icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
14. nov 2012

@terezita ja tiez 🙂 len neviem este farbu :D svagrovi to by bolo odvazne?? 🙂 on je ale mlady chalan.. by sa nemusel urazit, nie ?

laeela
14. nov 2012

@terezita hm, poznamenávám jsi. 😉

caramilla
14. nov 2012

@terezita tý jo, bunda úplně dokonal. Mě baví, jak jde ještě furt ušít softka "jinak" 😀 A ta kytky na kapse, to je navolno přišitý soft? Jako, že tam plandá, nebo co to je? 😕 😀
Je to takový lehce desigualovský a lehce německý (stuha u zipu), moc líbí a hlavně teda Em jak pózuje, to je paráda! 😎
@bordino barvy na textil si už dlouho chci koupit, abych mohla lépe pajcovat 😀, jaké jsou dobré? Já je nikdy nepoužívala.

terezita
14. nov 2012

@caramilla je to tam prisity jen vzdycky v prostredku toho listku.. takze to vicemene drzi, plandaj jen okraje. jeste jsem takhle na tu softku nasivala srdicka na rukav a zadni dil, ale to uz delalo neplechu, tak ty jsem prisila uplne
(se mi nechtely prisivat ty obloucky.. 😀 😀 😀 )
barvy na textil mam nerchau

sufik1
14. nov 2012

holky, koukejte co mi udělala kráčející patka... úplně se mi ulomila plastová packa, která drží šroubek... zkouším to vyreklamovat, tak uvidíme.
vaše patky co jsou v pořádku? fakt je, že s tím šiju hodně

ifka17
14. nov 2012

Maminky, nepredávate niektorá VACSIE MNOZSTVO vkladačiek do látkových plienok za rozumnú cenu? Prípadne myslíte, že sa oplatí si radšej kúpiť látku na tieto vkladačky a ušiť si ich sama? Dakujeeeeem

kveta007
14. nov 2012

Budu se ptát asi jako úplná trubka, ale může mi tu někdo vysvětlit, jak se lemuje lemovací gumičkou? Všude se pro začátečníky doporučuje lemovat jí, ale u mě je to katastrofa. Otázky jsou: Přišijete nejdřív z rubu a pak z líce nebo to prošíváte přehnuté najednou? Protože mně ta patka na tom hrozně klouže a pořád mi to sjíždí někam do p... A šijete rovnostehem jednou jehlou nebo dvojjehlou nebo cikcakem? Zatím jsem lemovala prostě projetím na OL a pak zahnula a projela dvojjehlou, ale teď se tu dělám s bodýčkem a tam to holt kolem těch nožiček asi bude chtít něco jiného...

kuna
14. nov 2012

@sufik1 zkus fakt vyreklamovat. Mně fachá hezky a to šiju prakticky jen výhradně s ní, ale ta moje má úchyt kovový.

kuna
14. nov 2012

@kveta007 prošívám rovnou na rovnostehu, našít na OL a podehnout mi přijde u lemovací gumičky zbytečné. Chce to trošku cvik, jak našíváš, tak ji mírně natahuješ a hlídáš si, aby byla přeložená přesně v polovině a šiješ u kraje (a pomalu, ať to není křivé 🙂 ).

kveta007
14. nov 2012

@kuna Jsem to v rámci paniky napsala blbě - na OL to přišívám, když to lemuju patentem, jinak lemovací gumičku ne. To mě tedy zase napadlo, že tudy cesta nevede. 😉 Ale asi zvolím svůj tradiční postup, když tak koukám na fotky od @katka82, kde to vypadá dobře a tohle umím.

veronik77
14. nov 2012

@kveta007 Taky přišívám rovnou na norm. stroji jednou jehlou klasickým stehem, mírně natahovat a hlídat přeložení... Tohle je dobrý, ale pro mne je vyšší dívčí přišít v jednom tahu šikmý proužek...

kuna
14. nov 2012

vyhrožovala jsem tu, že s tím medvědem nekončím, takže včerejší rychlovka. Teď jdu k tomu ušít naprosto nudné podvlíkací tričko 😀

lenasss
14. nov 2012

@katka82 tak jsem koukala jak to máš lemované a jsem prostě trubka já to pořád lemuju na rovnostehu a trápím se a trápím 😀 😀 no jo mateřská dovolená a hlava děravá 😀 😀

zojec
14. nov 2012

@sufik1 toto mi urobila patka hned na prvy krat, ked som ju zalozila 😒 ... mas ju zo strimy? daj vediet ako si dopadla.. budem reklamovat aj ja 😉 zakupila som novu o polovicu lacnejsiu a celokovovu...
@caramilla chcem sa spytat, cim priliepas tie kamienky na latku? mam tu take kvietky, tie maju dierku v strede, predpokladam ze s ato nasiva s goralkou, ale asi by som to radsej nalepila 😉

bordino
14. nov 2012

Holky moc se mi líbí střih na tuhle tuniku (je to farbenmix?). Půjčila byste ho některá?

katka82
14. nov 2012

@kveta007
@lenasss 😀 😀 já to prostě nijak neřeším a lemuju to normálně jako se dělá lem na tičku kolem krku 😉 je to fakt nejrychlejší a nejjednodušší 😉 😀 😀 no jsem ráda že jsem vás nepřímo inspirovala 😀 😀
@lenasss jinak jako můj mozek je taky na RD 😉 😀 😀

bordino
14. nov 2012

@caramilla kup tyhle http://obchod.brydova.cz/index.php?news=&menu=i...
jsou i nemetalické, nejlíp kryjí, drží, nevypírají se, a stačí je zažehlit 30 s, což je oproti 5 minutám u ostatních fakt výhoda 😀 A doporučuju ještě černou konturu Gutta v tubě nebo nějaký fix na textil.

caramilla
14. nov 2012

@zojec to jsou hotfixy, sy maj dole takové "lepidlo", co se horkem rozehřeje a přilepí se to. Takže bohužel neporadím ☹

@kveta007 Bohužel pravda je taková, že je to jen a jen o cviku 😠 Zkus si pohrát s přítlakem patky, regulací délky stehu - dej si kratší steh, bude ti to šít jakoby pomaleji a tím pádem si to tam lépe chytneš 😉 ) a aby neklouzala guma po patce, tak buď teflon a nebo doporučuju kráčející patku, s tou se gumičky našívají skvěle. Šiju rovnostehem, na plenky to stačí, ale na lemy triček nebo třeba plavek je třeba použít pružný steh - ideálně takové ty 3 čárky vedle sebe). A pak ještě existuje taková spec. patka s "vodítkem", zarážkou, kam si zarazíš ten okraj lemovky a to tě vede.
Ale podle mě je to hlavně o cviku. Moje první plenky byly strašně křivý a nechápala jsem, k čemu je lemovka dobrá, ale teď ji šiju víceméně přesně do "žlábku" a je to podle mě už prostě v rukou 😉
Hlídej si u šití, ať máš tu středovou "čáru"/přehyb přesně na hřbetu toho, co lemuješ, to hodně pomůže.

zuzu_epona
14. nov 2012

@zojec Kde si, prosím ťa, kupovala tú kráčajúcu patku celokovovú?

bordino
14. nov 2012

@caramilla co naše štítky? Já jsem jak dítě před Vánoci, tyhle štítky, tučňáci a koalí šátek z ND mě umoří, pořád nic, pořád nic.... 😀 😀

kuna
14. nov 2012

tak nudné tričko je tady, ale zkoušela jsem to lemování nezačištěným proužkem a super , úplet z dadky se poslušně kroutí sám 😉

katka82
14. nov 2012

Tramtadadááááááááá 😀 první tučňáčí počiny 😉

kuna
14. nov 2012

@katka82 jů, já chci taky tuční spoďáry 🙂

zojec
14. nov 2012
snowwitch
14. nov 2012

@terezita prozraďte mi, co to je Philippa? Google mi nepomoh ☹

petkon
14. nov 2012

@katka82 nádhera 🙂 odkud máš střih?

katka82
14. nov 2012

@kuna
@petkon díky je to (jak jinak) z Ottobre 😉 6/2010 střih č. 16 🙂 klidně obkreslím a pošlu 😉

terezita
14. nov 2012

@snowwitch strih na softshellku od Farbenmixu http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/bis-...
@katka82 teeeda, tak ty spodary jsou booozi!!! skoda oblict 😅 😀 😵

petkon
14. nov 2012

@katka82 díky za nabídku 🙂 , ale je to jen do 122 😒 bych potřebovala větší, tak zkusím něco z netu.

katka82
14. nov 2012

@terezita viď,asi si je zarámuju a pověsím klukom do pokojíčka 😉 😀 😀
@petkon no tak to bohužel nemohu sloužit 😅 taky by se mi šikli i větší velikosti 😉