Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, byla byste některá tak moc hodná a nafotila mi vaše udělátko na ty kony na normální stroj? Už jsem koukala na web, jak to funguje u OL, ale pořád nevím, jak vyřešit ten vršek... DĚKUJU!!!!!
schnek Super, díky 🙂 Dva kamarádi od nás v Praze pracujou a jezděj denně sem, tak by neměl být problém to domluvit. Tak domluveno, jdu vysypat prasátko 🙂
@ivuska.h Tak nejsem sama.. já už jsem z toho docela nešťastná, pořád jen šiju a nemůžu se moc pohnout z místa, protože na nic jinýho nemam čas. Blbý je, že já potřebuju někoho, kdo bude chodit sem, moc nejde, abych to všechno někomu dala do dílny nebo domů. Navíc tady snad ani žádný šicí dílny nejsou.
@macin73 já kony na rovnosteh přemotávám na cívky a na stroji mám tu cívku, ted jak mám ol tak je spotřeba niti na rovnostehu malá 🙂
Jinak doma slavíme Ely první kroky (dnes už 3x z ničeho nic udělala sama 2-3kroky). Stála hrála se a najednou šup 2kroky k hračkám, loučím se mezi dveřma s kamarádkou, Ela mává a najednou koukam a ona udělala krok a mává dál...
@ardila Však já taky nemám dílnu moc lokálně, to už bych byla úplně nahraná. A je to přesně jak píšeš, vývoj nových věcí hodně trvá, protože já nemám tolik času, kolik by bylo potřeba a když se něco vzorkuje na dílně a je potřeba milion úprav, tak to bez osobního kontaktu taky hodně trvá. A já ještě k tomu nemám řidičák 😀
@macin73 Jedna je kupovaná (ta vysoká s tyčkou a černým spodkem s bodcem) a druhá je jen přidělaná na normální tyčce u stroje - mistička, která se standartně prodává ke strojům http://www.svadlenkaiva-eshop.cz/miska-pod-nite... a kus staré propisky. A kóny fungují bez problémů. Když šiju dvojjehlou, používám obě.
@ivuska.h Já mám navíc i problém někomu něco svěřit, jedna šička mi úplně zkazila 50 párů, že už se ani ta kůže nedala na nic použít.. a to už je docela pálka, tak se teď už bojim a najdu asi jen někoho na stříhání, kompletování a šít budu stejně sama. Sice mi pomáhá máma, ale ta teď šije spíš jiný věci a na tohle jí moc čas nezbyde. Potřebovala bych i dělat nějakou osvětu, přednášky o obouvání, ale není vůbec čas
Ahojte,potrebujem poradit.Chcem usit vrchne vlnene nohavicky.Tie treba napustit lanolinom,ale neviem ako a kde zohnat lanolin.V lekarni mi ponukli iba taku malu tubicku za 9 EUR.Neviem kolko toho treba na jedny nohavicky?A da sa lanolin pouzit aj na bavlnu napriklad?
A este kde sa da zohnat snappy sponka,lebo to nemaju ani v galanterke ani v detskom obchode.Alebo cim by sa dala nahradit?Obycajna zicherka sa mi nepozdava.Dakujem za kazdu radu.
@maroli lanolin kupis v lekarni, pytaj si bezvody lanolin, ale nie v kazdej ho maju. skus take pri nemocniciach, kde robia maste . 100g stoji cca 3,50. na jedny nohavicky ti treba asi pol polievkovej lyzicky 😉 cize 100g budes mat na cele plienkove obdobie 😉 na bavlnu sa lanolin pouzit neda.
snappy sponku zozenies najskor na webe v plienkovych obchodoch. osobne som ju nepouzivala vobec. ale skladala som iba novosklad, drzal aj bez sponky 😉 nahradit sa asi neda nicim, jedine tymi zicherkami
@maroli http://www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/35...
vlniaky chces natahovacie, ci zapinacie? ked si zalozis jedno ucho za brusko, tak ti to drzat bude 😉
@ucitelka70 dneska jsem narazila na tuhle beranici: http://deliacreates.blogspot.cz/2010/10/lumber-...

@crawler krásný 😵