icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
24. okt 2012

@ardila trochu mimo, ale tvoje capáčky jsem strašně obdivivala na For babies, ale zapomněla jsem název. Už surfuju, ty ještěrkový asi budu potřebovat, sotva do nich mládě doroste :D

bordino
24. okt 2012

@schnek mám totéž ze stejného důvodu. Jen jsem doteď nepochopila, proč má stroj stvořený speciálně na quiltování tak staršně málo místa pod ramenem, to mi prostě hlava nebere 😠

veronik77
24. okt 2012

@bordino dneska už máš došito? 😀 asi se časem stavím ještě pro nějaké beruščí knoflíky, můžu?

jemi
24. okt 2012

@ardila
@bordino
my taky nosíme poctivě capáčky z tvýho webu, ale máme teda ty nečeské a super 🙂

bordino
24. okt 2012

@veronik77 no, měla bych šít, v pátek musím poslat nosící bundu s milionem vylepšení (odepínací rukávy i podšívka), ale v okamžiku, kdy jsem na rukávy našila zip obráceneě, jsem to zapíchla. A jdu spát, kdybys nevěděla :D
Jasně, kolik beruch chceš?

veronik77
24. okt 2012

@bordino já to ještě rozmyslím... 🙂 já jsem dnes kupodivu našila všechno dobře, až jsem se divila, v tuto pokročilou denní dobu 😀

bordino
24. okt 2012

@veronik77 já jsem si právě dovolila myšlenku, jak mi to krásně jde, pak jsem chtěla zip zapnout a ouvej... 😀
No, jdu spát,pokud mi dítka nechají kousek místa, zatím tam není ani jeden mňouk, toho musím využít :D
Tak dej kdyžtak vědět

caramilla
24. okt 2012

no, vůbec některé šičky plen, to je katastrofa. Znám případ, kdy jedné paní, co šila plenky, ukradla její nápad a střih a know-how její kamarádka! a to jen proto, že v tom viděla prachy. Sama nikdy v životě látkovku nepoužila a používá vyhazovací, ale prodává šité pleny. Tak toto já teda odsuzuju! 😠

zojec
25. okt 2012

@caramilla tak vidiet prachy v plienkach, to fakt nechapem.. :( pokial kupujes certifikovane materialy, chces to urobit pekne a precizne, tak sa teda plienky sit naozaj na zisk neoplati.. lebo ja pri jednej plienke stravim aj 3 hodiny, vystrihnut, nacvakat patentky, zosit, vystrihnut vkladacky, zosit.. a potom najdem takuto cenu.. no ani stroj sa neoplati vytiahnut: http://www.ekoplienky.sk/product/bambi-roxy-kap...

piecee
25. okt 2012

já si teda holky říkám poslední dobou jak mě šití plenek nebaví jestli si taky nějaké nekoupím raději 😅 😀 😀 ale brala bych spíš nějaký ověřený český prodejce asi vsadím na ivču s Anavy🙂)
což mi připomnělo OT: holky co je nejlepší takle pro 18m učůranýho syna?já používám nejvíc bambus čtverce + svrchňáčky,nebo kapsovky kt. nevycpávám dovnitř ale vkládám (takže je vlastě používám jako svrchňáče)a nejraději mám bambus plenku Baby Beehinds jenže ta je po čase tvrdá menší a když mu na to dám ještě svrchňáče tak mi přijde že v tom sotva chodí 😕 ale nějak mi nic nechce vydržet déle jak hodinu :( o spaní ani nemluvím...provlhajá nejvíc kolem nožiček a pak někdy na břiše když plenka pořádně nedolehne k bříšku

sufik1
25. okt 2012

@piecee mě plíny taky už neba. A hlavně už to doklepeme s tou naší zásobičkou. Uvidíme jak na dalšího potomka, to už zase budou nové úplety než mám teď, tak to zase neodolám 😀 Ale teď mě do plín pěkně dlouho nikdo nedonutí. Jen tu mám zásobu pulů, tak asi udělám nějaký výprodej nebo něco. Taky máte nasysleno a pak nevíte co s tím???? Jooo velký voči.
U úpletů a nebo patentů to neva, těch není nikdy dost, ale zrovna ty puly...
a látkovky na starších dětech. To moje zvíře mi prostřelí úplně všechno. Kapsovky jsou pasé a i bambusku se dvěma perfoldama je schopný dát za půl hodiny. že je mokrý i pul na bříšku a nejen někde kolem nožiček....Hodně pije. Třeba půllitr najednou a pak zas nic. A víc už mu mezi nohy cpát nechci. Asi nic savějšího už není, co? Teda mám český flís. Už ven nosí papírový, ty vydrží o něco dýl...

ivanka.7
25. okt 2012

@zojec presne pre toto prestala kedysi moja teta sit, ked zistila, ze matros na kabat, ktory si chce usit ju vyjde viac ako kabat v obchode; ale zas ked sila zvonace (kvetinova generacia), tak mala najzvonace na svete! :D objavila totiz sposob ako vsit kusy latky navyse, takze boli este zvonovejsie, bez toho, aby sa krcili na kolenach :D tak boli so sestrami za hviezdy :D
ale to len taka vsuvka do skvelych vytvorov v tejto teme (inak neviem ako kapsa BR, ale ich nohavickove su velmi fajn no, aspon pre nasu malu ...)

petkasv
25. okt 2012

@crawler nevím jestsli ti někdo odpověděl, musíš mít diferenciál na 0,7 a šířku stehu já dávám na 5mm a natahuju před i za patkou 🙂

petkasv
25. okt 2012

@crawler jo a jedu to bez nože 🙂

katka82
25. okt 2012

@sufik1 😀 😀 jj taky mam nasyslené PULy 😝 😀
@ivanka.7 jé tak zvonáče miluju 😵 já nosím i doma tepláky do zvonu 😀 😀 😀

terezita
25. okt 2012

@caramilla uaaa, trpim!! tohle mi po ranu nedelej!! ted netusim, jestli mi je blbe skrze tu ruzofku!! tim svarackem vcerejsim to byt nemuze..

caramilla
25. okt 2012

@zojec no, přesně... Proto jsem taky pleny zrušila, protože jednak na trhu je toho tolik, že to není potřeba šít po nocích a kdo chce, tak si koupí jinde a jednak jsem to šila za materiál a zničené oči, pěkně děkuju. A navíc mě to teda děsně nebavilo 😀

caramilla
25. okt 2012

@terezita 😀 ja ti to nedavala na rano, ale uz vcera, copak ja muzu za to, ze svarackujes a pak se divas az rano? 😀 😀 😀

Ty jo, uz me to neba, cekam od rana na susicku a potrebovala bych vedet, kdy ji privezou, mely jsme jit s Jasminkou do kostela na maminky s detma a ja nemuzu, protoze tu trcim 😠

komisakpd
25. okt 2012

@zojec kto sije tie bambi roxy?

terezita
25. okt 2012

@caramilla co mam delat po vecerech jineho, kdyz je tu ta zimaa.. toz nezbyva nez se tulit a popijet.. 😎 😅 😀 u stroje me totiz zebou nozicky.. 😀 😀 😀
a ad pliny, taky me je nebavilo sit.. :-P usila jsem dohromady asi 6 plen, z toho jednu na zakazku a rekla jsem si, nikdy vice.. 😅 😀

zojec
25. okt 2012

@komisakpd neviem presne, ale je to nejaka sk firma 😉 nepatrala som po tom, ale baby su zatial spokojne :D ja som plienky nasila a pekne mi tu stoja... tocim dookola 30stvorcov, 4 nohavickove a 4 ks puliek, vsetko pozostatok po barbore :D ale luto mi je ich este predavat, mozno ich cas este pride 😀 o nasyslenom pule ani nehovorim 😀 😀
mna ich sit bavilo, mam take fazy kedy ano a kedy plienky nemozem ani vidiet.. hlavne neznasam strihat, merat a sit vkladacky 😠

terezita
25. okt 2012

@zojec pulu mam taky nasyslino.. holt z toho pak udelam neco jineho.. 😀 😀 😀 a vkladacky me naopak bavily, to byla totiz rychlovka.

zojec
25. okt 2012

@terezita hm a co ine okrem prebal. podlozky sa z toho da? mozno este podbradnik, ale to je tiez skoda stroj vytiahnut :D

terezita
25. okt 2012

@zojec no to budu muset prave vymyslet.. ale snad na neco prijdu.. 😀 😀 😀
muzem z toho nasmikat na inkontinencni gatky, to to pak rychle spotrebujem.. 😅 😀

zojec
25. okt 2012

@terezita nooo :D zas az tolko toho nasysleneho nemam 😀 😀 2 gate a pul v cudu 😝

ardila
25. okt 2012

Ahoj
@bordino No vidíš, tak jsem se připomněla 🙂 Podle tý pidifotky mi přijdeš povědomá.. A to jsme ti nenarvali slevovej kupón a leták? To je bordel teda 😀 Až to bude aktuální, ozvi se třeba do IP a domluvíme nějakou slevu
@jemi Ty nečeský už asi vůbec nebudou, už chci dělat jen svoje, ale zatím jsem nějak neměla odvahu to dotáhnout do konce, ale příští týden už to asi udělám definitivně a budu jen dadoos..
Vás nebaví plíny, mně zas už nebaví šít pořád jen capáky, tak pomalu zkouším i něco jinýho, ale vykašlat se na capáky nemůžu a sehnat nějakou schopnou šičku je asi neřešitelnej úkol, už jsem měla čtyři a ani jedna neklapla, tak už se bojim.. Lidi prostě nechtěj makat 😝

sinala
25. okt 2012

@zojec taky mám PULU dost, myslela jsem, že ho časem prodám, ale pořád mám málo MS vložek 😀 😀 😀 a ještě nějaké AIO by to chtělo 😀 😀 😀

sinala
25. okt 2012

@terezita jj, ono až nám skončí MS začne inkontinence 😀 😀 😀

zikie
25. okt 2012

Tak zase trocha spamu.. Zjistila jsem, že taky patřim do Bohnic, sice ne kvalitou či kvantitou výtvorů, ale zapálením pro věc, neb jsem včera dílko dokončovala s 38,5C horečky...

evcounek
25. okt 2012

@zojec ten rukávník na kočárek jsi šila podle střihu nebo do oka. Myslím že příští rok by se mi hodil. Kupovat ho nechci. Přece jen už máme jednoho raráška doma a druhý je plánovavný. (v prosinci začínáme)

holky ty výtvory jsou nádherné no je vidět že jste šikulky. Já se snad taky s něcím vytasím co bude použitelné na foto.
zatím jen návštěva Muzea párních lokomotiv v Lužné. Poslední foto je jak jsme jeli Kolešovku s párou. Luky se pěkně popradědil 😀