icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
14. nov 2012

@katka82 já taky dík, ale potřebuju holčičí, takže budu asi šít podle caramilly 😀

evcounek
14. nov 2012

Holky to je nádhera. Závidím jak jste šikovné.
@katka82 ty boxerky asi šiješ na OL a ne na obyč stroji z roku raz dva. Mám takový sen, že bych nějaké ušila Lukčovi, ale bojím se do toho pustit. střih už mám ale jestli mi stačí moje stará Singrovka poděděná po mamce (nějakým řízením osudu si ji koupila, že nám bude šít i na zahradě)

ivca79
14. nov 2012

@terezita ježíš, ta bunda je úžasná .. teď mě to štve ještě víc, že jsem tu hromádku prošvihla 😠

@katka82 spoďáry luxusní 😉

hhanca
14. nov 2012

Jdu k vám pro radu...můžete mi, prosím, poradit z jakého materiálu lze ušít vkládačky do AIO plenek? Děkuju 🙂

katka82
14. nov 2012

@kuna no tak tobě jsem taky moc nepomohla co? 😅 😀 😀
@evcounek myslím že na obyč stroji by to taky šlo 😉 prošiješ normoš rovnostehem a kdyby se látka chtěla třepit tak to ještě objedeš cik cakem 😉
@ivca79 kujůůůůů 😉

katka82
14. nov 2012

@hhanca z bavlny,bambusu či z konopí 😉 kuk sem http://www.sijemdetem.cz/katalog/latky-doplnky

sinala
14. nov 2012

@terezita tak ta je suprová a modelka ještě lepší 😀 😀 😀

sinala
14. nov 2012

@katka82 moc hezké, přesně tyto 3 látky mám doma a chci z nich taky šít body, jen než se k nim dostanu, možná z nich budou jen trička 🙂 🙂 🙂 , protože body nebude potřeba 🙂

sinala
14. nov 2012

@sufik1 já mám ty packy kovové

katka82
14. nov 2012

@sinala 😀 😀 no starší mu jsem střihla na tričko s pilotama a s těma tarkys rukávama aby byli sladěný 😀

sinala
14. nov 2012

@kveta007 já jsem zatím gumičkou lemovala jen svrchňáky a to šiju rovnostehem. Žádná sláva, ale na svrchňáky dobré. Jednou jsem chtěla olemovat kapsy u softek a měla jsem to škaredé, tak jsem to udělala klasicky jako kapsu 😀
Bodyčka lemuju patentem - přišiju, zahnu a projedu dvojjehlou

sinala
14. nov 2012

@katka82 na to se těším až bude mít Andrej tučňácí boxerky 😀 😀 😀 . Nahoře máš přišitou lemovací gumičku?

sinala
14. nov 2012

@alinn @ucitelka70 a ostatní majitelky starých veritasek - kromě strečových dvojjehel veronika, pasuje do našeho srtoje i schmetz strečová dvojjehla http://www.sicistroje-shop.cz/eti-026-schmetz-s.... Šila jsem jedno body a jehla držela 😀

ivca79
14. nov 2012

holky měla bych dotaz ... stříhám dětské soft kalhoty a chci se zeptat, jestli je u softu jedno kterým směrem rozložím jednotlivé střihové díly. Nevychází mi jeden díl ve stejném směru jako ostatní, tak jestli bude vadit, když ho střihnu jakoby kolmo k těm ostatním (snad je to napsáno alespoň trošku srozumitelně 😒 )

terezita
14. nov 2012

@ivca79 on soft sice pruzi do jedne strany, ale vzhledem k tomu, ze softshellove kalhoty jsou spis volnejsi a ne na telo, tak by to vadit nemelo 🙂

veronik77
14. nov 2012

@ivca79 kolmo k ostatním bych nestříhala - soft pruží na šířku víc než do délky a mohlo by to zlobit.... co nastavit? 🙂

veronik77
14. nov 2012

@terezita
@ivca79 co švadlena, to názor 😀 😀 😀

ucitelka70
14. nov 2012

@sinala ano, bežne s takou šijem, aj 4 mm rozteč funguje

ucitelka70
14. nov 2012

@ivca79 má ti soft pružiť do šírky

ucitelka70
14. nov 2012

@ivca79 ako píše @veronik77, ja by som zvolila radšej nadstavenie, hlavne predná časť sa dá dobre nadstavovať, pri kolenách

sinala
14. nov 2012

@ucitelka70 aha, já jsem měla problémy s akrou, tak jsem sháněla náhradu až jsem díky holkám objevila Veroniku a schmetz jsem koupila tak naslepo a jsem ráda, že funguje 😀

ivca79
14. nov 2012

@veronik77
@ucitelka70
@terezita holky díky za rychlé rady ... nakonec jsem to probrala s kamarádkou, protože to je pro její děti a raději to nastavím, pro jistotu 😉 . Asi kdybych šila pro sebe, tak bych to riskla ... ještě jednou díky moc 🙂

crawler
14. nov 2012

@ivca79 na soft pokládám absolutně všema směrama a rozhodně to nepoznáš😉 ani při šití ani při nošení 😉

snowwitch
14. nov 2012

Holky, poraďte, co bylo se dalo použít na plenky ala pastelka HD místo lastinu(tady ho nekoupim a platit pošti jen kvůli němu se mi nechce)? Podotýkám, že mám jen stařičkou Ladu.

medvi11
14. nov 2012

@snowwitch na šijemdětem se dá domluvit, ať ti ten lastin pošlou obyčejně v obálce, radši bych šla do "originálu" než to nějak nahrazovat...

lilly2711
14. nov 2012

@katka82 tie su superne 🙂 🙂 🙂 🙂 ja som ich nasila asi 20 posledne a dokelu uz z nich chalani vyrastaju, takze ma caka dalsia varka 😀 . Len najprv musim dokoncit dievcenske gatulky, lebo budu mat moje baby hole z.... 😀

kuna
14. nov 2012

@snowwitch chtěla jsem ti napsat to samé, jako @medvi11...na ŠD ti to klidně pošlou i v obálce za pár korun a je to lepší, než obyč. guma. Já ho dávám i na oblečení 🙂

kuna
14. nov 2012

taaak, caramilliny úžasné minibombarďáky, na zkoušku z úpletu, co tu suším už rok...večer střihnu do tučňoušů 😀

kuna
14. nov 2012

@ivca79 hehe, to je sranda, každý to má jinak 😀 . Za mě - pokud se ti to nějak vejde, tak to radši nastav, můžeš tam vrazit paspulku, nebo to prošít kontrastní nití a bude to vypadat jako záměr. Ale jestli ti to nevyjde, tak se podle mě zrovna u softu zase tolik nestane, pokud je šiješ trošku volnější.

katka82
14. nov 2012

@sinala jj nahoře je lemovací gumka přišitá trojkrokým cikcakem 😉
@kuna krásný bombarďáky 🙂