icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
9. nov 2012

@sufik1 jestli chceš tak ti ten obrázek soba pošlu, podle kterýho jsem tu aplikaci dělala 😀

ivuska.h
9. nov 2012

@crawler Možná máš jen víc plodové vody, těžko říct, nedá se to bez dalších údajů moc posoudit, chtělo by to vědět, jak vypadalo vyš. vnějšími hmaty (prohmatání bříška), tím se to množství plodové vody odhadne celkem dobře.. Ale pokud to dr. neřeší, tak zbytečně nestresuj, jizvu určitě hlídá. Pokud tě v jizvě neřeže nebo nebolí, je v pohodě.

piecee
9. nov 2012

holky to vám povím jak je ten svět malý 😀 😀 dnes jsme byli v místním MC, dávám tašku na stůl a tam ležel balíček od @caramilla 😀 😀 nestihla jsem teda postřehnout pro koho byl (jinak bych vyzvěděla hned co si paní koupila 😝 😀 ) ale docela jsem se tomu posmála pže by mě teda nenapadlo,že si někdo v mém okolí koupí něco od Car 😵 😵

veronik77
9. nov 2012

@piecee to víš, jsme malá republika 😀

ucitelka70
9. nov 2012

Tak sláva, skončila som prvý softshellový kabátik, pripravila som na dnes, že dcéra pôjde s vnúčikom do klubu v novom kabáte, ráno vybehol s pomaslovaným žiareným chlebom do obyvačky, ostatné ved viete....

s maslovou rukou chytil za tyrkys a zelenú farbu - načo hnedú?, a došikoval kabát do kuchyne..... takže premiera nebola, do pračky putovala

Inšpirácia - @caramilla, strih - upravený @rina76 a ostatné som doladovala, ako sa dalo

idris
9. nov 2012

kočky prosím vás raz sa objednávalo cez jysk látky teraz ich tam hľadám a neviem ich nájsť nemáte náhodou niektrá z Vás link na ne ??

ucitelka70
9. nov 2012

@idris kukne jysk.sk, ja som nedávno kúpila celý balík modrých sovičiek za 7 euro - 5 metrov, v každom meste majú, najlepšie je ísť priamo do predajne a kúpiť

ucitelka70
9. nov 2012

@idris http://www.jysk.sk/campaign tu je leták, ešte pozriem v katalogu

crawler
9. nov 2012

@ivuska.h Dělohu mi mudr. měří od 2.trimestru každou návštěvu (i v 1.těhu) - bříško prohmatá a pak natáhne krejčovský metr, takže změřeno opravdu dobře. Co se týče plodové vody, tak znám jen údaj z utz ve 20tt, kdy mám ve zprávě napsáno, že vody je přiměřené množství...Jinak dýchá se mi těžce, myslím, že děloha už moc výš ani nemůže, protože ji mám pod žebrama. A jizva bohužel právě zlobila - teď je to už 2 týdny v klidu, ale předtím během pár dní mě v ní právě hrozně řezalo - Fanouška jsem vůbec nemohla zvedat a měla jsem tendence se při chůzi hrbit. Zřejmě to tedy bylo způsobené tím rychlým růstem. Ono totiž netahám jen Fanouška, ale taky tahám dřevo ze stodoly do schodů a protože jsem líná jím třeba 6x, tak nesu o to těžší zátěž, ale už jsem si nakázala, že nebudu lemra líná, protože za nějaký problém by to rozhodně nestálo 🤐

@kuna - s těmi patentky jsem se inspirovala v ottobre, ale nevím, jak se to přesně šije, tak jsem to udělala po svém a krapet blbě 😀no ale prostě princip je stejný, jako když dáš zapínání kamkoliv jinam - prostě tam musí být ty záložky na to 😉

idris
9. nov 2012

@ucitelka70 no len ja som mimo sr tak len chcem poyrieť či majú a potom kúpiť potrebujem ušiť nové poťahy na sofu a tu nič pekné neviem nájsť

crawler
9. nov 2012

@medvi11 a ty jsi taky po sekci? já teda kdybych nebyla, tak to vůbec neřeším - řeknu si, že děloha roste tak, jak potřebuje, ale vzhledem k té jizvě... 🙄 ale nic no...pokud mě začne bolet, tak zajedu na kontrolu a jinak na to nebudu myslet 🤐

medvi11
9. nov 2012

@crawler to, že jsi po sekci, mi jaksi uniklo...asi je to pak normální, že se břicho měří...ale tvůj Dr. to dělal i při 1.těhu, což je asi výjimka (neznám z okolí nikoho, kdo by o tom říkal, že se mu měřilo metrem břicho...). Každopádně se šetři!!!

laeela
9. nov 2012

@crawler možná blbý dotaz, ale nemohl by ti dřevo natahat manžel?
Taky topíme dřevem, tahám bednu nebo koš, ale těhotnou mě muž nenechal a vždy se to dalo udělat, naskládalo se někam víc, i když to třeba nebylo estetické. Ono zvedat živou váhu (dítě) a mrtvou (dřevo) je dost velký rozdíl. 🤐
V těhotenství po sekci bych to teda neriskovala.

daisyr
9. nov 2012

@crawler tak s tou jizvou moc neporadím, zda ji větší břicho ovlivní, ale jen chci napsat, že jsem toto těhu měla o dost větší břicho, než poprvé, i to měření mi vycházelo také větší a když mi dr. dělala utz někdy v 39tt na odhad hmotnosti, tak se podivovala, že to je "jen" cca 3300g na ten můj obří pupek (plodovky také přiměřeně) 😉, nakonec jsem rodila o týden později a měl 3250g 😉, ale břicho fakt velké (jukla jsem do kopie průkazky a z 24tt mám také rozměr 26cm). No a už bych si být tebou také dávala více pozor na větší zátěž, já teda malého také dost tahala - do stoličky, do nák. vozíku apod., ale pomalu jsem ho naučila nasedat do kočárku samotného, seděl u malého stolečku , byla jsem s ním dost na zemi apod., tak abych se co nejméně nanosila, protože mi to začalo vadit

crawler
9. nov 2012

@daisyr
@laeela díky holky! S tím dřevem je to tak, že já nesnesu, abych tady měla v baráku někde kupy dřeva 😅 Máme krbík přímo u kuchyně - kdyby byl kotel někde ve sklepě, tak je to jasný, ale takhle...takže mi manžel nanosí na roztápku a pak po zbytek dne než přijde z práce to je na mě. Nicméně máte pravdu, že bych to měla omezit na minimum, takže holt budu tlapkat častěji s menší váhou...Já jsem celkově takový nezmar, malýho tahám na přebalovák a do ohrádky. Ohrádka brzy odpadne - bude spávat ve velké posteli (už jsme ve fázi vybírání) - ten přebalovák omezuju na minimum, ale přeci jen - radši ho zvednu než se nad ním hrbit a přebalovat a převlíkat na něčem nízkém 😅

avema
9. nov 2012

Konečně jsem vyzkoušela farbenmix střih na softovou bundu. Myslím, že jsem to docela zvládla. Ještěže mají na netu i fotonávod na šití. Je to moje první bunda, měla jsem děs ze zipu a kapucky.

A mám dotaz. Kde se dají sehnat voděodolné zipy v dětských velikostech? Potřebovala bych 40cm, 45cm a 50cm, případně nějaké krátké na kapsy (tak 12cm).

crawler
9. nov 2012

další tučňouši 😀

madlisek
9. nov 2012

Ahoj, občas sem nakukuju a kochám se, tentokrát poprvé přispívám, protože chci poděkovat @crawler za střih na softshellku a @caramilla za návod na rostoucí softky na blogu. Stálo mě to několik bezesných nocí (nikdy jsem ještě nešila nic s rukávama ani s kapucou 🙂 ) ale už je to hotovo:

@avema nepromokavé zipy mají na šijemdětem.cz, ale nevím, v jakých velikostech.

palosek
9. nov 2012

@avema jůůů, ten dinoš je super....i celá souprava 😵 😵

crawler
9. nov 2012

@madlisek Magdi - jsi šikula - je to bomba! 😵 😵 😵

daisyr
9. nov 2012

@crawler ja také dlouho přebalovala na přebalováků, ale pak jsem zrušila i to a přebalovala např. na zemi, jsem si hold klekla, přišlo mi to nakonec lepší a v létě jsme nočníkovali, takže v 3.trim už pleny jen na spaní, což šlo. Ale máš pravdu, že kdybych nebyla těhu, tak bych ho tam přebalovala dost dlouho, bo mi to také přišlo nej 😉

kuna
9. nov 2012

@crawler šetři se! Mně to taky nedocvaklo, že se sekcí tě asi víc hlídají. Já jsem taky milovala přebalovák, J. jsem na něm i oblíkala, ale teď jsme ho zrušili a nový jsme ještě nepořídili, tak toto všechno dělám na posteli a taky to jde. Po koupání tam položím ručník, abych pak nespala v mokrém či mastném a dá se. A postýlka - nedají se vám vytáhnout dvě boční šprušle? My jsme to tak měli a Julča si do ní lozila sama, takže zvedání odpadlo. Fakt teď musíš myslet hlavně na sebe 🙂

kuna
9. nov 2012

@ucitelka70
@avema
@madlisek
tady se to dneska hemží softkama, jsou moc hezké! Normálně je mi líto, že ta, co jsem šila na jaře, je J. ještě dobře, takže další budu šít až na jaro 🙂. Já jsem zrmzloň, takže sama v tomto počasí už běžně nosím péřovku (ty mám pro jistotu dvě 😀 😀 😀 ), radši se pod ni míň oblíknu, takže i dítě nosí už zimní 🙂

komisakpd
9. nov 2012

@kuna mne sa velmi paci ta postel..odkial ju mate? a ten kapsac je super...z akej latky je robeny?

sinala
9. nov 2012

@avema zipy mají nově v polimexu, není u nich psaná délka, ale dle kodu mají 18 cm a pak až vdlouhé 70,80cm ,a le musíš jich vzít 50 😀 😀 😀

kuna
9. nov 2012

@komisakpd děkuju...kapsář je normální bavlna - plátno, uvnitř vycpaný pevným vatelínem (já jsem použila obal z vyřazené matrace 🙂 ). Postel je Gulliver z IKEA http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S398.... To bezpečnostní zábradlí je součástí balení, jen to nemají nafocené. Ještě ji mají v přírodní barvě.

animal
9. nov 2012

@martinkah nažehlují se stejně jako všechny ostatní

sufik1
9. nov 2012

@barcav tak pošli. Budu ráda, máš to elektronicky????

aideen
9. nov 2012

Zdravím holky, jdu k vám pro radu 🙂
Už druhý den se snažím najít střih na ušití látkové pleny ala HD pastelka a prostě na nic nemůžu přijít. Klidně bych si ho i odkoupila, nejlépe s popisem, jak na to. Babička se mi nabídla, že když jí dodám střih a materiál, tak našije, že to není problém. Takové lákavé nabídky prostě musím využít 🙂 Prosím vás tedy o radu, odkazy, kde střih sehnat. Právě nechci klasické kalhotovky, ale tady ten střih na snappku. Děkuju všem, kdo pomůžou 🙂