icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
17. nov 2012

@snowwitch já teda taky špatnou:-/ plenky děsný,šátek taky a kupovala jsem teda bambus frote a to bylo průhledný jak papír 🙄 nic to nenasálo prostě hrůza,jediné co funguje je bavl.frote se zátěrem co používám jako prostěradlo pro syna kdyžse teď učí být bez plenky na noc 🙂

bordino
17. nov 2012

Nepřebývá vám někomu kus růžové látky? Stačilo by i půl metru, mám tu objednávku na kalhoty a růžovou nevedu....

crawler
17. nov 2012

další tučňouši a wendy 🙂 polodupky vel. 56 a 62

ucitelka70
17. nov 2012

@bordino my máme 81 cm výšku a 46 cm obvod hlavičky, pritom je drobnejší chlapček s malou hlavičkou...

mima2011
17. nov 2012

@bordino malej má 82 cm na výšku a obvod hlavy 46cm

beky52
17. nov 2012

@crawler ..užasné..sestra má malého..skusim mu aj ja ušiť..to medzi nohami..máš ako tu vsadku..?

jieff
17. nov 2012

@crawler ty jsou krásný, jak vypadají ze zadu? To jsou jednobarevný, nebo si něco všívala mezi nohy? Ta puntíkatá látka je supr!

kuna
17. nov 2012

@crawler ty jsou nádherné! To je střih z ottobre, že jo? Já mám taky z ottobre, ale bez té vsadky mezi nohama. Možná zkusím i tento a uvidím v praxi, jestli se to nějak liší 🙂.

kuna
17. nov 2012

a taky přidávám jedny tučňiny, ještě namlátit patentky, ale to až se dítě probudí - radši 😀

lucijan
17. nov 2012

@kuna dáváš patentky, nebo ty baby druky? já furt přemýšlím, jestli se mi chce nebo nechce šít bodíčka - a děsím se hlavně těch druků - jaký s nima máš zkušenosti, je to snadný, třeba jako patenty? A střih na bodíčko máš vlastní? Jak je velký? Děláš i pro mrňouse normálně přes hlavu? Mě se nechce kupovat bodíčka, hlavně kvůli tomu, že bílý nemám s čím prát a barevný se v podstatě nedají sehnat...

kuna
17. nov 2012

@lucijan blbě jsem to napsala, chci tam dát baby druky. S patentkama mám na bodýčkách ne moc dobrou zkušenost. Na tomto typu lemování (našito na OL přeložené napůl, prostě ten jednoduchý způsob) by to asi šlo, ale když jsem dřív lemovala klasicky (našít líc na líc, obtočit, zahnout a prošít), tak jsem měla 4-5 vrstev látky a to bylo moc a patentka nedržela. A i se mi ty druky líbí víc. Navíc by na některých místech mohly patentky tlačit (třeba některá tríča a bodýčka mají zapínání vzadu, na rameni to asi neva).

Jinak namlátit tam druky není těžké, patentky jsou teda jednodušší, ale já si s tím dám radši tu práci. jen se někdy majznu do prstu 😉 .

Střih na toto bodýčko je v posledním Ottobre (toto je vel. 62) a popravdě jsem sama zvědavá, jak se to přetahování přes hlavu osvědčí, taky jsem o tom přemýšlela. Určitě si jich nebudu šít zásobu, dokud to nevyzkouším, bohužel v okolí žádného mrňouse na vyzkoušení nemám 😀 . Ale dá se to celkem dost roztáhnout, tak to snad bude dobrý. Mně se líbí ty raglánové rukávy, vypadalo by to hezky v kombinace s jednobarevným.

anastazieb
17. nov 2012

Tak konečně došité boxerky z tučňáků 😉

ucitelka70
17. nov 2012

@snowwitch ak máš veľkosť cca 38-40 tak dlžka nohavíc a dlžka vrchu - 170 cm isto stačí

bordino
17. nov 2012

@kuna Já se na ně podle toho střihu chystám, modela tu mám, tak dám vědět 😉

mitape
17. nov 2012

@bordino ak budeš robiť objednávku na petrolej MTX daj vedieť, zobrala by som 2-3metre 😉

terezita
17. nov 2012

@bordino taky bych si toho petroleje vzala tak 2 metry.. ona je to hezka barva i na holcicky.. a kupodivu dobre jde k zuzuuuu.. 😀 😀 😀

lucijan
17. nov 2012

@bordino taky budu zvědavá!

palosek
17. nov 2012

@lilly2711 tak jsem si nad tvými výtvory zaochala 😀 😵 😵 😵 😵 To je něco pro mě.... 😀 A z jakého materiálu máš ty kalhotky? Nedávno jsem si ten střih taky vykreslila, ale k šití jsem se nedostala....mamča je šila pro druhou vnučku z jersey a dobrý, jen je kolem nožek lemovala....nebude se to po vyprání stáčet???

piecee
17. nov 2012

@crawler juu ty jsou kraasnyyyy ty polodupajdy....booože já chci taky miminko 😀 😵 😵

tygrova
17. nov 2012

@terezita nádherná kolekce!!

lilly2711
17. nov 2012

@palosek ahoj, sila som zo sportoveho bambusu z SD a nie, nekruti sa mi to po oprani, prala som uz asi 10 krat od usitia.Tak sup sup do toho 😀 😀 😀

zikie
17. nov 2012

@bordino Tak se prosím poptej kolik je minimum na objednání a pak si střihneme 😀

palosek
17. nov 2012

@crawler to bude malá parádnice....normálně závidím... 😀 😀 😀 😀 😉 😉 😉 😉 Krása 😵 😵 😵
@lilly2711 ten portovní b. mám doma jen černý, už jsem z něj šila trencle mužíčkovi, ale na několikero mých mi tam ještě zbylo 😀 😀 😀 černá mi k malé moc nejde, leda bych ji pošila kytičkama 😀 😀 😀

zojec
17. nov 2012

@kuna ked robis to lemovanie na bodynku , kolko je kratsie? 20% dole? a je dookola celeho, ale predok, zadok a potom zosite? mna prave to lemovanie vzdy odradzalo od sitia bodyniek.. az jeden kus som dala 🙂 😒

zojec
17. nov 2012

@crawler gatuse nadherne 🙂 len aby to stihla vsetko vynosit 😀

anastazieb
17. nov 2012

@zojec já to dělám tak, že si ustříhnu dlouhý pruh, pak ho přehnu a začnu šít cca 4 cm od konce pruhu. Šiju to na OL, normálně ten napůl přeložený proužek přiložený k okraji bodýčka. No a když už se blížím ke konci, tak nedošiju úplně, odměřím si, kolik budu toho proužku ještě potřebovat, ustříhnu ho, sešiju ty dva konce k sobě a nakonec to došiju k tomu bodýčku.
Akorát jsem ještě nepřišla na to, jak to udělat, aby se to lemování na spodním okraji, jak se dávají patentky, neohýbalo dovnitř.

komisakpd
17. nov 2012

baby ci je HILCO?

jemi
17. nov 2012

@kuna v ottobre jsem na tento střih bodýčka koukala, ale nejsem si jistá jak to bude s oblékáním, když nejsou u krku patentky, tak pak poreferuj. S tím podle kterého šiji ted spokojná nejsem protože je hodně volný a vždy ho měním

jemi
17. nov 2012

@lucijan já nakoupila hodně barevných bodýček na mmb nebo zde, v obchodech fakt bíle, nebo bíle s obrázkem...

kveta007
18. nov 2012

Tak jsem se tu v týdnu pídila po lemování lemovací gumičkou a nakonec jsem to opět vzdala. Posílám fotky mých dvou posledních výtvorů. To pruhované bodýno jsem šila jako první, takže výstřih jsem dělala asi na 4x a nakonec to vyhrál klasický způsob lemování jako např. @kuna. Je to střih taky z posledního Ottobre vel. 92 a ještě jsem přidala trochu na švy, takže je zbytečně široké na to, že je to šité z fineribu. Akorát jsem zjistila, že je pro nás zatím moc dlouhé, tak jsem to kolem nožiček prostě jenom zahnula a prošila cikcakem. Asi to nebude ideální, ale už jsem to chtěla mít po 3 dnech 😖 konečně hotové. Druhé jsem už šila ve vel. 86 bez přídavků a u krku i nožiček jsem to rovnou lemovala tímto způsobem a měla jsem to do hodiny hotové. Je čerstvě dodělané, bez patentů. Obojí jsem testovala na provlékání hlavičky a u 14ti měsíčního dítěte naprosto bez problémů, ale u malého miminka nebo při šití z jiných materiálů než z fineribu by to asi nebylo úplně ideální.