Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita tý jo, bunda úplně dokonal. Mě baví, jak jde ještě furt ušít softka "jinak" 😀 A ta kytky na kapse, to je navolno přišitý soft? Jako, že tam plandá, nebo co to je? 😕 😀
Je to takový lehce desigualovský a lehce německý (stuha u zipu), moc líbí a hlavně teda Em jak pózuje, to je paráda! 😎
@bordino barvy na textil si už dlouho chci koupit, abych mohla lépe pajcovat 😀, jaké jsou dobré? Já je nikdy nepoužívala.
@caramilla je to tam prisity jen vzdycky v prostredku toho listku.. takze to vicemene drzi, plandaj jen okraje. jeste jsem takhle na tu softku nasivala srdicka na rukav a zadni dil, ale to uz delalo neplechu, tak ty jsem prisila uplne
(se mi nechtely prisivat ty obloucky.. 😀 😀 😀 )
barvy na textil mam nerchau
Maminky, nepredávate niektorá VACSIE MNOZSTVO vkladačiek do látkových plienok za rozumnú cenu? Prípadne myslíte, že sa oplatí si radšej kúpiť látku na tieto vkladačky a ušiť si ich sama? Dakujeeeeem
Budu se ptát asi jako úplná trubka, ale může mi tu někdo vysvětlit, jak se lemuje lemovací gumičkou? Všude se pro začátečníky doporučuje lemovat jí, ale u mě je to katastrofa. Otázky jsou: Přišijete nejdřív z rubu a pak z líce nebo to prošíváte přehnuté najednou? Protože mně ta patka na tom hrozně klouže a pořád mi to sjíždí někam do p... A šijete rovnostehem jednou jehlou nebo dvojjehlou nebo cikcakem? Zatím jsem lemovala prostě projetím na OL a pak zahnula a projela dvojjehlou, ale teď se tu dělám s bodýčkem a tam to holt kolem těch nožiček asi bude chtít něco jiného...
@sufik1 toto mi urobila patka hned na prvy krat, ked som ju zalozila 😒 ... mas ju zo strimy? daj vediet ako si dopadla.. budem reklamovat aj ja 😉 zakupila som novu o polovicu lacnejsiu a celokovovu...
@caramilla chcem sa spytat, cim priliepas tie kamienky na latku? mam tu take kvietky, tie maju dierku v strede, predpokladam ze s ato nasiva s goralkou, ale asi by som to radsej nalepila 😉
Holky moc se mi líbí střih na tuhle tuniku (je to farbenmix?). Půjčila byste ho některá?
@caramilla kup tyhle http://obchod.brydova.cz/index.php?news=&menu=i...
jsou i nemetalické, nejlíp kryjí, drží, nevypírají se, a stačí je zažehlit 30 s, což je oproti 5 minutám u ostatních fakt výhoda 😀 A doporučuju ještě černou konturu Gutta v tubě nebo nějaký fix na textil.
@zojec to jsou hotfixy, sy maj dole takové "lepidlo", co se horkem rozehřeje a přilepí se to. Takže bohužel neporadím ☹
@kveta007 Bohužel pravda je taková, že je to jen a jen o cviku 😠 Zkus si pohrát s přítlakem patky, regulací délky stehu - dej si kratší steh, bude ti to šít jakoby pomaleji a tím pádem si to tam lépe chytneš 😉 ) a aby neklouzala guma po patce, tak buď teflon a nebo doporučuju kráčející patku, s tou se gumičky našívají skvěle. Šiju rovnostehem, na plenky to stačí, ale na lemy triček nebo třeba plavek je třeba použít pružný steh - ideálně takové ty 3 čárky vedle sebe). A pak ještě existuje taková spec. patka s "vodítkem", zarážkou, kam si zarazíš ten okraj lemovky a to tě vede.
Ale podle mě je to hlavně o cviku. Moje první plenky byly strašně křivý a nechápala jsem, k čemu je lemovka dobrá, ale teď ji šiju víceméně přesně do "žlábku" a je to podle mě už prostě v rukou 😉
Hlídej si u šití, ať máš tu středovou "čáru"/přehyb přesně na hřbetu toho, co lemuješ, to hodně pomůže.
@zojec Kde si, prosím ťa, kupovala tú kráčajúcu patku celokovovú?
@snowwitch strih na softshellku od Farbenmixu http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/bis-...
@katka82 teeeda, tak ty spodary jsou booozi!!! skoda oblict 😅 😀 😵

@terezita ja tiez 🙂 len neviem este farbu :D svagrovi to by bolo odvazne?? 🙂 on je ale mlady chalan.. by sa nemusel urazit, nie ?