Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, dotaz, přemýšlím, že našiju prckům po dvou párech palčáků ze softu a dumám nad tím, že bych to na té vrchní straně stáhla gumičkou, aby jim nepadaly, víte, jak to myslím - na zápěstí by byla zevnitř všitá gumička, jen si fakt nedokážu představit, jak to tam nejlíp našít, nemáte některá nápad? Dát to do tunýlku?
@laeela já to tak šiju, viz fotonávod na ekozahradě. Našívám normálně cikcakem z rubu. Ale musíš to stáhnout jen maličko, já to utáhla hodně a je to chyba, jde to pak špatně oblékat a může to dřít. Jinak jsme je letos poprvé vytáhly na zahradu dnes a jasmí měla hysterák z toho, že v nich nic neumí vzít do ruky 😒
Zdravím všechny, najdu tady nějaký osvědčený návod, jak uplést vlňáčky? Tolik stránek nemám šanci projít. Děkuju všem za pomoc. Pája
Lemování u climu dopadlo dobře 🙂 u toho termo ribu jsem nakonec ten nepovedený lem odstřihla a jen obnitkovala (nenašla jsem doma, žádný vhodný patent).
Takže OL využívám zatím hlavně na trika pro mě, do kterých se mi na rovnostehu nechtělo, takže mám piké s kr.r, s dlouhým rukávem, termorib s dl, a cliamarn s dl, manželovi jsem ušila triko s krátkým rukávem z piké a sedí perfektně, tak mu ušiju i t toho climu, ale moc se mi zatím nechce, protože je to šílená spotřeba materiálů.
@lillyzelvicka my taky máme kalhoty z loňska a letos sednou super. Vůbec celý krtečkovský komplet sedne 100% 😀 Fakt 2sezonní, jednu sezonu jí to bylo větší, ale přiměřeně a letos jí to bude akorát, jsem nadšená! Ale ušiju jí asi ještě jednu, když jsme na horách, tak se jde ven 2x a dávala jsem vždycky dopo a odpo jiný soft, přeci jen, když je taková ta srajda jako třeba dneska u nás, tak to mokré je a švagrová ZATÍM! nemá sušičku 😀
@bordino jo aha! Mě nešlo do hlavy, že jsou z rubu i lícu ty "čepičky" 😀 😀 😀 Podšívka mě vůbec nenapadla 😀 😀 😀 Ale ty jsi to psala, ale to jsem si nepamatovala, ty rukávy jsem věděla...
teda tak to je bunda s přezdívkou "vos.r" co!? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Já šila nosící bundu jednu jedinou v životě, pro sebe a hned jsem si to zařadila do kategorie "fakt to nemusím šít častějc" 😀
@pajenka http://www.latkovepleny.cz/usijte-si-plenky uplně dole jsou návody na pletení🙂 JÁ PLETLA TY PODLE eVY A SUPR🙂 JEJDA caps lock
@bordino já tu svou měla taky tak - jeden celý den jsem ji šila a jeden skoro celý den jsem ji patentkovala 😀 Měla jsem ji zmenšovací po celém střihu, no šílený. TO jsem totiž kupovala soft za 400 kč/m, tak jsem si nemohla dovolit ušít dvě, tak jsem chtěla pro sebe i manžela stejnou. Kdybych měla dneska soft, jaký mám, tak bych se na to vys.... jo, to byly doby před animal 😀
Vánoce? Loni jsem si dala v prosinci dovolenou a šila ván. dárky, ale letos na to peču, něco mám nakoupeno a něco nakoupím a nikdo ode mě nedostane letos nic ušitého, oni se tak namlsali, že už očekávají veledíla, ale fakt na to nemám už čas a nervy:D Takže letos budou knihy a stavebnice:D
@caramilla Můžeš softové rukavice doporučit jako lyžařské na hory? Potřebuji nějaké pro Eli pořídit, dnes jsem jí nějaké úplně obyčejné zkoušela (ne soft, ale nahoře šusťák a vevnitř vyteplené) a buď jsou jí velké, nebo jí do rukavic vůbec neobleču. Jako pletené palčáky jsou v pohodě, ale ty tlusté nám dělají problém. Jen se mi teda nechce s tím šít, ale pokud by to bylo řešení tak, co mi zbývá, že.
objednava si tu niekto aj z http://www.textil.eu/cs/potistene-latky/flanel-...
díky všem, co mi poradily s kleštěma z Lídlu, aspoň tam pro ně nemusím letět 🙂
absolutně nestihnu přečíst, co jste za víkend nakecaly, proletěla jsem pár fotek a to je vše 🙂
potřebuju opět poradit, ušila jsem dvě merino trika z mylly a nějak mi ujela ruka jsou obrovská. Tak o velikost až dvě větší. Tak uvažuju, že bych je prodala a ušila nová, ale potřebuju to merino, tak bych ho vzala ze ŠD. No a teď mám dilema, hodí se na tričko ježci http://sijemdetem.cz/produkt/merino-vlna-s-ježk..., kteří mají gramáž 210g/m2, nebo sportovní úplet http://sijemdetem.cz/node/5, který má gramáž dokonce 285g/m2? Ten původní oboulíc z mylly má 190. Já se bojím, aby etn sportovní nebyl moc tlustý, ale píšou, že je to jemná látka, měla jste to některá v ruce?
@lillyzelvicka úúúžasný komplet. 😵

@bordino Tak ta je ale opravdu luxusní!!!Je tvoje nebo na zakázku?