icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
8. nov 2012

@jitu22 chci, díky. V Praze budu od pondělí zase na furt :D

jitu22
8. nov 2012

@bordino tak pak napiš, jak se Ti bude hodit. Já můžu krom pátku asi kdykoli

zikie
8. nov 2012

@maly_prcek Já bych brala sovičky, jestli jsou ještě volné.

barcav
8. nov 2012

zimně vánoční tríča vel. 104 a 62 😀 jen musím vymyslet co dát jako zapínání na malé tričko, patentky nemám 😒 a šít se s dírkama na knoflíky se mi nechce 😖 možná suchý zip 😕
ještě se chci zeptat, dáváte něco z druhé vnitřní strany látky kde máte aplikace ? já ne a když mám tričko naruby je to tam samá šňůrka 😀

piecee
8. nov 2012

@barcav ty jo to je paráda a já nevěděla co s červenou na triko 😵 😵

monr
8. nov 2012

@ardila aké mám zrovna v stroji, kludne stretchove alebo normalne. 😉

ardila
8. nov 2012

@monr Díky.. máma právě šila stetchovými a nějak jí to nešlo, tak říkala, že to asi chce jiné jehly. Tak asi byla chyba jinde 🙂 Já tam měla nějakou normální na botky a šilo to v pohodě..

monr
8. nov 2012

@ardila ja som sila softky asi mesiac dozadu stretchovymi a v pohode, predtym som sila normalnymi a tiez, mozno to bude nitami, alebo len hrubkou ihly. Ale kocky tusim viac radia pouzit normalne.

laeela
8. nov 2012

@crawler plís, co je to za patent? Ta barva je úžasná.

crawler
8. nov 2012

@laeela díky🙂 je to přesně ta barvička, co mají tučňáci křidýlka - je to patent PETROL - brala jsem ho před rokem z MTX....těžko říct, zda dnes bude petrol stále týž odstín - jsem ráda, že jsem ho vyhrabala - tenkrát jsem ho brala na halenku...

A pokud to ještě někomu pomůže, tak k fialovým tučňákům jsem skvěle doladila patent LILEK z MTX taktéž z hromadky před rokem (a pokud se dobře pamatuju, tak mi tenkrát @caramilla psala, že je to o chlup jiný odstín než který měla předtím, takže opravdu se ty várky v mtx v odstínech mohou lišit...)

hahaluzacka
8. nov 2012

Ďakujem baby za rady 🙂 a mám na Vás ešte jednu otázku aké plienky používate cez noc? My sme zatial na pamperskach lebo ešte stále rozmýšľam akú ušiť aby vydržala celú noc neprecikaná a aby jej ani moc nevadil mokrý materiál. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď 🙂

crawler
8. nov 2012

HOLKY OT: Vy víte všechno....včera mi mudr naměřila výšku dělohy 26cm, což odpovídá konci 29tt. Vím, že tabulky jsou tabulky, ale prostě mám trošku obavy, jak takový rychlý růst ovlivní jizvu na děloze po sekci ☹...Miminko ve 20tt na utz odpovídalo TP, takže není velké ani nemám špatně vypočítaný TP...Mudr. se nad tím včera docela podivovala, že mám dělohu o měsíc výš než je obvyklé...co myslíte?

laeela
8. nov 2012

@crawler díky moc, já si říkala, že to vypadá jako petrolejová, ale někdy foťák nebo monitor zkreslí barvy. Tu barvu mám moc ráda. 😉

sufik1
8. nov 2012

@jitu22 až pojedeš k @bordino, stav se u mě, mám pro ní látku z MTX, ať nejedem 2x...

jitu22
8. nov 2012

@sufik1 oki 🙂

sufik1
8. nov 2012

@barcav ty tvý trika jsou super, já chci pajcnout to tvý loňský pruhovaný se sobem 😀 😀 😀 😀

animal
8. nov 2012

@crawler ty brďo to mě nenapadlo zkusit k tomu petrolej - mám petrol finerib

argo1
8. nov 2012

@crawler já taky měla dělohu mimo tabulky, a mimčo v "průměru". prostě může děloha být víc vyšší než širší, může mít jiný tvar, nebo se zrovna mimčo protahovalo do délky 🙂 neboj bude to v pohodě.

macin73
8. nov 2012

@crawler Hele, mně toto těhotenství nikdo dělohu nezměřil. Ani jednou... takže nevím, jestli je to až tak důležitý údaj... ale třeba někdo ví víc...

argo1
8. nov 2012

@macin73 fakt? vždyť ten údaj (vzdálenost fundu dělohy od spony stydké) se zanáší do tabulky v těh. průkazce(stejně jako hmotnost těhule... ale asi to není hyperdůležitý údaj 🙂

laeela
8. nov 2012

@crawler ono hlavně podle mě ani mimčo, ani děloha nerostou rovnoměrně, taky to mohla mudra blbě změřit.
To se mi taky stalo, že blbý odhad váhy, blbé měření a spousta nervů - zbytečně.
Já myslím, že to bude ok. 😉

medvi11
8. nov 2012

@crawler Nikdy mi nikdo za 3 těhotenství neměřil dělohu...Dr.to vždy odhadovaly a dělaly křížky do grafu orientačně...

zikie
8. nov 2012

@animal Eli, kde se dá sehnat petrol finerib? Už dlouho po něm prahnu.

animal
9. nov 2012

@zikie já kupovala kdysi v MTX

kuna
9. nov 2012

nádherné výtvory, chválím všechno hromadně!

ad dvojjehla - mě dvojjehla s tím trháním celkem zklamala. I když mám spodní nit volnou, tak to nepovažuju za nějak elastický šev. U některých věcí to drží, ale u dětských, kde lem musím občas roztáhnout, už mi to párkrát prdlo. Celkem jsem na ni zanevřela a prošívám jednoduchým strečovým stehem a paráda. Sice tam nemám tu dvojitost, na druhou stranu když mi to někde trošku ujede, tak to není vidět hned dvakrát 🙂.

@crawler @animal okukuju vaše tríča a líbí se mi ten nápad se zapínáním na patentky ve švu raglánového švu. To jste samy, nebo to je v nějakém Ottobre? Moc líbí 🙂

@crawler neboj, počkala bych ještě na další prohlídku, třeba se to do té doby srovná, nebo třeba to jen pí doktorka špatně změřila. Doktoři se často pletou v předpokládaných mírách dítěte, tak proč by nemohli v míře dělohy 🙂. Jinak já taky nevím o tom, že by mi někdy dělohu měřili. Možná o tom má doktorka údaj u sebe v PC, ale mně ho nikdy nesděluje.

kuna
9. nov 2012

dodávám foto kapsáře v akci 🙂. Ještě tam musím dolepit tak dva čokly, ať je to stejnoměrné. Předtím tam byla skříňka 🙂

veronik77
9. nov 2012

@kuna Moc pěkné 🙂 A jak se v postýlce líbí J.? 🙂

kuna
9. nov 2012

@veronik77 zatím se jí líbí, jen první večer jsme jí řekli, ať jde do postýlky, tak si z ní vylovila hračky a dobývala se do staré ohrádky 🙂. Ale nechala si to vysvětlit a teď je to dobrý, zatím v ní spí dva dny. Hlavně tam má konečně místo, do ohrádky se sice vešla, ale stále rozšiřuje svůj arzenál spacích plyšáků (a já nenápadně odstraňuju ty, co nepovažuju za důležité 🙂 ), tak to tam měli natěsno. Měla jsem strach, že z ní bude zdrhat, ale zatím dobrý. Teda teď byla ale trochu nemocná,t ak byla večer unavená, otázka je, co bude dělat, až bude plná sil 🙂

veronik77
9. nov 2012

@kuna všichni plyšáci jsou důležití 😀 já to dětem jednou za čas také přebírám a to mi má tchýně ještě za zlé, že domů nechci obřího medvěda, kterého má už 20 let ve sklepě a nejde ani vyprat 😀

martinkah
9. nov 2012

@animal prosím ťa, ako sa nažehľujú veľké reflexné vyšívané nažehľovačky?