Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec hele, pajc tak dokonalej, že jsem listovala odspoda fotky a říkám si "tý jo, kdo sem dal moje softky?" 😀 😀 😀 Jsou krásný.
@crawler a kde to je, já jsem návod prošla asi 5x a nikde jsem tam to, zda je to suché nebo mokré nenašla! 😠 Hlavně, že mám VŠ, fakt 😀 😀 😀 😀 😀
Moje oblíbené programy je bavlna extra suché a refresh 😀 😀 😀 😀
@terezita njn. Jasmi strasne chtela jet do Prahy 😀 Byla jsem dneska hele i na Chodove i na Bulovce, ale vzdy tak 30 minut:D Nestihala jsem, uz jsem mela v ruce mob. ze ti napisu, ale fakt jsem nemela ani 10 minut navic 😝 I tak prijela Mína z Prahy pretazena, teda hlavne ja:D Preci jen nejsem uplne zvykla na to ji neustale lovit nekomu pod nohama, jak na ni slape a strka do ni, nebo v metru si na ni 3 lidi malem sedli, protoze simysleli, ze tam je volno a nikdo tam nesedi 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A ona se furt na neco ptala, ja furt ji v ruce, tahat ji do schodu, ze schodu a jeste u toho odpovidat na otazky a hlidat kabelku, no des...
Byly jsme v Desigualu spolu se podivat na detske oblecky, nastesti je to vse az od 4 let a hlavne silene drahe 😀 😀 😀 Ale bylo to zabavne, hezky barevne. A jedny satky jsem ji prave zkousela, ale byly ji az po kozacky 😀 😀 😀 Celkem ji slusely, ale je pravda, ze tyhle divne vzory a strihy a uchylotiny jsou spis az pro vetsi, ty "mimina" bez vlasu v tom vypadaj fakt divne 😀 Pro me nastesti 😀 Takze jsme na Chodove koupily jednu krabicku Leonidas pro Paju a dve cokoladove pralinky do pusinky a sup do metra pres celou Prahu na Bulovku. Jasmi na nemocnici reagovala uplne super, ja se bala, jak to bude vnimat, kdyz vsude lezej hekajici lidi a uvidi Paju, jak nemuze si ani sednou 😀 A ona totalne v pohode, pofoukala nozicku, pohladila po celicku a delala blbiny 😀 Pobavila cely pokoj 😀 Cesta zpet teda byl horor. Manzel si dal sluchatka a delal, ze tam neni a ja se venovala hodinu a pul unavenemu hladovemu diteti, takze jsme 100x zpivaly Chnapika a furt do blba varily kasicku 😀
Co jste na Chodove koupily? Neco ruzoveho s kittynou? 😀
@argo1 Hele, tak nějak to zvládám... ono mi taky nic jiného nezbývá, že? 😀 Jeden den dobrý, druhý den bych tu starší nejradši věnovala prvnímu kolemjdoucímu... 😕 ale to je asi i tím, že jí rostou špičáky. Snáší to hůř než řezáky i stoličky. Já bych klidně šla ještě do třetího, ale hned 3 parametry mluví spíše proti, tak asi zůstaneme u dvou cácorek 😵. Ale vzhledem k faktu, že jsem už málem vzdala myšlenku, že budu mít kdy děti, je tento počet super 🙂 😎
můžu se zeptat, kdo jste šily tu kombinézku s šikmým zipem z předposledního Ott., jak sedí velikosti? Chci ji zkusit ze softu, ale moc nevím, jak případně upravit střih, aby se mi do ní prcek vešel i s plínkou, mikinou a tak... Podle střihu jsem ještě nikdy nešila...
tak v Lidlu budou mít příští týden "domácí ponožky", což jsou takové papučky, co mají dole cosi tenkého, netvarovaného a nahoře pletenou ponožku. Vypadá to celkem fajn na to chození bosa a bude to za hubičku 😀 Já teda mám svoje spacáčky, ale třeba to někoho zaujme. Já po dni chození v těch spacáčkách teda nic moc, klenba bolí, což je vidět, že asi vše v pořádku není. A bolí mě na té zdravé noze, na "mrtvá" je asi tak mrtvá, že nějakou změnu nepociťuje 😀
No mně pořád vrtá hlavou jedna věc... když by tedy chození naboso bylo pro nohy tak stimulující a prospěšné, tak by to mělo fungovat i v nějakých rovných šlupkách, ne? Pokud mi nohu netvaruje něco zespoda, tak by se mohla stimulovat právě tím, že ji nutím vyrovnávat a pracovat. Nežebych někdy takové šlupky nosila, ale když jsem třeba měla někde na návštěvě půjčené IKEA papuče a byla v nich déle na nohách, plosky a nohy mě dosti bolely... a teď čím to bylo? Že správně stimulovaly svalíky nebo jsou pro nohy pohroma? No fakt mi to vrtá hlavou. Jako jsem nalomená si ty capáky pořídit i pro sebe, ale trochu mám z toho i strach, aby mě z nich fakt nebolely nohy a klenba se nebortila ještě víc.. Protože doma chodím po tvrdé rovné ploše a to není asi nic moc...
@macin73 já problémy s plochýma nohama nemám a klenba mě na té jedné noze fakt trochu bolí, není to nic hrozného a myslím, že se tu psalo, že to je právě normální u těch líných nožiček zvyklých na papuče z lékárny. Já nosím furt boty z lékárny, celé léto jen ortopedické měkkoučké botičky, tak asi pro moje nohy šok 😀
Mě to logiku dává, při každém došlapu přesně cítím svaly, které jsou nuceny pracovat a vůbec na to nebyly zvyklé, ulejvaly se! 😠
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás pletla vlňáčky....chtěla bych se o to pokusit, ale neumím plést. Dá se to zvládnout podle návodu třeba tady? (zkušenost od někoho, kdo také neumí moc plést?)děkuji 😉
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245
@caramilla super popis cesty, právě z tohoto důvodu já do města jen s kočárem, aby mi ji někde neušlapali 🙂
ad capáčky a boty - já ještě přemýšlím nad jednou věcí. U kvalitních dětských bot je ta vnitřní stélka stejně plochá a měkká, není to vytvarované, jako u dospěláckých ortopedických, takže by to mělo vyjít nastejno, ne? Dítě chodí po měkkém a rovném povrchu. Ale co v případech, že dítě třeba vybočuje kotník, našlapuje na vnitřní hranu nožky....toto kvalitní kotníková bota spraví, co na to měkké capáčky? Nerýpu, proti capáčkům nejsem, jen se snažím si v tom udělat jasno sama a jsem za tuto diskusi moc ráda 🙂
@briuska já pletla vlňáčky podle těhle návodů 😉 : http://www.zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_... 😉
@briuska dá se to 🙂 Pletlsa jsem podle podobného návodu a byla to druhá věc, co jsem v životě upletla. První byl pokus o šálu hladce a obrace asi před 15 lety 😀 Vybavila jsem se návody a obrázky na jednotlivá oka a tak a šlo to. Teda pletla jsem je asi týden a nohavičky na ponožkových jehlicích bylysnad horší než celé státnice. Ale fungují skvěle, sedí a já jsem na sebe super-pyšná, že jsem je pokořila

@laeela ad děti, to stejně obdivuju, že máš 4 😀 Já už měla chvíle i s jedním, že druhé ne 😀 Ale chtěli bychom 3 😀 Uvidíme, snad mě dřív neodvezou o blok dál do léčebny 🙂