icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
31. okt 2012

@palosek to je úplet? Brala bych tak metr pro Jolanku :D

palosek
31. okt 2012

@bordino kočky jsou oboulící úplet.... píšu si 😀

bordino
31. okt 2012

@palosek piš piš :D Bereš k tomu i něco do barvy?

karchinka
31. okt 2012

@palosek a autíčka určitě brát nebudeš, že ne? snažím se léčit z látkové závislosti... :D

lenasss
31. okt 2012

@palosek tak ty jsou luxusní se mi moc líbí,ale bohužel nemám holčičku jedině bych si musela ušít z toho něco já a to by se mi celá rodina smála 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
31. okt 2012

@lenasss ...se to zas nějak rozrůstá...ta obj. 😀 😀 😀

terezita
31. okt 2012

@palosek jako mne se ty kocky libi, jen kdyby to nebylo tak zuzuuu.. booze, proc nemuzou delat i v jine barve? asi abych usetrila.. 😀 😀

snowwitch
31. okt 2012

Prosím, jak snadno přišít paspulku? Jen vložím mezi 2 látky, když je budu sešívat?

barcav
31. okt 2012

tak jsem se dovztekala s lamou 😀 pro mimčo jsem spáchala zimní overálek - lama podšitá fleesem, původně jsem myslela, že by mohl být oboustranný, ale nevymyslela jak udělat ty patenty, tak jsou našité klasicky 🙂 pokusila jsem se je všít ale to bylo fiasko a toho páráního 🙄

barcav
31. okt 2012
kveta007
31. okt 2012

@caramilla Právě jsem zmatena, jeslti tedy mám použít na to merino tyhle jehly http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s... nebo tyhle http://www.nej-sici-stroje.cz/prislusenstvi-k-s... Mám jako všechny tady OL Brothera. Tak co mi tam tedy bude pasovat?

caramilla
31. okt 2012

@macin73 Hele, to se ale takhle nedá odhadnout! Jasmínka má na svou výšku a věk hrozně malou nohu. Nebo možná normální na věk, ale malou na výšku. Mám na MMB paní, která má stejně starou holčičku, nosí o vel. menší oblečení a má o č. větší nohu 😀 Ale třeba ti to vyjde 😀

caramilla
31. okt 2012

@kveta007 stačí klasické univerzální jehly, do Brothera OL, používám do všech svých strojů stejné. Univerzal.
@barcav nádhera!

kveta007
31. okt 2012

@caramilla Tak to jsem ráda, že si vystačím, s těmi, co mám doma a nemusím řešit objednávku jehel. Protože bych samozřejmě kvůli poštovnému zase do košíku naházela kde co dalšího... 😉 Díky za radu.

lenasss
31. okt 2012

@barcav tak na tenhle overal mám střiženo jen z přírodní lamy a toho pruhovaného fineribu 😀 tak doufám že se mi taky tak pěkně povede jen jsem nechtěla dávat zip ale jen patentky 😅

katka82
31. okt 2012

@barcav kráááásný 😵 prckové budou sladěný 🙂
házím dnešní dopolední počinek 😉 rukávník na kočárek který jsem chtěla ušít už někdy před 2 rokama 😀 😀 ale je to teda jen takové narychlo tak to snad chvilku vydrží 😅 😀 😀 šusťák,2 vrstvy vatelínu a bioberánek 😎

veronik77
31. okt 2012

@katka82 moc pěkné, já si ho loni ušila, ale pak do jara čekal na patentky, pak už je tam nemělo cenu dávat, protože letos už budem bez kočáru. A abych svému bezkočárovému předsevzetí učinila zadost, tak se mi minulý týden nalomilo přední kolo u golfek.... 😒 😀

macin73
31. okt 2012

@katka82 Jé, a střih si měla, nebo podle čeho jsi šila? Taky by se mi něco takového šiklo...

katka82
31. okt 2012

@veronik77 😀 😀 no tak patentek tu mam asi tak na 100 takovejch rukávníků 😀 😀
@macin73 od oka 😉 našla jsem si origo od Emitexu a pak podle udané velikosti jsem si udělala střih 😉 je to 48 cm x 47cm 😉 klidně ti ho obkreslím a pošlu kdybys chtěla 😉

komisakpd
31. okt 2012

tak toto je moja vcerajsia rychlovka...z radu lamovych capic, chce to este upravu..ja mam radsej capice az po obocie a este aj to aby mu nefukalo na uska..ale inac fajn...inac..lemovaciu gumicku si vbral sam..cize ladenie nehodnodte :D

este by som chcela radu akym steho sa sije lemovacia gumicka? predpokladam ze rovnostehom nie, kedze sa natahuje, alebo ano? lebo steh sa mi nepaci...

jemi
31. okt 2012

@komisakpd já přišívám lem.gum kasicky na rovnostehu, právě tím, že natahuješ, tak je ten steh jakoby volnější a když se to náhodou naplne, tak je steh v klasickem napnuti a nepraskne

komisakpd
31. okt 2012

@jemi dik...tak mne amaterovi bolo povedane ze na pruzne veci nejde rovnosteh...tak som posluchla 🙂

beky52
31. okt 2012

@komisakpd je to celkom fajn..zväčši si trochu strih..a budu po obočie..ako moje,,ja našívam lemovaciu gumu tiež rovnostehom.,,a tahám..vyskušaj si to,.potom to nebude odstávať ani okolo ušiek..neboj sa potiahnuť,, 😉 moje baby odvtedy nosia len tujedinu čiapoku,..a sa im nečudujem..nádherná..teplučká 🙂

lenasss
31. okt 2012

tak moje poobědovka když kluci spali.Nastřihnuto mám už asi týden 😅 😅

komisakpd
31. okt 2012

@beky52 dakujem, hej zvacsim si ..len tie uska este rozmysalm ze ako, lebo ked je bunda idu tie uska hore...a tym padom tam fuci..co keby som ich rozsirila rovno s tym znizenim cela?

macin73
31. okt 2012

@katka82 To bys byla hodná. Děkuji! Jinak na Tebe myslím, ale těžce nestíhám do práce, tak měj prosím ještě strpení (heslo stromy 🙂 ). Díky

moninka1
31. okt 2012

ahoj maminky, nie je tu nahodou nejaka sikovna maminka z sk (pripadne ba a okolie?), ktora by mi za financne ohodnotenie presila softsheelovu bundu na bundu na nosenie? potrebujem vyriesit nosenie - oblecenie na zimne nosenie a originalne bundy su strasne drahe. kapsu mam sice pozicanu, ale nepride mi to nejake pohodlne, kedze sme casto u lekarov a mam aj starsieho prcka, ruksak s vecami na chrbte ....jednoducho mi chyba dalsia ruka a vacsi ruksak sa mi uz nechce nosit, ani by sa mi v nom uz dobre nehladali veci 😅 pripadne ak viete o niekom, kto sije aj oblecko na nosenie na zakazku, nedate link/kontakt? mozete aj do IP... vopred dakujem

beky52
31. okt 2012

@komisakpd ..može aj tak,, alebo ich trochu predlž..a na konce naši také obdlžníčky suchého zipsu,,aby sa dali pod bradou zapnuť..ja mám také kupené CHEROKE..a je to super..

beky52
31. okt 2012

@lenasss veľmi krásnučké...je to aká veľkosť..: sestra má mesačného synčeka..ale narodil sa 4 kilový..a teraz má skoro 6 kil..chcela by som mu ušiť..nemáš požičať strih..alebo niekto??? 🙂

argo1
31. okt 2012

ty jo holky, vy jste taaak šikovný, až se stydím sem dát svůj výtvor - ale říkám si, aspoň mi nebude zima. no, jen omluvte vorvaně - když se tak na sebe dívám, tak to je ta nejlepší motivace zhubnout 😒