Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Na ty čepky se chystám taky, jsou fakt krásné.
refffjzrksuurjf
holky prosím vás jak se projevují horečky od zubů.Mládě má od včera horečky ale víc jak na 38,4 mu to nejde stoupá to po šesti hodinách a je dost nepříjemný, a ukňouraný spát chce jen semnou tedy na mě a jinak měl včera a dnes do oběda dost řídké kakání ☹ mi z těch nemocí asi nikdy nevylezem pořád si to střídají ☹
@ucitelka70 určite bude baranček dobrá voľba, ja mám v pláne ho použiť tiež 😉
@ivca79 díky moc, je to strih č.11 číslo 4/2011 a uši som dorobila byočko ale teda nabudúce ten bočný šev viac rozšírim aby neboli tak hore, ale trošku viac po stranách 😉
práve som nascanovala veľkosť 50 ak niekto ešte nešil túto čapku 😀 😀 😀
@lenasss může to být i nějaká viróza, my teď zubujem a nemocníme v jednom, takže neporadím :( ale řídké kakání by zuby být určitě mohly... u nás jsem teď kluky vystřídala já, úplně jsem ztratila hlas!!! ale ani mi to moc nevadí... akorát se to fakt blbě vysvětluje do telefonu :D
tak jsem gůglila a whirlpool na toto prý dělal studii. Vlákna přírodních materiálů jsou při výrobě nataženy do určitého tvaru a některé faktory způsobují, že se opět stáhnou zpátky. Kromě praní v horké vodě za to může točení v sušičce při procesu sušení. Dělali test, kdy z jedné sušičky vytáhli teplené čerpadlo a z druhé ne a látky se srazily v obou, jen v té s teplem to bylo rychlejc. Tož tak 🙂
@kryska5 A to ještě jedu "látkovou objednávku" právě chytám 😀 😀 😀 Ta bude definitivně bankrotující pro nás všechny, skoro mám prst na "spoušti" - smaž to dřív než bude pozdě 😀
Jinak ty zipy přijdou až za měsíc, takže kdyby sis to pak rozmyslela a měla prachy, tak klidně napiš. Fakt nenutím, jen je to možnost 😉
@lucijan 😀 😀 😀 Myčku mám, taky AEG-Elektrolux, je dokonalá 😎 Bez ní bych už neuměla žít. Kuchyňskej robot doporučuju Bosh MUM, nějakou ne úplně tu nejnižší řadu, takový střední standart, je to super poměr výkon/kvalita, vyšel i dobře v dTestu, jsem s ním moc spokojená a to jsem roboty nesnášela, má ho celá naše rodina 😀
A nebo krásný drahý kenwood nebo jak se to píše 😀
A OL podle mého skromného názoru pro někoho, kdo šije jen pro sebe je zbytnost. Stejně poslouží OL + dvojjehla, hezky to vypadá a stojí to méně nervů. A nebo začišťpvat slepým stehem. S OL se naučit dá, chce to ale fakt praxi a dobré nitě. Kdybych nešila na zakázku, tak bych ho prodala 😝
@kuna no, super, takže to je bez řešení ☹ ☹ ☹ I to, co vypereš horkou vodou se může srazit tím, jak se to točí v bubínku ha ha ha
@caramilla a jéééééééémine 😕 to vidím že pod stromček dostane každý balík látok s návrhmi čo im z toho plánujem ušiť 😅 😅 bo pošiť to asi nestihnem a na darčeky teda asi už neostane 😀 😀 😀 😀 😀 júúúj ale zvedavá som, dúfam že to bude čoskoro, nech nás dlho nenapínaš 😎
ja mám len nite a galantérku + štítky, zipsy nie, ale dám vedieť keby som zas podľahla látkovému mamonu 😎 Díky
Dočetla jsem jen zběžně.
Píšu svoje zkušenosti se sušičkou - mám AEG Electrolux, nevím z hlavy číslo, ale je to starší řada, než co kupovala Crawler.
Mě se nesrazilo lautr nic, a to jako fakt. Teda DH tvrdí, že se mu sráží mikiny, ovšem pravda bude trochu jinde a asi bude malinko souviset s tím, že se dost často probere kolem půlnoci z komatu a zjistí, že by bylo fajn si ještě něco dobrého zobnout. 😀
Naopak, já díky stresu posledních měsíců trochu zhubla a rifle, které peru kol dokola ne a ne se srazit. 🤐
Jinak se mi povedlo vysušit v sušce i pár vlněných věcí a nesrazilo se ani body merino/hedvábí, které nesmí ani do pračky, vlněné kamašky Bundles se nehly ani o píď.
Sušila jsem v sušce Pedipedy, žádný problém.
K filtrům - jeden filtr je hned jak se otevře u toho plnícího otvoru, ten se nerozdělává, je to taková síťka na které se nasbírají chlupy, vlasy s bordýlkem, to jen smotnu rukou a vyhodím. Druhý filtr je ve dvířkách, máčkne se tlačítko, odklopí se vnitřní strana dvířek a vyndá se kulatý filtr, ten rukou ometu a vrátím zpátky, zaklapnu dvířka. Třetí filtr se dá otevřít po zmáčknutí knoflíku, dole se vytáhne takový jakoby šuplíček, ten je nejlepší očistit a vypláchnout, tento třetí filtr se nemusí čistit po každém sušení, já ho čistím tak jednou za dva-tři týdny.
Až na ten třetí filtr je to jen suchý bordýlek, které se seber rukou a hodí do koše, nic složitého, rozhodně žádné mytí. Ad voda, z jednoho sušení 6 kilové pračky jsou cca 2 litry vody (odhadem).
A myslím si, že šetrnost sušičky nejvíc zajistí to, že suška má čidlo na vlhkost prádla, tudíž nesuší již suché a když suší navlhlé, tak i ta vyšší teplota prádlo tolik nepoškodí.
TA moje odpočítává předem daný čas a na konci je vidět, že čas běží úplně jinak, například má napsáno, že 15 minut do konce, ale je hotová třeba za 5 minut, páč ten čas se tam mění podle toho, jak je suchý prádlo.
Toť moje poznatky.
@kryska5 pekné výtvory, tiež teraz "bojujem" s lamou. Prosím ťa, máš nejaký trik na lemovanie s gumičkou? Mne sa tú potvoru nedarí prehnút presne na polky, vždy sa mi podarí z druhej strany nejaký kúsok vynechať. Tiež mám ušitú takúto čiapku a nakoniec som to lemovala širším páskom úpletu a z rubu odstrihla zbytok 😝 ešteže v tej lame to nie je tak vidieť 😀

@kryska5 ty čepičky jsou úžasný!!!
@crawler Linda.... 😵 😵 😵 měla jsem v záloze pro Amálku
A co budem kupovat dál?? sušičku už mám, tak třeba myčku nebo kuchyňskej robot? 😝