icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
1. nov 2012

@laeela ad děti, to stejně obdivuju, že máš 4 😀 Já už měla chvíle i s jedním, že druhé ne 😀 Ale chtěli bychom 3 😀 Uvidíme, snad mě dřív neodvezou o blok dál do léčebny 🙂

caramilla
1. nov 2012

@zabza40 jj, pokusim se objednat ten clim 😉
Pro tebe mam balik lama + zipy, vecer napisu, jakej mas za zipy doplatek, asi jsi mi je neplatila, ne? mam to tak zapsane ve svem blbnicku 😀

sinala
1. nov 2012

@argo1 větší nervy přijdou v pubertě 😀 😀 😀

caramilla
1. nov 2012

@zojec hele, pajc tak dokonalej, že jsem listovala odspoda fotky a říkám si "tý jo, kdo sem dal moje softky?" 😀 😀 😀 Jsou krásný.
@crawler a kde to je, já jsem návod prošla asi 5x a nikde jsem tam to, zda je to suché nebo mokré nenašla! 😠 Hlavně, že mám VŠ, fakt 😀 😀 😀 😀 😀
Moje oblíbené programy je bavlna extra suché a refresh 😀 😀 😀 😀

crawler
1. nov 2012

@caramilla návod mám u malýho a ten spí, tak tam ted nejdu, ale mám pocit, že jsem to četla tam, kde jsou orientační váhy některý druhů oblečení ve sloupečku...vš mám taky, ale je fakt, že porozumění textu mi občas dělá problémy 😀

argo1
1. nov 2012

@sinala to zatím nemůžu posoudit🙂 ale určitě né nadarmo se říká: "Malé děti - malé starosti, velké děti -velké starosti" 😎

caramilla
1. nov 2012

@crawler tam jsem to hledala 😀 😀 😀 Se pak podívám po 150. TE´d jsme se vrátily z Prahy a já mám zimnici jak kráva, takže se tu zachraňuju horkou medovinou... 😵
No pro mě s VŠ třeba vyplnit složenku! 🤐

laeela
1. nov 2012

@argo1 já to měla podobně, ale zas jsem nechtěla, aby vyrůstaly samy, tak mám dvě a dvě, nejstarší bude za chvilku 13. Měla jsem výhodu, že jsem první dceru měla už v jednadvaceti. 😉
Ale taky mám často pocit, že už jsem na ten cirkus, co doma máme, moc stará. 🤐

terezita
1. nov 2012

@caramilla zase v praze? ty jsi ve meste castej nez my prazandy.. nebylas na chodove dneska? ja jo 😀
a na zimu jsem si lupla svaracka.. mnamozni! 😅

caramilla
1. nov 2012

@terezita njn. Jasmi strasne chtela jet do Prahy 😀 Byla jsem dneska hele i na Chodove i na Bulovce, ale vzdy tak 30 minut:D Nestihala jsem, uz jsem mela v ruce mob. ze ti napisu, ale fakt jsem nemela ani 10 minut navic 😝 I tak prijela Mína z Prahy pretazena, teda hlavne ja:D Preci jen nejsem uplne zvykla na to ji neustale lovit nekomu pod nohama, jak na ni slape a strka do ni, nebo v metru si na ni 3 lidi malem sedli, protoze simysleli, ze tam je volno a nikdo tam nesedi 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A ona se furt na neco ptala, ja furt ji v ruce, tahat ji do schodu, ze schodu a jeste u toho odpovidat na otazky a hlidat kabelku, no des...
Byly jsme v Desigualu spolu se podivat na detske oblecky, nastesti je to vse az od 4 let a hlavne silene drahe 😀 😀 😀 Ale bylo to zabavne, hezky barevne. A jedny satky jsem ji prave zkousela, ale byly ji az po kozacky 😀 😀 😀 Celkem ji slusely, ale je pravda, ze tyhle divne vzory a strihy a uchylotiny jsou spis az pro vetsi, ty "mimina" bez vlasu v tom vypadaj fakt divne 😀 Pro me nastesti 😀 Takze jsme na Chodove koupily jednu krabicku Leonidas pro Paju a dve cokoladove pralinky do pusinky a sup do metra pres celou Prahu na Bulovku. Jasmi na nemocnici reagovala uplne super, ja se bala, jak to bude vnimat, kdyz vsude lezej hekajici lidi a uvidi Paju, jak nemuze si ani sednou 😀 A ona totalne v pohode, pofoukala nozicku, pohladila po celicku a delala blbiny 😀 Pobavila cely pokoj 😀 Cesta zpet teda byl horor. Manzel si dal sluchatka a delal, ze tam neni a ja se venovala hodinu a pul unavenemu hladovemu diteti, takze jsme 100x zpivaly Chnapika a furt do blba varily kasicku 😀
Co jste na Chodove koupily? Neco ruzoveho s kittynou? 😀

macin73
1. nov 2012

@argo1 Hele, tak nějak to zvládám... ono mi taky nic jiného nezbývá, že? 😀 Jeden den dobrý, druhý den bych tu starší nejradši věnovala prvnímu kolemjdoucímu... 😕 ale to je asi i tím, že jí rostou špičáky. Snáší to hůř než řezáky i stoličky. Já bych klidně šla ještě do třetího, ale hned 3 parametry mluví spíše proti, tak asi zůstaneme u dvou cácorek 😵. Ale vzhledem k faktu, že jsem už málem vzdala myšlenku, že budu mít kdy děti, je tento počet super 🙂 😎

argo1
1. nov 2012

@laeela no, já jsem na ten cirkus u nás zvědavá, až ti dva rošťáci vyrostou. 😀
@macin73 "věnovat kolemjdoucímu" 😀 😀 😀 to je taky dobrej způsob, jak mít klid🙂
tak nám všem dohromady přeju pevné nervy a slunce v duši 😀

macin73
1. nov 2012

@argo1 No je jasný, že bych ji nedala ani za milión, ale znáš to... 😝

jitu22
1. nov 2012

můžu se zeptat, kdo jste šily tu kombinézku s šikmým zipem z předposledního Ott., jak sedí velikosti? Chci ji zkusit ze softu, ale moc nevím, jak případně upravit střih, aby se mi do ní prcek vešel i s plínkou, mikinou a tak... Podle střihu jsem ještě nikdy nešila...

kofinek
1. nov 2012

@terezita svaracka si kupovala, ci doma vlastna vyroba? Lebo ja uz vonku ani nepijem, nemam stastie, to radsej vylejem... 😖

terezita
1. nov 2012

@kofinek domaa.. :D :D :D

zikie
1. nov 2012

@jitu22 Velikostně celkem sedí, jen bych možná pro příště trochu prodloužila nožičky a holkám se nelíbí jak je veliká kapuca. Mě to ale až tak nepřiměřené nepřijde. Asi má náš drobek velkou hlavu či co 🙂

caramilla
1. nov 2012

tak v Lidlu budou mít příští týden "domácí ponožky", což jsou takové papučky, co mají dole cosi tenkého, netvarovaného a nahoře pletenou ponožku. Vypadá to celkem fajn na to chození bosa a bude to za hubičku 😀 Já teda mám svoje spacáčky, ale třeba to někoho zaujme. Já po dni chození v těch spacáčkách teda nic moc, klenba bolí, což je vidět, že asi vše v pořádku není. A bolí mě na té zdravé noze, na "mrtvá" je asi tak mrtvá, že nějakou změnu nepociťuje 😀

macin73
1. nov 2012

No mně pořád vrtá hlavou jedna věc... když by tedy chození naboso bylo pro nohy tak stimulující a prospěšné, tak by to mělo fungovat i v nějakých rovných šlupkách, ne? Pokud mi nohu netvaruje něco zespoda, tak by se mohla stimulovat právě tím, že ji nutím vyrovnávat a pracovat. Nežebych někdy takové šlupky nosila, ale když jsem třeba měla někde na návštěvě půjčené IKEA papuče a byla v nich déle na nohách, plosky a nohy mě dosti bolely... a teď čím to bylo? Že správně stimulovaly svalíky nebo jsou pro nohy pohroma? No fakt mi to vrtá hlavou. Jako jsem nalomená si ty capáky pořídit i pro sebe, ale trochu mám z toho i strach, aby mě z nich fakt nebolely nohy a klenba se nebortila ještě víc.. Protože doma chodím po tvrdé rovné ploše a to není asi nic moc...

caramilla
2. nov 2012

@macin73 já problémy s plochýma nohama nemám a klenba mě na té jedné noze fakt trochu bolí, není to nic hrozného a myslím, že se tu psalo, že to je právě normální u těch líných nožiček zvyklých na papuče z lékárny. Já nosím furt boty z lékárny, celé léto jen ortopedické měkkoučké botičky, tak asi pro moje nohy šok 😀
Mě to logiku dává, při každém došlapu přesně cítím svaly, které jsou nuceny pracovat a vůbec na to nebyly zvyklé, ulejvaly se! 😠

briuska
2. nov 2012

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás pletla vlňáčky....chtěla bych se o to pokusit, ale neumím plést. Dá se to zvládnout podle návodu třeba tady? (zkušenost od někoho, kdo také neumí moc plést?)děkuji 😉
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245

kuna
2. nov 2012

@caramilla super popis cesty, právě z tohoto důvodu já do města jen s kočárem, aby mi ji někde neušlapali 🙂

ad capáčky a boty - já ještě přemýšlím nad jednou věcí. U kvalitních dětských bot je ta vnitřní stélka stejně plochá a měkká, není to vytvarované, jako u dospěláckých ortopedických, takže by to mělo vyjít nastejno, ne? Dítě chodí po měkkém a rovném povrchu. Ale co v případech, že dítě třeba vybočuje kotník, našlapuje na vnitřní hranu nožky....toto kvalitní kotníková bota spraví, co na to měkké capáčky? Nerýpu, proti capáčkům nejsem, jen se snažím si v tom udělat jasno sama a jsem za tuto diskusi moc ráda 🙂

katka82
2. nov 2012

@briuska já pletla vlňáčky podle těhle návodů 😉 : http://www.zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_... 😉

katka82
2. nov 2012

@barcav díky za vzkaz od Petky 😉 moc na ni myslíme a držíme palečky 😉 snad to mimi ustojí a vydrží v bříšku co nejdéle 😉

jitu22
2. nov 2012

@briuska dá se to 🙂 Pletlsa jsem podle podobného návodu a byla to druhá věc, co jsem v životě upletla. První byl pokus o šálu hladce a obrace asi před 15 lety 😀 Vybavila jsem se návody a obrázky na jednotlivá oka a tak a šlo to. Teda pletla jsem je asi týden a nohavičky na ponožkových jehlicích bylysnad horší než celé státnice. Ale fungují skvěle, sedí a já jsem na sebe super-pyšná, že jsem je pokořila

bordino
2. nov 2012

tři dny jsem šila a vyšívala kukly, jdu si trošku zaspamovat, mám z nic radost. Zde jen malý vzorek, zbytek jsem ani nefotila :D

terezita
2. nov 2012

@bordino kraaasny!!
hele strih uz je v bedarove. jdu ti do ip hodit kontakt na kamosku.

bordino
2. nov 2012

@terezita bezva, tak už jen najít někoho, kdo podle něj našije ty dárky k Vánocům 😀 Peníze máš?

terezita
2. nov 2012

@bordino ja a penize?? ty nemam.. neustaly nedostatek.. 😀 😀 😀 das? 😅

bordino
2. nov 2012

@terezita Sama mám málo :D Já myslela, jestli jsem ti to zaplatila, já teď tak objednávám, že se ztrácím... pokud někomu něco dlužím, prosím, kopněte do mě!