icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
6. nov 2012

@barcav ano ta žába je fakt boží 🙂

animal
6. nov 2012

@katkaela no krása, gratulace

jitu22
6. nov 2012

@barcav obdivuju, že ještě zvládáš sedět u stroje. Můj synek to nesnášel a náležitě trestal, takže tak od 32tt jsem vůbec šít nemohla. Žába je suprová 🙂

laeela
6. nov 2012

potkala jsem dnes střih na oteplováky:
http://bloomsnbugs.blogspot.sk/2012/03/snug-bug...

palosek
6. nov 2012

@katkaela gratuluji, krásná holčička a krásné jméno 😵 😵 😵

mooncaa
6. nov 2012

@katkaela Gratuluji ke krásné modelce. Moc pěkné jméno.
Rodila jsi doma nebo v porodnici, když byl porod překotný?

raskonka
6. nov 2012

@katkaela gratuluji, ať je vám spolu krásně 🙂

kuna
6. nov 2012

@katkaela gratuluju! a vybrali jste nádherné jméno, já jsem o něm taky uvažovala 🙂

ucitelka70
6. nov 2012

baby pomoc, nestretli ste sa s tutorialom ako pekne všiť zips s kapucnou a k tomu taký pekný chránič na zips? nejak sa mi nedarí

piecee
6. nov 2012

holky jdu spamovat-🙂)
ušanka oboustraná,triko tyrkys střih podle terezity🙂 (kytka mi dala zabrat už nikdy více🙂),další triko stejný střih,mikča antracit výplněk střih z ottobre kombinezy chtěla jsem ji trochu delší ale přehnala jsem to 😅 bylo mi ale od muže zakzáno zkracovat prý to takle (pod kolena) nosí rapeři takže to mám nechat🙂 pak ještě jedna mikča pro muže (nemám nafoceno nechce ze sebe sundat) zvětšovala jsem danai střih a trochu jsem to přehnala🙂 vznikla krásná mikča pro muže je nadšen už jen protože je to první věc kt. jsem mu (ač původně nechtíc) ušila 😵

palosek
6. nov 2012

@piecee krásný, všechno, trika ala terezita jsou úúplně super. 😵 😀

animal
6. nov 2012

@piecee no jo tady má někdo postavičku 😎 😎

ivuska.h
6. nov 2012

@macin73 Béééé, já chci taky tučňáky ☹

mooncaa
6. nov 2012

@piecee To triko s kytkou se mi moc líbí, ostatní taky pěkné, ale to modré triko...

sinala
6. nov 2012

@ucitelka70 http://www.farbenmix.de/de/quinn-fotoanleitung.... sjeď si dolů, jde to pěkně podle obrázků 😀

sinala
6. nov 2012

@piecee super a aplikace na tričku bezvadná, s mým tempem šití bych se taky už měla připravit na léto 😀 😀 😀

ucitelka70
6. nov 2012

@sinala díky krásne, to by ma nikdy nenapadlo, že na spodnú krytku najprv našiť zips.... ja som v to urobila zle, že som najprv kapucnu pozašila a potom špekulovala a nedajbože nasmerovať tú krytku pri krku, aby to bolo pekne a zároven aj kapucna nebola hrubá....

alinn
6. nov 2012

@ivuska.h nebeč (chlácholivý tón) 🙂 vzorky už jsou na cestě 😉

piecee
6. nov 2012

@animal no to ne..to jen tak vypadá 😅 objevila jsem kouzlo triku dát foťák nahoru a otočit se trochu v pase 😀 😀
@sinala tj no🙂) já jsem si takový triko ušila teď a to mám střih už hodně dlouho 😀

lolelole
6. nov 2012

@piecee to je krásna ušánka 😵 nevíš prosím kde bych na ní mohla sehnat na netu střih ?

zabza40
6. nov 2012

@piecee Krásně našito 🙂, ten "kůň" na té šedé mikče je obrázek ,nebo aplikace? 😕 nemohla bys vyfotit víc z blízka sím 😉

ivuska.h
6. nov 2012

@alinn Hurá 😀

hahaluzacka
6. nov 2012

ahojte, som tu trochu novsia a nemam na to precitat si celuuuu diskusiu iked som sa dostala asi do 150tky strany ci kde :D zacala som si sit plienocky a chcela by som spravit aj vrchne vlniacky len nemam ziadny recyklovatelny sveter ale mam doma zvysny novy uterak 60% bambus 40% bavlna ci by to mohlo byt alebo ho radsej vyuzit do vkladaciek a kupit vlnenu latku na vlniaky? dakujeeem 🙂

sinala
6. nov 2012

@ucitelka70 mi to povídej, když jsem šila vestu pro Al., tak jsem to taky dělala všelijak a přitom to není zas tak složité 😀 😀 😀

jemi
6. nov 2012

Holky předpírate flees? kuli srážení, nebo můžu střihnout do nepředepranýho

crawler
6. nov 2012

@jemi flís je umělina - ten se nesrazí 😉

jemi
6. nov 2012

@crawler díky já si to myslela, jen projistotu 🙂

mahafi
6. nov 2012

@hahaluzacka ten ručník určitě jako vkládačky, jako svrchňáky to vhodný není, protékalo by ti to, na svrchňáky je dobrý pul, flees nebo vlna. ale v šití neporadím, já mám plenky koupené 🙂

argo1
6. nov 2012

@katkaela Gratuluju ke krásné holčičce a přeju hodně zdraví! 🙂

argo1
6. nov 2012

@piecee moc pěkný výtvory. jestli já budu takhle umět někdy šít 😕 .... a souhlasím s animal, postava jak ze žurnálu 😎