 😀
cafte holky, kukam ze sijete aj ked tu nie som 😀 citat vas nemozem, lebo ma strasne bolia oci, uz tyzden poriadne nevidim, ale prebehla som vytvory a ste super 🙂 pozeram ze s ameliami sa tu vrece roztrhlo, prispejem aj ja svojou pre kamoskynu dievku 😉
konecne som dosila softku a la caramilla (teda este musim dokoncit dake drobnosti), medzi tym je mu uz aj mala a vonku to na letnu softku tiez nevyzera, no ale co uz 😉

@caramilla Já jen zírám, slova mi došla.