Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Já taky na novém stroji spodní jen navazuji a ty do jehel navlíkám celé. Až mi prdne spodní niť tak teprve budu tápat, jak se to dělá. Ale vypadá to jednodušeji než na půjčovaném overlocku.
@caramilla Tak až naskladní clim, tak bych se zdovolením přidala. Se mi líbí ten šedý, co jsi na něj dělala reklamu.
@ucitelka70 ..ty si šila podobný strih Alexovi..nemáš strih...?..alebo neviieš o niekom.kto má?? 😉
@michamicha Nádherná pyžamka.
Já si jdu k vám zase pro radu.... v čem jsou špatné plenky Sketch? Já jsem objevila PUL ze kterého jsou šity právě tyto plenky a tak nevím jestli ho mám koupit a nebo právě ten PUL na nich je špatný a provlhá a nebo je to třeba špatným střihem.... já je neměla, tak nevím. 😒
Děkuji za odpověď.
Pavla
@michamicha ...krásné výtvory...ted jsem normálně váhala, ve které jsem diskuzi 😀 😀 😀 😀 😀
@beky52 neviem Bei, na čo myslíš? na soft kabátik? pošlem ti strih, ak chceš, mám 86 ku
Trošku mimo témy, kto má koreňovú zeleninu a nevie čo s menšími a nepodarenými kúskami, nech sa páči recept na domácu vegetu
1 kg soli, 1 balik ml cierneho korenia
2 kg mrkvy, 2kg petrzlenu, 2kg papriky
30 dkg paradajok
5 dkg cesnaku
1/2 kg kalerab, aj karfiol, aj kel aj zeler, aj cibule
ja davam aj pekne vnate, aj peknu duzinu z papriky, ak nieco chyby, doloz ine
holky potřebuju ušít kostýmy Rumcajse a Cipíska. Nemáte některá tip, z čeho udělat (levně) klobouky?????? Karton a polepit látkou? filc by se asi docela prodražil v té gramáži, aby to drželo tvar. Nebo něco jiného???? Jaké jsou hodně tuhé výstuže?
baby poradte, čo ste šili soft podšitý flízom, ja som miesto flízu dala ikea deku.... o koľko má byť iný rozmer ako soft? myslím, že pol cm viac na chrbe by stačilo, však? ešte som nepodšívala s tak hrubým materiálom, díky
2,5 hodiny jsem myla okna a mám jich umytou ani ne polovinu!!!!!!!!!! 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@pajinka85 nevím, o čem si s Car píšete, ale mylly je tady http://www.myllymuksut.com/ 🙂
Já jsem tento víkend pošila tričko a sukni pro sebe, ale musí mě v tom někdo vyfotit na denním světle. Takto večer a ještě k tomu na koberci to není ono 🙂
Holky pomoooooc ,nutně potřebuji rychle kousek červeného patentu, stačí tak 10x80 cm nebo 8x50 a 10x30 .Pomůžete mi někdo prosím 🙂 🙂 🙂
Šila jste už některá, kromě @baarca, tu holčičí softku od Farbenmixu? Já ji teď dělám Báře a když jsem ji Báře oblíkla, tak mi přijde nějak divně střižená - na břiše jí má akorát a na zádech se to tak divně krabatí.. je tam spousta místa.. Je chyba na mém přijímači nebo někde jinde? 😀
Holky, kde bych mohla sehnat střih na bundičku ze soft. ve velikosti 122 na kluka??? 😉

@palosek Ty spodní se navážou, přesně jak psala Ardila. Nic složitého na tom není, to dáš. 😀 ale je pravda, že se mi sem tam stane, že se někde vyskytne chyba a stejně je potřeba všechno vyvléknout a udělat to znovu od začátku..