icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kamishek
22. okt 2012

@crawler supr, dík za info 🙂 tak když je dobře přístupný, tak to tu electroluxku určo zařadím do výběru a nechám vybrat muže (až ho udolám na koupi 😎 )

kuna
22. okt 2012

@kryska5 nádhera, moc se mi líbí ta kombinace zelené a růžové, až vyšiju všechny růžobarvy, půjdu do zelené 🙂

palosek
22. okt 2012

@kryska5 ...krása 😵 😵 😵 Tož podle čeho pak dělají ty velikosti ???? 😅 😅

petkon
22. okt 2012

@kuna díky 🙂 , mně se taky zdálo, že jak to pruží, že by to mohl být problém, tak jsem chtěla vědět, zda už to někdo nezkoušel 😉

ucitelka70
22. okt 2012

@kryska5 ako si strihala tak pekne čiapku, že nevidieť šev? či je len vzadu? krásne si pošila, fakt

caramilla
22. okt 2012

@kryska5 všechno nádherné!!!
Limetový flíz je wendy - odstín neon, myslím!

caramilla
22. okt 2012

tak já objednávám 😀 😀 😀 A doufám, že o víkendu už suším, suši, suši, suši, sráži, sráži, sráži 😀 😀 😀

keziah
22. okt 2012

@kryska5 ake krasne kusky, ciapky su lama s lemovacou gumickou? ja mam asi podobny strih v ottobre 4/2011, normalne rozmyslam, ze to tiez skusim, co ciapocky, co su na poslednych strankach vyzeraju carovne 😵
tie pruzkovane lemovky na mikine si si robila sama? na poslednom obrazku ma dcerka na krku nakrcnik? nevies poradit strih na nieco take?

kuna
22. okt 2012

@caramilla sráži, sráži, nadávi, nadávi...ku.va, jaktože mám krátké rukávy? 😀 😀 😀 😀 😀

kuna
22. okt 2012

hm, nadávY mělo být asi s tvrdým, jako třeba houpy, takhle mi to připomíná dávení 🙂 🙂 🙂

kryska5
22. okt 2012

@kuna díky, keď sa mi to tu doma zišlo tak mi to hneď padlo do oka, a to teda ružovú som moc nemusela a môj favorit bol fialový pásik z látka.cz ale v skutočnosti ma sklamal a rúžovka naopak zapáčila 😝
@palosek no veru, človek by povedal že to niekedy robia naschvál aby sme mali vyššiu spotrebu látok, keď to nesadne na 1x 😝
@ucitelka70 ono sa tie švy asi v tej lame stratia aj to srdiečko vpredu ho trochu skrylo, šila som to OL 🙂 a ten strih je ten z ottobre len tie uši zaoblené, inak som ho ani neupravovala a malej sedí
@caramilla díky moc! som sa ani nemala pýtať 😅 to aby som začala lobovať za slovenskú hromádku wendy 😀 😀 😀
@keziah hej to je presne ten strih 😉 a všetky čiapky sú lemovacou gumkou a strih na ten nákrčník je z 4/2004 trochu upravený, ofotím ti ho, to si nakreslíš podľa seba raz-dva a je to vlastne taký trojuholník vzadu na patentku 😉

keziah
22. okt 2012

@kryska5 odfotit aj do ss by bolo paradne, ten strih na nakrcnik som mrkla, ale nemam predstavu, ake su tam rozmery, keby si mi nan pohodila aj meter, aby som videla, ake je to asi velke, dakujem 🙂

palosek
22. okt 2012

@caramilla ...suší, sráží.... nejvíc nadává chlap.....ten má vše nějaké menší.... 😅 😅 A to nosí jen bavlněná trička, protože ostatní ho "koušou".... 😅 😅 😅 Asi to všichni šijí z nevysrážených látek, nebo co!!!! 😅 😅 😅 😀 😀 😀 😀

caramilla
22. okt 2012

@kuna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Abych vám tu súšu pak nehodila tady všem na hlavu 😀 😀 😀
@kryska5 hele, kdybys chtěla, tak pokud mají skladem, tak jde objednat po metru z wendy, pokud si zaplatíš poštu od nich atp. tak ti to zadarmo objednám a zařídím a pak přidám ke tvému balíčku, co u mě máš, máš to k někomu do ČR, tak by to nebylo až tak drahé. A jinak jsem v pátek posílala obr lehký balík na SK - wellsoftová mikina. Byl velký a lehký a šel poslat jako doporučený balíček na slovensko za 128 Kč, pojištěno do 880 Kč. To není zas tak strašné 😉

caramilla
22. okt 2012

@palosek no, tak na to je jediné řešení... šít si všechno sama z mnou vysrážených látek, i když teda já třeba jednolíc s elastanem nesrážím 😠
Ale světlé jsem prala na 60 s plenama, tak to se snad nemůže víc srazit tím sušením, ne?
A jasmí má na zimu next 98 všechny trička a jsou jí obr, tak super, alespoň nějaká výhoda 😀 Ale jsou jetý z MMB, tak jsou možná už vysušičkovaný 😝

caramilla
22. okt 2012

bože, tak mi dítě ve 26 měsících začalo psát 😕 Jen některá písmenka O, I, C, ale teda čumím na to jak puk!

palosek
22. okt 2012

@caramilla ...vím já, kolik je stupňů v režimu "suché do skříně"???? 😅 😅 😅 😅 Asi to budu muset prozkoumat 😀
@caramilla Jasmí je prostě geniální....jen aby ji to zas brzy nepřešlo...třeba v těch 12 letech a s nastupem puberty 😅 😅 😅 😀 😀 😀

alinn
22. okt 2012

Ahoj, tak po týdenní párty s tučňákama rozeslán infomejl 🙂 Kdo ho čekáte a nedostal jste ho, tak napište a pošlu vám ho znovu 🙂

terezita
22. okt 2012

@alinn nedostala.. ☹

alinn
22. okt 2012

@terezita no jak to? to už jsi druhá...nepadá vám to do spamů? pošlu ti to do IP

terezita
22. okt 2012

@alinn ahaa, dorazil ted.. mel ocividne nejakou dlouhou cestu.. 😀 😀 😀

petkon
22. okt 2012

@sinala nebo @lenass nebo někdo, kdo už máte skartu, bylo třeba ji aktivovat, i když je zadaný příkaz na přeposílání na můj účet? Na UP mi dneska řekly, že ne, ale nějak se mi to nezdá

piecee
22. okt 2012

@caramilla díky za rady, jsem se tě právě chtěla zeptat jak to chodí na fler jestli by to mělo cenu nebo ne🙂
@argo1 díky za povzbuzení 🙂 mám aspoň trochu odvahy🙂
@kryska5 krásný hlavně čepka fakt super kombinace🙂 ten šef mě taky zajímá🙂) a modelka je roztomilá🙂

piecee
22. okt 2012

@alinn jj já to mám taky ve spamu🙂 díky za upozornění

ucitelka70
22. okt 2012

@kuna díky za strih... 😉

sinala
22. okt 2012

@petkon nebylo třeba ji aktivovat, ona se nesmí používat, jinak se Ti zruší přeposílání na Tvůj účet 😉

ucitelka70
22. okt 2012

@kryska5 tá myška čiapočka je veľmi krásna.... ja o podobnom uvažujem, ale chcem uši ako hasky... a škoda, že nemám doma nič chlpatého v bielom na kombináciu, alebo tam hodím barančeka?

ivuska.h
22. okt 2012

Nemáte některá nejnovější dámské Ottobre k zapůjčení?

ivca79
22. okt 2012

@kryska5 nádhera... hlavně ta poslední "ušičková čepička, ta je roztomilá, co je to za střih?

petkon
22. okt 2012

@sinala Dík. 😉 Mně dneska jedna úřednice řekla, že ji musím aktivovat, pak si zavolala na pomoc druhou a ta řekla, že ne a všude na těch letácích, kterýma mě vybavily píšou, že se má aktivovat, tak jsem z toho byla jelen.