icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
19. okt 2012

Měl někdo z vás toto v ruce? Hledám látku na zimní sukni:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=898257

zdeann
19. okt 2012

@laeela Já teda ne, ale taky by mě to zajímalo...

veronik77
19. okt 2012

Holky potěšte mně, prosím 🙂 Napřed odešel harddisk, dnes jsem nenastartovala auto a H. mi přišla ze školy s tím, že si prý plete písmena, ale přitom mi čte doma pěkně... ach jo.... ☹

keziah
19. okt 2012

@veronik77 ak ta to potesi, mne sa doma stratila synova oblubena lyzicka, bez ktorej odmieta jest a druhy syn sa mi dnes poriadne vykakal na najnovsi a najkrajsi koberec v celom byte 😝 tiez mam den blbec

laeela
19. okt 2012

@veronik77
@keziah 🙄
chybí mi smajlík s kytičkou. 😉

laeela
19. okt 2012

@zdeann já dumám, jestli nevzít třeba metřík na zkoušku. 😉

zdeann
19. okt 2012

@laeela Tak jestli vezmeš, tak potom poreferuj 🙂

veronik77
19. okt 2012

@keziah a co nějaká positiva? 😀

janasrub
19. okt 2012

@keziah ano, positiva, třeba, že ti vůbec jí
dcerka už několik dní obědvá jen šťávičku z kompotu 🙂

keziah
19. okt 2012

@veronik77 sme zivi, zdravi, mame kde byvat a aj co jest, co viac nam treba? 😀

terezita
19. okt 2012

@sufik1 ty vago, no burcak zase byl.. 😀 😀 😀 joo, byla sranda.. 😉
hele hacafrak jsem jeste nespichla, vubec jsem nestihala! a tu bundu nakonec usiju asi divokou, z nejake ikeacke dekoracky, bude to aspon trosku silnejsi.. ale teda z letniho cerveneho softu by byla uzasna!
@animal deeekuji, balicek dorazil a teda ty barvy.. ty barvy!!! jsem se zamilovala do te zelinky! 😉

stassy
19. okt 2012

Jako chápete to? Uzavře se hromadka a Mylly začne chrlit novinky? Tentokráte na bambusu a bambusovém froté..

medvi11
19. okt 2012

@stassy teda ty hvězdičky, ty jsou parádní!!! Naštěstí nevím o žádné hromadce, tak mi ani nemá co být líto...

terezita
19. okt 2012

@stassy uaaa, ta jablicka!!! jeste ze nevim, co z toho sit! 😀

barcav
19. okt 2012

@stassy to by byly hvězdičková pyžámka 😵

stassy
19. okt 2012

@terezita Můj muž není ještě doma, takže v šest mě určitě nečekej, bude to o něco později. Omlouvám se.

terezita
19. okt 2012

@stassy oki, zadny spech.. 😉 my dorazily pred chvilkou.. tak aspon trochu vydechnu, jsem litala dnes cely den venku.. 😝

terezita
19. okt 2012

tak jsem se konecne pustila do lamy.. a teda doma bordel jak v tanku, uaaa!!!

monr
19. okt 2012

@terezita sa ti super hodí ten kvetinkový mevídkový od V 😉 a pekné sú všetky (a som mu úspešne odolala, neobjednala som

ameliejulliette
19. okt 2012

@lenasss Prosím, co je to oranžové na čepici, taky flís? Díky.

terezita
19. okt 2012

@monr ten je jeste z dob, kdy nechtel, abysme nebyly jeho zakaznice.. 😉

monr
19. okt 2012

@terezita jj, myslela som si. a vyzerá fakt dobre, to treba nechať. 😉 a k tomu máš finerib?

terezita
19. okt 2012

@monr jojo, finerib. hezky k sobe ladi. toho medvidka tu mam jeste v hnede, taky peekny! ale k tomu nemuzu ten finerib najit, se mi nekam schoval.. mam tu holt uz prilis latek.. 😀 😀 😀

monr
19. okt 2012

@terezita si ma navnadila si to konečne asi do zimy ušijem 😉

terezita
19. okt 2012

@monr ja je uz nosim dve zimy a je to ma srdecni zalezitost.. 😀 (hihi a je paradni na zablokovany krk, coz znacne ocenuju uz posledniho 1,5 mesice.. 😅 )

lenasss
19. okt 2012

@ameliejulliette jj celá je z fleesu 😉

caramilla
19. okt 2012

@sufik1 to je stužka z FM? Moc hezká 😉

animal
19. okt 2012

@terezita jak si to mám ušít, já ču takííííí 😀 😀

michamicha
19. okt 2012

@terezita ty nákrčníky jsou super, nemam ráda šály, tak si zkusim nějakej ušít, akorát to musim nejdřív vyzkoušet na nějakym kusu hadru, abych to pak naostro nezkazila 😅 a taky nemam šajn, jak se to šije :-/

monr
19. okt 2012

@terezita to si ani nemala pisat, teraz mam o dovod viac.
@animal terez to ma na blogu niekedy zaciatkom tohto roka, alebo koncom minuleho 😉