Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kryska5 ako si strihala tak pekne čiapku, že nevidieť šev? či je len vzadu? krásne si pošila, fakt
tak já objednávám 😀 😀 😀 A doufám, že o víkendu už suším, suši, suši, suši, sráži, sráži, sráži 😀 😀 😀
@kryska5 ake krasne kusky, ciapky su lama s lemovacou gumickou? ja mam asi podobny strih v ottobre 4/2011, normalne rozmyslam, ze to tiez skusim, co ciapocky, co su na poslednych strankach vyzeraju carovne 😵
tie pruzkovane lemovky na mikine si si robila sama? na poslednom obrazku ma dcerka na krku nakrcnik? nevies poradit strih na nieco take?
hm, nadávY mělo být asi s tvrdým, jako třeba houpy, takhle mi to připomíná dávení 🙂 🙂 🙂
@kuna díky, keď sa mi to tu doma zišlo tak mi to hneď padlo do oka, a to teda ružovú som moc nemusela a môj favorit bol fialový pásik z látka.cz ale v skutočnosti ma sklamal a rúžovka naopak zapáčila 😝
@palosek no veru, človek by povedal že to niekedy robia naschvál aby sme mali vyššiu spotrebu látok, keď to nesadne na 1x 😝
@ucitelka70 ono sa tie švy asi v tej lame stratia aj to srdiečko vpredu ho trochu skrylo, šila som to OL 🙂 a ten strih je ten z ottobre len tie uši zaoblené, inak som ho ani neupravovala a malej sedí
@caramilla díky moc! som sa ani nemala pýtať 😅 to aby som začala lobovať za slovenskú hromádku wendy 😀 😀 😀
@keziah hej to je presne ten strih 😉 a všetky čiapky sú lemovacou gumkou a strih na ten nákrčník je z 4/2004 trochu upravený, ofotím ti ho, to si nakreslíš podľa seba raz-dva a je to vlastne taký trojuholník vzadu na patentku 😉
@kuna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Abych vám tu súšu pak nehodila tady všem na hlavu 😀 😀 😀
@kryska5 hele, kdybys chtěla, tak pokud mají skladem, tak jde objednat po metru z wendy, pokud si zaplatíš poštu od nich atp. tak ti to zadarmo objednám a zařídím a pak přidám ke tvému balíčku, co u mě máš, máš to k někomu do ČR, tak by to nebylo až tak drahé. A jinak jsem v pátek posílala obr lehký balík na SK - wellsoftová mikina. Byl velký a lehký a šel poslat jako doporučený balíček na slovensko za 128 Kč, pojištěno do 880 Kč. To není zas tak strašné 😉
@palosek no, tak na to je jediné řešení... šít si všechno sama z mnou vysrážených látek, i když teda já třeba jednolíc s elastanem nesrážím 😠
Ale světlé jsem prala na 60 s plenama, tak to se snad nemůže víc srazit tím sušením, ne?
A jasmí má na zimu next 98 všechny trička a jsou jí obr, tak super, alespoň nějaká výhoda 😀 Ale jsou jetý z MMB, tak jsou možná už vysušičkovaný 😝
bože, tak mi dítě ve 26 měsících začalo psát 😕 Jen některá písmenka O, I, C, ale teda čumím na to jak puk!
Ahoj, tak po týdenní párty s tučňákama rozeslán infomejl 🙂 Kdo ho čekáte a nedostal jste ho, tak napište a pošlu vám ho znovu 🙂
@kuna díky za strih... 😉
@kryska5 tá myška čiapočka je veľmi krásna.... ja o podobnom uvažujem, ale chcem uši ako hasky... a škoda, že nemám doma nič chlpatého v bielom na kombináciu, alebo tam hodím barančeka?
Nemáte některá nejnovější dámské Ottobre k zapůjčení?

@crawler supr, dík za info 🙂 tak když je dobře přístupný, tak to tu electroluxku určo zařadím do výběru a nechám vybrat muže (až ho udolám na koupi 😎 )