icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
31. okt 2012

@beky52 je to 86 a je to střih z posledniho ottobre holky je tady šily ze softshellu jen jsem přidělala krytku a dám tam patentky protože nemám ráda všívání zipu 😝

janasrub
31. okt 2012

@beky52, @komisakpd
odkud máte střih na tu čepičku ?

ardila
31. okt 2012

Ahoj, omlouvám se, nějak nestíhám odpovídat, vlastně nějak vůbec nic nestíhám.. Během dneška založím obouvací téma, hodím pak odkaz, když budete chtít někdo přijít a na otázky odpovím do IP, ať tady nespamuju mimo téma, to ani nebyl důvod, proč jsem přišla 🙂 Chtěla jsem tu načerpat inspiraci a konečně se pustit i do nějakého oblečení pro Šimona, ale nějak se k tomu nemůžu dost. Příští týden jedu pro stroj od schnek, tak pak už si musím najít čas a snad se taky přijdu pochlubit nějakým výtvorem.. Napřed jsem se vymlouvala na nedostatek látek, ty se mi tu teď už kupí a stejně nic..

komisakpd
31. okt 2012

@janasrub ja od @beky52 😀

ardila
31. okt 2012

Tak nic, já asi jako PRO nemůžu zakládat nový témata.. Tak jestli chcete někdo založit a probrat to víc, tak ráda přijdu, ale sama nemůžu..

ivuska.h
31. okt 2012

@ardila Já taky furt nemám na šití čas a látek plná skříň :(

daisyr
31. okt 2012

@ardila ahoj, tak koukám, že nakonec budu poslední, kdo nemá OL 😉 a látek mám také už docela dost, ale ten čas a stroj chybí 😀 a nápadů by bylo 😀

pupies000
31. okt 2012

@piecee máš IP

ucitelka70
31. okt 2012

@beky52 - ja mám 86 ku, pošlem ti po Henike, ak nezoženieš dovtedy..... ja som to šila z rumitex elastickej teplákoviny tyrkysovej, a je perfektný strih....

macin73
31. okt 2012

@daisyr Nejsi, já ho taky nemám (zatím 😀 )

sinala
31. okt 2012

@daisyr já ten OL mám, ale času málo 😀 😀 😀 a omlouvám se i tím, že ho musím na každé šití vytáhnout, takže když bych měla půl hoďky než ho vytáhnu a pak zase schovat, to se nevyplatí 😀 😀 😀.
A když si vzpomenu, že bych si mohla aspoň nastříhat, tak zas to mám všechno v ložnici, kde spí malý 😀

macin73
31. okt 2012

@argo1 Koukám, že máme skoro stejně stará dítka 😉

palosek
31. okt 2012

@ivuska.h jsem ráda, že to tak nemám jen já.....Nemám ted už šicí koutek...tak než to všechno rozložím, tak zas někdo něco potřebuje a můžu to zas schovat....chjo.... ☹

nika
31. okt 2012

holky mimo šicí, jak se jmenovala ta knížka o běhání? sím klidně do IP díky.

plnou skříň a žádný čas to jsem na tom stejně 🙂 ale musím učít bundu a kalhoty softky, Beri něják vyrostla ☹

barcav
31. okt 2012

@caramilla děkuji za pochvalu 😵
@lenasss nádhera 😵 😵 😵 já právě nemám už patentky, tak všude rvu zipy 😀

karchinka
31. okt 2012

jsem na tom stejně jako @palosek a @sinala, šicí koutek mi tu chybí, ale do toho našeho už tak napěchovaného bytu ho nedostanu - OL v jedné skříni a rovnosteh v jiné, látky, kde se vešly 🙂 budu muset víc šít a míň nakupovat, už na ně skoro nemám místo :D

animal
31. okt 2012

@ardila jakým způsobem prosím tě u 2 letého dítěte posilovat svalstvo plosky nohy...... lze ve zdrav.potřebách koupit něco jako je "BOSU" v menším provedení??? páč bosu jaksi stojí 4500 kaček 🙂 jako že by na tom dělal balanční cvičení pro aktivaci svalstva na plosce, teď mi nožkou asi ještě nebude uchopovat předměty že??? co dál cvičit?

katka82
31. okt 2012

@macin73 tak mi pak písni adresu do IP a já ti to pošlu 😉 jinak na to druhé(stromy) nespěchám takže v poho až budeš mít čas 😉

katka82
31. okt 2012

@palosek přesně 😉 šiju v kuchyni a tak je většinou značná část stolu neustále zabordelená a mm furt hudrá 😝

daisyr
31. okt 2012

@katka82 jo, tak s tou kuchyní a šitím to máme stejně 😉

daisyr
31. okt 2012

@sinala přesně tak, než vytáhnu stroj, tak zjistím, že mi zase něco chybí atd. atd. 😀

baarca
31. okt 2012

@animal Na cvičení, co jsme kdysi chodili s Matesem měli něco takovéhleho http://www.zdravotnickyobchod.cz/cviceni/Cvicen...

katka82
31. okt 2012

@daisyr 😀 😀 jj taky mi sejří že si to nemůžu nechat rozdělaný 😝 to by pak byla poloviční práce 😉
no nic jdu se vrhnout ke stroji ať si vydělám na ty látky z Wendy co jsem si tu dneska objednala 🙄 😀 😀

zojec
31. okt 2012

@macin73 strih na rukavnik je aj v mojom fotoblogu, myslim ze to je tiez opajcnuty emitex 😉

animal
31. okt 2012

@baarca no to by mohlo asi být, ta nějak jsem si to představovala, tak asi koupíme a budem balancírovat
co všechno ještě můžeme cvičit?

baarca
31. okt 2012

@animal To bylo jen takové obecné cvičení pro mrňata, takže to měli jen jako součást opičí dráhy a prostě na tom jen přešlapovali.

argo1
31. okt 2012

@macin73 juju, rozdíl rok a půl. my jsme to tak neplánovali, ale přišlo to tak. Jak dvě "mimina" zvládáš? mě asi nejvíc štve dvojitý oblíkání a přebalovaní 😒 zrovna dneska jsme si to dali třikrát za sebou 😠 Ju OL taky nemám🙂
@animal já, bych u takhle malých dětí posilovala třeba chozením v bedýnkách s oblázky, kaštany, žaludy, fazolemi, rýží apod. dát je za sebe, mezi ně třeba kus vysokého molitanu (ten je taky vratký) a nebo s držením může chodit i po hodně vyfouklých overbalech(ale ne zas úplně, aby ho nepromáčkl až na podlahu)

palosek
31. okt 2012

@katka82 😀 😀 😀 jako u nás doma 😉 Ale hurdají všichni 😀 😀 😀

aerin
31. okt 2012
vevercam
31. okt 2012

@animal před 2 lety jsem chodila se 6letým synem na rehabilitace pro vadné držení těla a ploché nožky a na ty nožky nám bylo doporučeno pořídit masážní podložky - jedna vypadala jako plastová rohožka s jemnými plastovými štětinami a druhá byla s výstupky jako jsou na třeba na masážních baloncích - ty jsme dali do koupelny k umyvadlu a když si např. čistil zuby, nebo myl ruce, stál na nich a stimuloval
jinak rehabilitace na ploché nožky začínala masáží chodidla masážním balonkem (ježkem) a následovalo míčkování měkkým molitanovým balonkem - je to kombinace koulení a speciálně vedených tahů
potom syn cvičil na balanční čočce, podobná jako dávala odkaz @baarca, a když se manželovi rozjely problémy se zády, čočku zabavil a teď na ni sedává v práci 🙂