icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
23. okt 2012

@crawler A jakou jsi nakonec vybrala?

crawler
23. okt 2012

@macin73 héj holka - nevzdávej to! to se naučíš! jukni třeba na youtube na videa - tam nitě navlíkají 😉 to se naučíš 😉

stassy
23. okt 2012

@macin73 v čem konkrétně spočívá ten problém? třeba by se dal vyřešít.. 😉

crawler
23. okt 2012

@macin73 jak dala odkaz Car - electroluxku...jela jsem podle spotřeby, programů a ceně...

macin73
23. okt 2012

Takže pro ty, co mají nákup sušičky ještě před sebou a manžel je ochoten se plácnout přes kapsu 😎 😀
Siemens WT46W563BY, WT44W360BY nebo WT46W360DN jsou typy, které mi byly doporučeny... já jsem měla vybranou tu první.

caramilla
23. okt 2012

A kdo chcete nakupovat Elektrolux a asi i jiné značky, doporučuju fakt obchod http://www.onlineshop.cz/ protože je to certifikovaný oficiální distrobutor pro ČR a neprodává (teda neměl by🙂 polské fejky! Komunikace na jedničku, jsem moc spokojená. A jen díky tomu, že jsem objednala až pár minut po 14 hodině budu mít pračku doma až ve čtvrtek a ne zítra. Jinak bych ji měla zátra ráno doma! Fakt doporučuju, jak na Elektrolux, tak jiné značky. A na Heuréce jsem objevila, že obchody, co mají žluté to "hodnocení" a ne modré, za ty se zaručuje Heuréka jako za kvalitní obchody, co nejsou podvodníci a je až smutný, že jich je tam málo. A fakt si musíme umět připlácet, zrvona za spotřebiče určitě, vyplatí se to. A pozor, některé obchody si píší hodnocení na heuréku samy, udělají fiktivní nákup a pak napíší, jak vše na 100%. Tím si hodnocení zlepšují. Takže bacha na to! 😠

macin73
23. okt 2012

@stassy Problém je v tom, že horní nit má takové napětí, že to prostě nejde... ani rovnosteh to nezvládá.

caramilla
23. okt 2012

@crawler hele a ještě k programům - umí ta "naše" 😀 😀 sušička i nějaký rychlý progam, který usuší teba prádlo, co je suché, třeba sundané ze šňůry nebo co šiju věci na sklad a před odesláním bych je chtěla "pročechrat"? Asi ne, viď?
Ta nejdražší siemenska to uměla 😢

macin73
23. okt 2012

Ještě jsem zapomněla... ty kony přenechám samozřejmě za hromádkové ceny plus poštovné... nebo jak se dohodneme 😎 .

stassy
23. okt 2012

@macin73 A jak máš nit upevněnou? Myšleno jaké udělátko na to používáš? 🙂 Já mám konu danou v zavařovačce, ke stěně přilepenou tyčku a na tyčce takový skřipeček s očkem, kterým vedu nit.. pak rovnou do stroje a jde to.

macin73
23. okt 2012

@caramilla Ta moje to myslím umí... 😎

caramilla
23. okt 2012

@macin73 a ty ty kony máš v tom "hrnečku" ala terezita nebo máš origo stojánek nebo co máš za stroj? Já teda kony do rovnostehu nepoužívám, ale mám umístění špulek naležato 😀

macin73
23. okt 2012

@stassy Mám ji hozenou v hrnku. Nevím, jak jinak... dneska v galanterce mě paní poslala za jedním opravářem šicích strojů, že by mi třeba poradil, ale pán to asi zabalil (prý mu nedávno zemřela manželka), ceduli jsem nenašla (a málem si urvala blatník, páč tam byla děsná cesta).

caramilla
23. okt 2012

@macin73 no, super, tak já si to přijedu pročechrat k tobě, jo?
Jinak obecně taky zajímavá věc, že siemens jsou sice dobré sušičky, ale hodně jim v recenzích a hodnocení ubírají šílené návody, podle kterých neumí většina lidí použít ani základní programy, protože to nechápe, takže to byl i důvod pro tu elektroluxku, která má návod přehlednej. A teď si rvu vlasy! Kdyby mi @crawler poslala rovnou odkaz na šop, kde kupila a napsala mi "hlavně nikde nehledej, tohle je nejlepší", ušetřila bych asi tak 24 hodin času a nervy 😀 Jó, ale za předpokladu, že bych jí věřila 😀 😀 😀

macin73
23. okt 2012

@caramilla Stroj mám Brother NV10. Chtěla jsem přemotávat, ale paní mě od toho odradila, že ručně to nikdy nenamotám rovnoměrně (co se napětí týče) a pak to stejně dělá problémy. Nehledě na to, že to stejně nemám na co přemotávat...

macin73
23. okt 2012

@caramilla Jasně, máš to je asi 70-80 km jednu cestu 😎 😀

macin73
23. okt 2012

@caramilla No já nevím, asi nejsem klasický vzorek, ale mě ten návod nepřijde až tak mimo... jediné, co bych mu vytkla, je fakt, že nepracuje s těmi používanými symboly, takže já pak koumala, co s tím, abych si nezničila prádlo, ale po chvilce studia jsem přišla na to, že každý program se dá ještě upravit tak, aby sušil šetrněji (tedy podle mého selského rozumu na tu jednu tečku místo naprogramovaných dvou). Už jsem zvažovala, že jim to pošlu jako návrh na zlepšení 😀

caramilla
23. okt 2012

@macin73 na tu tvou súšu jsem taky koukala, ta je nejlevnější ze siemensek a moc hezká 😀 Ale manžel dal limit 😢
Já právě kvůli těm symbolům jsem se rozhodla pro stehnou sušičku jako mám prčku, tam už ty symboly umím, jsou taky divný a taky jiný, ale už je znám 😎

sinala
23. okt 2012

@katka82 nejsem @caramilla ale patka je to stejná a po zkušenostech s kráčející, kdy jsem ji koupila o 100% dráž než jinde...

veronik77
23. okt 2012

@kuna třeba to vezli do Polska jenom oštítkovat 😀

macin73
23. okt 2012

@caramilla No jak jsem psala, já mám nakonec tu o třídu vyšší, asi by měla mít i lepší spotřebu (i když... na netu všude deklarují A+++ a na papíru, co mi k sušičce došel, je A++).

lucijan
23. okt 2012

fakt myslíte, že se dělají různý sušičky pro nás a pro polsko? A ty e-shopy, co tu naši sušičku prodávají za 30tis, ty ji mají z továrny, kde se to dělá pro Německo a Francii?? Já jsem si ji teda vzala z toho DNO, tak doufám, že jsem se na napálila 😖 No, kdyžtak máme v rodině právníka 😎

caramilla
23. okt 2012

@lucijan a tobě dodají tu, co má @crawler ? Se tváří, že už neexistuje.
Ono je to jinak! Ty výrobky jsou svým výrobním číslem určeny pro konkrétní trh. Oficiální distributor je vždy nabízí pod urč. výrobním číslem pro ČR, Polsko atp. Na tato výrobní čísla platí záruční servis, který si ten of. distributor platí v ČR u těch servisů, má snimi smlouvu, ale na výrobky prodávané a určené pro ČR. Některé šopy to dělají tak, že koupí v polském velkoskladě, protože to tam vyjde levněji (pro každý trh je stanovana zřejmě jiná VOC) a dovezou sem a zde prodávají levněji, čímž se dostávají na přední místa na Heurece atp. Jenže má to jeden hodně důležitý háček! Pokud se cokoliv stane, tak záruční servis v ČR ti řekne, že to je výrobek určený pro polský trh a musíš si to buď jet reklamovat do polska a nebo to reklamuješ přímo u toho prodejce - ale pošli jen tak sušičku, když doprava jde do stovek KČ....
A nebo si tu opravu zaplatíš sama (nejčastější případ).
Brácha takhle udělal mimořádně špatnou zkušenost s troubou, mají ji neustále nefunkční, obchod ji nechce vzít zpět a záruční servis v ČR ji neopraví.
Takže brácha od té doby si to zjišťuje a ověřuje si výrobní čísla a pokud to nesedí, posílá ve 14 denní lhůtě zpět a podává podnět na ČOI. Nicméně -není to nelegální, je to legislativou dovolené prodávat tu cokoliv, takže ČIO na tom nic nenajde.
Co se nesmí je tvrdit, že to je pro ČR a lhát. Proto mi to taky nejmenovaný obchod tvrdil po telefonu, že se nemusím bát a je to zaručeně oficiální český trh...
Pravda to být může, ale taky nemusí. Bráchovi taky takhle tvrdili, že jasně, že určitě a podle výrobního čísla zjistil, že je to polsko a vrátil to. Bylo to taky po telefonu, takže si na něm nic nevezmeš.
Jinak elektrolux bývá poruchovostí na dobré úrovni, takže třeba to vůbec nebudeš muset řešit 😉

lucijan
23. okt 2012

@caramilla ó dio mío, tak to jsem vůbec netušila! Držím si palce teda 😀

stassy
23. okt 2012

@macin73 Zkus k tomu dát ještě tu tyčku a třeba kancelářskou sponku, myslím, že v tom je ten problém - jak nit vede odpodu, tak se hodně napíná. 😉

palosek
23. okt 2012

@caramilla @sinala veronik77 @macin73 @craw holky, kolik že jsou slevy za reklamu na elektroniku??? 😀 😀 např ty sušičky??? 😀 😀 😀 😀

mooncaa
23. okt 2012

@macin73 Kolik má ta Siemenska hloubku? Já mám pračku Siemens a tu pračky mají uváděnou nižší hloubku než sušky a prý to lze dá dát na sebe. Tak teda nevím. A stačí mi hloubka od zadní po přední stěnu - vystouplá dvířka už do toho ne.
A já chci do Brothera 10NV taky narvat kóny a doufám, že mi budou fungovat. Přece nebudu kupovat ještě další nitě.

mooncaa
23. okt 2012

@palosek Jsi to četla 500 Kč, psaly holky. Prý když se bere víc kusů, tak je množstevní sleva. Tak co uspořádat hromadu na sušičky. 😀

Jo a někdo tu nakousl žehličku vlasů, chce jí dcera od babičky, máte nějakou osvědčenou ať babička nekupuje šunt?

macin73
23. okt 2012

@mooncaa Hloubka tý horní desky (bez knoflíku a dvířek) je 59 cm.

macin73
23. okt 2012

@stassy Neměla bys fotku pro nechápající kojicí joudu? 😎 😀