icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

baarca
16. nov 2012

@caramilla
@terezita Já bych se s dovolením nechala přidat do pražského balíku.

@bordino Já bych si petrol určitě ráda vzala, ale tak metr, takže to nevím, zda to nějak vytrhne 😅

stassy
16. nov 2012

A já petrolejový fin ještě mám, asi dva metry, heč heč. 😀 😀 😀

bordino
16. nov 2012

tak mám se pídit po podrobnostech obarvení? Muselo by se skoro všechno udat, rozhodně nemám tolik peněz, aby mi to tu mohlo ležet :D

veronik77
16. nov 2012

@bordino popiď se 🙂

bordino
16. nov 2012

@veronik77 OK, budu píďala 😀

alinn
16. nov 2012

@stassy tsss 😝 😀
@bordino určitě se piď 😀 informací není nikdy dost 😉 😎

piecee
16. nov 2012

holky chystáte letos nějaký pěkný adventní kalendáře?🙂

daisyr
16. nov 2012

@ardila První pokusy a hned takové pýžo 😉 A teda koukám, jak Šíma vyrostl, od té doby, co jsem ho viděla naposledy.. no ono už to bude taky pěkná doma, možná v lednu v oříšku?... 🙂

jitu22
16. nov 2012

@caramilla taky prosím do hromadného balíku do Prahy (sl. U)

@macin73 já už mám taky objednáno, už od včerejška 🙂 Z toho PN SErvisu. Udkud Ty? Akorát mi zatím neposlali žádné podklady k platbě, tak začínám být krapet nervózní. Už se na něj tak těším, že se mi ani šít nechce 😀

snowwitch
16. nov 2012

Holky, kolik látky je třeba na pánské flanelové pyžamo na 180cm šířky 140...a nemáte náhodou někdo k zapůjčení střih?

macin73
16. nov 2012

@jitu22 Taky tak! Terezita od něj taky brala, tak snad to bude ok 😎. Už se těším, ale i trochu bojím, protože pak už nebudu chodit spát vůbec... 😕

mima2011
16. nov 2012

@bordino taky bych se přidala 😉 a klidně i v jiných barvách 😅

zikie
16. nov 2012

@bordino Prima, vezmeš si to na hrb, nebo se mám nějak angažovat?

anastazieb
16. nov 2012

Tak jsem taky střihla do tučňáků a ušila jsem malinký trenýrečky, ty nejmenší (86) z Ottobre. Jsou takový roztomilý 😀 Tak jsem zvědavá, jak budou zítra sedět 😉 Zítra vyfotím.

ardila
16. nov 2012

Já taky dodělala trenky, ale udělala jsem si vlastní střih, ten z Ottobre se mi moc nezdál. Tak jsem zvědavá, jak mu to padne. Taky pak hodím foto. A Šimon už si vybral, že nutně potřebuje oranžové tučňáky a než usnul, tak říkal Mamko, chci z oranžových tučňáků triko, mikinu,kalhoty a i bundu 😀 No ale já to pro začátek vidím na trenky pro malýho i velkýho.. A ještě jsem zkoušela druhou čepici a dopadla sice o něco líp než poprvé, ale je na nějaký malý miminko, jsem to nějak neodhadla.. pořád mi to přišlo moc velký

ardila
16. nov 2012

@daisyr No to už je hodně dlouho, my se viděly na Eurionu, ale to už byl Šimon pryč.. Když v tom blbym Jablonci není ani kde se s dětma sejít, když už je zima.. Šimon teď chodí do Oříšku do školky a mají to i odpoledne, takže ta herna už tam asi není

bordino
16. nov 2012

@zikie pokud by ses chtěla angažovat, mileráda ti to přenechám. 😀

zikie
17. nov 2012

@bordino Akorát pokud bz to bylo na mě , tak dám jen jednu barvu finu, na víc nemám prostor ani časové možnosti.

jemi
17. nov 2012

@bordino já bych si taky vzala ale jen 0,5m (tučnáku mám jen 0,5m) tak se mi víc nevyplatí

alinn
17. nov 2012

@jemi já chci ten finerib mimo jiné i na tričko svému muži 😉

jemi
17. nov 2012

@alinn je pravda, že ten petrol by se mohl hodit i na tričko pro muže (do tyrkysu bych ho nedostala), tak uvidím kolik vás bude 🙂 když tak si přidám ještě trochu víc, ale musím teď šetřit, protože se kolem vánoc stěhujeme do novýho a bude potřeba koupit jiné důležité věci...

anastazieb
17. nov 2012

Tak jsem ráno trenýrky zkoušela, ještě jsem ani nenašila pas, a on už je pokřtil 😀 (učíme se na nočník a on čůrá do nočníku jen pokud je nahatej, když má něco na sobě, tak se počůrá)

Jinak je ten střih takovej docela složitej, ale pěknej 😉

bordino
17. nov 2012

@zikie já bych taky víc než petrolej neorganizovala. už teď máme látky i v hrnci na polívku 😀

snowwitch
17. nov 2012

Koukám, že Medley už prodává i látky na pleny, nemáte někdo zkušenost? Já s nimi jen špatnou, ale na ŠD nereagují a mé dítě nemá do čeho čůrat ☹
http://medley.mimishop.cz/katalog.php?typ=13908

evcounek
17. nov 2012

@bordino tak až uděláš tabuličku tak mi dej vědět. 😀 už se těším

bordino
17. nov 2012

méte někdo zkušenost s lisem na patentky ze ŠD? Je lepší než kleště? Vyplatí se? (patentkuju hodně)

bordino
17. nov 2012

A ještě jeden dotaz, máte někdo dítko nosící velikost 80? Zajímal by mě obvod jeho hlavy, prosím 😅

jemi
17. nov 2012

@bordino my nosíme 74-80 a máme 45, ale přijde mi to divné, ptrotože na 8m kontrole ji naměřili 40

snowwitch
17. nov 2012

@bordino J měla při 80cm hlavu 48 a při 71...47cm...

snowwitch
17. nov 2012

A znova se ptám, neodhadnete někdo spotřebu látky na pyžamo (kalhoty+triko) na výšku 180cm? Šířka látky je 140...
a nepůjčil, obkreslil...by někdo střih?