Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A jinak moje dítě fakt není normální. U školy, kde byly volby, vyjíždělo nádherné retro spřežení s koňma a jezdkyněma a já říkám "jé, míno, koukej, co to tu je!" A ona "Jé, kozačky!" A koukala na jezdecké boty. A až, když všichni propukli ve smích se podívala více nahoru a říká "koník" 😀 😀 😀 😀
tak začínám být mírně nervozní.Manžel se měl vrátit dnes v 10 hodin ráno a pořád není doma telefon mi nebere,ale to není nic nenormálního on má věčně vyplé vyzvánění a telefon někde v batohu,ale jede přes celou republiku ach joooo to čekání mě zabíjí ☹
@lenasss Myslím na tebe! Tohle znám. Snat to vše bude OK! Já už taky několikrát viděla to nejhorší a nakonec se to vysvětlilo, ono jestli jede v autě, tak nemusí mobil slyšet. Ale chápu, že když má takové zpoždění, tak jsi nervama bez sebe! Hlavně dej pak vědět, jak to dopadlo. Přimlouvám se za něj tam nahoru! 😉
@caramilla jj jede v autě ale v novém koupeném tam jel vlakem a zpět v tom autě tak mám ještě větší nervy protože co když to auto není v pořádku a někdo mu ho prodá jako bezproblémové 😒 ale asi se moc dívám na televizy 🙂 děkuji jsi moc hodná ale já většinou když začnu být tak moc nervozni tak se vše vysvětlí a je všechno v pořádku a naopak když je člověk klidný tak to špatně dopadá 🙂 zachvíly příjde kamarádka s malou tak aspoň chvíly budu myslet na něco jiného 🙂
tak teď volal je u Brna a nemá u sebe peníze nechal si doma karty a musí koupit olej do auta.Holky prosím vás není některá z Brna a nebyla by ochotná mu pomoct prosíím já bych vám to hned poslala na účet
@caramilla kabát sekne 😵 😎 ale asi radši nechci vědět kolik stál 😀 😎
jinak pro milovnice růžové 😀 měla jsem strašnou chuť ušít konečně něco holčičího a tak vznikla vesta pro Lindu - namalováno od ruky - podle rozměrů tak vel.62. Je oboustranná - fuchsiová lama a z druhé strany paisly bavlna (starý závěs😀) ...ách...jsem si to tak užila - konečně začíná šití, na kterém se fakt vyřádím😀
Pak teda ještě softky pro kámošku - vel. cca 44 - střih jsem dělala sama a zmrvila jsem střihové díly kapes, tak jsem musela improvizovat a nakonec to není špatný...
@crawler jééé, tá vesta je prekráááásna
@ucitelka70 děkují 😵 zahlédla jsem něco podobného tady na MK, kdy to měla mimi holčička na profi focení a mě to uchvátilo, tak jsem se do toho taky pustila 😀
@lenasss uf, tak to jsem ráda!
A připomíná mi to mého muže, když letěl z číny, asi 24 hodin jsem o něm něměla zprávu, už jsem šílela, jeli služebním autem z vídně, po časovém posunu a nic, tak jsem ho pak naháněla mobilem, ten mi nebral, protože by to bylo drahý do ciziny a napsal z brna, že nemá kredit a jestli o něm chci info, tak mu mám poslat kredit 😀 😀 😀 Tak jsem asi hodinu lítala po Benešově a sháněla, kde se dá dobít kredit. Protože m-bank i Fio jsou super banky, ale kredit z nich poslat nejde 😠
@lenasss
@caramilla jak to tak čtu, tak všichni chlapi jsou stejní - mhd jezdí na služebky octavkou superb a většinou je to daleko (Norsko, Švédsko)...já jsem vždy vypsychovaná, protože moc dobře vím, že další 3 chlapi v autě toho mého vyhecují, že nakonec jedou jako prasata, protože si chtějí ušít adrenalin - reakce muže na to vždycky je, že "přece v Německu i všude na severu se na dálnicích prostě jezdí 200km/h, protože silnice nemají chybu a kdybych jel pomalu, tak se chovám rizikověji, že do mě někdo narve, takže držím krok..."...super...já v hlavě samé černé scénaře a uleví se mi, když ho mám doma, protože do práce jezdí vlakama a BUSama...
tak z Brna k nám je to cca 2hodiny a ještě není doma a už je i nedostupný.Doufám,že se mu jen vybil mobil ach jooo proč jsou ti chlapi tak nezodpovědní jede přes republiku v novém autě o kterém nic neví,bez peněz,bez nabitého mobilu od rána bude hladný,unavený a co ted mám ho zabít až dojede nebo obejmout.Ted mám akorát slzy nakrajíčku ☹ ☹

http://fram-made.blogspot.cz/2011/12/vanocni-in... je tam odkaz..
a teda holky, je to tak DESNE slozite, ze fakt nevim, jestli to zvladnete usit!! 😎 😀