Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
A jeste foto z dnesni prochazky. Prvni musim dat, protoze kamaradka ma tak strasne krasnou holcicku 😀 A je to ta cepice, co chci plest Mine... 😀
Jinak stydim se stydim, na softce u Miny muzete videt, ze jsem jeste od lonska nedala furt zakonceni na ty tkanicky!!! A musim rict, ze jsem je teda furt hlidala na hristi a byla totalne hystericka, kde se zaseknou:D
podarený plecniačik https://www.modrykonik.sk/fotoblog/nata_/album/...
@bordino skoda 🙂 ale nevadi. pripadne ak by si mi mohla poradit lebo do takeho niecoho by som sa urcite teraz na zimu chcela pustit len neviem aky material z coho by sa dobre silo. strih uz skusim nejako pajcnut z nejakej mikiny co je ok a cosi vymyslim :D aj plienkove strihy som si upravovala podla seba tak to hadam dam 😵
@hahaluzacka silný antipilling flís. Dobře se to šije a hřeje.
@bordino dakujem velmi pekne 🙂 vyskusam
ha, tak tu radim s tucnakama.. ta latka je fakt boooziii!!! a emmajzlice si uz nadiktovala, ze z tohodle chce triko, a z toho taky, a z tamtoho katata a z toho onoho saticky.. 😅 😀 takovyhle uspech tu uz dlouho nic nemelo 😀 😀 😀
U nás mají tučnáci taky úspěch. Dokonce se moc líbí i manželovi, že prý by chtěl trenýrky. Tak už tu v jedněch pobíhá 🙂
@caramilla
@zikie
u nás tučnáci taky uspěch a manžel si taky poručil trenýrky, zkusím mu je vykouzlit k narozenínám teď koncem listopadu, ale nemám střih, manžel nosí jen klasické volné styx (jestli znáte) a tento střih se na tučnáky nehodí, tak nemám co pajcnout a budu muset mrknout na net
jinak já mám dnes střihačský den-mám připraveno na 3x lindexovka i aplikace jsem střihla a snažila se odrbat aby přišití už nebyl bordel, pa hnedo-oranžový tučnácí tričko pro El, zateplené tepláky (beránek + finerib) a fialové tučnácke bodýčko s dl.rukávem
-ted mě napadá k těm podšitým teplákům-u mikin se ušije podšívka a vršek zvlášt a švy pak dovnitř, dělá se to tak i u tepláků? jsem si říkala, že by to mohlo jít rovnou dát nasebe ty dvě vrstvy a prošít (spojovat teda 4 vrstvy)
ahojte, ja mám odložený tento návod na aplikácie, robila som podľa neho:
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=402
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10635
a ešte otázka: ktorá babula z CZ si píše nastavenie nití na OL pri rôznych materiáloch? Sa mi to nepodarilo nájsť...
hm.. ja vsetky materialy s OL sijem na 4rke, a steh je ukazkovy 😉
Hlásím, že u nás tučňáci úspěch taky měli 🙂 U malé i u manžela. Ten taky chce trenýrky a to jsem si říkala, že budou jediné v republice 😀 no ale asi bych měla začít šít na vánoce nebo to zase nestihnu.
hahaha, ja snad otestuju chlapa, kolik snese.. 😅 si nedokazu predstavit, ze by nosil trencle s tucnakama.. 😀 😀 😀

@sinala poslala som IP 🙂