icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

pajinka85
6. nov 2012

tak jsem se pustila do šití plenek a teda řeknu vám....nekamarádím s patentkama. .-( To je mazec, nejdou mi ani zapínat. ☹ nevím co s tím..... nemáte někdo radu, jak na to???

ardila
6. nov 2012

Ahoj, přišla jsem se pokochat, jak jste šikovný.. Jako PRO nemůžu dávat líbí se mi, ale líbí se mi všechno moc.. Já se morduju už tři dny s pyžamem, vždycky se k tomu dostanu jen na chvíli, tak to ještě bude asi nějakou dobu trvat. Vypadá to dost hrozně, ale jsem na sebe aspoň pyšná, že jsem zatím k sobě sešila to, co k sobě patří.. No ještě nevim, jestli se tu pochlubím prvotinou 🙂
A ještě jsem chtěla, nevím, jestli znáte nitě Hagal, já je objevila nedávno, předtím jsem používala od Amannu a jsem teda teď mnohem spokojenější a můžu doporučit. I ceny maj lepší.. www.hagal.cz. Já teda používám na kůži, ale máma chválí i ty normální (unipoly).

jitu22
6. nov 2012

@pajinka85 zkus vyměnit to nacvakávací kladívko - mně to, co tam bylo od výrobce, rozlisovávalo samečky. S tím druhým to jde perfektně

mima2011
6. nov 2012

@ardila unipoly znám a jsou opravdu dost dobré a hlavně cena je lepší jak u amannu 😉

mikulka45
6. nov 2012

@katkaela tak hlavne veľa zdravíčka a pohody prajem, krásna bambulka 🙂

mikulka45
6. nov 2012

@piecee výtvory parádne, hlavne ma tie tričká očarili 😵

mima2011
6. nov 2012

@katkaela gratuluju ke kouzelné modelce s překrásným jménem.

macin73
6. nov 2012

@ardila @mima2011 Unipoly / hagal mám doma, ani jsem netušila, co tu mám za poklady 😎

monr
7. nov 2012

@hahaluzacka skús napísať monikajan (založila túto tému), ona ti poradí merino na vlniačiky a má ho aj u seba v shope. prípadne kúpiť v SH čisto vlnený sveter a z neho ušiť a nalanolínovať poriadne.

pajinka85
7. nov 2012

@jitu22 děkuji za radu. 🙂 už to funguje 😉

keziah
7. nov 2012

@pajinka85 my sme tiez najprv tusim vymenili kladivko, inak s lesklymi patentkami sa nekamaratim doteraz, ale matne mi idu nacvakavat bez problemov

zikie
7. nov 2012

@katkaela Moc gratuluju. Krásná kočička i jméno.

zdeann
7. nov 2012

@katkaela Tak gratulace k malé i ode mě, je nádherná 🙂 Ať se daří

piecee
7. nov 2012

@lolelole to čoveče nevím :( jámám obkresleno z ušanky co mám doma staré, na mmb jsem našla toto : http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8431 ale nezkoušela jsem
@zabza40 no je to j jeden z dinosaauru detail mam ale není to moc pekný 🙂) jinak je to mikro plyš (postřihy z dadka) přidělané vliesofixem a obšité, je to supr vypadá to jako velur nažehlovačka🙂 jen to chvilku chlupatí a dělá bordel 🙄
@argo1 díky vždyť ty máš taky super výtvory 😵 a díky za pochvalu postavy he se červenám 😅

ucitelka70
7. nov 2012

@piecee dadka má aj mikroplyš odstrižkY? Myslela som, že len úplet a froté

lilly2711
7. nov 2012

@katkaela jeeeej super, moj Samko je 31.10. ze na haloween 😀 , tak vela zdravicka 😉

jancasoch
7. nov 2012

@piecee nádhera, to triko je moc pěkný, nemáš střih na poslání?

keziah
7. nov 2012

dievcata, vypalila sa mi ziarovka v sijacom stroji, myslite, ze to maju sijacie stroje univerzalne alebo treba specialne zhanat? mam stroj singer deltu.

bordino
7. nov 2012

ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÉPÚ=É

bordino
7. nov 2012

sorry, to byl kocour

piecee
7. nov 2012

@ucitelka70 jj má uplně jsem koukala🙂) http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/mikro... přišli docela pěkné barvičky červená (tu jsem teda vyměnila tu s jednou švadlenkou) zelená,modrá (ta co je z ní dinosaur),hnědá, a nejvíc asi bílá. bylo toho dost a docela mě překvapila kvalita hezky jemný takový muchlací🙂 jen teda co kus tak jiný rozměr,dost jsem měla čtveřečky třeba jen 15x15cm ale pak kus třeba 1m x 50cm ...takže něco menšího se na to vejde šila jsem kalhoty pyžamový vyfotím až budou vyprané

lilly2711
7. nov 2012

Cauko, idem len na skok, trosku som pohadzala like a idem spamovat. 😀 😀 😀
Sila som plienky, lebo nam akosi narastla riťula - manžel tvrdí, že to spôsobilo to nočné vyjedanie chladničky 😀 ( v našom prípade liepanie sa po cicke )a ešte nám nejaké bodnú na cesty a spanie, inak sme už bez plienky. Najväčšia sranda, že v noci nemáme nehodu žiadnu, zobudí sa tri krát na cikanie, cvrkne do nočníka a spí ďalej.
Plienky som sa inšpirovala podľa Fionky len som nevedela ani za frasa, ako to robila, ani fotky na sufik blogu mi nepomohli ( uz starnem a sprostatiem) tak som si musela vyrobit vlastny sposob, okrem toho som sa nechcela vzdat lastinu a nechcela som celé podšívať suede.
A softky pre Juli. tu ani nemusím písať, že kde som sa inšpirovala 😀 😀 😀 fantázia mala holiday. Akurát na tých fialových som sa zmohla na interaktívného motýlika, čo sa dá precapnúť na druhé miesto 😵

piecee
7. nov 2012

@lilly2711 parádní výtvory teda musím uznat ty plenky mě nadchly 😵 super nápad s kapičkou nahoře a dole do kt. zastrčíš vkládačku to mě nenapadlo 😀 s dovolením pajcnu 😅

lilly2711
7. nov 2012

@piecee veď práve, že ja nemám rada klasic kapsovky, lebo ked som dala do vnútra suede, tak mi stále pretekali, lebo Nellie cikala veľa naraz a tak som stále dávala len navrch vkladačky a suede sa mi akurát tak žmolkoval, tak som to vymyslela len tak a je to super, netreba často prať. Väčšinou je to vnútro suché, keď sa aj pociká, tak ho len prehodím cez dvere a prevetrá a znovu použijem. Pajcni v pohode 😀 ( inak to tak kupis aj PUL-ky urobene , len uz si nepamätám značku 😀 )

piecee
7. nov 2012

@lilly2711 jj já jsem to už někde viděla ale myslím že tam kapsičku neměly (?) nevím každopádně je to super přesně jak píšeš nám to všude taky protíká:( kapsovky používám ale neplním naksu jen dávám vkládačku navrch a ta se tam všude mele to je taky na prd.btw:a ty "papsičky" máš z čeho?

lilly2711
7. nov 2012

@piecee suedecloth 🙂

zuzimia
7. nov 2012

Babule, dakujem vam za rady ohladom podsivania ci nepodsivania softu, este neviem, ako sa nakoniec rozhodnem. Ale chcem vas poprosit o dalsiu vec - tie reflexne paspuly - kupujete niekde alebo z coho vyrabate, strasne sa mi to paci, len neviem ako na ne. Dakujem vam vopred za kazdi radu.

katkaela
7. nov 2012

Moc všetkým ďakujeme 🙂
@mooncaa Rodila som nakoniec v porodnici, stihli sme to. Dlho som zvažovala porod doma, ale jednak manžel to moc neschvaloval a hlavne koli komplikáciám s prolapsom dělohy, ktorý som mala po prvom porode, som sa rozhodla pre porodnicu. Ale musím konštatovať, že som kludne mohla rodiť doma, v porodnici mi tentoraz absolútne nepomohli, len si ma tam prehadzovali od jedného doktora k druhému a nevedeli, čo so mnou a musela som to riešiť so svojou doktorkou po prepustení.

katkaela
7. nov 2012

@lilly2711 to je tiež dobrý dátum 😀

ange_de_la_morte
7. nov 2012

Ahojky holky, měla bych na vás prosbu , budeme asi látkovat a mamča mi slíbila že by mi napletla vlňáčky ve stylu Disany ( natahovací), jen prosila jestli nemáte někdo rozměry, popřípadě přibližné schéma , přesnou velikost už si prý kdyžtak dopasuje, pokud máte třeba na nějaké jiné vlňáčky nevadí , byla bych vám vděčná 🙂