icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lilly2711
12. nov 2012

@sinala poslala som IP 🙂

caramilla
12. nov 2012

A jeste foto z dnesni prochazky. Prvni musim dat, protoze kamaradka ma tak strasne krasnou holcicku 😀 A je to ta cepice, co chci plest Mine... 😀
Jinak stydim se stydim, na softce u Miny muzete videt, ze jsem jeste od lonska nedala furt zakonceni na ty tkanicky!!! A musim rict, ze jsem je teda furt hlidala na hristi a byla totalne hystericka, kde se zaseknou:D

komisakpd
12. nov 2012

@caramilla dakujem za kompliment. 🙂 🙂 .este nejake triky na usitie patentu na nohach...ten tvoj clanok na blogu mam nacitany...

caramilla
12. nov 2012

@komisakpd praxe praxe praxe, parani a presivani, furt dokola 😀

komisakpd
12. nov 2012

@caramilla dakujem..takze na prve softky...mam byt spokojna hej :D

hahaluzacka
12. nov 2012

@bordino skoda 🙂 ale nevadi. pripadne ak by si mi mohla poradit lebo do takeho niecoho by som sa urcite teraz na zimu chcela pustit len neviem aky material z coho by sa dobre silo. strih uz skusim nejako pajcnut z nejakej mikiny co je ok a cosi vymyslim :D aj plienkove strihy som si upravovala podla seba tak to hadam dam 😵

bordino
12. nov 2012

@hahaluzacka silný antipilling flís. Dobře se to šije a hřeje.

mima2011
12. nov 2012

@caramilla tak ten výraz na třetí fotce od vrchu moooc dobře z domu znám 😉

hahaluzacka
12. nov 2012

@bordino dakujem velmi pekne 🙂 vyskusam

terezita
12. nov 2012

ha, tak tu radim s tucnakama.. ta latka je fakt boooziii!!! a emmajzlice si uz nadiktovala, ze z tohodle chce triko, a z toho taky, a z tamtoho katata a z toho onoho saticky.. 😅 😀 takovyhle uspech tu uz dlouho nic nemelo 😀 😀 😀

zikie
12. nov 2012

U nás mají tučnáci taky úspěch. Dokonce se moc líbí i manželovi, že prý by chtěl trenýrky. Tak už tu v jedněch pobíhá 🙂

caramilla
12. nov 2012

@terezita Jasmi z nich dneska taky byla nadsena🙂 A je legrace, jak jsem ji dneska natahovala spodarky z nich, jak na prd. se ty ksichtiky tucnaku natahnou a zvetsi 😀 😀 😀 Jsem se pokazde u toho smala, asi jsem fakt uz prepracovana 😀 Moc se mi libi ta konzistence a kvalita.

caramilla
12. nov 2012

@zikie wow. good nápad! Já chci manželovi něco našít pod stromek, trenýrky plánuju už každodočně a furt nic. Tučňáci by mohly pod stromkem pobavit 😀

terezita
12. nov 2012

@caramilla hele a neutikaj na nich oka? ja to teda jeste nezkousela prznit, ten okraj.. ale koukala jsem, ze ty gatky mas jen smikly. me to zaujalo 🙂

caramilla
12. nov 2012

@terezita no, to je prave to testovani 😉 Co jsem prala, tak strih kolmo je OK, ale diagonalu natestovanou nemam, tu prave testuju na tech spodkach 😀 To se uvidi po prvnim vyprani 😀

jemi
12. nov 2012

@caramilla
@zikie
u nás tučnáci taky uspěch a manžel si taky poručil trenýrky, zkusím mu je vykouzlit k narozenínám teď koncem listopadu, ale nemám střih, manžel nosí jen klasické volné styx (jestli znáte) a tento střih se na tučnáky nehodí, tak nemám co pajcnout a budu muset mrknout na net
jinak já mám dnes střihačský den-mám připraveno na 3x lindexovka i aplikace jsem střihla a snažila se odrbat aby přišití už nebyl bordel, pa hnedo-oranžový tučnácí tričko pro El, zateplené tepláky (beránek + finerib) a fialové tučnácke bodýčko s dl.rukávem

-ted mě napadá k těm podšitým teplákům-u mikin se ušije podšívka a vršek zvlášt a švy pak dovnitř, dělá se to tak i u tepláků? jsem si říkala, že by to mohlo jít rovnou dát nasebe ty dvě vrstvy a prošít (spojovat teda 4 vrstvy)

monikajan
autor
12. nov 2012

ahojte, ja mám odložený tento návod na aplikácie, robila som podľa neho:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=402
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10635

a ešte otázka: ktorá babula z CZ si píše nastavenie nití na OL pri rôznych materiáloch? Sa mi to nepodarilo nájsť...

terezita
12. nov 2012

@monikajan sinala

barcav
12. nov 2012

jsem ještě dohnala pár věciček 😀 tak snad se mimčo rozhoupe 😀

stassy
12. nov 2012

@monikajan Já mám taky seznam nastavení OL. Bez něj bych byla ztracená a zmatená. 😀

zikie
12. nov 2012

@caramilla No mě zas dost oslovily ty tvoje gaťky 🙂 ted co mám doma OLina tak už s tím střihem i kamarádím
@jemi já si střih vytvořila tak že jsem rozstříhala manželovi jeho staré děravé trenky...

terezita
12. nov 2012

@stassy @sufik1 tak diky seznamu na OL jsem zjistila, ze mi ho tu honzik naprosto rozesteloval, jsem se divila, proc se mi to vsechno tak nejak zvlastne vlni.. 😀 😀 😀

jemi
12. nov 2012

@caramilla po pár vypráních mi dej vedět, jestli se nebudou třepit, bych si pak nechám pár tučnáků pro malou na kalhotky 🙂 hned by se jí ten nočníček v budoucnu používal líp

zojec
13. nov 2012

hm.. ja vsetky materialy s OL sijem na 4rke, a steh je ukazkovy 😉

zdeann
13. nov 2012

Hlásím, že u nás tučňáci úspěch taky měli 🙂 U malé i u manžela. Ten taky chce trenýrky a to jsem si říkala, že budou jediné v republice 😀 no ale asi bych měla začít šít na vánoce nebo to zase nestihnu.

terezita
13. nov 2012

hahaha, ja snad otestuju chlapa, kolik snese.. 😅 si nedokazu predstavit, ze by nosil trencle s tucnakama.. 😀 😀 😀

terezita
13. nov 2012

tak a nahazuju ty vcerejsi tunaky tucnaky.. 😀
tri trica, cepka, tunika a pak jeste jedny leginy, ale ty madam hnedle zabavila a promenadovala si to v nich do skolky

ivca79
13. nov 2012

@terezita nádhera ... měse taky strašně líbí, ale nemám OL, tak nemám odvahu je koupit 😒 .Chtěla jsem se Tě zeptat, asi jsem prošvihla objednávku z Farbenmix, co? Chtěla jsem střih na Amélii ...

zabza40
13. nov 2012

@terezita ten proužek je k tomu užasný, dá se ještě koupit?