icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
10. nov 2012

@romanacka super díky za radu jsem zvědavá jak to půjde🙂

kuna
10. nov 2012

@zikie @sinala @laeela díky za pochvaly 🙂. Šila jsem to klasickým cikcakem, horní nit povolenou na 3 (z 9), délka stehu 0,25 (ze 4), šířka 2,5. Patku mám průhlednou, pod celokovovou by to bylo blbě vidět. Dobrá by byla i ta s otevřenou špičkou, ale zas ta průhledná uzavřená slouží trošku jako vodítko, abych jela po čáře.

kuna
10. nov 2012

@piecee no, jak se to vezme. Šila jsem to úplně u okraje, takže kdybych to dělala přímo na to oblečení, tak to vypadá takhle taky. Ale já jsem to cvičně našívala na jinou látku a pak jsem to obstřihla a na oblečení to našiju.Takže takhle bude v té aplikaci vlastně jedna vrstva látky navíc, která by tam normálně nebyla. Píšu to srozumitelně? 🙂

Jo a oči jsem obmalovala černou gelovkou na textil, protože jsem moc blízko okraje.

lilly2711
10. nov 2012

Ahojte, tu to ide.
Sa sije ako o preteky.
@kuna super aplikacia, mne to stepanie ani zafrasa nejde....som to vzdala 😀
@komisakpd vela zdaru k dokonceniu!
@ardila tie capacky zeriem 😀 😀 😀 😀 nedaju sa kupit ???????? 😀 😀 😀

Babulky, kedze podla nickov to clovek samozrejme nerozozna : nie je tu nejaka psychologicka ??????????????????Potrebujem poradit ☹

komisakpd
10. nov 2012

@lilly2711 dakujem..uz dokoncene...vecer nazehlovacky a posledna uprava...potom pofotim...som zvedava na kriticke oko preofesionalok :D

ad capacky..aj ja ich zeriem...a uz ich mam aj objednane :D a nie len tie:D

zojec
10. nov 2012

@piecee aj za jednu hodinu :D 🙂 a na dozivotie 😀 😀 😉

sinala
10. nov 2012

@piecee mě to chvíli trvalo 😀 😀 😀 asi dva dny ( rozuměj, tak po hodině šití denně), protože jsem do stroje dala 1000y a každá se mi odmotávala na jinou stranu a pořád se mi trhaly nitě. Ale jakmile mi stroj začal šít normálně, tak super.

A myslím, že budeš brzo kupovat taky 😀 😀 😀

laeela
10. nov 2012

@piecee no jestli ho máš navlečenej a nastavenej, jakože já ho měla nastavený standardně, jak je to vyznačený, navlíkla jsem si sama, akorát jsem se pekelně soustředila, aby to bylo dobře, tak mi to hned krásně šilo a hned jsem s ním i šila. Právě naopak jsem si hned vybrala čapky z úpletu, abych šila jen na OL a nemusela od něj odběhávat k rovnostehu. 😀

sinala
10. nov 2012

@komisakpd už mám odkaz v RSS 😉

beky52
10. nov 2012

@komisakpd ..aj ja chcem mať blog..ako nato?..ak máš čas porad IP

jemi
10. nov 2012

@beky52 já si teď založila a je to velice jednoduché, jen než si nastavíš aby to vypadalo, tak jak chceš, je to dost na dlouho, pořád nejsem spokojná, měla jsem jít raději na jiný blog server (mám blog.cz a asi doporučuji radeji blogspot.cz). Na blog.cz se jen zaregistruješ a můžeš začít psát...

komisakpd
10. nov 2012

@jemi
@beky52 no ja mam ten blogspot.com..a ono ta to hodi uz na .cz alebo .sk...tebe blizkemu jazyku

jemi ty mas aky blog, daj tu :D

beky52
10. nov 2012

@jemi existuje aj blogspot.sk?a je to zadarmo?.. 😉

komisakpd
10. nov 2012

@beky52 ano, ten mam presne ja :D

kuna
10. nov 2012

tak, pro velký úspěch další našívací aplikace, tentokrát chlupatá. Má trochu nakřivo mordu, příště si to kromě vliesofixu i našpendlím, na té lamě se to dost hýbe. Ve skutečnosti to naštěstí není tak vidět. Teď ještě něco ušít, kam bych to hvízdla 🙂

jemi
10. nov 2012

@komisakpd
@beky52

já mám tento http://sewbyjemi.blog.cz/ ale zatím nic moc, nějak teď šití i psaní nestíhám, protože doma řešíme bydlení (už asi 3měsíce prodáváme náš byt a kupujeme jiný -větší- a dlouho jsme nemohli náš prodat a žádnej jinej se nám nelíbil a když líbil tak to padlo, protože ho potřebovali prodat rychle a my ještě neměli prodaný náš...) a teď to vypadá dobře, tak tady řešíme smlouvy a projektuji novou kuchyň.....

jinak všechny tyto blogové záležitosti jsou zadarmo, akurát tam budeš mít cizí reklamu, která nejde smazat...

jitu22
10. nov 2012

@jemi já reklamu nemám 🙂 Mám blogspot a tam se naopak můžeš přihlásit, že reklamu chceš.

beky52
10. nov 2012

@kuna krásne to je...

jemi
10. nov 2012

@jitu22 já už jsem na to taky přišla, že jsem měla založit ten blogspot, ale ono je s tim nahráváním fotek....dost práce, tak se mi do toho znovu nechce 🙂

mooncaa
10. nov 2012

@kuna Tak ten medvěd je ještě hezčí než ta žába. Asi to dělají ty chlupy.

komisakpd
10. nov 2012

nohavice soft dosite..nazehlovacky nazehlene...zajtra pofotim na slniecku :D

akurat..hmm ma to chybycky krasy...najhorsie je podhynat ten patent na nohach dovnutra ☹( myslim ze mito cele pokazilo..no sak posudite zajtra...

miracle
10. nov 2012

Mozem sa tu k vam pridat? Vcera mi dorazila mi zasoba latok od Moniky (tempom mojho sitia mi vydrzia do konca zivota) a zbieram odvahu na softshellove nohavice. Tie vase vytvory su take krasne, ze sa normalne bojim zacat.

lenasss
11. nov 2012

odeslala jsem hromadný email ohledně doplacení za hromadu MTX tak pokud někomu nedorazil ozvěte se

piecee
11. nov 2012

@kuna jj chápu tak to taky zkusím🙂 já vlastně našívala hned na oblečení takže se s tím i oblbě pracovalo todle bude lepší 😵 ty jo chlupáč supec 😵
@laeela tak já jsem naštěstí nitě navlečené měla i nastavený standart jen jsem začala šít uplnět (kalhoty) a nejdřív jsem si to na kousku té látky vyzkoušela a to jsem tak rozdělala to nastavení že to byla hrůza 😀 ale nakonec jsem to seštělovala nějak a teda super jsem z toho uplně hotová 😵 muž koukal jak puk jak to krásně šije, pyžamový kalhoty jsem měla za chviličku fakt paráda 😵

ještě teda holky jsem chtěla poprosit o radu ohledně OL...když mám tu nit uplně v pravo volnou (vlastně jak je okraj látky očka mi tam nedolhají uplně na látku) kt. nit mám utáhnout?zkoušela jsem snad vše a vždy jsem si to akorát rozštelovala:( mám tu návod co dávají k OL ale jak je okopírovaný tak ty obrázky nejdou vidět 🙄
a ještě OT: jak začišťovat třeba nohavice?začistit okraj OL a pak to otočíte dovnitř a prošijete rovnostehem na obyč stroji?já to včera tak záhadně pozohýbala ty konce nohavic aby se mi to vešlo do OL ae myslím že to nebude ten správný postup 😅

kuna
11. nov 2012

@piecee jj, to by měla být spodní nit kličkovače, tak ji trošku utáhni. Teď nevím, jestli máš Brother, jestli jo, tak je to to kolečko úplně napravo. U některých látek (třeba hodně jemné, viskoza na tričko, atd) to chce trošku povolit nitě a utáhnout kličkovače. Většinou se mi osvědčuje mít nitě stejně (třeba 4) a kličkovače trošku víc (mezi 4-5), to jsou ty dvě kolečka vpravo.

Kalhoty dělám stejně, ojedu okraj na OL, zahnu a prošiju rovnostehem. U malých velikostí to můžeš udělat trošku obráceně, ojet ten spodní okraj před sešitím bočního švu, je to jednodušší (nemusíš to cele rvát pod OL, pokud je nohavice úzká).

kuna
11. nov 2012

OT - nemoc dítěte, máte někdo zkušenost, že by dítko vykašlávalo trošku krve? J. je nemocná, má kašel, hnusnou rýmu, teplotu nastřídačku s horečkou. No a včera večer, když už spala, jsme na povlečení našli mokrou, načervenalou skvrnu. Buď to byly brusinky, které jedla odpoledne, nebo trochu krve. Večer jsme mysleli na brusinky, ale do rána ta skvrna zhnědla 😒 . Před den jsme si ničeho nevšimli, ale co vykašle, tak to rovnou asi i spolkne, takže nevím. Zítra ji vezmu k doktorce, ale pohotovosti v nemocnici bych se radši vyhla... Příznaky má od včerejška.Jsou jí přesně 2 roky.

laeela
11. nov 2012

@kuna U dítěte jsem se s tím ještě nesetkala, u dospělého ano - komplikace zánětu průdušek. .

laeela
11. nov 2012

@piecee taky tak, začistím overlockem a podehnu a přišiju rovnostehem.
To je fajn, že ti to makalo, je to balada, co?

piecee
11. nov 2012

@kuna jj mám brothera..koukala jsem že poslední kolečko je ta nit co vede po celém stehu tak ještě prokoumám 😕 díky moc za radu...

ještě OT 😅 šijete soft věci třeba přímo OL?muž mě ukecává abych mu ušila bundu na kt. tu má soft už asi 3měs mě se do toho moc nechce (i když po včerejším šití na OL mám trošku odvahu) jen nevím jestli šít rovnou na OL?

piecee
11. nov 2012

@laeela ty blááho jsem sksoro nemohla dospat jak jsem se těšila až budu šít 😅 😀 😀 i dkyž musím ještě uvařit poklidit a tak takže až kluci zalehnou tak se do toho pustím už se těším..horší bude že asi budu muset pokaždé nastavovat nitěkdyž tam dám jiný materiál že? 😕 včera jsem i zvládla navlečení toho spodního podavače a docela to šlo mají to na tom brotheru pěkně nakreslený na těch obrázcích.teď jen doufám že ho teta nebude chtít jen tak vrátit 😅 ale myslím,že ne pže ona říká že se k tomu ještě pořádně nedostala aby ho prostudovala takže ještě nešila..myslím že ho ani moc používat nebude je to taková stará škola kt. vše ušije na veritasce 😵 😵