icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
13. nov 2012

😵 @terezita tučňáci jsou boží a ta fialová

bordino
13. nov 2012

@terezita padám na zadek... já už je takííí chcííííí :D (teda doufám, že jsem je už zaplatila 😀 )

komisakpd
13. nov 2012

pozeram ze s tym OL sa vam sije jedna radost...nie akomy Ol stehom a o´potom obstrihavat :D

kuna
13. nov 2012

@caramilla super fotky Mínky a kamarádky, ale u té kamarádčiny čepky mě napadlo něco jiného, nepadá jí do očí? Já právě tento typ čepic musím co 10 kroků upravovat, jinak by neviděla 😀.
@terezita krása, mně se líbí to vlnkatý lemování u krku. Já jsem teď chtěla vyzkoušet lemování nezačitěným proužkem, ale takhle začištěné na OL je to taky moc hezké!

kuna
13. nov 2012

a jdu taky trošku spamovat, aby to nevypadalo, že se mi doma válí tučňáci a já se flákám 🙂 . Jsou super v kombinaci s dadkou.

takže,
2 overálky pro mimi, zapínání na obě strany, protože se mi to osvědčilo před dvěma lety 🙂
kabátek s žábou
tepláky pro neteř, tentokrát jsem zkusila aplikovat přímo na teplákovinu a taky dobrý, takže příště to budu dělat takto. A jeden soukromý tip, při našívání se to trošku hne, takže doporučuju si tam ten čumák atd. namalovat až potom, jinak je to křivě. Ten medvěd se mi naživo moc líbí, takže toho tu ještě uvidíte 🙂

zojec
13. nov 2012

@kuna nadherneeee 🙂 ja chcem oranzovych tucniakoooooooooooooooooov 😔

evaon
13. nov 2012

@terezita Je to prekrasne!!!!

ivca79
13. nov 2012

@kuna nádhera!!! ty aplikace vypadají naprosto profesionálně 😉

crawler
13. nov 2012

tak i já se svou tučňáčí troškou do mlýna😀 @kuna aplikaci jsem přišívala rovnou, ale ten velur zdrhal, tak se to sem tam trošku vlní, ale taky se dá...

romanacka
13. nov 2012

ja z vás odpadne 🙂 vy s tým šitím riadne valíte aj mňa prdlí len malá mi nechce dovoliť 😠

terezita
13. nov 2012

@ivca79 farbenmix jsi prosvihla, byl zacatkem rijna.. ☹
@zabza40 prouzky jsou z mtx, moc se mi nazivo nelibily, sila jsem z nich doposavad jen leginy, ale takhle se mi to docela libi 😀
@kuna hele zrovna dneska mi kamaradka rikala, ze to lemovani krku musi byt desna piplacka a ze se mi to chce sit.. jsem ji na to odvetila, ze kdyby to byla piplacka, tak to JA nesiju.. 😀 😀 😀 nezacistenym prouzkem jsem lemovala tricka v lete, ale nekroutilo se mi to tak, jak jsem chtela, tak jsem se ted na zimu vratila k tomudle.. libi se mi to oblecene i vic.. 😅
a uz se tesim, az mi uschnou ti modri tucnaci, jak ty ja zprznim.. ta modra barva se mi libi nejvic! 😀 😵

arlette
13. nov 2012

zdravím holky,
prosím o nějaký odkaz, kde koupit nějakou pěknou látku. Minule jsem tu něco zahlédla, ale už si nepamatuju, co to bylo a ani to už nedolistuju. Potřebuju ušít potah na jídelní židličku, ale nemůžu najít nic, co by mi padlo do oka. Děkuju 🙂

alinn
13. nov 2012

@caramailla ach @terezita ach @kuna ach @crawler ach 🙂 🙂 🙂 🙂 paráda

vianne
13. nov 2012

ahojte, potrebujem poradit - na co sluzi tato pätka? Dostala som ju zdarma k stroju, bez navodu, a nenasla som ju zatial nikde na webe. skoda jej aby v sufliku lezala, ak ju viem vyuzit. dik za rady 🙂

vianne
13. nov 2012

@arlette ikea ma pekne latky, a co som ja sila tak aj pevne...http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/categories/de...

caramilla
13. nov 2012

@zdeann 😀 hele, já dneska na sobě mám ty svoje gaťky pipikovský a pokaždé, když jdu na WC se mi Jasmína strašně směje, že mám ptáky na prd... 😀 😀 Má z toho děsnou srandu a ono je to fakt ujetý! Já jsem dneska měla fyzio a on mě občas přisvlíkne, aby mě namazal chillimastičkou a celou terapii jsem se děsila, aby mě nechtěl svlíkat zadek, protože to bych asi nepřežila, kdyby zpodlegin vykoukli ti tučňáci. Mě stačí, že mám na leginách na zadku díru a děsila jsem se, jestli tam z ní nekouká na něj očičko 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
13. nov 2012

@kuna padám na prd..... totálně, dokonalé, jestli budu mít někdy nějaké další dítě, tak mi ušiješ overalky 😀 😀 😀 😀
a ta čepička je tak prý na 4 - 5 let, její velká, ale hrozně jí sluší, tak ji nosí, ale do očí jí nepadá, jen občas, když třeba letí z klouzačky, tak jí ji povytahne. Asi ta "helma", co má Mína je praktičtější, to máš pravdu 😉

caramilla
13. nov 2012

@vianne jo, tak to taky nevím, taky jí mám, možná jí mám i pojmenovanou v návodu, ale nepochopila jsem, na co je a to takových patek mám doma víc 😀

caramilla
13. nov 2012

jedny mylly ještěrky 😎

terezita
13. nov 2012

@caramilla jsem nad nimi ted slintala na fleru..
jo prosimte nevis, za kolik jsme meli na jare metr mylly merina interlocku? a eventuelne i tech jezku? nemuzu dohledat zadnou z tabulek a potrebuju vypocitat kamaradce cenu za rolak a svetrik..

mima2011
13. nov 2012

@vianne podobnou doma taky mám a měla být na slepý steh.

sufik1
13. nov 2012

@kuna, @crawler a @terezita tučňoši boží. Já jsem z pochopitelných důvodů totálně mrtvá chodím spát se zvířetem. Ale teším se, až do nich střihnu. Mě se osvědčili overálky na zip, ale možná dám i na tu druhou nohavici patentek. Teď budeme potřebovat moooc overalků 😀

caramilla
13. nov 2012

@terezita no, presne nevim, merino bylo neco malo pod 500, ja pocitam 500 kc/m, když delam kalkulaci, myslim, že to bylo skoro 500, ale taky nevim. Zkus Rencu. A jesterky vubec netusim 😝

terezita
13. nov 2012

@caramilla dik!

sufik1
13. nov 2012

ještě sem hodím pár šicích výtvorů, co jsem zatím zvládla.

vianne
13. nov 2012

@mima2011 a to by malo latku zakladat same? je tam ta pruzinka, da sa nastavovat, ale nie je mi uplne jasne, ako to pouzit. bodla by nejaka foto v akcii ;)

vianne
13. nov 2012

@caramilla no ja som prave dnes robila poriadok vo veciach, ostatne patky poznam, ale tato mi bola neznama 🙂

zikie
13. nov 2012

Ještě OT- jak jsme se tu bavily o botičkách- kamarádka mi posílala vyjádření prezideentky české podiatrické společnosti-

Noha dítěte potřebuje pro dobrý vývoj úplnou volnost a možnost trvalého procvičování nožní svaloviny. Proto by kojenci a batolata měli zůstat neobuti co nejdéle, aby jejich nožky měly dostatek volnosti pro procvičování svalstva. Zásadně nebraňte dítěti v běhání naboso po přírodním terénu, jako je například tráva a písek, doma mu umožněte pohyb naboso nebo jen v ponožkách po měkkém dostatečně vysokém koberci. V žádném případě by se však nemělo pohybovat po tvrdých, nebo studených podlahách. Ať poskakuje, chodí po špičkách nebo po patách, přelézá překážky. Samo sobě tak naordinuje tu nejlepší rehabilitaci pro správný vývoj nožek a stability. Pokud se však dítě narodí s vrozenou vadou chodidla( cca 1-3% ), což je možné zachytit při vyšetřování novorozence ortopedem v porodnici, pak se velmi rychle zahajuje léčba včetně rehabilitace i s nutností nošení pevné obuvi na doma.

.
.

.

.

.

.

veronik77
13. nov 2012

@zikie hmmm, a co když máme doma v podstatě jen studené (starý barák) a tvrdé (dřevo) podlahy?

zikie
13. nov 2012

@veronik77 Kožené capáčky????