icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
24. okt 2012

@caramilla isla som odspodu po stranke, zacali vykukovat na mna ruzove leginy, a prvé co ma napadlo, že: nieco pre @terezita . A dojdem hore na prispevok a tam presne to iste napisane 🙂

ardila
24. okt 2012

@schnek Dík za info. Asi máš na mmb inzerát ne? Přes ten jsem na něj přišla.. A co přesně ti nevyhovovalo?

caramilla
24. okt 2012

@kuna tričko je Next totálně profláklé "autobusové", já ty jejich kolekce nesnáším, ale tohle jsem neodolala, barva, střih, aplikace, a bylo asi za 60 kč, je teda trochu oprané a má v zadu na rukávu tečku fixem, což já považuju za normální, protože proč bych kupovala nové za 400, když by si tam mína fixou čárla taky.. navíc, i já mám dítě, co má rukávy furt jak prase... takže nějaká tečka? 😀

karchinka
24. okt 2012

@caramilla ještě není k čemu gratulovat, až potom, co přestanu vložkám šmikat křidélka :D
asi jsem měla začít vkládačkou, ne obloučkovatou vložkou... vždyť já ještě neovládám ani rovnosteh :D

schnek
24. okt 2012

@ardila jj, na MMB a Sbazaru. Já jsem chtěla něco, čím bych mohla pohiodlně quiltovat. Nejdřív jsem uvažovala o extra stroji jenom s rovnostehem a pak jsem objevila Berninu a jejich BSR laserovou patku... a bylo jasno 😉 😀

kuna
24. okt 2012

@caramilla je hezké, já obdivuju, jak dokážeš na mmb nakupovat, ale už se taky učím, začla jsem u džín - máme dvoje super, jednu krásnou šatovku, a pak jednu sukni a jedny džíny, které vůbec nepotřebujeme a nechápu, na co jsem je objednala 😀 😀

kuna
24. okt 2012

@schnek tyjo, laserová patka...nemusíš nic stříhat, laserová patka ti to zaměří a přesně vyfikne střih, že jo? 😀 😀 😀 😀

ardila
24. okt 2012

@schnek Quiltovat určitě nebudu, ani nevim co to je 😀 díky

schnek
24. okt 2012

@kuna ne ne, ta prosívá podle toho, jak hýbeš s látkou, najdu video 😉

schnek
24. okt 2012

@kuna tady je to dobře vidět, mašina je z nějaké vyšší řady 😉

https://www.youtube.com/watch?v=6AgBwmQB1aY
schnek
24. okt 2012

nejsou ty Aitu spodky třeba z coral fleecu? vždyť tam nepíšou, že by se jednalo o lamu 😕

schnek
24. okt 2012

@ardila tak kdybys měla zájem, popřemýšlej 😉 byla bych ochotná i slevit. A mám takový dojem, že v JnN nebo v LBC se sem tam někdo od nás vyskytuje 😉

ardila
24. okt 2012

@schnek Za stejnou cenu koupím novej, takže by záleželo, jak moc zlevnit.. 🙂
Jdu na noční směnu ke své úžasné minervě za 1000 Kč, kterou nikdy nevyměním.. aspoň v tom mám jasno

schnek
24. okt 2012

@ardila to jo, ale je u toho řada patek za docela dost. Tahle za ten komplet bych šla na 10.000,-, níž by se mi moc nechtělo. Ještě je k tomu kupa spodních cívek cca 50ks, to už jsem tam nedopsala.

piecee
24. okt 2012

@schnek píšou toto: Velmi příjemná syntetická textilie imitující srst beránka nebo lamy. Obě strany textilie tvoří dlouhý jemný vlas.

sufik1
24. okt 2012

Aitu my vůbec přijdou divný plíny. Právě kvůli těm materiálům. Jako šít z lamy... a i ty další věci jsou podle mě na hlavu. A lemovat patentem... vždyť to tahne vlhkost jak... a navíc to dlouho schne.
Když už tak bamboolik, ty jsem měla v ruce a má to hlavu a patu. Na zadku je dítě teda nemělo, ale střihy už mám celkem v oku a tenhle vypadal dobře. A ten systém taky.

schnek
24. okt 2012

@piecee to jo, ale nepíšou, že by byly vyrobeny z materiálu lama. Coral fleece má taky chlupy. Ale neměla jsem v ruce ani jedno, takže těžko říct 😉

crawler
24. okt 2012

Holky...posílá ŠD i obyč v obálce? já potřebuju jen pár patentek...Nebo nemáte některá 6 kusů od B18 nebo B34? Děkují😀

crawler
24. okt 2012

Všechny šijete či co??? 😀 😀 😀

Ještě dotaz - jak se šije na OL takové to vlnkovaté zakončení lemu, jak se používá na holčičí oblečky? děkuji za rady 😵

ivuska.h
24. okt 2012

@sufik1 Zcela souhlasím 😀

ivuska.h
24. okt 2012

@piecee Je to opravdu lama a ty lemy jsou skutečně bavlněné a navlhají. Mám potvrzeno od informátora 😝

stassy
24. okt 2012

@crawler ŠD posílá i v obyč obálce, já tehdá objednávala taky patentky a do poznámky jsem napsala dotaz, jestli by mi to mohli poslat obyčejně a v pohodě poslali. 😉
Vlnkovatý okraj se dělá tak, že nastavíš diferenciál na 0,7 a při šití látku natahuješ před i za patkou. Osobně ozkoušeno, šila jsem tak minulý pátek. 🙂

crawler
24. okt 2012

@stassy jé díky! 😵 a mám mít nastavený klasický šev nebo nějaký ten úzký obrubovací?

stassy
24. okt 2012

@crawler Já nechávala všechno tak jak mám normálně..

zojec
24. okt 2012

tu su tie moje softshellky, ktore ked som usila, mala som pocit, ze budu pre misa 😀 take su uzunke 🙂 ale sedia myslim celkom fajn 😉
a zalubila som si sedo-cervenu kombinaciu.. 😉 najskor som bola taka nedoverciva, ale vypalilo to celkom pekne.. akurat ze som to cvakla teraz v noci, takze blesk to trosku osvetlil :(

ardila
24. okt 2012

@schnek Ještě to proberem, promyslím a kdyžtak dám vědět. Díky

mikulka45
24. okt 2012

@zojec velmi pekné, softky sedia na jednotku 😉 tiež mám rada šedo-červenú kombináciu, aj pre chlapca...

schnek
24. okt 2012

@ardila jasný, promysli to 🙂

veronik77
24. okt 2012

@crawler když jsem šila z oboulícu nebo fineribu, tak jsem to nechávala normálně, u jednolícu jen s jednou jehlou a vyndaný jazýček 😉
tak, zítra jede dítko na hory, došila jsem softkalhoty(neb si u svých prorvala koleno), tak počkám, až se dopere a jdu spát 🙂 akorát nažehlovačky už nebudou....

jemi
24. okt 2012

@jancasoch z FM jen vím, že Danaika, je tak o číslo větší (řešilo se to tady) a manželovo triko je velikostně akurát (ostatní střihy z FM nevím)