Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@maly_prcek Já bych brala sovičky, jestli jsou ještě volné.
zimně vánoční tríča vel. 104 a 62 😀 jen musím vymyslet co dát jako zapínání na malé tričko, patentky nemám 😒 a šít se s dírkama na knoflíky se mi nechce 😖 možná suchý zip 😕
ještě se chci zeptat, dáváte něco z druhé vnitřní strany látky kde máte aplikace ? já ne a když mám tričko naruby je to tam samá šňůrka 😀
@laeela díky🙂 je to přesně ta barvička, co mají tučňáci křidýlka - je to patent PETROL - brala jsem ho před rokem z MTX....těžko říct, zda dnes bude petrol stále týž odstín - jsem ráda, že jsem ho vyhrabala - tenkrát jsem ho brala na halenku...
A pokud to ještě někomu pomůže, tak k fialovým tučňákům jsem skvěle doladila patent LILEK z MTX taktéž z hromadky před rokem (a pokud se dobře pamatuju, tak mi tenkrát @caramilla psala, že je to o chlup jiný odstín než který měla předtím, takže opravdu se ty várky v mtx v odstínech mohou lišit...)
Ďakujem baby za rady 🙂 a mám na Vás ešte jednu otázku aké plienky používate cez noc? My sme zatial na pamperskach lebo ešte stále rozmýšľam akú ušiť aby vydržala celú noc neprecikaná a aby jej ani moc nevadil mokrý materiál. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď 🙂
HOLKY OT: Vy víte všechno....včera mi mudr naměřila výšku dělohy 26cm, což odpovídá konci 29tt. Vím, že tabulky jsou tabulky, ale prostě mám trošku obavy, jak takový rychlý růst ovlivní jizvu na děloze po sekci ☹...Miminko ve 20tt na utz odpovídalo TP, takže není velké ani nemám špatně vypočítaný TP...Mudr. se nad tím včera docela podivovala, že mám dělohu o měsíc výš než je obvyklé...co myslíte?
nádherné výtvory, chválím všechno hromadně!
ad dvojjehla - mě dvojjehla s tím trháním celkem zklamala. I když mám spodní nit volnou, tak to nepovažuju za nějak elastický šev. U některých věcí to drží, ale u dětských, kde lem musím občas roztáhnout, už mi to párkrát prdlo. Celkem jsem na ni zanevřela a prošívám jednoduchým strečovým stehem a paráda. Sice tam nemám tu dvojitost, na druhou stranu když mi to někde trošku ujede, tak to není vidět hned dvakrát 🙂.
@crawler @animal okukuju vaše tríča a líbí se mi ten nápad se zapínáním na patentky ve švu raglánového švu. To jste samy, nebo to je v nějakém Ottobre? Moc líbí 🙂
@crawler neboj, počkala bych ještě na další prohlídku, třeba se to do té doby srovná, nebo třeba to jen pí doktorka špatně změřila. Doktoři se často pletou v předpokládaných mírách dítěte, tak proč by nemohli v míře dělohy 🙂. Jinak já taky nevím o tom, že by mi někdy dělohu měřili. Možná o tom má doktorka údaj u sebe v PC, ale mně ho nikdy nesděluje.
@veronik77 zatím se jí líbí, jen první večer jsme jí řekli, ať jde do postýlky, tak si z ní vylovila hračky a dobývala se do staré ohrádky 🙂. Ale nechala si to vysvětlit a teď je to dobrý, zatím v ní spí dva dny. Hlavně tam má konečně místo, do ohrádky se sice vešla, ale stále rozšiřuje svůj arzenál spacích plyšáků (a já nenápadně odstraňuju ty, co nepovažuju za důležité 🙂 ), tak to tam měli natěsno. Měla jsem strach, že z ní bude zdrhat, ale zatím dobrý. Teda teď byla ale trochu nemocná,t ak byla večer unavená, otázka je, co bude dělat, až bude plná sil 🙂

@jitu22 chci, díky. V Praze budu od pondělí zase na furt :D