icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
4. nov 2012

@ucitelka70 nie soft bundu...tie nohavice..čo si sem hodila link..vlastne podobné..Nonita? či čo?? 😀

snowwitch
4. nov 2012

Tak se jdu taky pochlubit. kromě tepláčků a pár pyžámek má prvotina. Škoda jen, že Johy to bude až tak za rok 😀 Ale mám natrénováno a můžu ušít nějakou menší....

beky52
4. nov 2012

užasná supravka..dlho si šila?

beky52
4. nov 2012

@snowwitch ..predošlá otázka bola tebe?

sufik1
5. nov 2012

@snowwitch tohle je prvotina???? tak na to jsme si troufla až tak po 2 letech šití.... další talent od přírody 😀

kuna
5. nov 2012

@snowwitch prvotina, jo? Já jsem teda asi od přírody "gramlavá" 😀 😀 😀

janasrub
5. nov 2012

@stassy myslíš tu philippu? Já ji šila a na zádech jí má ok, nám se zase divně krabatí vepředu. Jenže to byl můj první počin na OL a já si asi nechala zbytečně velké přídavky, tak myslím, že to tam má volné :(
Teď mám střiženou a největší velikost na sebe a bez zipu to nevypadá zle. Pak se možná pochlubím.

janasrub
5. nov 2012

výměna nitě na OL se zdařila
nicméně, když teda tu niť navážu, tak já pak opatrně táhla celý řetízek až prošel i uzlík a pak jsem šila.
Tak to tak děláte?

ucitelka70
5. nov 2012

@beky52 ano, mám strih..... pajcnutý, veľkosť cca 80-86

snowwitch
5. nov 2012

@beky52 @kuna @sufik1 Šila jsem to po večerech přesně 10 dní i s obkreslením a úpravou střihu z Ott. a předtím jsem ušila přesně troje tepláčky, dvoje pyžámka (dl.triko a kalhoty) a soupravu kalhot a kabátku na mimi z 4/12 Ott.
Tak děkuji za pochvaly, ale má to spoustu much. Např. nevím proč, ale podšívka mi prostě místama utekla, takže není chycená všude (střihb stejný, tak nevím proč) a švy jsou křivý, ale na funkci to prý nemá vliv 😀

mahafi
5. nov 2012

@snowwitch to je nádhera 😵..

barcav
5. nov 2012

@snowwitch nádherná soupravička 😵

kalman
5. nov 2012

@caramilla Jo a to barvení zabere dost času, dneska maluju na velkou buginu novou vložku tak se zase nenudím 😀
a rčknu ti že vymejšlet kam jakou barvu to dá taky zabrat a mú detský poradce by dal skoro všechno na rúžovou 😅

kuna
5. nov 2012

pořebuju poradit OT. Přišly mi ty balanční podložky, jak tu na ně dával někdo odkaz ze slevomatu (díky moc!). Ovšem je v tom háček, nedají se nafouknout klasickou pumpičkou, co je třeba na gymnastický míč, overball, ale vypadá to, že na ně musí být stejná hadička, jako např na volejbalový či fotbalový míč. No a tu teda zrovna náhodou doma nemám 😒 😉 . Zítra se někde podívám, ale nevíte, čím by se to dalo nouzově nafouknout z běžných domácích zásob? Chtěla jsem s J. odpoledne cvičit, teď z toho nic nebude. ☹

zojec
5. nov 2012

tak ten moj ottobre nedorazil :( uz sa vam to niekedy stalo? idem im napisat, ci ho nezabudli poslat, ale skor upodozrievam nasu slovensku postu :( 😒

lenasss
5. nov 2012

tak jsem to nevydržela a mezi balením jsem musela střihnout do těch úúúžasných tučňákůů a jedny prdeláčky jsou na světě

zojec
5. nov 2012

@lenasss ze ja som si tie oranzove nezobrala 😖 😠

mahafi
5. nov 2012

@lenasss to vypadá naprosto dokonale 😵

lenasss
5. nov 2012

@zojec já zase nemám tyrkysové 😖 ale ti oranžový jsou krásní.

lenasss
5. nov 2012

@mahafi děkuji

lenasss
5. nov 2012

a ještě na modelce 😀

jancasoch
5. nov 2012

holky chtěla jsem vás poprosit, kdo nemáte v tabulce mindoku doplněné emaily, tak mi je tam prosím napište. Možná to budu muset uzavřít dříve, tak ať vám mohu dát případně vědět. Díky 😀

macin73
5. nov 2012

@lenasss Zrovna dneska jsem si říkala, kdo se první pochlubí s tučňáky 😀. Já na ně ještě čekám, ale už jsem vymýšlela, co z nich 😉

palosek
5. nov 2012

@zojec mě dorazil pokaždě celkem včas.... jen jim tam napiš... 😉

macin73
5. nov 2012

Apropos, mohl by mi někdo osvětlit, co jsou prdeláčky, nebo častěji zmiňované "nasrávačky", nebo jak se to jmenuje? Děkuji 😀

palosek
5. nov 2012

Tak nad tučňákama taky přemýšlím....co z nich střihnout jako první 😀 Vyšila jsem odstřižky po velkých trikách....D má legíny a Triko, ale nechce se fotit.. na modelce asi jindy..... no a spoďáry pro velké...vše ted od stroje....... 😀 😀 😀

martinkah
5. nov 2012

@zojec neboj, oni ti v pohode pošlú ďalší kus.. ten snáď už dorazí 😉

caramilla
5. nov 2012

Jasmínky harém harém 😀

caramilla
5. nov 2012

@snowwitch no, tak jestli je tohle tvoje prvotin, tak se máme na co těšit 😀

palosek
5. nov 2012

@caramilla To všichni vkládáme fotky najednou??? 😀 😀 😀 Ale chúdě musela vymrznout... 😀 😀 😀