Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, přišla jsem se pokochat, jak jste šikovný.. Jako PRO nemůžu dávat líbí se mi, ale líbí se mi všechno moc.. Já se morduju už tři dny s pyžamem, vždycky se k tomu dostanu jen na chvíli, tak to ještě bude asi nějakou dobu trvat. Vypadá to dost hrozně, ale jsem na sebe aspoň pyšná, že jsem zatím k sobě sešila to, co k sobě patří.. No ještě nevim, jestli se tu pochlubím prvotinou 🙂
A ještě jsem chtěla, nevím, jestli znáte nitě Hagal, já je objevila nedávno, předtím jsem používala od Amannu a jsem teda teď mnohem spokojenější a můžu doporučit. I ceny maj lepší.. www.hagal.cz. Já teda používám na kůži, ale máma chválí i ty normální (unipoly).
@hahaluzacka skús napísať monikajan (založila túto tému), ona ti poradí merino na vlniačiky a má ho aj u seba v shope. prípadne kúpiť v SH čisto vlnený sveter a z neho ušiť a nalanolínovať poriadne.
@lolelole to čoveče nevím :( jámám obkresleno z ušanky co mám doma staré, na mmb jsem našla toto : http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8431 ale nezkoušela jsem
@zabza40 no je to j jeden z dinosaauru detail mam ale není to moc pekný 🙂) jinak je to mikro plyš (postřihy z dadka) přidělané vliesofixem a obšité, je to supr vypadá to jako velur nažehlovačka🙂 jen to chvilku chlupatí a dělá bordel 🙄
@argo1 díky vždyť ty máš taky super výtvory 😵 a díky za pochvalu postavy he se červenám 😅
@piecee dadka má aj mikroplyš odstrižkY? Myslela som, že len úplet a froté
dievcata, vypalila sa mi ziarovka v sijacom stroji, myslite, ze to maju sijacie stroje univerzalne alebo treba specialne zhanat? mam stroj singer deltu.
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÉPÚ=É
sorry, to byl kocour
@ucitelka70 jj má uplně jsem koukala🙂) http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/mikro... přišli docela pěkné barvičky červená (tu jsem teda vyměnila tu s jednou švadlenkou) zelená,modrá (ta co je z ní dinosaur),hnědá, a nejvíc asi bílá. bylo toho dost a docela mě překvapila kvalita hezky jemný takový muchlací🙂 jen teda co kus tak jiný rozměr,dost jsem měla čtveřečky třeba jen 15x15cm ale pak kus třeba 1m x 50cm ...takže něco menšího se na to vejde šila jsem kalhoty pyžamový vyfotím až budou vyprané
Cauko, idem len na skok, trosku som pohadzala like a idem spamovat. 😀 😀 😀
Sila som plienky, lebo nam akosi narastla riťula - manžel tvrdí, že to spôsobilo to nočné vyjedanie chladničky 😀 ( v našom prípade liepanie sa po cicke )a ešte nám nejaké bodnú na cesty a spanie, inak sme už bez plienky. Najväčšia sranda, že v noci nemáme nehodu žiadnu, zobudí sa tri krát na cikanie, cvrkne do nočníka a spí ďalej.
Plienky som sa inšpirovala podľa Fionky len som nevedela ani za frasa, ako to robila, ani fotky na sufik blogu mi nepomohli ( uz starnem a sprostatiem) tak som si musela vyrobit vlastny sposob, okrem toho som sa nechcela vzdat lastinu a nechcela som celé podšívať suede.
A softky pre Juli. tu ani nemusím písať, že kde som sa inšpirovala 😀 😀 😀 fantázia mala holiday. Akurát na tých fialových som sa zmohla na interaktívného motýlika, čo sa dá precapnúť na druhé miesto 😵
@piecee veď práve, že ja nemám rada klasic kapsovky, lebo ked som dala do vnútra suede, tak mi stále pretekali, lebo Nellie cikala veľa naraz a tak som stále dávala len navrch vkladačky a suede sa mi akurát tak žmolkoval, tak som to vymyslela len tak a je to super, netreba často prať. Väčšinou je to vnútro suché, keď sa aj pociká, tak ho len prehodím cez dvere a prevetrá a znovu použijem. Pajcni v pohode 😀 ( inak to tak kupis aj PUL-ky urobene , len uz si nepamätám značku 😀 )
@lilly2711 jj já jsem to už někde viděla ale myslím že tam kapsičku neměly (?) nevím každopádně je to super přesně jak píšeš nám to všude taky protíká:( kapsovky používám ale neplním naksu jen dávám vkládačku navrch a ta se tam všude mele to je taky na prd.btw:a ty "papsičky" máš z čeho?
Babule, dakujem vam za rady ohladom podsivania ci nepodsivania softu, este neviem, ako sa nakoniec rozhodnem. Ale chcem vas poprosit o dalsiu vec - tie reflexne paspuly - kupujete niekde alebo z coho vyrabate, strasne sa mi to paci, len neviem ako na ne. Dakujem vam vopred za kazdi radu.
Moc všetkým ďakujeme 🙂
@mooncaa Rodila som nakoniec v porodnici, stihli sme to. Dlho som zvažovala porod doma, ale jednak manžel to moc neschvaloval a hlavne koli komplikáciám s prolapsom dělohy, ktorý som mala po prvom porode, som sa rozhodla pre porodnicu. Ale musím konštatovať, že som kludne mohla rodiť doma, v porodnici mi tentoraz absolútne nepomohli, len si ma tam prehadzovali od jedného doktora k druhému a nevedeli, čo so mnou a musela som to riešiť so svojou doktorkou po prepustení.
Ahojky holky, měla bych na vás prosbu , budeme asi látkovat a mamča mi slíbila že by mi napletla vlňáčky ve stylu Disany ( natahovací), jen prosila jestli nemáte někdo rozměry, popřípadě přibližné schéma , přesnou velikost už si prý kdyžtak dopasuje, pokud máte třeba na nějaké jiné vlňáčky nevadí , byla bych vám vděčná 🙂

tak jsem se pustila do šití plenek a teda řeknu vám....nekamarádím s patentkama. .-( To je mazec, nejdou mi ani zapínat. ☹ nevím co s tím..... nemáte někdo radu, jak na to???