icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
23. okt 2012

@petkasv A jak poznáš, že ty díly jsou vyrobené v Číně a pod.? Já to teda nepoznám, ale pračku jsem nerozdělávala, zatím. Jestli oni nemyslí zkompletováno v Číně či Německu. Vyrobeno vše v Číně, ale oni to třeba určují podle toho, kde tu pračku sestavili dohromady.

kamishek
23. okt 2012

@caramilla hm, tak to nevypadá moc dobře ☹ na tenhle e-shop jsme se kdysi dívali kvůli jinému spotřebiči (výdejní místo nemáme zas tak daleko), ale raději jsme nakonec objednali odjinud... něco tam asi nebude úplně v pořádku 🙄

petkasv
23. okt 2012

@mooncaa no když to chlap rozdělal tak na motoru pračky, což je dost zásadní díl bylo napsáno made in china, což vypovídá o všem 😝

karchinka
23. okt 2012

@caramilla my v dno jednou kupovali ruční mixér, ale to je něco jiného než sušička... máme tu prodejnu/odběrné místo tady kousek za Ostravou... ale asi bych zkusila jiný e-shop

mooncaa
23. okt 2012

@petkasv Tak super, tak dokud nerozdělám pračku, mohu snít o tom, že jí mám vyrobenou v Německu. A to jsem jí vybírala fakt dlouho. A po 3 vypráních se pos.ala. Ale byla to nějaká profláknutá závada, protože jsem jim jen nahlásila kód chyby a oni, že to je vadný programátor, že tam je výrobní chyba a dovezli a opravili, jen jsem musela čekat asi 2 týdny než to dojde z Německa (Číny 😀 ). Ale od té doby naštěstí šlape jak hodinky, oproti minulé whirlpoolce, co začala blbnout hned po 1/2 roční záruce. Tu jsme pravidelně cca několikrát do roka už opravovali sami s manželem, ale na konci bylo třeba rozdělávat pračku 1-2x do měcíce, tak šla z domu.

sinala
23. okt 2012

@mooncaa nevím, zda jsou ty velké spotřebiče z Číny ( otázka kde se díly vyrábí???), jen když jsme kupovali pračku, tak nám pán v obchodě říkal ať bereme to co je z Německa ne z Ukrajiny

caramilla
23. okt 2012

já už fakt teda nevím 😝 Protože testy se schodují s tím, co pán říkal. Resp. ne ten konkrétní model, ale že siemens se dobře umístily, stejně jako Bosh. Ono to je totiž jedno a to samé. To jsem alespoň teda zjistila, že ty poslední 3 čísla jsou shodná a to jsou shodné modely uvnitř u Bosh a Siemens. Ale jinak babo raď... Potřebovala bych vědět, jak je to s těma botama. Do siemens jdou dát jen do té dražší varianty. Napsala jsem do jiného e-shopu, zda mi tu původní dodají. Tak uvidíme... Jako hodně divné je, že tam stále ve všech e-shopech mají "skladem". Je to normálně buď podvod u všech a nebo jen u toho jednoho 😠

kuna
23. okt 2012

@sinala ha, to je zajímavý, s tou miskou k robotu... Já brala tu nerez proto, že když dělám mrkvový salát, tak mám pak všechno plastové oranžové, tak aby nebyla jak prase 🙂. A motor mi taky divně vrní, začal to dělat těsně před koncem záruky, jenže já se na to vykašlala, neměla jsem čas...tak budu muset cvakat 🙂

@caramilla držák na svetry a boty mám u Boschky já a zatím jsem ho nevyužila, ale možná se k tomu jednou dopracuju 🙂

s curaproxama se taky chytam 🙂

mohly bysme taky probírat třeba fény a žehličky na vlasy 🙂. Já si letos koupila kadeřnický a má to takový fuk, že jsem se nejdřív lekla, že mi to vyfouká i mozek z hlavy ven 🙂

caramilla
23. okt 2012

ha, tak z jiného e-shopu mi psali, že jí mají a zítra pošlou 😀 Ale, co jsem se namlsala u té siemensky, tak teď nevím, béééééééééééééééééééééééééééééééééé
Radši mi to ten pán snad neměl posílat. Protože, co jsem dohledala, tak fakt měl ve všem pravdu.
Koukněte sem
http://www.onlineshop.cz/velke-elektrospotrebic...

Je tam i v diskusi odpověď na tu výrobu v Německu, pán píše, že je vyrobena Siemens v Polsku a výroba mi přijde kvalitnější než v Německu...

veronik77
23. okt 2012

@mooncaa
@sinala manžel byl teď na služebce v Polsku v jednom výrobním závodě - byla tak velká hala plná výrobků a lepili na ně štítek made in germany 😀

crawler
23. okt 2012

@caramilla pán kecá - koš na boty a vlněný tam je - byl uvnitř v bubnu - je to součást příšlušenství 😉

crawler
23. okt 2012

@caramilla joa já ji kupovala na onlineshop.cz a řekla jsem si o slevu, takže mi ještě odečetli 500kč 😉 doprava zdarma a mají ji skladem 😉

caramilla
23. okt 2012

@crawler hele, je to fakt celé divné, teď jsem s ním mluvila a ptala se, jestli náhodou neprodává věci určené pro polský trh a on, že na 100% ne a že to je oficiální distrubuce pro ČR a že má skladem poslední tu siemens, kterou vychválil a fakt v testu teda dopadla dobře a i jiní prodejci na jiných e-shopech ji chválí jako nejlepší. Ale to, že je poslední kus skladem a už prý nebudou, tak to mi přijde fakt divné...

kuna
23. okt 2012

@caramilla já tě fakt lituju, to já to měla při výběru daleko jednodušší, chtěla jsem boschku se spojovacím dílem, tak se to vyvíjelo od toho 🙂

@veronik77 tak to je fakt síla 😀

caramilla
23. okt 2012

@crawler to si takhle můžeš říct o slevu? 😀 Tak to taky zkusím, ten shop se mi moc líbí, už jsem na něm koukala na tu siemensku

caramilla
23. okt 2012

@kuna no, kdyby alespoň člověk věděl, co za tím je...

caramilla
23. okt 2012

@crawler tak jsem si řekla o slevu a uvidíme🙂
Asi půjdu do té elektrolux, bohužel peníze jsou peníze. Siemens je fakt krásná a třeba by byla i lepší, ale zase nemá skoro vůbec žádný návod, takže bych jí třeba ani neuměla použít...

schnek
23. okt 2012

holky, uvažuju o patce na lemování páskem/šikm. proužkem - jakou vybrat? mají 6 na různých šířek 13mm , 20mm (9,5mm), 25mm, 28mm, 35mm a 38mm. Asi tu největší, co? A dá se s tím našít i úpletovej proužek?

crawler
23. okt 2012

@caramilla já to zkusila s tou slevou, protože jsou e-shopy, kde jde sehnat levněji, tak jsem jim poslala odkazy a drze se zeptala na jejich novou cenovou nabídku a oni, že dávají slevu při odběru více kusů, ale že teda aspoň těch 500kč mi dají 😀 Tak neber to - to je jeden slušnej nákup 😀 Já věřím, že s ní budeš spokojená - já právě poskládala jednu pračku voňávého měkoučkého prádýlka a v duchu jsem jásala, protože disana vlňáky už mám na sušáku 36hodin a jsou stále vlhký - kupovala jsem je nový a bojím se je dát do sušky - starý svetry řešit nebudu, ale tohle jo...

caramilla
23. okt 2012

@crawler no, napsala jsem o slevu a zatím nic. Ale váhám, jestli neobjednám rovnou, mají psáno posl. kus skladem. Bohužel ty "levnější" sušičky jsou všechny dovežené z polska. Já jsem i našla tuhle sušičku, psali mi, že zítra ji mám doma, ale pak jsem trochu hledala a zjistila jsem, že je to polský šop, co má polské výrobky, to tu pak nereklamuješ. Takže tam to neobjednám. To radši sušit na topení ☹ A ty sis o tu slevu napsala před objednávkou? 😀
Já jsem si to vyhodnotila tak, že ta siemens má lepší spotřebu, ale když ji manžel nechce připlatit, tak bude platit elektriku, a jak tu někdo psal, ono se mu to takto vyplatí. A to, že je hezčí a možná o fous lepší, tak holt musím oželet. A to,že bude poruchovější, není můj problém, manžel chce levnou, tak ať si za 2 roky koupí pak novou 😀

macin73
23. okt 2012

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a vidím, že se tu zrovinka řeší sušičky. My konečně už taky objednali, v pátek došla, v sobotu projela zkouškou a jsem nadšená. A máme Siemens.

crawler
23. okt 2012

@caramilla 😀 jasně - před objednávkou - to měli skladem 3kusy a e-shop fakt fajn - volali mi, aby se zeptali na doručení - váží přes 50kilo, takže se ptali na schody k domu, apod.a pak mi psali sms, když ji vyexpadovali a řekli mi, kdy ji dovezou, takže s e-shopem jsem max. spokojená. K těm dílům apod. - já už to moc neřeším - většina je vždy z číny nebo taiwanu apod. a tak jako tak můžeš narazit na šunta a poruchy jsou holt dost pravděpodobné - jak jsme tu řešily ty "kurvítka" atd. prostě já jen doufám, že když bude reklamace, tak bude vyřízená včas a bezproblémově - třeba u té mojí šuntské pračky proběhly obě reklamace parádně (ten motor byl i o 2 týdny dřív než jsem čekala😀 ), takže když to bude takhle, tak budu spokojená...holt už minuly časy, kdy se vyrábělo pro generace - teď se počítá s častější obměnou spotřebičů....a na druhou stranu mě to i vyhovuje - můžu se častěji těšit na něco nové a modernějšího 😀😀😀

crawler
23. okt 2012

@macin73 však máš malou prdelku a se dvěma dětma to musíš pocítit ještě mnohem znatelněji než já tu úlevu a pomoc...sláva suškám 😀

macin73
23. okt 2012

@crawler jojo, ani mi nemluv... ty plínky z té sušičky... no nádhera... jen musím vychytat, který program, protože zatím jsem vždycky musela ještě dosušit manuálním programem... ale jen u těch plen... zkusila jsem ručníky, a bomba, jen budu mít asi problém, že se mi nevejdou do určeného prostoru (jak jsou nadýchané). U nás byla sušička už absolutní nutnost, i manžel to uznal a uháněl mě, ať už ji objednám, protože po pár dnech neustálého sušení plen a prádla holek nám začly kvést zdi... brrr

macin73
23. okt 2012

@caramilla Jestli Ti to pomůže, můžu Ti poslat typy, které mi doporučila přímo paní ze Siemens (jsem ze zpřízněné firmy). Já teda nakonec koupila ještě o kousek dražší, ale to jen kvůli tomu, že nevíme, kde nakonec bude sušička na finále stát, tak abychom měli volbu výměny dvířek.

crawler
23. okt 2012

@macin73 no právě - my loni bojovali s plísněma, tak letos to snad hódně pomůže ta suška...já už mám jen 2plínky denně (spaní) a tak je přihazuji normoš oblečení a program jsem dávala bavlnu do skříně a ok, ale pokud myslíš vícevrstvé nebo kalhotkovky, tak bych dala ten program extra suché - na ten jsem totiž sušila osušky a tlusté mikiny a džíny a bylo to ok....😉

caramilla
23. okt 2012

@macin73 ; @crawler Tak slevu jsem dostala a ve čtvrtek ji budu mít doma 😀

Mělo by to být zboží pro český trh, mají dobré recenze.
A jinak @macin73 typy sem napiš pro ostatní, já už to radši řešit nebudu. Manžel víc zaplatit nechtěla a od toho divného člověka jsem to brát za divně malé peníze taky nechtěla. Podle mě je nejlepší tahle:
Ale spotřebou je skoro stejně na tom jako ta Elektroluxka a je sice hezčí, ale jak řekl manžel "hodíš přes to hadr a bude" 😀

caramilla
23. okt 2012

@crawler hele a myslím si, že te´d prodejci sušiček teda slušeně nestíhají, protože jak padla invereze, všichni kupují sušičky 😀 😀 😀

caramilla
23. okt 2012

@crawler a tobě díky za tip na slevu, 500 je 500 😉

macin73
23. okt 2012

Holky, z jiného soudku. Po prvním opravdu šicím počinu (až dodělám detaily, hodím sem konečně i foto) jsem zjistila, že moje nakřečkované zásoby nádherně barevných kon jsou mi na dvě věci... Prostě ten můj stroj si s nimi neumí poradit, nebo já jsem tak neschopná. Takže nabízím do pléna i zde (už jsem dala i na eM). Pište IP, jestli máte někdo zájem. Fotky jsem fotila za dnešního pošmourného dne, jednou s, jednou bez blesku, ale pro prvotní představu snad stačí. Zájemkyním ráda nafotím konkrétní barvy za lepšího světla. Realitě víc odpovídá ta fotka bez blesku.