icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
15. okt 2012

@caramilla Já jen zírám, slova mi došla.

katka82
15. okt 2012

@caramilla náááádhera 😵 tohle bych šila asi tak rok 😝 😀 😀 😀
@terezita jj taky přeju všechno nej nej nej 😉 už jsem na to myslela ráno 😉

mooncaa
15. okt 2012

@terezita Přeji vše nej k svátku

volpaia
15. okt 2012

@caramilla Hmmm, tak to je teda naprosto profi. Ty se snad časem vrhneš i na výrobu kočárků. 😀 😀 😀

kuna
15. okt 2012

@caramilla týýý vado!!!!!! tak to je teda něco, to není vyšší dívčí, to je doktorandum 😀 😀 😀 😀 😀 Obdivně smekám, toto bych neušila ani za milion let! (kdyby ses nudila, nechceš mi udělat fotonávod a střih na i'coo pluto? 😀 😀 😀 )

zojec
15. okt 2012

@caramilla no kurnik :D o takom snivam uz 3 zimu, presne ako pre nas v cervenom 😀 😉

caramilla
15. okt 2012

Teda díky za slova zírání, to jsem upřímně řečeno fakt ani nečekala, mě přijde, že na tom vůbec není poznat, jak moc je to pracné šití 😀 Ale je vidět, že jste zkušené švadlenky a víte své 😀
Já to šila asi 3 nebo 4 večery. Nadávala jsem u toho, přešívala, párala a vztekala se 😀 Těch 100 vrstev podehruntých z obou stran se k sobě fakt přišívá blbě, měla jsem jeansovou jehlu a kráčející patku a i tak jsem to někde pak prošívala ještě rukou, protože to cuchalo dole už nit. Takže takt hrůza...
Tohle už fakt nikdy šít nechci 😀 😀 😀 😀 Akorát mám problém, že Míně je malej její emitex, co jsem měla od miminka a je určen do 3 let, tak naše 2letá Mína ho má nadoraz teď:( A potřebovala bych ušít větší ještě do GT3, ale to fakt už asi nedám:( Můj sen je fusak s beránkem 😖
@kuna hele, původně jsem fotonávod dělat chtěla, ale pak jsem si to rozmyslela. Jednak jeho zpracování by bylo na dýl než samotný šití, jednak jsem se nechtěla s.... s foťákem, protože těch pro focení důležitých momentů tak bylo tisíce a fakt jsem na to neměla nervy a čas a jednak mi to přijde docela složité šití na to, abych to prezentovala na blogu jako záležitost pro každého 😀 Z vás by to tu učitě spoustu zvládlo s trochou slivovičky 😀 😀 😀
Já, kdybych nepotřebovala fusak, co sedne do golfek a nepotřebovala ho hlavně delší, než se na celém světe vyrábí, tak to teda ani omylem nešiju, zlatý 2 tisíce za hotovej fusak 😀 😀 😀 😀

petkasv
15. okt 2012

@caramilla to je fakt masakr, vůbec nechápu, že ti na to stačili 3 nebo 4 večery, krásný, promakaný 🙂 kam se na to hrabe můj kupovanej 🙂

lucijan
15. okt 2012

@caramilla mě by zajímalo, kolik večerů jsi to vymýšlela 😀 Vypadá krásně!!!

caramilla
15. okt 2012

@lucijan pajcla jsem kde co, ale po nocích jsem špekulovala, jak co přichytit a kde co protáhnout, chudák manžel 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
15. okt 2012

poradte baby, na vianoce by som rada pošila zástery ženám, ale aj chlapom na grilovačky..... nejaké vhodné látky? link?

crawler
15. okt 2012

@caramilla to mě teda podrž - hned bych se taky zachumlala 😵😵😵 je luxusní!!!

piecee
15. okt 2012

holky hodilo by se prosím vás toto : http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=58584529&tab=8 na kuklu?děkuji🙂

caramilla
15. okt 2012

@piecee jestli je to to samé, co mylly, tak bych to nedoporučovala, žvejká se a je to hrozně tenké. Ale neví, jestli je to myly nebo ne:(

piecee
15. okt 2012

@caramilla jo díky za odpověď..paní tam má i ježky takže bych řekla že jo 😕

tygrova
15. okt 2012

@animal a nemá Singer ještě ke všemu všechno nutně jen originál příslušenství? Já mám teda Brother jen rovnosteh, ale pasují na něj běžně dostupné věci.

piecee
15. okt 2012

holky co je micro plyš 100%PES?dadka má postřihy ..to je něco jako jsou třeba ty antistat utěrky? 😅

tygrova
15. okt 2012

@caramilla Teda to je mazec! Nádhera!

tygrova
15. okt 2012

@piecee je to podobné kojeneckému plyši, ale řekla bych, že asi trochu řidší, ale i tak dobrý.

sufik1
15. okt 2012

@caramilla no teda ten fusak je super. Já ještě ani nestříhla.... asi se inspiruju...

animal
15. okt 2012

@tygrova no do rovnostehu jsem dávala třeba obyč Akra jehly, ale u toho overlocku myslím někdo povídal že tam jdou snad údajně jen ty origoš singer 😝

palosek
15. okt 2012

@caramilla fusak je parádně vymakaný..... jak to tak sleduju...jsem asi krkavčí matka 😝 .... 😀 😀 😀 Já teda na malou fusak už ne-e...pořádná kombinéza, teplé prádlo, pohodlné botky...a šlapat po nožičkách 😀 😀 😀 ...nebo autem 😅 😅 😅

anastazieb
15. okt 2012

@caramilla nádhera, vypadá to 100% profi!!! Já asi budu na zimu taky potřebovat nánožník, fusak mám, ten náš mrňousek se tam ještě vejde. I když přemýšlím, jestli vůbec ten kočár tak moc využijeme, na delší trasy MHD používám spíš nosítko... Ale možná si trochu zařádím, taky tu mám kočárkovinu (nebo něco takového) ještě z léta od V. 🙂 Tak tě třeba trochu pajcnu 😀

mikulka45
15. okt 2012

@caramilla ten fusak je luxusný 😵 a kolkože má Mína na výšku, keď si taký dlhý nezohnala? Ja by som sa s tým teda nes..la, radšej by som kúpila hotový, by som o nervy prišla a šila by som to 4 týždne a nie 4 večery... 😝

tygrova
15. okt 2012

@animal jj, právě to by mě odradilo. A ještě myslím holky psaly, že musely být podle typu. To nesnáším, já mám radši flexibilnější věci.

BTW - teď prskám, ztratili jsme kojeneckou láhev NUK, mám koupené nástavce s ventilkem, které pasují zase jen a jen na NUK, protože to kolečko NUK je prostě o desetinu milimetru užší než rosmanovská Babydream, která je za půlku ceny.. Mají to fikaně vymyšlené, všichni jedou na svou značku 😢

boudova
15. okt 2012

@lucijan už jsi doma 🙂 můžu posílat 😉

boudova
15. okt 2012

@caramilla ten cybex je tvůj? plánuju ho koupit, máš už ho vyzkoušenej? doporučila bys? a abych teda začla šetřit 15 tis. na objednávku u tebe 😀

sinala
15. okt 2012

@caramilla švagrová si nechala šít na Slovensku myslím, že z velbloudího kožichu a na velké dítě stál jen 3000 Kč, ale je to už pár let zpátky.
Jinak nánožník super a moje výrovní hodnota by byla tak 80 000 😀 😀 😀 a taky mě překvapuje, že ho ještě využiješ. Já měla vždy fusak jen první zimu a pak už mi děti chodily 😀

argo1
15. okt 2012

@caramilla Tý brďo, fusak nádherný a fakt profi!!! 🙂 Já se už asi měsíc chystám, že spáchám nějaký ultrajednoduchý nánožník pro staršího na sourozeneckým kočáru a furt nemůžu vymyslet tvar, uchycení, matroš na spodek, kde má malej botky... takže mu snad nakonec nohy přehodím dekou a bude 😀

wzorcek
15. okt 2012

cafte holky, kukam ze sijete aj ked tu nie som 😀 citat vas nemozem, lebo ma strasne bolia oci, uz tyzden poriadne nevidim, ale prebehla som vytvory a ste super 🙂 pozeram ze s ameliami sa tu vrece roztrhlo, prispejem aj ja svojou pre kamoskynu dievku 😉

konecne som dosila softku a la caramilla (teda este musim dokoncit dake drobnosti), medzi tym je mu uz aj mala a vonku to na letnu softku tiez nevyzera, no ale co uz 😉