Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna tričko je Next totálně profláklé "autobusové", já ty jejich kolekce nesnáším, ale tohle jsem neodolala, barva, střih, aplikace, a bylo asi za 60 kč, je teda trochu oprané a má v zadu na rukávu tečku fixem, což já považuju za normální, protože proč bych kupovala nové za 400, když by si tam mína fixou čárla taky.. navíc, i já mám dítě, co má rukávy furt jak prase... takže nějaká tečka? 😀
@kuna tady je to dobře vidět, mašina je z nějaké vyšší řady 😉
https://www.youtube.com/watch?v=6AgBwmQB1aYnejsou ty Aitu spodky třeba z coral fleecu? vždyť tam nepíšou, že by se jednalo o lamu 😕
Aitu my vůbec přijdou divný plíny. Právě kvůli těm materiálům. Jako šít z lamy... a i ty další věci jsou podle mě na hlavu. A lemovat patentem... vždyť to tahne vlhkost jak... a navíc to dlouho schne.
Když už tak bamboolik, ty jsem měla v ruce a má to hlavu a patu. Na zadku je dítě teda nemělo, ale střihy už mám celkem v oku a tenhle vypadal dobře. A ten systém taky.
Holky...posílá ŠD i obyč v obálce? já potřebuju jen pár patentek...Nebo nemáte některá 6 kusů od B18 nebo B34? Děkují😀
Všechny šijete či co??? 😀 😀 😀
Ještě dotaz - jak se šije na OL takové to vlnkovaté zakončení lemu, jak se používá na holčičí oblečky? děkuji za rady 😵
@crawler ŠD posílá i v obyč obálce, já tehdá objednávala taky patentky a do poznámky jsem napsala dotaz, jestli by mi to mohli poslat obyčejně a v pohodě poslali. 😉
Vlnkovatý okraj se dělá tak, že nastavíš diferenciál na 0,7 a při šití látku natahuješ před i za patkou. Osobně ozkoušeno, šila jsem tak minulý pátek. 🙂
tu su tie moje softshellky, ktore ked som usila, mala som pocit, ze budu pre misa 😀 take su uzunke 🙂 ale sedia myslim celkom fajn 😉
a zalubila som si sedo-cervenu kombinaciu.. 😉 najskor som bola taka nedoverciva, ale vypalilo to celkom pekne.. akurat ze som to cvakla teraz v noci, takze blesk to trosku osvetlil :(
@crawler když jsem šila z oboulícu nebo fineribu, tak jsem to nechávala normálně, u jednolícu jen s jednou jehlou a vyndaný jazýček 😉
tak, zítra jede dítko na hory, došila jsem softkalhoty(neb si u svých prorvala koleno), tak počkám, až se dopere a jdu spát 🙂 akorát nažehlovačky už nebudou....

@caramilla isla som odspodu po stranke, zacali vykukovat na mna ruzove leginy, a prvé co ma napadlo, že: nieco pre @terezita . A dojdem hore na prispevok a tam presne to iste napisane 🙂