icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
28. okt 2012

@bordino Tak ta je ale opravdu luxusní!!!Je tvoje nebo na zakázku?

bordino
28. okt 2012

@zikie Díky moc. Zakázka, já už svojí mám 😅 Ale tahle barevná kombinace mi nedá spát.....

laeela
28. okt 2012

holky, dotaz, přemýšlím, že našiju prckům po dvou párech palčáků ze softu a dumám nad tím, že bych to na té vrchní straně stáhla gumičkou, aby jim nepadaly, víte, jak to myslím - na zápěstí by byla zevnitř všitá gumička, jen si fakt nedokážu představit, jak to tam nejlíp našít, nemáte některá nápad? Dát to do tunýlku?

caramilla
28. okt 2012

@macin73 Ty brďo, tak jestli tohle je tvůj první šicí pokus, tak jsi fakt talent! Moc hezké!

caramilla
28. okt 2012

@bordino krásná. Jen si tu lámu hlavu - na co jsou ty druky dole po celém obvodě??? 😠

caramilla
28. okt 2012

@laeela já to tak šiju, viz fotonávod na ekozahradě. Našívám normálně cikcakem z rubu. Ale musíš to stáhnout jen maličko, já to utáhla hodně a je to chyba, jde to pak špatně oblékat a může to dřít. Jinak jsme je letos poprvé vytáhly na zahradu dnes a jasmí měla hysterák z toho, že v nich nic neumí vzít do ruky 😒

laeela
28. okt 2012

@caramilla ahá díky, na tvůj blog mě nenapadlo juknout, koukám i se střihem. Fakt díky 🙂.
😵

bordino
28. okt 2012

@caramilla Paní si přála odepínací podšívku a mě se nelíbilo, jak to bez druků čouhá :D

zojec
28. okt 2012

@bordino ta je nadherna 😉 kym sa ja k takej dopracujem, budem nosit uz vnucence 😖

pajenka
28. okt 2012

Zdravím všechny, najdu tady nějaký osvědčený návod, jak uplést vlňáčky? Tolik stránek nemám šanci projít. Děkuju všem za pomoc. Pája

lillyzelvicka
28. okt 2012

tak ještě foto na malém 🙂
A kalhoty z loňska, ten dolní zelený lem byl zahnutý teď jsou nám akorát 🙂

jemi
28. okt 2012

Lemování u climu dopadlo dobře 🙂 u toho termo ribu jsem nakonec ten nepovedený lem odstřihla a jen obnitkovala (nenašla jsem doma, žádný vhodný patent).

Takže OL využívám zatím hlavně na trika pro mě, do kterých se mi na rovnostehu nechtělo, takže mám piké s kr.r, s dlouhým rukávem, termorib s dl, a cliamarn s dl, manželovi jsem ušila triko s krátkým rukávem z piké a sedí perfektně, tak mu ušiju i t toho climu, ale moc se mi zatím nechce, protože je to šílená spotřeba materiálů.

caramilla
28. okt 2012

@laeela hele, nej si rozšiř ale tu část od zápěstí k loktu. Nejde to takto vůbec přes svetr, je to vymyšlené na holou ruku, jak jsem to zkoušela na tričko a nějak mi nedošlo, že svetr je asi 5 cm navíc 😀

caramilla
28. okt 2012

@lillyzelvicka my taky máme kalhoty z loňska a letos sednou super. Vůbec celý krtečkovský komplet sedne 100% 😀 Fakt 2sezonní, jednu sezonu jí to bylo větší, ale přiměřeně a letos jí to bude akorát, jsem nadšená! Ale ušiju jí asi ještě jednu, když jsme na horách, tak se jde ven 2x a dávala jsem vždycky dopo a odpo jiný soft, přeci jen, když je taková ta srajda jako třeba dneska u nás, tak to mokré je a švagrová ZATÍM! nemá sušičku 😀

zikie
28. okt 2012

@bordino To chápu, mě se taky moc 😉

caramilla
28. okt 2012

@jemi krásné, asi si tě najmu jako modelku 😀

caramilla
28. okt 2012

@bordino jo aha! Mě nešlo do hlavy, že jsou z rubu i lícu ty "čepičky" 😀 😀 😀 Podšívka mě vůbec nenapadla 😀 😀 😀 Ale ty jsi to psala, ale to jsem si nepamatovala, ty rukávy jsem věděla...
teda tak to je bunda s přezdívkou "vos.r" co!? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Já šila nosící bundu jednu jedinou v životě, pro sebe a hned jsem si to zařadila do kategorie "fakt to nemusím šít častějc" 😀

bordino
28. okt 2012

@caramilla to ti povím, fakt jsem jeden pracovní den jen patentkovala.... 😀
Já ty bundy taky šít nechtěla, jen jsem nabídla ušití jedné, abych měla na šátek no a nějak se mi to rozjelo :D Ještě mě čekají 4. Vánoce pro mě bude asi muset našít někdo jinej :D

jieff
28. okt 2012

@jemi to se ti fakt povedlo! Oproti těm posledně je vážně super🙂

zikie
28. okt 2012

@bordino emh, líbí..

jieff
28. okt 2012

@pajenka http://www.latkovepleny.cz/usijte-si-plenky uplně dole jsou návody na pletení🙂 JÁ PLETLA TY PODLE eVY A SUPR🙂 JEJDA caps lock

ucitelka70
28. okt 2012

moje celotýždnové recyklovanie - malá vetrovka pre dcéru našla uplatnenie - vesta pre maminu a kabát pre Alexa.... vestu musím ešte dokončiť.... ale rozobrať vetrovku bolo o dušu..... a malý pomocník ako vždy - v akcii 😉

caramilla
28. okt 2012

@bordino já tu svou měla taky tak - jeden celý den jsem ji šila a jeden skoro celý den jsem ji patentkovala 😀 Měla jsem ji zmenšovací po celém střihu, no šílený. TO jsem totiž kupovala soft za 400 kč/m, tak jsem si nemohla dovolit ušít dvě, tak jsem chtěla pro sebe i manžela stejnou. Kdybych měla dneska soft, jaký mám, tak bych se na to vys.... jo, to byly doby před animal 😀

Vánoce? Loni jsem si dala v prosinci dovolenou a šila ván. dárky, ale letos na to peču, něco mám nakoupeno a něco nakoupím a nikdo ode mě nedostane letos nic ušitého, oni se tak namlsali, že už očekávají veledíla, ale fakt na to nemám už čas a nervy:D Takže letos budou knihy a stavebnice:D

bordino
28. okt 2012

@caramilla mě jsi na blogu namlsala a můj drahý dostane pizza kámen. Skvělej tip!

jemi
28. okt 2012

@jieff díky ono posledně to bylo hlavně tím materiálem
@caramilla díky za pochvalu, ale myslím, že modelku máš lepší 🙂

ještě k cliamayarnu, když jsem šila bodýčko na rovnostehu, tak jsem materiál proklínala, a na OL se šilo skvěle 🙂

mooncaa
28. okt 2012

@caramilla Můžeš softové rukavice doporučit jako lyžařské na hory? Potřebuji nějaké pro Eli pořídit, dnes jsem jí nějaké úplně obyčejné zkoušela (ne soft, ale nahoře šusťák a vevnitř vyteplené) a buď jsou jí velké, nebo jí do rukavic vůbec neobleču. Jako pletené palčáky jsou v pohodě, ale ty tlusté nám dělají problém. Jen se mi teda nechce s tím šít, ale pokud by to bylo řešení tak, co mi zbývá, že.

pistinka2
28. okt 2012
jam3
28. okt 2012

@veronik77
No jo, díky dobrá duše, jsem si s tím lámala hlavu celé odpoledne. 😀

@bordino
To byla jen taková miniobjednávečka. 😀

kuna
28. okt 2012

díky všem, co mi poradily s kleštěma z Lídlu, aspoň tam pro ně nemusím letět 🙂

absolutně nestihnu přečíst, co jste za víkend nakecaly, proletěla jsem pár fotek a to je vše 🙂

potřebuju opět poradit, ušila jsem dvě merino trika z mylly a nějak mi ujela ruka jsou obrovská. Tak o velikost až dvě větší. Tak uvažuju, že bych je prodala a ušila nová, ale potřebuju to merino, tak bych ho vzala ze ŠD. No a teď mám dilema, hodí se na tričko ježci http://sijemdetem.cz/produkt/merino-vlna-s-ježk..., kteří mají gramáž 210g/m2, nebo sportovní úplet http://sijemdetem.cz/node/5, který má gramáž dokonce 285g/m2? Ten původní oboulíc z mylly má 190. Já se bojím, aby etn sportovní nebyl moc tlustý, ale píšou, že je to jemná látka, měla jste to některá v ruce?

laeela
28. okt 2012

@lillyzelvicka úúúžasný komplet. 😵