icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maly_prcek
1. nov 2012

@animal Šitý šlapací chodník...

crawler
1. nov 2012

TAk softshellky ze zbytků pro Fanouška. Nažehlovačky dle návodu naprosto v pohodě. Reflexní paspulka je ještě v bočních švech, ale není vidět, protože u nás včera svítilo sluníčko 😵

sinala
1. nov 2012

@piecee mám taky starou veritasku, aplikací jsem zatím moc nedělala, ale vždycky si je podžehlím vliesofixem a dobré. Aplikaci úplet na úplet jsem ještě nedělala, ale fingovat by to mělo stejně 🙂

sufik1
1. nov 2012

@piecee hele já se teď vrhám na šití chaoticky podle toho, z čeho zrovna vyrostl... tak ještě asi 2 trika a nutně potřebujem tepláky a zateplený kalhoty.
Aplikace - oboustranný vlizelín nebo vliesofix, na to nažehlím látku, vystřihnu motiv, celý nažehlím na triko a obšiju. A pak se to nekroutí. Jen v případě plátna se to občas na krajích třepí. A chce to fakt přižehlit i na triko, na tepláčkách se mi bez přižehlení začaly ty aplikace vytrhávat ze švů...

sinala
1. nov 2012

@maly_prcek ten je parádní. To je každý čtverec plněný něčím jiným?

kuna
1. nov 2012

@maly_prcek jůůů, to jsi šila ty?

@sufik1 sloníkov vypadá úžasně, ale jak to funguje v praxi s dvouletým dítětem? Přijde mi, že dost atrakcí (tunely, tobogan...) je pro tak malé děti lákavých, ale nebezpečných. Už vidím, jak J. leze někam, kde to pro ni ještě není a nějaký desetileťák jí skáče po hlavě. Já si to představuju tak, že tam J. lítá jak urvaná z řetězu, já za ní (občerstvení???? 😀 😀 😀 😀 ), pořád dělám záchranu a nakonec se i s břichem zaseknu někde v síťovém tunelu a ke konci dne mi pro jistotu praskne plodová voda 😀

maly_prcek
1. nov 2012

@animal A ještě tohle - je to teda pro většší děti na rovnováhu, ale to použití šmirglů, atd. atd. je dobrý nápad...

maly_prcek
1. nov 2012

Jéé nééé, to jsem nešila 😀 to je z netu... Taky to tak chápu - čtverce jsou plněné buď různýma materiálama nebo je to z nějaké hmatově výrazné látky...

ale jestli tu budem ještě chvíli rešit plovhé nohy, tak to asi teda ušiju 😀 😀 😀 A nejlíp cestičku středem obýváku 😀

animal
1. nov 2012

@maly_prcek no to je paráda

maly_prcek
1. nov 2012

Tak pak napište, co dát dovnitř... Zbytků látek mám mraky 🙂 Rýže, pohanky atd... nepůjdou vyprat, co? To by mi vyklíčilo, že? 🙂 Leda nějaké vyndávací pytlíčky.... Asi půjdu na průzkum do garáže, co tam máme za smetí...

animal
1. nov 2012

@maly_prcek tak co se týče rýže.... co by nešlo vyprat by se dalo udělat tak, že ušiješ čtverec na zip a ten teprve vložíš do jedné z části cestičky, která zrovna ale taky musí být na zip
a kdybych tam chtěla navkládat chomáče celofánů, tak bych taky nějakou část cestičky musela udělat na zip, akorát celofán by už nemusel být v dalším obalu

baarca
1. nov 2012

@maly_prcek I na té fotce je vidět, že některé části jsou na sucháč, takže určitě vyndavací. Je to opravdu skvělý nápad.

caramilla
1. nov 2012

@kuna
@crawler já když jsem sušila vše dohromady, tak jsem měla takové ty silnější nasákavější věci právě morké - třeba guma v pase u bambusového pyžama Jasmíny, lípeček u trička, lemy na mikině, regulační pas u riflí, mezinoží u bambusových spoďár... Když dám podobné prádlo k sobě a na bavlnu max. tak něco maličko teda vždycky taky dosušuju, ale dneska asi jen hodně stažený ten reg. pas u riflí, jinak jsem nedala plnou várku a vyndala uměliny a je to lepší. Senzor asi nějak funguje, protože mi 2,3 hod. program zkrátí třeba na 45 minut, když toho je málo a vyhodí to suché dřív a je to OK. Tak to je fakt záhada. Možná mi nefungují ty umělinové programy a nebo nefungují obecně 😀 Příště to tam hodím teda na bavlnu:D
Filtry čistím většinou po každém cyklu - teda ty dva v bubnu.
No, musím se učit 😀

@crawler a na kolik kg máš pračku, já na 7 kg a když to vyndám z pračky, tak to má cca 8 kg, jak je to mokré, tak to tam právě nedávám celé, to je na 7 kg mokrého prádla, ne?

caramilla
1. nov 2012

@maly_prcek wow, to je super nápad! 😎

caramilla
1. nov 2012

Jinak jsem si koupila v akci ve slevě ty "péřové spacáčky" na nohy jako bačkory a jsou táááááááááááák teplé, ale nepotí se v nich noha, crocs byly taky teplé, ale potila se mi v nich noha, toto je dokonalé:D Akorát jak jsem zvyklá na ty ortoped. pantofle, tak cítím na noze každý sval, což je super, protože zrovna na nich děláme s fyzioterapeutem tak každou cestou na WC cvičím 😀

crawler
1. nov 2012

@caramilla v návodu sušky píšou na 7kg suchého 😉 jinak pračku mám na šest...nemám odhad, tak dávám rozhodně míň, ale manža tam včera narval tak plnej buben, že si myslím, že to bylo rozhodně přes 6kil... Určitě to chce vyzkoušet všechno možný a stejně jako u pračky, šicích strojů apod. člověk bude využívat jeden dva nejoblíbenější programy... 🙂

zojec
1. nov 2012

@maly_prcek slapaci chodnik paradny 🙂 davam do zaloziek asi ako 10000vec v poradi co raz usijem 😀
@caramilla tie perove papucky su fajn, akuirat treba davat pozor na drevenych podlahach a schodoch.. od kedy som si v nich skoro zlomila chrbticu na schodoch tak su zalozene 🙂
no a moj vcerajsi a dnesny pocin.. cisty caramilla pajc 😅 ale tesim sa z nich, ked si predstavim minulorocne softky, tak je to dost posun vpred 😀 😉 este rok-dva sitia a mozno budem mat aj vlastne napady 😉 chcem este na tie kvietkove softky nazehlit reflexny kvietok ale ani za pana netusim kde 😀 😒 este viac ako so sitim som sa trapila nad umiestnenim tych trapnych 4 kvietkov 😕
chcela som ich ist nafotit von, ale teda pocasie pod psa 🙄

macin73
1. nov 2012

@zojec Týjo, to je dokonalé!!! Já chci takýýý 😀

palosek
1. nov 2012

@zojec ...to je nádhera.... 😵 😵 😵 že bych se inspirovala..... 😉

fionka1711
1. nov 2012

posledna kapsovka

jemi
1. nov 2012

@sufik1 já zatím lemovala vždy skládaným proužkem, ale to tvoje lemování u krku vypadá líp, jak to děláš?

zabza40
1. nov 2012

@caramilla O víkendu má MTX 10procent slevu na vše 😉 😉 😉

kalman
1. nov 2012

Čaute kočky Tak už som dostala vianočný darček 🙂 sušičku prádla 😀
Nestíham sem moc chodit ale všimla som si že ste sa o nej bavili .
čo všetko vnej sušíte pozerala som vysačky a detské tepláky by sa nemali sušiť dávate ich tam?

macin73
1. nov 2012

@kalman Já tam zatím nedala jen zimní kombinézu z Lidlu a podzimní bundičku. Plus tam nedávám zatím nic z vlny. Tepláky bych tam asi dala, pokud by vyloženě nebyly celé umělé (jedny takové jsme podědili). Už jsem tam pár dětských věcí šoupla, i když měli symbol se sušičkou přeškrtnutý. Ale nastavuji vždy šetrný program se sníženou teplotou (kromě ručníků).

kalman
1. nov 2012

@macin73 Dnes sem sušila poprvé a míchala sem prádko a všechno suché 😀
mám senzorovou a zastavila kdiž bilo suché detské postelní prádlo a ostatní bilo vlhke zapla sem znovu a za 15 minut vypla a prádlu suché a žehlit musím asi dve veci Juppííííí 😀 😀

sufik1
1. nov 2012

@kuna hele sloníkov je pro tuhle věkovou kategorii v poho. Mají tam různé sekce - trampošky, herničky, dílničky, sekci odrážedel a autíček, mimisekci a pak obrovské prolejzačky na 3 patra. Každý si vybere. Ale mezi náma, je to drahý jak prase. Jak vstup, tak služby okolo - jídlo, pití.... a svoje si donést nemůžeš. Ale to je i lefíku. Ale sloníkov je o ligu výš jak lefík - čistěji i lepší a modernější atrakce a hračky. A taky hrozně moc lidí, co jsem tam byla naposled. A holt ta cena. 200,- tam za jídlo a pití necháš s přehledem + vstupné. Ale co mi naprdlo v lefíku, že tam nemají ani uzamykatelné skříňky na věci. Docela problém tahat všechno s sebou a nebo nechat bez dozoru. To ve sloníkově skříňky jsou a i je to líp přehlednější. Určitě za zkoušku nic nedáš. A zima bude dlouhá a s dítětem doma bych se ukousala. Ale ani ten lefík není špatný, dětem je to v důsledku jedno...

laeela
1. nov 2012

@caramilla syntetiku suším normálně s bavlnou, vše dohromady, nerozděluji a program dávám ten na bavlnu. Já myslím, že se tam dává jinak teplota a jednou jsem něco dávala taky na syntetiku a taky to bylo vlhký, tak nemyslím, že to je závada sušičky. 😉

laeela
1. nov 2012

@kalman Jinak ložní, hlavně velké kusy když suším, tak dávám extra, protože se mi vždy stane, že se do toho prádlo zamotá, pak to pípá že konec a prostěradlo je třeba suché a prádlo mezi tím ještě vlhké. Tak velké kusy povlečení suším radši extra.

argo1
1. nov 2012

@piecee mikinu jsem šila na zkoušku z fleecu z Wendy a je taky pěkně silný (ale to mi zas vyhovuje, páč je mikča fakt teplá) a střih jsem zvětšovala z dětské mikiny z Ottobre a trochu ji projmula. díky tomu, že to je z fleecu, tak jí obleču, ale přes prsa to je naknap🙂 takže až budu chtít bundu ze softshellu, tak musím najít už nějaký dámský střih😉