Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
trochu mimo capáčkové téma : dáváte brousit OL nože do servisu nebo když je chlap šikovnější nabrousí vám je doma?
A včera to tu trochu zapadlo, ale jak velké si necháváte přídavky, když šijete na OL?
@ardila To je super, já tvoje capáčky mám vyhlídlé koupit mladému (jenom musím prodat ty co máme, aby byly love) a ty jsi tu na diskuzi 🙂 To nemůže být náhoda... 😀
Jinak naše starší dítě se naučilo chodit a do měsice ťapalo venku a kočár jsem už skoro nevytáhli... Teda ťapali... on si spíš klekl do sněhu a odhraboval chodník 🙂 Každopádně Superfitky byly nutnost 🙂
@caramilla Kdybys chtěla jelenici, tak doma máme... (MM zamlada vedl indiánský oddíl 😉 )
Tak jsem si přečetla rady, jak nažehlit Engross, až teď a jsem trochu v rozpacích. Co se stane, když se to přesšvihne? Nažehlila jsem totiž včera, bez pečícího papíru, spíš 15-20s, určitě ne 10 a i ta teplota byla asi vyšší...vypadaj v pohodě, tak nevím.
Holky když jsem šila polštařek na židli Stokke hodně z vás, říkalo, že jí má taky, proto mám dotaz. Vyplatí se k ní kupovat ten Table top? začínáme trénovat samostatné jídlo a je to mazec (zatím stylem, že když s manželem obědváme Ela dostane talířek s barmborem a může si hrát/jíst). Moc se mi ten podtácek líbí, ale zase jestli to není zbytečné
@jemi nevyplatí. Ségra ho má, dostala ho tehdy k židli v rámci nějaké akce, ale sama říkala, že za ty prachy by si ho nekupovala. Na jednu stranu je super v tom, že má zvýšené okraje, takže jídlo a tekutiny zůstanou uvnitř, na druhou stranu ho stejně musíš umýt, stejně jako stůl. Ten podnos má silné přísavky, což je super, protože drží, ale když ho máš plný vylité polívky či pití a snažíš se ho odlepit od stolu tak, abys tu tekutinu nevylila, tak je to taky sranda 😉
Já jsem koupila prostírání v IKEA (si máme s @macin stejné 😀 ), J. ho hodila na zem, takže dál stolujeme jen tak, "naholo" 😀
Ahoj, kapánek spamečků.....teda jestli to půjde otevřít. Mám dojem, že mě poslední dny ta technika nějak zlobí 😅 Hrubší kalhoty z bavlněného sametu, ještě do nich chci ušít nacvakávací teplou vrstvu z beránka, tak snad to tam narvu 😅 Triko z proužků na nejstarší, ale nikdo se v tom nechce fotit a na tom stole to nevypadá zrovna nejlíp 😀 😀 Celoproužkové je záhul, aby ty pruhy seděly...někde se mi to moc nevedlo 😖 Zelenkavé triko pro mě....
@caramilla
To by bylo super. Musíš uznat, že by to byla podstatně levnější zábava. Já jsem včera ještě musela objednat pračku. 😀
A boty jsem objednávala hned, jak jsem minulý týden nakoukla na web, přesně to jsem pro sebe hledala-pořád boty ztrácím, chodím bosa a v zimě je mi pak zima a chcípáčkuju.
Chystám sa šiť na zimu soft súpravu vláčik Tomáš, ostrov, maják, veterný mlyn..... vedeli by ste mi dať inšpirácie, rsp. robil už niekto aplikáciu na to? Ešte vlastnú aplikáciu som nerobila, tak to bude premiera.... a najhoršie je, že moc nemám talent na kreslenie
@snowwitch to bys poznala, speče se ta refl. barva zpět na tu folii a vypadá to jak škvarek
@kveta007 Šiju jehlama strech, šířka stehu 0,7 (páře se to, tak aby byla jistota) a hodně pružnej steh - tzn. diferenciál mám tuším na 1, ale hodně hustej steh, pod 3 a můžeš i maličko povolit horní dvě nitě, aby to hezky pružilo a netrhalo se 😉
Tak jsem dnes hned probrala bačkory s mým fyzioterapeutem a má na to názor 100% totožný s @ardila 😀
COž jsem si teda myslela a ukázal mi hned svoje bačkory a že v jiných nechodí (Teploučké hadráky, vypadají jako malé spacáčky🙂 A že dětem určitě nedávat bačkory a pevný opatek a crocs jsem se ho snad ani radši neptala ☹ A že běhání na boso je nejlepší.
A ptala jsem se ho na tu zborcenou klenbu, když chodí člověk furt na boso a stejně se to stane @mooncaa a říkal, že si myslí, že to může být problém někde úplně jinde, který se projeví dole na noze. Zborcená klenba bývá projevem nějaké nerovnosti nebo problému jinde v těle, v zádech atp. O tom můžu vyprávět... jak se projeví v palci dole problém, který začíná v hrudních obratlích🙂 Takže bych zkusila fyzioterapii a podívat se, jestli nemá někde špatně něco nahoře...
@ardila Názor na CROCS mě hodně zajímá, já je považovala za nezdravé boty, pak jsem byla přesvědčena, že jsou zdravé a skvělé, tak jsem si je na zimu koupila a Jasmína si je doma hysterákem taky prosadila a ráda bych věděla od nich zase něco z další strany. Jestli něco zjistíš budu moc vděčná, abych věděla, jestli je mám vyhodit oknem rovnou a nebo je vzít na milost 😀 Já je teď mám na nohou a konečně mi není u nás doma zima 😀 Ale o teple v botě zdravá chůze není, že...
@caramilla Peti, to s tým palcom ma zaujalo, už od leta ma bolia palce na rukách, a minulý týžden začali aj palce na nohách..... na ruky mi robili pred mesiacom rtg, a vraj začínajúca artroza..... no a prečo práve palce na nohách sa pridružili?... záhada.... alebo ani nie, žeby sa zišlo dačo s chrbticou? chodila som 5 týždnov na rehabl., masáže, banky.... podľa tohto by som mala chodiť asi každý den celý rok...
Já mám kamarádku, co dělá reflexku. Pokaždé jsem žasla, co je schopná z té masáže plosek poznat... Takže tomu věřím, že to může být jen sekundární projev jiného problému...
@ucitelka70 já neumím palec přitáhnout k tělu a nemám v něm citlivost. Tchýni bolely palce u rukou a nemohla s nima správně uchopovat. Ta měla špatné a stlačné karpály. Já mám v háji pár svalů na lýtku a ty mám v háji kvůli špatným zádům 😠
Jinak ty "spacáčky" jsem teda pojmenovala úplně přesně 😀 Je to s peřím, wow!
http://shop.neverstopexploring.cz/zbozi-w-nse-t...
@ucitelka70
Chodím ke kamarádce, co dělá reflexku a zrovna ty palce u nohou řešíme stále. Poukazují na problém s krční páteří, denně si kroutím s palcem i prsty na levé noze a jak křupe v palci, tak se mi odblokovává krk, je to opravdu úžasně propojené.
Jinak jsem usnula při uspávání mláďat, evidentně jakýsi projev nespokojenosti mého unaveného tělo na spánkovou hygienu posledních dní. 😀 Takže jsem dneska udělala velké kulové.
Hlásím se do řady fyzioterapeutů, kterým z doporučení lékařů ,nosit pevné obutí od útlého věku, vstávají vlasy na hlavě, malá chodí doma bosa a teď ve vlněných ponožkách a já boty beru jen když sedím u kompu a chci teplo od nohou jinak bosky(v ponožkách).
Malá začala chodit v 11 měsících(září) a až někdy do ledna, kdy jsem koupila zimní superfitky žádné boty nenosila ani ven a stejně moc chodit nechtěla a spíš se nosila/vozila.
Ahoj, nebudete někdo chtít úletácké kočky??? http://www.produktservis.cz/images/katalog/668-... Třeba na aplikace? 😉 Budu si pár artiklů objednávat z W, tak kdybyste něco NUTNĚ potřebovaly....IP 😀 Tab nedělám...strávila bych zas měsíc u pc 😀 😀 😀

CAPÁČKY holky když tu řešíte capáčky obuv atd..mužu mít dotaz?já se v tom nějak nevyznám DR mi řekl že děti mají mít už od doby co začnou chodit pevnou obuv v kotníku (i doma) a hlavně! takový ten pahorek na klenbu nožičky aby je neměli ploché nohy..tak nevím 😕 kluci mi doma vše vyzouvají, i ponožky svlékají neustále mají holé nohy chtěla jsem pořídit capáčky (mladší je už měl když ještě nechodil) ale zase teda nevím co s tím doporučením od dr? 😨 btw:mě by byli taky teda příjemnější capáčky a so i mnohem hezčí 😵